Argentinië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Argentinië image

Argentinië

Argentinië
Zuid Amerika
Fietser

Tango zoals die hoort te zijn

In Januari en februari dit jaar (2011) ben ik op de fiets van Bariloche naar Ushuaia, finn del mundo zoals ze zelf zeggen, gefietst. Afwisseld door Chili en Argentinië. Af en toe de Andes overgewipt.
De laatste avond in Ushuaia de balans opgemaakt van de tocht en we waren unaniem in mening, "once in a life". Afgezien, wind, regen, koud en nat in je tentje, eenzaamheid, maar bovenal overweldigende natuurschoon, bergen, gletsjers, pampas, Vuurland.
Later realiseerde ik me zelf waarom het net niet de mooiste tocht was. Cultuur, is het antwoord.
Patagonië lijkt op Europa, verarmd, maar toch.
Behalve het ene moment in El Calafate. we waren die dag naar de gletsjer Perito Moreno geweest en liepen na het eten nog eventjes door de hoofdstraat en keken naar de winkels. Het was tegen sluitingstijd.
Sta voor een etalage met camera's en elektronica spullen te kijken. In de winkel, achter de balie, staat een mollige vrouw van 25 á 30 jaar en in de zaak hangt ook een +/- 30 jarige verkoper. De achtergrond muziek in de winkel is als overal in de wereld, neutraal.
Totdat de vrouw een tango muziek opzet en de volume knop fors opdraaid en in de centrale ruimtevan de winkel springt en veranderd van een mollige gewone vrouw in een vamp. Ze nodigd de andere verkoper uit tot de dans.
Ik heb genoten, dit was de tango zoals deze ooit is bedoeld, aantrekken en afstoten van 2 geliefden en ze dansten als allleen op de wereld. Pure passie.
Een dans voor hun tweeën en ik mocht meegenieten door de etalage ruit en later in de deuropening.
Krijg er nog kippenvel van.
Ben stilletjes weggegaan en wat er nog meer gebeurd is in winkel??????????