Bariloche

'519900' door twalia '519900' door twalia

ArgentiniëBariloche

ArgentiniëBariloche

Lente gevoel!

twalia

In het noorden van Patagonië ligt het Nationaal Park Nahuel Huapi. Dit park is gelegen in de uitlopers van het Andes gebergte. In het park liggen verschillende meren en het wordt daarom ook wel het Argentijnse Lake District genoemd. Het is een prachtig gebied om te bezoeken, een goede uitvalsbasis is de stad Bariloche.

'489283' door scorpio62 '489283' door scorpio62

ArgentiniëBariloche

ArgentiniëBariloche

Jong geleerd is oud..

scorpio62

Tijdens de jaarlijkse gaucho parade in Bariloche stal deze jonge dame de show. Zelfstandig op haar paard, de teugels strak in de hand en stuurs voor zich uit kijkend. Jong geleerd is oud gedaan!

'441450' door Fietser '441450' door Fietser

ArgentiniëBariloche

ArgentiniëBariloche

Platteland.

Fietser

Nog even en dan vertrek ik naar Zuid Amerika voor mijn fietstocht van Quito naar Bariloche. Dit beeld zal ik niet zien want dat is een dag vedre fietsen dan San Carlos de Boriloche waar ik nu eindig. Verwacht totale andere landschappen te zien. Nog ff.

'558150' door wisseschout '558150' door wisseschout

ArgentiniëBariloche

ArgentiniëBariloche

Een bijzondere...trek

wisseschout

In het kader op pad met locals. Met de Argentijns/ Nederlands sprekende Ariane trekken we door de Andes. Het is een tocht voor ons op maat gemaakt. Haar paard draagt onze bagage en voedsel. Ook haar hond loopt mee. Overnachten doen we bij vrienden van Ariane. Het wordt een van de bijzonderste tochten die we ooit gedaan hebben. Het slapen bij rijke en arme Mapuche families in de ruige natuur van de Andes. Het lopen hoog in de bergen en picknicken bij heldere stroompjes terwijl de Condors boven ons zweven. Kijk voor dit soort tochten op www.arianepatagonia.com.ar

'569040' door erwgro '569040' door erwgro

ArgentiniëBariloche

ArgentiniëBariloche

River valley, nabij E

erwgro

Huur vanuit Bariloche een auto en ga voor de 'Ruta de Siete Lagos', tijdens je rondrit volg je gedeeltelijk de Ruta 40 én natuurlijk de 7 meren(Siete Lagos) met werkelijk schitterende vergezichten in dit noorden van Patagonië. Bariloche zelf is een bijzonder plaatsje en dan met name vanwege het 'Alpen' karakter in de vorm van typische vakwerkhuizen en chalets compleet met geraniums aan de balkons. Bariloche werd na de 2e wereldoorlog een toevluchtsoord van diverse Duitsers, Oostenrijkers e.d., vandaar... Een 'kleine' rectificatie: In tegenstelling tot mijn doorgaans overtuigende herinneringen aan plaatsen met bijbehorende foto's; Deze foto komt uit de El Chaltén regio ipv bovengenoemd Bariloche! Sorry! Met dank aan een oplettende RR!

'1099411' door Dalix '1099411' door Dalix

ArgentiniëBariloche

ArgentiniëBariloche

Weg van de massa: Het

Dalix

Bariloche in Argentijns Patagonië ligt aan het prachtige Nahuel Huapi meer en is omgeven door de besneeuwde bergen van de Andes. Geen betere plek om de omgeving eens goed te verkennen! En dat doe je het beste in het Llao Llao park, dat waarschijnlijk de mooiste uitzichten van noordelijk Patagonië biedt. Dit park wordt nog steeds door erg weinig toeristen bezocht. Na een prachtige wandeling en eenmaal op de top van de Cerro Llao Llao kan je op een van de grote platte rotsen zitten en uren genieten van al het moois om je heen. Een paar belangrijke tips. Zorg dat je op een dag gaat dat het mooi weer is. Neem ook voldoende water mee en bedek je hoofd tegen de felle zon.

'1099820' door meijnhout69 '1099820' door meijnhout69

ArgentiniëBariloche

ArgentiniëBariloche

Natuur op 1 rondom...

meijnhout69

San Carlos de Bariloche is een stad in het Argentijnse deel van Patagonië en toont vergelijkingen met plaatsen zoals we die kennen in Zwitserland. De natuur rondom Bariloche is adembenemend, er is werkelijk geen moment op je reis dat je niet om je heen kijkt. Ga vooral ook wandelen over de vele wandelroutes in de omgeving. En vergeet ook niet om af en toe de auto te stoppen op je reis en te genieten van de rust die de omgeving je geeft.

'1096665' door meijnhout69 '1096665' door meijnhout69

ArgentiniëBariloche

ArgentiniëBariloche

Ruta 40: rijden op...

meijnhout69

In Patagonië hebben we in 2017 een deel van de Ruta 40 gereden. Een van de redenen om het gebied te bezoeken is de overweldigende natuur. Daarnaast is het rijden over de gravelwegen fantastisch om te doen. De wegen worden goed onderhouden, maar wordt niet overmoedig met autorijden. De ervaring over dit soort wegen te rijden is geweldig. Op het moment dat wij Patagonië aandeden was men al bezig met een deel van de Ruta 40 (en ook de Carretera Austral, Chili) te asfalteren. Of de routes volledig worden geasfalteerd weet ik niet, maar de charme van het autorijden daar is toch de onverharde weg. Ben je dus van plan om naar Patagonië af te reizen, wacht dan ook niet te lang.

'1092206' door wisseschout '1092206' door wisseschout

ArgentiniëBariloche

ArgentiniëBariloche

Bij de mensen thuis

wisseschout

Via arianepatagonia.com.ar boeken we een trektocht door de Andes met bagagevervoer op paarden. Ariane een Nederlands/Argentijnse loopt als gids met ons mee. We slapen onderweg bij de Mapuche Indianen thuis en ook in een antieke ranch waar we natuurlijk een asado [ Argentijnse BBQ] krijgen met heel veel stukken heerlijk vlees. Het was een heel bijzondere en mooie tocht. De condors zweefden boven ons hoofd en onderweg niemand gezien. Van heel primitief tot redelijk luxe. Ooit heb ik Ariane terug gezien op t.v met Erica op reis. Hoe leuk was dat. Toen sliepen we ook nog bij haar thuis, maar dat is veranderd hebben we begrepen. Ze kan heel veel aparte dingen regelen. Mijn tip. Kijk eens op haar site.

'1092208' door wisseschout '1092208' door wisseschout

ArgentiniëBariloche

ArgentiniëBariloche

Slapen bij de mensen.

wisseschout

Hier als aanvulling op mijn vorige foto onze slaapkamer in de antieke ranch. We kregen hier echt een soort thuisgevoel. Vanuit hier ook nog mijn eerste paardrijles gehad.