Tangomagia in Nederland image
Koenthal

Tangomagia in Nederland

Dit jaar vindt van 26 tot en met 30 december de twaalfde editie van Tangomagia, hét internationale festival voor de Argentijnse tango, plaats in Amsterdam.

Op het festival wordt intimiteit gecombineerd met traditie en de avantgarde van de tango. Dansers van over de hele wereld komen naar Amsterdam om Tangomagia te bezoeken.

Openingsnacht

De openingsnacht van het festival vindt plaats op zaterdag 26 december vanaf 23:00u in de Kompaszaal, een bekende Amsterdamse tangolocatie. Er komt onder andere een DJ draaien en er zullen verschillende dansshows te zien zijn.

Spectaculair

De grootste en meest spectaculaire avond van het festival zal dit jaar plaatsvinden op een nieuwe locatie, namelijk de Rabozaal, de nieuwe locatie van de Melkweg en de Stadsschouwburg. Hier vindt onder andere het concert plaats van het Argentijnse tango-fusion orkest Electrico Ardor. Vanaf 22.00u is er een salon en show door het Argentijnse danspaar Sebastian Arce en Marianna Montes.

Maestros

Voor deze twaalfde editie zijn vier wereldberoemde maestros, oftewel dansparen, uit Argentinië uitgenodigd en drie dansparen die representatief zijn voor de ontwikkeling van de tango in Europa en de VS. Op prachtige locaties verzorgen zij optredens die zo kenmerkend zijn voor deze dans.

Workshops

Er worden tijdens het festival tevens verschillende workshops gegeven in het universiteitsgebouw Crea. Om hier aan deel te kunnen nemen, moet je van tevoren al reserveren.

Andere events

Andere events tijdens het festival is onder andere de unieke fototentoonstelling, gemaakt door Keith Widyolar, te zien in Hotel Arena. Dit is tevens de locatie voor het dagelijkse tango café. Bovendien kunnen gasten tegen een gereduceerde prijs in het hotel overnachten. De Duif mag ook niet overgeslagen worden, waar de hele nacht gedanst kan worden.


Foto door: lucenlucy.reisreporter.nl

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.