Leeuwtje rijden in dierentuin image
Marieke1983

Leeuwtje rijden in dierentuin

Als Artis je verveelt of je vindt Nederland gewoon te veilig, overweeg dan eens een bezoek aan de Argentijnse dierentuin Lujan. Daar mag je gewoon bij leeuwen in de kooi en zelfs een kind mag een tijger aaien!

Het dierenpark met de soepele veiligheidsvoorschriften is ongekend populair in Buenos Aires. Toeristen komen massaal naar de dierentuin om plaats te nemen op de rug van een leeuw of te knuffelen met beren en tijgers.

Ophef
Dierenrechtenorganisaties zijn geschokt en vrezen dat een ongeluk binnenkort niet uit kan blijven. 'De dierentuin zet de levens van de bezoekers op het spel door hen een ontmoeting met de dieren te gunnen,' aldus Will Travers van de Born Free Foundation. Volgens de directeur van het park worden alle veiligheidsvoorschriften in acht genomen en zijn er overal getrainde medewerkers aanwezig.

Risico...
Volgens een bezoeker is een bezoekje aan de Lujan dierentuin aan te raden, al ligt gevaar op de loer. Zo komt het voor dat medewerkers pas nadat mensen in de kooi zijn geweest de leeuwen voeren...

Foto 'leeuw' door marjan.reisreporter.nl