Andes reisblogs

Trektocht door de Argentijnse Andes deel 2'

wisseschout was er (tot 12 okt 2006) Gepost op 10 nov 101 reacties

Na een doorgezakte nacht vanwege de matras en een buitentemperatuur van rond de 0 gr celcius om 8 uur opgestaan en een kattenwasje aan het buitenkraantje. Als ontbijt versgebakken brood en echte koffie. We mogen nog een lammetje de fles geven en dan is het afscheid nemen. Ons paard wordt uit de wei gehaald en Don Manuel begeleid ons nog een stukje Zouden we hem durven zoenen als afscheid? Na een half uurtje stevig doorstappen in het zonnetje nemen we inderdaad met een stevige zoen afscheid en beseffen dat we hem nooit meer zullen zien. < we horen later via Adrianne nog van ze en sturen ook foto's voor ze op > Op weg naar onze volgende geheime slaapplaats.
Het gebied is weer adembenemend mooi en weer zien we een hele dag niemand, alleen condor's en vele bloemen. Af en toe hebben we regen, maar ook zon.
Om 14 uur komen we al bij ons volgende logeeradres. Het blijkt een hele haciënda voor ons vijven te zijn. Het wordt normaal door de eigenaar bewoond en we slapen dan ook in een volledig met antieke meubelen ingericht huis, met familie portretjes op ons nachtkastje en aan de muur. We hebben een super romantische slaapkamer < met houtkacheltje en olielampjes> en ook de badkamer is fantastisch.< ook met brandend houtkacheltje> De tafel is al gedekt en we krijgen toch een maaltijd. Veel vlees / salade/ brood/ aard en wijn.
We gaan een stuk wandelen naar een uitzichtpunt en zien een Nanco vogel. Die brengt geluk als hij met z'n gezicht naar je toezit. Andersom kun je je reis wel vergeten.
De Matthe bar buiten is geopend! Er brand een enorm vuur en we gaan op oude tractorzadels zitten waar ze een kruk van gemaakt hebben. Zeer tevreden lebberen we aan de rietjes. Er worden ook Torto Frito's in een ketel boven het vuur gemaakt [ soort koeken] Dat was hard nodig. We hadden nog maar pas gegeten !
Vol trots laten de Gaucho's hun mooie antieke riemen en halsdoeken met ring zien. Ze dragen ook van die echte leren broeken over hun spijkerbroek
Ondertussen duitellen de kieviten door de lucht.
We wandelen nog wat totdat het donker wordt en gaan we met een glaasje wijn bij de open haard zitten, zo tevreden als spinnen de poezen.
We eten laat [ 22 uur is hier normaal] Forel uit de rivier en fruit na.
Daarna gaan we nog naar het zuiderkruis kijken.
Na een heerlijke nacht staan we vroeg op. Het gras is stijfbevroren. Ontbijt en dan onze eerste paarrijles. Door een weiland, omhoog door de bossen en dan de berg op. Zo mooi..... Veel ibissen, een uil, kwartels, en kieviten. Na terugkomst staat de lunch al weer klaar. [ ik wil niet beschrijven hoe mijn k... aanvoelde na deze rit]
Ook hier weer afscheid nemen want we moeten ook nog helemaal terug naar Arianne's huis lopen [4 uur] . Allejandro zegt dat hij het fijn vondt om ons te mogen ontvangen in zijn mooie Patagonië.
Ooit willen we hier naar terug. En als dat gebeurd geloof ook ik in het verhaal van de Nanco vogel.

wisseschout Positie 34 (52229 p.) Lid sinds 10-09-2008 Foto's en tips: 2971 Blogs: 32 Fans: 42
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vallei van het paradijs
6 8
Gepost op 05 november
Marokko Westkust Marokko
Kampioen snel broek omhoog trekken
1 13
Gepost op 14 september
Tanzania Ngorongoro krater
Gluren bij de buren
4 6
Gepost op 07 september
Turkije

Reacties bij deze blog

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

leuke gedetailleerde inkijk

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.