image
Unsplash .

Goedkoop treinen in Europa (zo is je vakantie ook fijn voor je portemonnee)

Laten we er niet omheen draaien: treinen door Nederland is duur. Maar laat de moed niet zakken, want buiten onze landsgrenzen gelden véél gunstigere treintarieven. Door Europa voor slechts € 444? Het kan!

Duitsland

De kenmerkende groene Flixtrain is volledig up-and-running en met afstand de goedkoopste manier om Duitsland te doorkruisen. Er zijn dagelijkse treinverbindingen tussen Keulen en Hamburg, Keulen en Berlijn, en Stuttgart en Berlijn, vanaf € 4,99 per enkele reis. Met een ‘regionaal dagticket’ van de Deutsche Bahn kun je een dag lang onbeperkt door een van de zestien Duitse deelstaten treinen, € 23. Met een ‘nationaal dagticket’ reis je één dag onbeperkt door heel Duitsland, € 44. Vanaf 1 januari 2020 betaal je voor treinreizen van vijftig kilometer of verder geen 19 procent belasting meer, maar zeven procent. Mooi meegenomen!

Engeland

We hadden de hoop bijna opgegeven, maar op 30 april 2020 is het dan ein-de-lijk zover: op die dag kun je voor het eerste zónder overstap met de Eurostar van Amsterdam naar Londen.

België

Met een Early Birdticket reis je vanaf € 20 van Amsterdam naar diverse Belgische steden.

Frankrijk

Met de Franse budget-TGV OUIGO reis je vanaf € 10 p.p. van Parijs naar Lyon. Voor € 5 p.p. neem je een extra koffer mee en voor € 2 p.p. sluit je je laptop aan op het stroomnetwerk. Kijk voor andere goede deals op ouigo.com

Europa

Als je er vroeg genoeg bij bent scoor je voordelige internationale treinkaartjes naar bijvoorbeeld Parijs (vanaf € 35), Berlijn (vanaf € 39) en Londen (vanaf € 59).

Met de Global Pass van Eurail kun je voor € 670 een maand lang onbeperkt door Europa reizen. Drie dagen (binnen één maand) onbeperkt reizen kost je € 218.  Ben Mack – journalist voor Insider – legde eind 2019 een epische treinreis door Europa af. Totale kosten? Nog geen € 450. 

De 7120 kilometer lange treintocht ging van start in Istanbul en eindigde in Londen. In acht dagen tijd stapte hij twaalf keer over en onderweg sliep hij vijf keer in een hotel, om een nacht te overbruggen. Word jij al duizelig van de gedachte om zo snel door Europa te reizen? Las dan op elke plek een dagenlange tussenstop in.

Totale kosten: € 444

Op onze themapagina over treinreizen hebben wij nog veel meer informatie over reizen met de trein voor je verzameld >>