image
Nikki Eijtjes

Reiziger van de Week 48 / Nikki Eijtjes / reisdroom: de Atlantische Oceaan oversteken

Onder de reisdromen die jullie hebben waargemaakt en met ons deelden: vakantie vieren op Curaçao of de Atlantische Oceaan oversteken met een Volvo Ocean Race zeilboot. Er kan er maar één Reiziger van de Week worden benoemd, en dat is deze week Nikki Eijtjes!

Dit vertelde Nikki: ‘Mijn man en ik zijn in januari naar Sint Maarten afgereisd om de internationale zeilrace de Heineken Regatta te organiseren. Mijn man was de nieuwe race-directeur van dit populaire zeilevenement. De Heineken Regatta was het laatste evenement in begin maart dat nog is mogen doorgaan ondanks Corona. Daarna kwamen we vast te zitten op het eiland. In tegenstelling tot in Europa ging op Sint Maarten alles dicht, inclusief supermarkten. Wat uiteindelijk zou leiden tot rellen en opstanden. Het was een enorm spannende tijd voor iedereen op het eiland. Vliegtuigen bleven op de grond voor onbepaalde tijd. 

Omdat we in de organisatie zaten van de Heineken Regatta wisten we dat er ook raceboten zoals de klasse zeilboot Volvo Ocean Race vastlagen, omdat de bemanning al met het vliegtuig naar huis was vertrokken. Voor de aanvang van het orkaanseizoen, moesten alle boten naar huis. Zo ook de V65 (Volvo Ocean Race zeilboot) Sisi uit Oostenrijk. Mijn man en ik zijn wedstrijdzeilers en mijn man had reeds eerder meegedaan aan soortgelijke races overal ter wereld. Voor mij was het een droom om samen met hem de eerste Atlantische oversteek te doen. We pikten verschillende bemanningsleden op die ook vastzaten op de Caribische eilanden (drie Oostenrijkers, een Zuid-Afrikaan met Nederlands paspoort, een Estlander en een Amerikaan) en maakten samen de oversteek terug naar Scheveningen. Nederland was op dat moment het enige land dat nog openstond voor schepen vanuit het buitenland.  

Deze trip was onwijs leerzaam, spannend, uitdagend, prachtig en eng. Zo hebben we best wat pech gehad: storm met windkracht 11, een walvis aangevaren, instrumenten die uitvielen, golven van tien meter, omgeslagen waardoor mijn man ernstig gewond is geraakt (gaat nu weer goed gelukkig) maar ook hele mooie dingen zoals lichtgevende algen, dolfijnen, Portugese Oorlogsschepen (kwal), schitterende sterrenhemels en onwijze snelheden.Na zeventien dagen zijn we aangekomen in Scheveningen. Onze aankomst is gefilmd en gefotografeerd.’


Bekijk alle hartverwarmende eervolle vermeldingen voor de Reiziger van de Week 48 in onze online reisheldengalerie

Alle Reizigers van de Week ontvangen een rugzak van Eastpak cadeau en krijgen een ereplekje op de Reiziger van de Week webpagina en in ons blad. Tevens maken winnaars kans om uitgenodigd te worden voor een gesprek in de Avontuurlijk Leven podcast van Columbus-redacteur Brigitte Ars. Ben of ken jij ook een Reiziger van de Week? Stuur je nominatie in!