image
Mmackintosh

Reiziger van de Week 37 / Annemarie Teuben / reisdroom: reisbegeleider worden

De Columbus-redactie nomineerde eerder deze week drie gepassioneerde reizigers voor de titel Reiziger van de Week. Columbus-lezers mochten vervolgens stemmen op hun favoriet. Gefeliciteerd, Annemarie, jij bent de Reiziger van de Week! 

Annemarie wint naast haar eretitel ook een mooie Daylite Plus-rugzak van Osprey én een plekje in Columbus-editie 94, die eind oktober uitkomt.  De Columbus-redactie vindt haar reisdroom een prachtig voorbeeld van hoe je als reiziger ook iets terug kan doen voor de wereld.  Onze lezers waren het daar roerend mee eens: haar nominatie ontving een kleine 60 procent van hun stemmen.

Ken of ben jij ook een Reiziger van de Week? Stuur je nominatie in! Elke week geven we mooie prijzen weg aan de meest inspirerende reizigers die hun reisdroom hebben waargemaakt.

Dit vertelde Annemarie  over haar reisdroom: 'In 2007 raakte ik door een reorganisatie mijn baan bij de ING kwijt. Omdat ik toen wilde weten wat voor diploma’s ik nodig had om in de reiswereld te gaan werken, heb ik een afspraak met een medewerker van Koning Aap gemaakt. Zij heeft al mijn vragen beantwoord en wilde op het eind van het gesprek míj een vraag stellen. Of ik reisbegeleidster wilde worden. Ja, reizen deed ik veel maar dat had ik nog nooit met een groep gedaan. Na een sollicitatieronde ben ik aangenomen en nu begeleid ik met veel plezier groepen door Azië, het Midden-Oosten en Europa. Vaak knoop ik er zelf nog een paar weken aan vast om nieuwe inspiratie op te doen. Het reizen buiten je woonplaats is immers het mooiste wat er is. Tijdens deze reizen koop ik spullen die ik in Nederland weer verkoop, en de opbrengst gaat naar een weeshuis en schilder in Myanmar. Tijdens een rondreis in Myanmar bezoek ik beide projecten met belangstellenden uit de groep. Zo zorg ik dat de gasten in aanraking komen met de plaatselijke bevolking. Dus blijf altijd dromen en probeer deze droom ook werkelijkheid te laten worden. Zo maak je van je hobby je werk.'


Eervolle vermeldingen Reiziger van de Week 37

Diana Boeziek

Diana heeft alles achter zich gelaten voor haar ultieme droom: een wereldreis die in eerste instantie twee jaar zou duren maar uiteindelijk werden het duizend dagen. Duizend dagen vol avonturen door het prachtige landschap van Nieuw-Zeeland, de wildernis van Australië, de intrigerende cultuur van Japan, de heerlijke kookkunsten van Thailand, de adembenemende tempels van Myanmar, de fotogenieke straten van Vietnam, de duizenden eilanden van de Filipijnen en de groene heuvels van Indonesië.


Eibert Draisma

Op 25-jarige leeftijd heeft Eibert zijn jongensdroom waargemaakt: een expeditie diep in de jungle van Sumatra. Slapen onder een stukje plastic (tussen slangen, schorpioenen, loslopende tijgers en meer), regenwater drinken en op plaatsen komen waar nog nooit iemand geweest is.