Paardrijvakanties Reisgids

Paardrijvakanties header image
foto: Reisreporter Mathilde

Van trektochten tot luxe safari’s te paard en van ponykampen tot ranchvakanties, je hoeft niet  een gevorderd ruiter te zijn om deel te nemen aan een paardrijvakantie. Ze zijn er in vele soorten en maten en op verschillende niveaus. Een kleine greep uit het ruime aanbod.  

Op safari te paard in Afrika

De rode duinen van de Sossusvlei en eindeloze landschappen waar je onbeperkt kan rijden. Paardrijden in Namibië is een ervaring die nergens mee kunt vergelijken. Je voelt de spanning wanneer je door de ruige woestijn galoppeert. Maar ook op een rustigere gang kun je optimaal genieten van alle schoonheid om je heen. Nog zo’n fantastische bestemming in Afrika is Botswana. Voor veel ruiters is de Okavango Delta een heuse droombestemming. En dat is niet geheel zonder reden. Plens met je paard door het water van de delta, ga op zoek naar zebra’s en giraffen en volg het spoor van de kuddes olifanten. Een safari per paard krijgt zo ineens een heel andere dimensie.   

IJslands avontuur

Op een IJslander door de prachtige gletsjers en valleien van IJsland. Dichterbij de natuur kun je niet komen. IJslandse paarden zijn over het algemeen bijzonder sterk en in meerdere opzichten uniek. Bijvoorbeeld vanwege de tölt. Bij deze comfortabele gang wordt de ruiter –in tegenstelling tot de draf- niet of nauwelijks uit het zadel opgegooid. De ideale manier dus om de indrukwekkende landschappen van IJsland te ontdekken.

Voel je een cowboy/girl

Speel de hoofdrol in je eigen westernfilm. Tijdens een vakantie op een ranch op de Amerikaanse prairie beleef je het echte Wilde Westen. Drijf als een echte cowboy of cowgirl het vee bijeen en help mee met het herstellen van omheiningen. Na het harde werken verdienen de paarden wel een goede behandeling. Natuurlijk wordt er ook aan de ruiters gedacht: sluit de dag af met een heerlijke maaltijd bij het kampvuur, onder het genot van zang en gitaarmuziek. Meer Amerikaans dan dit wordt het niet.
Wil je niet naar de Verenigde Staten, dan bieden de pampa’s van Zuid-Amerika uitkomst. Ook Argentinië en Chili zijn een perfect decor om de ‘gaucho’ uit te hangen. 

Ponykamp dicht bij huis

Speciaal voor de jongere vakantiegangers zijn er de ponykampen. Deze zijn meestal dichter bij huis, zoals bijvoorbeeld in de Belgische Ardennen of de Loonse en Drunense Duinen in Brabant. Maar ook in landen als Zwitserland en Spanje worden ponykampen georganiseerd. Tijdens deze dagen draait het uiteraard om het paardrijden en de verzorging van deze hoefdieren, zoals het poetsen en zadelen. Andere activiteiten die aan bod komen zijn voltige- en menlessen en huifkartochten. Een vakantie die ze niet snel zullen vergeten

Deze Reisgids is samengesteld door het reismagazine Columbus Travel.

Laatste tips over Paardrijvakanties

We hebben in Namibië drie keer paardgereden. Door een droge rivierbedding, langs een stuwmeer, over de maan en in de woestijn. Zeer veelzijdig! Overal let m...

>>

In het kader op pad met locals. Met de Argentijns/ Nederlands sprekende Ariane trekken we door de Andes. Het is een tocht voor ons op maat gemaakt. Haar p...

>>

"Ik voelde me klein op deze desolate hoogvlakte in Abyssinia. Klein door de uitgestrekte velden. Klein door de puurheid des levens. Klein ten midden van deze...

>>
Laatste Paardrijvakanties Artikelen

Met onze reisgids Paardrijvakanties ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Reportage
Op survivaltocht in Wales

Een paraplu die windkracht tien aankan? Check. Een sterke maag, stalen zenuwen en een hoofd in de wolken? Check, check, check. Wales wacht op je.

0