image
Vellah

Wandelen in Oostenrijk: loop warm voor de KAT Walk

Wie weleens in Oostenrijk is gaan skiën, kent ongetwijfeld de Kitzbüheler Alpen. Het massief leent zich echter niet alleen voor de wintersport — het gebied is ook een walhalla voor wandelliefhebbers.

Wandelen zonder bagage? Het kan!

Geniet van prachtige vergezichten tijdens je wandeling: Foto: Erwin HaidenGeniet van prachtige vergezichten tijdens je wandeling. Foto's: Erwin Haiden

Een recente aanwinst voor Oostenrijk is de KAT Walk, oftewel de Kitzbüheler Alpen Trail, een meerdaagse langeafstandswandeling. De route is verdeeld over drie, vijf of zes etappes, waarbij je elke dag in een ander pension of drie- of viersterrenhotel verblijft op basis van halfpension. Alles is tot in de puntjes verzorgd en je wandelt licht — je bagage wordt elke dag naar de volgende slaapplek vervoerd. Zo kun je met volle teugen genieten van al het natuurschoon om je heen. Onderweg leer je het echte, authentieke Tirol kennen door gesprekken aan te knopen met de vriendelijke lokale bevolking en volop van de regionale keuken te genieten. Proef allerlei heerlijke specialiteiten, van perfect gerijpte almkaas tot zelfgemaakte knödel en pasta.


Voor elk niveau een KAT Walk

Loop warm voor de KAT WALK in Oostenrijk, Kitzbüheler Alpen. Foto's: Erwin HaidenDe KAT Walk kent looproutes van verschillende niveaus. Foto's: Erwin Haiden

De KAT Walk kent looproutes van verschillende niveaus. De eerste variant, de KAT Walk Alpine, is 106 kilometer lang en bedoeld voor de sportieve wandelaar. Je maakt 6350 hoogtemeters met steeds nieuwe uit- en inzichten. De tweede variant, de 76 kilometer lange KAT Walk Compact, is iets gemakkelijker. Elke ervaren wandelaar die gewend is aan afwisselend terrein, kan dit pad bedwingen. Een highlight van elke variant is het panoramische zicht op de top van de berg Lodron, met 1.925 meter het hoogste punt van de hike, en op de Grosser Rettenstein, de prominentste piek van de Kitzbüheler Alpen. Sinds de zomer van 2021 kan de KAT Walk ook in gezinsversie worden geboekt. Elke variant staat garant voor een onvergetelijke reiservaring.

Benieuwd geworden? Kijk voor meer reisinspiratie en boekingen op austria.info/actief en kat-walk.nl

Ons dynamische duo Tim Bilman en Maurice Lede trok de stoute wandelschoenen aan en ging de bergen in om de spectaculaire Kitzbüheler Alpen Trail zelf te ervaren. Reis met ze mee in deze vermakelijke podcast en lees hun insidertips. 

Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!