image
Tim Bilman

Fotowedstrijd: win een vakantiehuis in Groningen voor een weekendje weg

Wat is jouw favoriete reisfoto of -tip voor de provincie Groningen? Deel hem op deze wedstrijdpagina en ding mee naar een weekendje weg in een Natuurhuisje in Groningen!

Met de Wadden voor de deur, een verrassend divers landschap en een van de leukste steden van Nederland, is Groningen de ideale provincie voor een ontspannen weekendje of weekje weg. Ben jij ook zo gek op Groningen? Deel je favoriete foto en reistip voor de stad of de provincie en maak kans op een Natuurhuisje naar keuze (en beschikbaarheid) voor een weekendje weg! Je kunt t/m 31 augustus maximaal drie foto's uploaden om kans te maken. Meedoen via Instagram kan ook; gebruik hiervoor #groningentip. Je inzendingen komen gelijk in de fotogalerie op deze pagina te staan. In de eerste week van september gaat de jury in beraad en wordt, eveneens op deze pagina, de winnaar bekendgemaakt. Veel succes!

Deze wedstrijd is gesloten. 

Dagje uit of weekendje weg in Groningen in de planning? Lees het Columbus-artikel 'Opladen en ontladen in Groningen: 7 tips weg van de massa'


Hieronder vind je de winnende inzending van Marjo Steffen. Bij haar video deelde ze deze fantastische tip: 'Prachtig om bij het Lauwersmeer tussen de konikpaarden te lopen! Aan het einde van de jaren 80 werden de eerste konikpaarden naar het Lauwersmeer gebied gehaald om ze te laten grazen op de voormalige zandplaten en kwelders van de oude Lauwerszee. De meeste paarden lopen rond op de Kollumerwaard en de Zoutkamperplaat. Het totale leefgebied bedraagt ongeveer 2000 hectare. Hun eetlust en die van de hooglanders,= zorgt er mede voor dat de open vlaktes en de ruige graslanden niet in een bos veranderen. Ze houden het gras kort, want ze snijden met hun tanden het gras bijna tot de grond af. Als het gras op is gaan de konikpaarden op zoek naar struiken, bast en rietwortels. En in de winter verliezen ze regelmatig een kwart van hun gewicht en als er weer genoeg voedsel is in het voorjaar eten ze dat er zo weer aan. De konikpaarden en de hooglanders zorgen er samen voor dat het landschap zo gevarieerd blijft. Zeker een aanrader om eens naar dit prachtige natuurgebied te gaan.'

Gefeliciteerd, Marjo! Jij wordt beloond met een overnachting in een Natuurhuisje naar keuze. 

 

fotowedstrijd Groningen
Nog meer reisinspiratie? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief! 
 
groningen vakantie in eigen land