Fietsvakanties

Fietsvakanties

Of je nu een fiets huurt voor een dag of dat je een meerdaagse tocht maakt, fietsen tijdens je reis is een ontspannende belevenis. Bovendien is het één van de goedkoopste vakanties die je kunt houden omdat je niet afhankelijk bent van het (openbaar) vervoer. Actief bezig zijn én veel van de omgeving zien: fietsen is op vele vlakken een veelzijdige activiteit.

Waar maak ik een mooie fietstocht?

In iedere stad en in ieder land kun je fietsen huren. Van Griekenland tot Brazilië en van Barcelona tot Tokio. Een geschikte locatie vinden voor jouw ultieme fietsvakantie hoeft geen probleem te zijn. Landen die het op fietsgebied goed doen zijn Thailand en Vietnam. De wonderschone natuur en de avontuurlijke paden maken deze landen tot een populaire fietsbestemming. Buiten de gebaande paden om zijn Suriname en Bhutan aantrekkelijke fietslanden. Laat je betoveren door de groene buitenwijken van Paramaribo en de plantages van Suriname of maak een fietstocht door de Thimphu vallei in Bhutan.

Wat neem ik mee als ik ga fietsen?

In ieder geval niet te veel. Laat overbodige dingen thuis. Alle bagage moet je constant meenemen. Dikke boeken zijn dus niet zo’n goed idee. En ook die zware spijkerbroeken kun je beter thuislaten. Doe er eentje aan bij vertrek en pak verder zoveel mogelijk lichtgewicht artikelen in.
Koop onderweg niet meer eten en drinken dan dat je op één dag op kan. Je kunt beter iedere dag een kleine hoeveelheid kopen dan alles op één dag.

Wees flexibel

Stippel niet van tevoren al heel je fietsreis uit. Je kan onverwacht met slecht weer te maken krijgen, waardoor je je plannen zult moeten wijzigen. Ook andere factoren zoals wegopbrekingen of moeilijk begaanbare paden kunnen je geplande reis parten spelen. Laat je verrassen door wat je tegenkomt. Sla zo nu en dan eens een andere weg in.

Eten en drinken

Nog een groot voordeel van een fietsvakantie is dat je (bijna) de hele dag actief bezig bent en dus veel calorieën verbrandt. Dat betekent dat je ook veel en lekker kunt eten. Je kunt een klein gasstelletje meenemen zodat je zelf kunt koken. Maar om de vakantievreugde te verhogen kun je natuurlijk ook altijd ergens uitgebreid gaan dineren.