image
Vellah

Wenen weg van de massa in 3 tips

Hoe ervaar je de populaire Oostenrijkse toeristenstad Wenen als een local? We vroegen het aan de mensen die er wonen! Ontdek hieronder de leukste adressen die alleen zij kennen.

Live pianomuziek bij Café Weimar


Café Weimar, een traditioneel koffiehuis in het negende district, stamt uit 1900 en ademt nog altijd de grandeur van toen. De bediening is op geen fout te betrappen en er is geregeld livepianomuziek. Gespot door Christopher Taylor.


Fabriekskunst bij WestLicht


Van de World Press Photo-tentoonstelling tot een foto-expositie over de underground skatecultuur: in WestLicht krijgen veel verschillende onderwerpen een podium. De galerie is samen met een cameramuseum, boekwinkel en café ondergebracht in een oude glasfabriek. Gespot door Linda Nepicks.


Klassiek concert bij de MDW


Eigenlijk is een bezoek aan ‘de hoofdstad van de klassieke muziek’ pas compleet als je klassieke muziek hebt horen spelen. Studenten aan de Universität für Musik und darstellende Kunst Wien (MDW) krijgen geregeld de kans om hun kunsten te vertonen aan het publiek - en daar hoef jij als toeschouwer geen stuiver voor te betalen. Gespot door Sabrina Grohsebner.


Benieuwd naar nog meer adresjes van locals? We verzamelden 23 insidertips voor de populairste steden van Europa in Columbus Travel editie 107!


 

Nog meer reisinspiratie? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!