image
Columbus Travel

Fotowedstrijd: nomineer een Nieuw Wereldwonder en win een Wereldwonder-reportagereis

De Machu Picchu, Chinese Muur, Taj Mahal, Christus de Verlosser, Petra, Chichen Itza en het Colosseum: een beetje reiziger kent de Zeven Wereldwonderen en heeft er vast ook al een aantal bezocht. Maar er zijn nog zóveel geheel onbekende plekken op aarde die ook de titel 'Wereldwonder' verdienen! Deel foto's van de prachtplekken die jij zou nomineren voor de lijst van Zeven Duurzame Nieuwe Wereldwonderen en maak kans op een topprijs: een reis naar een van deze zeven Wereldwonderen voor een fotoreportage in Columbus!

Update 1 mei // Deze fotowedstrijd is afgelopen. Als je een nominatie hebt ingestuurd, willen we je hartelijk bedanken! De jury gaat in beraad en maakt de gelukkige winnaars eind juni bekend in de honderdste editie van Columbus Travel, die geheel geheel gewijd zal zijn aan Nieuwe Wereldwonderen!


Als onderdeel van de jaarlijkse Columbus Travel Awards houden we een bijzondere fotowedstrijd: stuur ons je mooiste beelden van onbekende reisbestemmingen die jij zou willen nomineren als Duurzaam Nieuw Wereldwonder. Het gaat hierbij dus om bouwwerken die jij zelf hebt bezocht en gefotografeerd en die net als de huidige Wereldwonderen door de mens zijn gecreëerd zijn, maar nog niet lijden onder overtoerisme. De huidige Zeven Wereldwonderen zijn immers fantastisch, maar worden ook platgetreden. De fotowedstrijd is bedoeld om jou en andere reizigers te inspireren om naar alternatieven te kijken voor (over)toeristische bestemmingen en uiteraard te laten zien hoe je die op duurzame en verantwoorde wijze kunt ervaren. Op basis van alle inzendingen stelt de Columbus-redactie een lijst van Zeven Duurzame Nieuwe Wereldwonderen samen en maakt deze wereldkundig! 


De prijzen

  • De allerbijzonderste nominatie voor de lijst van Zeven Duurzame Nieuwe Wereldwonderen wint een geheel verzorgde reis naar een van deze Wereldwonderen voor een reportage in Columbus Travel! Je zult met een reisjournalist van ons blad op pad gaan om dit Wereldwonder, maar ook de regio en de lokale natuur en cultuur, in al zijn glorie vast te leggen - uiteraard met inachtneming van de dan geldende coronamaatregelen.
  • De inzenders van de overige zes door de jury geselecteerde Duurzame Nieuwe Wereldwonderen winnen een weekendje weg in Nederland voor maximaal vier personen.
  • De dubbeldikke honderdste editie van Columbus Travel (uit op 25 juni) zal geheel in het teken staan van Duurzame Nieuwe Wereldwonderen en jullie mooiste inzendingen. Zelfs als je niet de hoofdprijs wint, kan het dus zo zijn dat jouw wereldwonder wel verschijnt in onze jubileumeditie!

 
Nog meer reisinspiratie? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!