Autovakanties Reisgids

Autovakanties header image
foto: Reisreporter Peerderik

Soms zou je met je eigen auto in het vliegtuig willen stappen. Met hetzelfde gemak als thuis een land verkennen en gaan en staan waar je wilt. Gelukkig hoef je daar tegenwoordig geen vrachtschepen meer voor in te schakelen. Veel reisorganisaties bieden je het gemak aan van eigen vervoer zodra je geland bent op de plaats van bestemming. Dit geeft een volledig andere invulling aan je vakantie. Bezoek bijvoorbeeld Turkije en overnacht in een 19e-eeuws klooster in plaats van een all-in resort. Met je huurauto kun je direct op verkenningstocht gaan, in je eigen tempo.
Altijd eens in contact willen komen met het authentieke volkeren van Namibië? Met een fly & drive door dit gastvrije land kun je naar het hart van Owamboland, waar je kennismaakt met het kleurrijke Owambo volk. Tijdens je bezoek krijg je een indruk van het traditionele leven. Kook op open vuur, weef rieten manden en blijf vervolgens slapen in een hutje. Hierna kun je je route vervolgen naar Etosha National Park of de archeologische bezienswaardigheden in Twyfelfontein. Zorg er bij een autoreis wel voor dat je goed voorbereid bent. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Plan je route

Niet elk land heeft duidelijke borden langs de weg en als je eenmaal op de verkeerde weg zit, kan het lang duren voor je weer kan omkeren. Plan daarom van te voren welke route je wilt afleggen. Je hoeft niet elk detail van je reis vast te leggen, maar een grove, rode draad kan handig zijn. Met fly & drive reizen zijn er vaak al overnachtingen geregeld. Kijk van te voren waar je accommodaties liggen en welke wegen hiernaartoe leiden. Het zou zonde van je vakantie zijn als je je tijd continu moet besteden aan het vinden van de juiste weg. 

Handig om mee te nemen

Check van te voren met welke huurmaatschappij je te maken hebt. Hoe zit het met de verzekering, is er een navigatiesysteem inbegrepen en beschikt de auto over een EHBO-kit? Dat zijn de dingetjes waar je je niet druk om wilt maken als er onderweg iets gebeurt. In sommige landen gelden strikte regels, zoals alcoholtests of veiligheidshesjes. Zorg ook altijd voor iets te eten en te drinken als je een lange dag in de auto zit. Je weet nooit wanneer je de eerstvolgende winkeltjes tegenkomt.

Ervaar de vrijheid en de eindeloze mogelijkheden van een autoreis. Een prachtige mogelijkheid om binnen een bepaalde tijd veel van een land te kunnen zien, zonder vast te zitten aan een groep.

Deze Reisgids is samengesteld door het reismagazine Columbus Travel.

Laatste tips over Autovakanties

Mukdahan is een redelijk grote stad aan de Mekong rivier, er is daar een prachtig stadhuis met een park rondom langs de laan die rond het stadhuis loopt staa...

>>

In de buurt van de stad Udon Thani ligt het grote meer Nong Han Khumphwapi 170ha en 7km lang, het hele meer is vol gegroeid met lotussen, je kunt er met een...

>>

Ten noorden van Chiang Rai zijn grote theeplantages aangepland ter vervanging van de illegale opiumteelt, deze thee pluksters hadden zojuist hun geplukte the...

>>
Laatste Autovakanties Artikelen

Met onze reisgids Autovakanties ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

Video
Columbus-clip: reis met ons mee naar Noord-Marokko

Een roadtrip door het Marokkaanse Rifgebergte voert langs pieken, stranden en kliffen. Maar vooral: langs de bijzonder gastvrije bevolking, die Nederland in haar hart heeft gesloten. ‘Zeg maar tegen je Nederlandse vrienden dat ze van harte welko...

0
Handige Tips
Geniale reishack: nooit meer je auto ijsvrij krabben

Of het nou op je eigen oprit is of in een wintersportgebied, met deze vernuftige truc heb jij de autoruit van je (huur)auto binnen no time ijsvrij.

0
Promotie
Zo doe je Fjord Noorwegen búíten de gebaande fjorden

Toe aan rust en ruimte? Zonder je dan af in de minder bekende fjorden van het Noorse fjordengebied en ga met Buro Scanbrit, dé vakantiespecialist naar Noordwest-Europa, ongestoord op ontdekking uit.

0