Reisnieuws

Stage lopen bij Columbus Travel

Gepubliceerd: 05 jun 2017 0
Wil jij stage lopen bij het mooiste reismagazine en reiswebsite van Nederland? Columbus Travel is het toonaangevende reismagazine van Nederland met de meest inspirerende reiswebsite van Nederland. Wij bieden een stageplaats aan voor vijf á zes maanden. Columbus Travel bestaat uit een club enthousiaste mensen die reizen buiten de gebaande paden promoten. Columbus Travel is op zoek naar de volgende stagiairs.

 
Stagiair Tom Aussems interviewt DJ Hardwell. | Stagiair Lars vd Waarden op reportage in Zwitserland.

Columbus Travel, het toonaangevende reismagazine van Nederland, biedt het hele jaar door (internet)redactiestages aan voor vijf á zes maanden. Stages van drie maanden zijn eventueel in overleg ook mogelijk.

STAGIAIRS SOCIAL MEDIA

Ben jij op zoek naar een Social Media stage bij het mooiste reismagazine en de meest inspirerende reiswebsite van Nederland? Dan zoeken wij jou!

Onder leiding van de marketing manager maak je aansprekende posts en onderhoud je persoonlijk contact met onze volgers. Ook zul je meewerken in het bedenken, opzetten en uitwerken van online media campagnes die traffic, database en aantallen Likes vergroten. In aanvulling hierop kun je je ontwikkelen op redactioneel gebied door nieuwsberichten te schrijven of op marketing gebied door Facebook campagnes op te zetten en SEO werkzaamheden te verrichten. Centraal staat Social Media.

Wat zijn jouw taken?

 • Onze Social Media volgers versteld doen staan met mooie foto's, aansprekende video's en top teksten
 • Het mobiliseren van onze achterban
 • Meewerken aan de Social media strategie
 • Redactionele werkzaamheden
 • SEO
 • Linkbuilding
 • Facebook advertising

Wat bieden wij?

 • Goede werkervaring in de online publishing
 • Een mooie stagevergoeding per maand
 • Werken in een gezellig, vooruitstrevend team in Amsterdam (Duivendrecht).


Geïnteresseerd in deze stage bij het meest toonaangevende reismagazine van Nederland? Neem dan contact op met Saphira Siahaya-Ursepuny via sursepuny@columbusmagazine.nl

----

STAGIAIR (INTERNET) REDACTIE & SOCIAL MEDIA

Ben jij op zoek naar een redactie & social media stage bij het mooiste reismagazine en de meest inspirerende reiswebsite van Nederland? Dan zoeken wij jou!

Wat zijn jouw taken?

Werkzaamheden voor het magazine omvatten o.a. research, beeldaanvraag, schrijven van items voor de Wereld van Columbus, Budgetreizen en schrijven van informatieve artikelen. Werkzaamheden voor het internet omvatten o.a. werken met een CMS (Content Management System), research, beeldbewerking, schrijven van dagelijkse nieuwsberichten en achtergrondverhalen, bouwen van de wekelijkse nieuwsbrief en onderhouden van de Reisreporter Community en Social Media (Facebook, Twitter, Google+ en Pinterest). Help mee aan het bedenken van leuke concepten voor diverse winacties of aanvullende content. Kennis van CMS en Photoshop is geen vereiste, maar wel een pre.

Wat bieden wij?

 • Goede werkervaring in verschillende mediavormen
 • Een mooie stagevergoeding per maand
 • Werken in een gezellig, vooruitstrevend team in Amsterdam (Duivendrecht).


Studenten Journalistiek of Communicatie worden uitgenodigd om te reageren middels een motivatiebrief, CV en voorbeeld van schrijfervaring.

Geïnteresseerd in deze stage bij het meest toonaangevende reismagazine van Nederland. Neem dan contact op met Saphira Siahaya-Ursepuny via sursepuny@columbusmagazine.nl en/of Mark Mackintosh mmackintosh@columbusmagazine.nl.


Stagiairs Kas Nortier, Hanneke van Olst en Tom Aussems op reportage voor Columbus Travel.

-----

STAGIAIR VORMGEVING/DTP

Een stagiaire Vormgeving/DTP moet enige ervaring hebben met de grafische programma's:
Indesign, Illustrator en Photoshop. Affiniteit met reizen en magazine-design. Kennis van Nederlandse taal. Kennis van Engelse taal is een pre.

Wat bieden wij?

 • Goede werkervaring in vormgeving/DTP
 • Je leert in een team werken en binnen een bestaande huisstijl je creativiteit te benutten.
 • Een mooie stagevergoeding per maand
 • Werken in een gezellig, vooruitstrevend team in Amsterdam (Duivendrecht).


Reageer middels een motivatiebrief, CV en portfolio. Wil jij stage lopen bij het meest toonaangevende reismagazine van Nederland? Reacties kunnen gestuurd worden naar Marije van de Vlekkert vormgeving@columbusmagazine.nl

-----

STAGIAIR VIDEOREDACTEUR

Ben jij dé proactieve en enthousiaste student met talent en passie voor  reizen, filmen, editen en social media? Dan zijn we op zoek naar jou! Je krijgt de kans om je bij Columbus Travel, het toonaangevende reismagazine van Nederland met de meest inspirerende reiswebsite van Nederland, te ontwikkelen en ons videoplatform verder op te zetten en te laten groeien. Er is veel ruimte voor eigen inbreng, je hebt veel verantwoordelijkheden en je krijgt een marktconforme stagevergoeding.

Onder leiding van de (adjunct) hoofdredacteur maak je een strategisch plan videocontent, werkt mee met het bedenken, opzetten en uitwerken van video en online media campagnes die traffic, database en likes vergroten. Daarnaast edit je beeld tot aansprekende video’s en posts, weet Facebook campagnes op te zetten en SEO werkzaamheden te verrichten.

Wij zoeken iemand die …

 • Een relevante HBO/WO-opleiding volgt
 • De Nederlandse taal perfect beheerst (en ook toepast)
 • Affiniteit heeft met reizen buiten de gebaande paden en haar doelgroep
 • Gelooft dat video en online tv de toekomst is
 • Kan monteren in Adobe Premiere Pro (basiskennis is voldoende)
 • Een flexibele instelling heeft

Functie eisen / profiel

Stagiaires bij Columbus Travel draaien mee als volwaardige redactieleden, waardoor je werkzaamheden erg divers zijn: Je komt met een strategisch plan m.b.t. video mogelijkheden, leuke ideeën voor nieuwe content (die je natuurlijk ook mag uitvoeren als het lukt!). Je schrijft begeleidende teksten en artikelen bij onze video’s. Monteren van video’s en vlogs.
Je ondersteunt waar mogelijk en helpt met het archiveren van beeldmateriaal. Je zoekt op het internet leuke, spraakmakende video’s met viral potentie.

Periode

5 maanden

Wat bieden wij?

Een mooie stagevergoeding per maand.
Werken in een gezellig, vooruitstrevend team van Columbus Travel in Amsterdam (Duivendrecht). Geïnteresseerd in deze stage bij het meest toonaangevende reismagazine van Nederland? Neem dan contact op met Mark Mackintosh via mmackintosh@columbusmagazine.nl

deel dit artikel met je vrienden:

Laatste artikelen

 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.