Reisnieuws

Duiken naar Cleopatra; de gezonken schatten van Egypte

Gepubliceerd: 27 dec 2007
0

Het is allang geen geheim voor bewoners van de Egyptische stad Alexandrië, maar reizigers slaan het vreemd genoeg vaak over.

Verborgen onder het wateroppervlak liggen hier vlak voor de kust duizenden archeologische vondsten, gezonken oorlogsschepen en hele steden te wachten op nieuwsgierige duikers. Door de beperkte diepte (5 tot 30 meter) kunnen zowel beginners als gevorderden mee naar beneden, met de enige toegestane duikschool Alexandra Dive. Om de schatten te beschermen mogen iedere dag maar een paar reizigers het water in: rust verzekerd! In doodse stilte liggen er getuigen, beelden, gebouwen en wrakken, van een lange een geschiedenis. In de antieke oudheid, van het rijk van Alexander de Grote tot aan de tijd van Napoleon en de Tweede Wereldoorlog zijn hier veldslagen uitgevochten.

Zo kun je bijvoorbeeld duiken naar de Vuurtoren van Alexandrië, een van de klassieke 7 Wereldwonderen, die bijna duizend jaar geleden met schiereiland en al in zee verdween. In de strijd tegen de Engelsen verloor Napoleon hier zijn vlaggenschip ‘d Oriënt. En veel later zonken vaar- en vliegtuigen van Winston Churchills ‘slag om El Alamein’ in 1942. Tenslotte liggen hier duizenden klassieke vondsten en schatten van Cleopatra. Als duiker vind je door het beperkte zicht iedere 10 meter een nieuwe schat.

Leuk detail voor duikmafketels: je kunt in de Cleopatra Palace onder water trouwen, net als Cleopatra eeuwen geleden deed! Een dag duiken met Alexandra Dive kost ongeveer € 70, informeer naar het brevet dat je nodig hebt voor de verschillende programma’s. www.alexandra-dive.com
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.