Reisnieuws

Vulkaanwandelen

Gepubliceerd: 27 dec 2007
0

Juist nu het in de Etna op Sicilië weer eens gevaarlijk rommelt, is de eveneens Italiaanse vulkaan Stromboli weer opengesteld voor bezoekers.

In februari dit jaar begon ze met spuwen van lava. Het Eolische vulkaaneilandje in de Middellandse Zee is al meer dan tweeduizend jaar actief. Toch wonen er 450 mensen. Ze laten zich niet wegjagen door een sporadisch vliegend brok steen (waar eens een Duitse toeriste door werd gedood). Ook de bewoners op de flanken van de Etna lijken niet onder de indruk van het lava spuwen en de rook.

Vulkanen trekken aan: boeren komen op de heetgebakerde bergen wonen vanwege de vruchtbare aarde, reizigers zoeken er spanning en sensatie.

Ben jij ook zo’n reiziger op zoek naar de hel op aarde? Boek dan eens een vulkaanexcursie op Vanuatu, een eiland ver voor de oostkust van Australië, waar de brokken steen bijna letterlijk om je heen vliegen als je op de kraterrand van de Yasur staat. Het is een van de meest toegankelijke vulkanen op aarde, waar je ondanks de spuitende lava zo de krater in mag kijken.
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.