Reisnieuws

Voorbereid op reis

Gepubliceerd: 23 nov 2007
0

Een goede voorbereiding voordat je op reis gaat is erg belangrijk. Het is tenslotte vervelend om slecht verzekerd in het buitenland te stranden. Daarom zetten wij hier een paar tips op een rij voor een goed begin van de reis.

Waarom een reisverzekering
Zonder reisverzekering kan je voor vervelende verassingen komen te staan. Natuurlijk is het de bedoeling dat je reis voorspoedig verloopt, maar mocht er onverhoopt toch wat gebeuren dan kun je niet zonder deze verzekering.

Een aantal voordelen zijn:
· Bij autopech wordt vervangend vervoer geregeld. Ook als je door medische redenen niet de mogelijkheid hebt zelf terug te reizen wordt dit voor je geregeld.
· Dekt meer medische kosten in het buitenland dan de zorgverzekering.

Goed om te weten
· Check of de polis van de reisverzekering voor de volledige reisduur geldig is.
· Een doorlopende verzekering kan bij regelmatig reizen voordeliger zijn.
· Vergeet niet een annuleringsverzekering af te sluiten. Het kan tenslotte altijd gebeuren dat je reis niet door gaat of voortijdig afgebroken wordt.
· Een mobieltje is een handige reisgenoot. Naast het alarmnummer kun je er ook je paspoortnummer in programmeren. Ook is het goed om een In Case of Emergency (ICE) nummer in je telefoonlijst te zetten. Als je een nieuwe naam toevoegt begin je met een spatie gevolgd door ICE en de naam van je contactpersoon. De spatie zorgt er in de meeste gevallen voor dat het telefoonnummer bovenaan in je telefoon komt te staan en zo kan er tijdens noodgevallen snel gehandeld worden.
· Ben je afhankelijk van medicijnen? Vergeet dan je recept niet.
· Als je een bril draagt is het altijd handig om een reserve exemplaar mee te nemen.
· Maak een kopie van al je belangrijke documenten, zodat je bij eventueel verlies iets in handen hebt.
· Doe bij verlies of diefstal aangifte bij de plaatselijke politie en vergeet hierbij niet de schriftelijke verklaring van het voorval te vragen
· Let ook op afwijkende verkeersregels, een boete moet meestal direct betaald worden.

Met dank aan www.europeesche.nl
Bij de Europeesche verzekeringen kun je gebruik maken van de Europeesche Hulplijn
+ 31-20-6515777. Waar ter wereld je ook bent, zij helpen je telefonisch bij pech, ongevallen en andere calamiteiten. Als het nodig is zoeken zij in samenwerking met SOS International betrouwbare hulp in de omgeving van uw verblijfplaats.
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.