Reisnieuws

Top 25 meest spectaculaire video's

Gepubliceerd: 21 aug 2008
0

Columbus Magazine zoekt wekelijks het internet af op zoek naar de beste reisvideo's . Van een leeuw die zijn jagers een lesje leert tot surfen onder een ijslawine. Kijk hieronder voor de top 25 meest spectaculaire video's.

waanzinnige tijger-aanval

1 Tijgeraanval

Het duurt even voordat de tijger vanuit het hoge gras tevoorschijn komt maar dan volgt er ook spectaculaire actie.

surfen in de hoogste golf ooit

2 De 'hoogste' golf ooit

Enkele surfers maken er een sport van om op zo mogelijke golven te kunnen surfen. Op deze golf hebben de surfers lang gewacht, uiteindelijk had deze golf een hoogte van zo'n 25 meter! Bij storm op zee en bij Tsunami's kun je nog hogere golven verwachten.

bungeejump

3 Bungeejumpen met lianen

Deze video laat bungeejumpen of de oorspronkelijke manier zien. Niet vanaf een brug met speciaal gefabriceerde elastieken maar gewoon vanaf een houten toren met lianen om je benen naar beneden. Bij dit ritueel worden jongens mannen en het zorgt ook voor een goede yam oogst.

4 Aanval cheetah

Een cheetah, oftewel jachtluipaard, is een groot katachtig roofdier dat nog voorkomt in Afrika en Iran. Hij staat bekend als het snelste landdier ter wereld. Op deze video zie je wildrangers in Afrika waar een hele boze cheetah tevoorschijn komt...

Big Wave surfen Alaska

5 Big Wave surfen in Alaska

De wereldkampioenen Big Wave Surfen Garrett en Kealii, schreven surfgeschiedenis toen zij probeerden te surfen op een monstergolf bij 'Childs' Glacier' in Alaska.

ijslawine surfen

6 Surfen onder een ijslawine

Na surfen op extreme locaties en surfen in de hoogste golf ooit is er ook het spectaculaire lawinesurfen. Bekijk deze spannende video waarin windsurfer Thomas Miklautsch surft bij de Perito Moreno gletsjer (Argentinië), waar een enorme ijslawine naar beneden komt...

Record watervalkajakken

7 Record watervalkajakken

Op deze video zie je hoe de kayakker Ed Lucero een nieuw waterval record zet met zijn kayak. De waterval is 32 meter hoog...

Climbing

8 Speed climbing zonder touw

Dit is Dan Osman, een man die in 1998 overleed bij een van zijn stunts. Osman voerde vrije vallen uit, leefde in een boomhut en was in extreme sport niet te overtreffen. Hier zie je hoe hij als Spiderman de enorme bergwand in iets meer dan vier minuten beklimt. Zonder touw.

skydive

9 Skydive zonder parachute?

Op het filmpje hieronder zie je een skydiver die met behulp van een speciaal hiervoor ontworpen vleugelpak over de besneeuwde bergtoppen vliegt. Als het aan Maria von Egidy (organisatie Jii Wings in Kaapstad) ligt duurt het niet lang meer voordat de parachute overbodig is. Zij ontwikkelt de vliegpakken en haar doel is dan ook: het eerste vliegpak ontwerpen waarbij de parachute ook voor de landing niet nodig is! Bekijk het filmpje en reageer: zou JIJ springen?

aanval olifant

10 Aanval olifant

Ontmoetingen met olifanten zijn populair onder reizigers. Maar ook deze ogenschijnlijk vriendelijke beesten kunnen wel eens een slechte bui hebben. Kijk hier wat zo’n humeur te weeg brengt…

Treinsurfen

11 Treinsurfen met 330 km/uur

Deze Duitser 'surft' op de ICE, die rijdt met een snelheid van 330 kilometer per uur...

Vijftal redt anaconda

12 Vijftal redt anaconda

Vijf Zuid Amerikaanse mannen proberen een Anaconda te redden door hem naar het meer te tillen. Hij is echter zo groot dat er wat tilwerk aan vooraf gaat. Deze ‘slang’ kom je niet graag tegen tijdens je reis.

snowboarden voor gevorderden

13 Snowboarden voor gevorderden

Plannen om van de winter richting de piste te gaan? De man op deze video weet met zijn spectaculaire snowboard moves een sneeuwlawine te veroorzaken, hoe dit afloopt…

extreme landing Sint Maarten

14 Extreme landing

Sint Maarten staat bekend om de korte landingsbaan. De piloot is duidelijk te vroeg gedaald en vliegt al veel te laag. Een grote belevenis voor de omstanders.

Extreme 4WD

15 Stunten met een 4WD

Deze bestuurder kan al aardig stunten met zijn 4WD. Voor de iets minder ervaren rijders zet Columbus een aantal onmisbare tips op een rij...

Extreme take-off

16 Extreme Take Off

De piloot van een 747-Cargo met volle lading op een erg korte startbaan probeert het toestel op tijd de lucht in te krijgen. De motoren draaien op vol vermorgen..

Spelende orka

17 Spelende orka

Een cameraploeg aan de kust van Nieuw Zeeland wordt verrast door een vriendelijke orka, die spelenderwijs met zijn neus tegen de lens tikt terwijl hij meezwemt met de boot.

Aanval kangaroe

18 Kangaroe aanval

Tijdens een reis naar Australië wil je natuurlijk een keer kangaroes te eten geven. Maar dieren blijven dieren, dit kan onverwachte situaties teweeg brengen.

A320 bijna crash

19 A320 bijna gecrasht door zijwind

De voorjaarsstorm die afgelopen weekend over Europa trok, heeft niet alleen tot schade geleid. De krachtige zijwind heeft op het vliegveld van Hamburg ook bijna een crash veroorzaakt. Op deze video zie je hoe het vliegtuig uit balans raakt tijdens de landing.

Bijna-botsing Sint Maarten

20 Bijna-botsing St. Maarten

Een spectaculaire video over een bijna-botsing tusen twee 747's op Sint Maarten. Een KLM-Boeing zet de landing in, maar midden op de baan staat nog een toestel van Corsair.

Langste golf

21 Langste golf ter wereld

In het Braziliaanse Amazone-bassin ontstaat aan het einde van het droge seizoen en met volle maan, een vloedgolf van 32 km per uur. Op zo'n golf kun je normaal 15 seconden surfen, in het jaar dat deze video werd opgenomen kon het wel een half uur.

Take off

22 Video: Take-off op zn Congolees

Een take-off op zijn Congolees; gewoon op de openbare weg.

hoofdpijnvideo

23 Hoofpijn aan boord

Last van weinig beenruimte in het vliegtuig? Deze man heeft andere dingen aan zijn hoofd.

Maori's dansen de haka

24 Maori's dansen de Haka

De meesten hebben wel eens van de Haka gehoord: de oorlogsdans van de Nieuw-Zeelandse Maori's. Maar hoe dit ritueel er werkelijk uitziet weten maar weinig mensen. Zet je geluid aan, luister en huiver bij dit filmpje!

Vreemde mededelingen

25 Vreemde mededelingen in het vliegtuig

Wat doen piloten als ze zich vervelen? Wees blij dat ze in het echte leven iets meer te doen hebben dan de piloten in dit filmpje. Ook eens een vreemde mededeling gehoord in het vliegtuig? Laat het ons weten en reageer nu!
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.