Reisnieuws

Serengeti

Gepubliceerd: 30 aug 2007
0

Eerst landde in 2005 een helikopter op de top van de Mount Everest, vervolgens bereikte Jeremy Clarkson van BBC's Top Gear dit jaar de Noordpool per terreinwagen. Veel plekken op aarde die eerder alleen het domein waren van die-hard avonturiers, lijken nu een bestemming voor iedereen.

De plannen van China om een snelweg aan te leggen naar het basecamp op 5364 meter, waardoor hordes toeristen de Mount Everest kunnen bezoeken, ‘bezoedelt’ de status van moeilijk bereikbare plekken nog verder. Je zou verwachten dat China inmiddels inziet dat het vernietigen van natuur een doodlopende weg is, maar nee hoor. Asfalteren die berg!

Gelukkig worden we anno 2007 nog altijd verrast door ontdekkingen van nieuwe bijzondere bestemmingen. Zo werd in juni de grootste migratie van wilde dieren ter wereld ontdekt in Sudan. Iedereen had verwacht dat door de burgeroorlog elk wild dier als bushmeat de braadpan had bereikt, maar niets bleek minder waar. De dierenpopulatie heeft zich gigantisch uitgebreid. Meer dan 1,2 miljoen wilde dieren trekken hier jaarlijks naar sappiger graslanden, waaronder een stoet van antilopen van 80 kilometer lang en 50 kilometer breed. Laat het even op je inwerken: 80 kilometer lang en 50 kilometer breed.

Ontdekken anno 2007 kan dus nog. Daag Serengeti!
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.