Reisnieuws

10: Gevaarlijkste land: Zimbabwe

Gepubliceerd: 07 dec 2009
2

One in a million!

Breng in Zimbabwe een bezoek aan de indrukwekkende Victoria Watervallen, bekijk het wildlife in Hwange National Park en bezoek de bijzondere rotsformaties van Matobo National Park. Bedenk alleen van tevoren goed hoe je er wilt komen, want de infrastructuur is een ramp. De beveiliging is onvoorspelbaar en corrupt en de criminaliteit is een serieus probleem. Bovendien is de inflatie enorm onder het bewind van Mugabe.

Foto door: mireille.reisreporter.nl

<< (9) vorige volgende (1) >>


deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Ik ben het niet eens met Bumblebee, als ex Zimbos hebben we veel contact met mensen die er zitten, en de buiten Zimbabwe groep die zich actief inzetten voor een beter Zimababwe en herstel van het land. Als je rijk bent + buitenslandsgeld bezit is het nog te doen met je buitenlandse geld. Er zijn zelfs mensen die de grens overgaan om hun inkopen te doen, met risico dat bij terugkomt de boel gestolen wordt of afgepakt door corrupte politie bambten. Als gevolg van de situatie in Zimababwe is het geen wonder dat Zimbabwe 570.000 tot 1.000.000 mensen in eigenland op de vlucht heeft (bron onze wereld juli 2010) Dan hebben we het nog niet eens over de mensen buiten de landsgrenzen die gevlucht zijn. Corrupt, stelen om te overleven, op het platteland heersen eigen wetten. Toeristische plekken worden redelijk beschermd - dat is een van de weinige inkomsten nog.

Bumblebee

Door: Bumblebee • Geplaatst op

Ik ben net terug van een reis door het zuiden van Afrika. Ik heb Zimbabwe niet bezocht maar ik heb verschillende mensen waaronder ook mensen uit Zimbabwe gesproken. Zij verzekerden mij dat de zaken die U opnoemt weer goed te bezoeken zijn. De munt is afgeschaft en de biljetten met de enorme bedragen worden aan toeristen verkocht. Alles wordt betaald met rand.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.