Reisnieuws

3: Gevaarlijkste land: Noord-Korea

Gepubliceerd: 07 dec 2009
2

Big Brother is watching you!

Misdaad is er misschien zeldzaam, toch ben je niet vrij om te doen wat je wilt in Noord-Korea. Elke beweging en uitspraak van buitenlanders wordt geristreerd, voornamelijk voor religieuze en politieke activiteiten. Reizigers komen en gaan via China, dus er zijn sowieso twee visums noodzakelijk als jet het land wilt bezoeken. Als je dit echter allemaal voor lief neemt, kun je wél op traditionele wijze slapen in het Keasong's Folk Hotel. Op de grond welteverstaan.

Foto door: mikeb.reisreporter.nl

<< (2) vorige volgende (4) >>


deel dit artikel met je vrienden:

Reacties van bezoekers Reageer

hans793

Door: hans793 • Geplaatst op

Noord-Korea is eerder het meest veilige land ter wereld. Voor toeristen wel te verstaan. Voor de Noord-Koreanen, of een enkeling die illigaal de grens oversteekt, is het een heel andere zaak. Toeristen heben altijd twee gidsen bij zich. Lokale mensen mogen niet eens bij je in de buurt komen. Gebeurt dat per ongeluk wel dan worden ze weggestuurd.
Met onze eigen gidsen konden we in redelijk vrijheid van alles en nog wat bediscuseren. We probeerden wel enig respect te handhaven. Los van de enorme repressie zien ze hun leiders als een soort halfgoden, en zijn ze verstoken van elke informatie van buitenaf.

haschulte

Door: haschulte • Geplaatst op

Wat maakt dat DPRK in de top tien is gekomen van meest gevaarlijke landen is mij een raadsel. Er valt veel over het land te zeggen en er van te vinden, maar gevaarlijk voor toeristen is het zeker niet als je rekening houdt met het afwezig zijn van vrijheid van meningsuiting.
Hoe veilig ben je als je gedurende je gehele verblijf in het land begeleid wordt door speciaal aangewezen gidsen. Zelf ben ik vrij recent in het land geweest en onveilig heb ik mij geen moment gevoeld, waakzaam zijn in wat ik zei of deed was zeker aan de orde, maar is dat niet altijd overal ter wereld raadzaam?

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.