Reisnieuws

Festivalkalender: September

Gepubliceerd: 26 mei 2009
0

Nog niet genoeg van de festivals gekregen? Met het einde van het festivalseizoen in zicht, heb je altijd nog de mogelijkheid om ver van huis in een warm land heerlijk door te genieten van de zomer!


Meskel Festival - Ethiopië
Eén van de meest kleurrijke christelijke feesten wordt gevierd tijdens het Meskel Festival in Ethiopië. Al 1600 jaar lang wordt tijdens dit festival herdacht dat Sint Helena het kruis waaraan Jezus werd gekruisigd, terugvond. Priesters en andere gelovigen zingen en dansen met allerlei fascinerende christelijke attributen zoals prachtig versierde zilveren kruizen. Het festival speelt zich af in de plaats Lalibela, dat bekend staat om haar elf uit rotsen uitgehakte kerken.
Lalibela. 27 september. Ethioembassy.org.uk


Soorya festival - India
De zomer is tijdens de start van dit festival dan wel bijna voorbij, in India is het nog warm genoeg om even heerlijk te genieten van het langstdurende kunstfestival ter wereld. Tijdens dit festijn kun je kennis maken met de Indiaanse film, dans, theater, literatuur, tentoonstellingen en kunst. Het festival duurt 101 dagen, van eind september tot en met december. Dit jaar vindt het festival voor de 32e keer plaats.
September - December. Sooryaindia.com


deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.