Reisnieuws

Festivalkalender: Augustus

Gepubliceerd: 26 mei 2009
0

In deze warme zomermaand zijn er een aantal interessante festivals in Europa te bezoeken zoals Sziget in Hongarije, het grootste festival van Europa of het Free Edinburgh Fringe Festival in Schotland. Natuurlijk zijn er ook festivals te bezoeken die iets verder van huis liggen zoals de regendansfeesten in Sri Lanka of het Darwin Festival in Australië.


Esala Perahera - Sri Lanka
Dit religieuze festival kent als hoogtepunt een straatoptocht van honderden prachtig versierde olifanten die worden vergezeld door traditionele drummers en dansers. Het is een van de grootste religieuze happenings van Azië. Ze vieren dat de heilige tand van Boeddha naar Sri Lanka is gebracht in de vierde eeuw na Christus.
Kandy. 7 - 16 augustus


Free Edinburgh Fringe Festival - Groot-Brittannië
Het Free Edinburgh Fringe Festival is het grootste artistieke festival ter wereld en ook nog eens grotendeels gratis. Tijdens dit festival, dat plaatsvindt in de Schotse hoofdstad Edinburgh, draait het vooral om comedy en drama. Daarnaast zijn er ook andere voorstellingen zoals mime, dans, acrobatiek en straattheater. Aan de optredens komt geen jury te pas, waardoor er veel wordt geëxperimenteerd door de artistieke entertainers.
Edinburgh. 7 - 31 augustus. Freefringe.ork.uk


Elvis Week - Verenigde Staten
Tijdens deze week staat alles in het teken van Elvis Presley. Mensen komen vanuit de hele wereld samen in de staat Mississippi, waar Elvis heeft gewoond. Elke dag vinden er verschillende festiviteiten plaats, zoals een brunch met Elvis Presley gospelmuziek in het Elvis Presley Car Museum, een benefietconcert, een tour door Graceland villa en het Elvis Presley Automobile Museum, Je kunt ook meedoen met de marathon voor het goede doel tijdens de Elvis Run, Walk, Rock & Roll.
Tennessee. 8 - 16 augustus. Elvisweek.com


Sziget - Hongarije
Zin in een zomerfestival als Lowlands of Pinkpop, maar dan net even wat groter en internationaler? Ga dan naar het Sziget festival in Hongarije! Dit grootste muziekfestival van Europa, duurt zeven dagen en vindt plaats op het eiland Sziget in hartje Boedapest. Allerlei muziekstromingen komen aan bod maar er is ook ruimte voor theater. Bovendien kun je een bezoek aan dit festival combineren met een interessante stedentrip naar Boedapest.
Boedapest. 10 - 17 augustus. Szigetfestival.nl


Darwin Festival - Australië
Het Darwin Festival vindt jaarlijks in augustus plaats en is het nummer-1 festival van Oceanië en Zuid-Oost Azië. Met dit festival laat Australië de culturele en artistieke diversiteit van hun noordelijke provincie zien aan ruim 60.000 bezoekers. Tijdens dit 18-daagse event kun je genieten van muziek, workshops, theater, comedy, cabaret, film en visuele kunsten.
Darwin. 13 - 30 augustus. Darwinfestival.org.au


Gnaoua & Music of the World Festival - Marokko
Ieder jaar wordt in Essaouira het Gnaoua & Music of the World Festival georganiseerd. Gnaoua is Marokkaanse muziek met West-Afrikaanse wortels. Essaouira is het Afrikaanse centrum voor wereldmuziek uit de Afrikaanse, Europese, Aziatische en Amerikaanse cultuur. Het evenement duurt drie dagen en er treden rond driehonderd lokale en internationale muzikanten op over negentig podia. Het festival trekt jaarlijks 500.000 bezoekers.
Essaouira. 25 - 28 augustus. Festival-gnaoua.co.ma


Festival of World Cultures - Ierland
Het Festival of World Cultures 2009 is een jaarlijkse mix van muziek, culinaire hoogstandjes en beeldende kunst uit de hele wereld. Het festival vindt plaats in het kustplaatsje Dún Laoghaire, net buiten Dublin. Absoluut hoogtepunt dit jaar is het optreden van de Malinese zangeres Oumou Sangare.
Dún Laoghaire. 29 - 30 augustus. Festivalofworldcultures.com


deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.