Reisnieuws

Festivalkalender: Juni

Gepubliceerd: 26 mei 2009
0

Nu de zomer van start gaat, beginnen de festivalvlinders te fladderen. In veel tropische landen is het deze maand relatief koel en daarom is deze maand ook bij uitstek geschikt om buitenlandse festivals te bezoeken.


The Dreaming Festival - Australië
Dit driedaagse festival vindt ieder jaar plaats in een vallei tussen de bossen van het ruige Australië. Verschillende soorten Inheemse kunsten vanuit de hele wereld worden hier tentoongesteld. Het programma bestaat uit film, literatuur, muziek, nieuwe media, digitale technologie, een voedsel- en wijnmarkt, comedy, tentoonstellingen, visuele kunsten, straattheater, musicals en een kinderprogramma.
Nabij Woodford. 5 - 8 juni. Thedreamingfestival.comAmsterdam Roots Festival - Nederland
Amsterdam Roots Festival organiseert jaarlijks de gratis toegankelijke festivaldag Roots Open Air in het Oosterpark te Amsterdam. Aanstaande zomer ligt de nadruk op het Middellands Zeegebied met het thema Mediterranea. Deze regio is een kruispunt van culturen en dit is duidelijk te horen in de muziek. In totaal zijn er vier podia met optredens en je kunt ook workshops volgen van verschillende danssoorten zoals Afrikaanse dans, flamenco, buikdans en samba. Verder is er een wereldmarkt, theatervoorstellingen en een speciaal programma voor de kids.
Amsterdam. 21 juni. Amsterdamroots.nlInti Raymi - Peru
Inti Raymi vindt jaarlijks plaats in Cusco, Peru. Het is van oorsprong een festival van de Inca's waarbij de zonnegod Wiracocha wordt vereerd. Het feest symboliseert de verbintenis tussen de zon en de mens. Inti Raymi wordt daarom ook wel het 'Festival van de Zon' genoemd. Dit festival is één van de weinige waarbij de locals met een groter aantal aanwezig zijn dan de toeristen.
Cusco. 24 juni. Aboutcusco.com


Pacote Festival - Brazilië
Het folkloristische Pacote Festival in de Amazone is na carnaval het grootste evenement van Brazilië. Twee teams proberen elkaar de loef af te steken met uitzinnige muziek- en dansoptredens en een grootse straatoptocht.
Parintins. 25-30 juni.


Queenstown Winterfestival - Nieuw-Zeeland
Queenstown viert dit jaar haar 35e Winterfestival, waarmee de Kiwi's de winter inluiden. Het is het grootste winterfeest van Nieuw-Zeeland en de inwoners vieren dit met een zestigtal sport-, muziek- en culinaire evenementen. Highlight: de ‘kofferrace’, waarbij deelnemers de besneeuwde Coronet Peak afdalen op een koffertje. Jaarlijks trekt het festival rond de 60.000 bezoekers.
Queenstown. 26 juni - 5 juli. Winterfestival.co.nz


Zanzibar International Film Festival - Tanzania
Het Zanzibar International Film Festival is een tiendaags filmfestijn. De nadruk ligt op producties uit Tanzania, Kenia en Zuid-Afrika. Het festival vindt plaats in het historische hart van de stad en de meeste activiteiten spelen zich af in het Amphitheatre in de Oude Fort. Tijdens het festival zijn er naast films ook concerten, workshops en tentoonstellingen te bezoeken.
Zanzibar. 27 juni - 4 juli. Ziff.or.tz


Joods Festival - Polen
In de Joodse wijk Kazimierz in Krakau, dat ook wel het Jeruzalem van Europa wordt genoemd, wordt elk jaar het grootste Joodse Festival ter wereld gehouden. Op het festival zijn allerlei tentoonstellingen over de Joodse traditie te bezoeken, worden er workshops traditionele Joodse dans georganiseerd en kun je concerten bijwonen van de Klezmermuziek bij Joodse bruiloften uit de 19e eeuw. Ook kun je kennismaken met beroemde Joodse artiesten en de traditionele Joodse Kosjerkeuken.
Krakau. 28 juni - 5 juli. Jewishfestival.pl


Kloosterfestivals - India
In onder andere juni, juli en augustus worden er kloosterfestivals georganiseerd in de regio Ladakh. Elk festival duurt twee dagen en vindt plaats in een ander klooster. Tijdens deze evenementen beelden de monniken in hun beeldschone, soms eeuwenoude, gewaden en angstaanjagende maskers de verschillende goden uit en vertellen zonder woorden hun verhaal van de overwinning op het kwaad. Voor de lokale bevolking draait dit feest vooral om dansen, zingen, eten en volksspelen.
Ladakh. Maandelijks. himalayanrock.nl
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.