Reisnieuws

Festivalkalender: Juli

Gepubliceerd: 26 mei 2009
0

Tijdens deze zomermaand zijn de meeste festivals te bezoeken. Of je nou dichtbij huis blijft of naar de andere kant van de wereld gaat, de festivals zijn overal te vinden. Hoogtepunten: Distant Heat Festival in de Wadi Rum woestijn van Jordanië, World Bodypainting Festival in Oostenrijk en natuurlijk het welbekende Carnaval in Cuba.


Heivi i Tahiti - Frans Polynesië
Tijdens Heiva i Tahiti vieren de verschillende volken van Frans Polynesië hun onafhankelijkheid van Frankrijk in de Tahitiaanse hoofdstad Papeete. Heivi i Tahiti betekent dan ook 'tijd om te feesten'. Bezoekers kunnen ondere andere kanoraces, speerwerptoernooien en dans- en zangwedstrijden bijwonen. Je maakt kennis met de traditionele dans, klederdracht, muziek en kunst.
Tahiti. Begin juli.Tahiti-heiva.org


Montreux Jazz Festival - Zwitserland
Als echte jazzliefhebber kun je dit festival niet missen. Het Montreux Jazz Festival is één de belangrijkste jazzevenementen ter wereld en vindt jaarlijks plaats in Montreux, een stad aan het meer van Genève. Grote namen als Nina Simone en Ella Fitzgerald hebben hier opgetreden.
Montreux. 3 - 18 juli. Montreuxjazz.com


Shandur Polo Festival - Pakistan
De Britten hebben polo naar Pakistan gebracht en het is hier een geliefde sport geworden. Daarom vieren de Pakistanen elk jaar het polofestival in de noordelijke Shandur Pass. Dit is wellicht de hoogst gelegen bergpas waarop polowedstrijden worden gehouden. Ze spelen het spel nog volgens regels die achthonderd jaar oud zijn.
Shandur Pass. 7 - 9 juli


Bomvu Cultural Drumming Festival - Zuid-Afrika
Dit is een vijfdaags drum- and dancemuziekfestival op het strand van Coffee Bay, met als hoogtepunt een heuse drummarathon. Daarnaast zijn er psy-trance dj's en optredens van andere artiesten als Xatrik, BioRhythm en Rubix Qube.
Coffee Bay. 11 - 15 juli. Bomvubackpackers.com


World Bodypainting Festival - Oostenrijk
Het World Bodypainting Festival trekt dit jaar duizenden toeschouwers naar Oostenrijk, dankzij de vele internationale kunstenaars die zich van top tot teen bodypainten. Ook zijn er allerlei dance-events met topdj’s. Er zijn wereldkampioenschappen in vijf verschillende onderdelen zoals de Special Effect Make-up Award en Amateur Award. Ook wordt er een internationele fotowedstrijd en een wedstrijd voor de beste UV-effecten georganiseerd. Verder kun je genieten van optredens, workshops, demos, lezingen en vuurwerk.
Seeboden. 13 -19 juli. Bodypainting-festival.comDour - België
Ieder jaar trekt het Belgische Dour festival muziekliefhebbers uit heel Europa. Geen plek voor populaire top-40 muziek op dit festijn. Veel muzikale ontdekkingen worden hier gedaan met de grote hoeveelheid aan alternatieve muziek uit verschillende genres. Dour is in vergelijking met andere festivals een goedkoop uitje. Het feestje kost namelijk maar 85 euro voor vier dagen feest!
Saint-Ghislan. 16 - 19 juli. Dourfestival.be

Geen geld? Doe dan mee met de actie en win twee toegangskaartjes voor Dour inclusief een verblijf op de camping!The World Games - Taiwan
Na de Olympische spelen is dit het grootste sportevenement van 2009 met 4500 atleten uit 99 landen. Een verscheidenheid aan bijzondere en spectaculaire sporten komen aan bod. Denk aan kano-polo, korfbal, strandhandbal, gymnastiek en drakenbootraces. Tijdens The World Games worden allerlei culturele activiteiten georganiseerd in verschillende gebouwen als het Cultural Center, Bank of Love River en World Games Plaza. Hier zijn exposities en voorstellingen te zien van traditionele en moderne kunsten.
Kaoshiung. 16 - 26 juli. Worldgames2009.tw


Panafest - Ghana
Panafest is een indrukwekkend, tweejaarlijks theater- en muziekfestival dat aandacht vraagt voor maatschappelijke en politieke vraagstukken in Afrika. De nadruk ligt op Afrikaanse cultuur en historie. Het is een uitwijding over het Pan-Afrikanisme en de ontwikkeling van Afrika.
16 juli - 1 augustus. www.panafest.org


Festival des Arts Populaires - Marokko
Het Festival des Arts Populaires in Marrakech trekt dit jaar voor de 44e keer tientallen folkloristische muziek- en dansgroepen uit het hele land. Ook is er een spektakel waarbij honderden ruiters paardrijden in traditionele kleding; dit vindt net buiten de stadsmuren plaats in Bad Jdid.
Marrakech. 17 - 25 juli. Marrakechfestival.com


Kyrgyz National Ceremonies and Traditions Festival - Kirgizistan
Als je graag eens kennis wilt maken met de tradities van de bevolking uit Kirgizstan, is dit het juiste festival om naar toe te gaan. Je krijgt een huwelijksceremonie te zien, viert de eerste paar stapjes van de baby's en speelt op de traditionele muziekinstrumenten. Het festival vindt plaats in de caravanserai Tash-Rabat.
Tash-Rabat. 21 - 22 juli


Carnaval - Cuba
In juli vieren de Cubanen acht dagen lang carnaval in Santiago de Cuba, na Havana de grootste stad van het land. Dit festival staat vooral in het teken van parades en optredens van muzikanten en dansers. Handig om van te voren even een lesje salsadansen te volgen, dat komt op dit evenement zeker van pas!
Santiago de Cuba. 21 - 27 juli. Santiagoencuba.com/carnaval.htmLitang Paardenfestival - Tibet
Het Litang Paardenfestival is een viering van de wonderbaarlijke paardrijkunsten van het Tibetaanse Khampavolk in de Chinese provincie Sichuan. Ruiters in traditionele kledij halen acrobatische kunsten uit. Ook allerlei behendigheidsspelen vinden plaats. In de avond wordt er gefeest en gedanst.
Sichuan. 21 juli -11 augustusDistant Heat Festival - Jordanië
In de woestein van rode duinen en rotsformaties wordt sinds 2003 jaarlijks het Distant Heat Festival georganiseerd. Artiesten als Armin van Buuren en Ferry Corsten hebben er al gedraaid. Het festival duurt twee dagen en vaak wordt er een afterparty georganiseerd in de badplaats Aqaba. De entree kost 110 euro inclusief eten en drinken.
Wadi Rum. 23 - 24 juli. Distantheat.comTenjin Matsuri - Japan
Het duizend jaar oude festival Tenjin Matsuri is een eerbetoon aan de Japanse patroonheilige Sugawara-no-Michizane. Het slotstuk is een door vuurwerk opgelichte straat- en wateroptocht waarvoor duizenden mensen zich kleden in kostuums uit de achtste tot twaalfde eeuw. Ook zijn er allerlei marktkramen en een botenparade op de rivier.
Osaka. 24 - 25 juli. Jnto.go.jpKiteival - Afrika
Waterratten rukken uit voor Kiteival, een groots opgezet kitesurftoernooi op verschillende locaties langs de Mauritiaanse kust. Het event richt zich op kitesurfers van alle niveaus. Inschrijven voor de wedstrijd kan vanaf 18 jaar.
Mauritius. 31 juli - 8 augustus. Kiteivalmauritius.comdeel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.