Reisnieuws

Surfspecial: Oceanië

Gepubliceerd: 26 mei 2009
0

Als we aan Australië en Nieuw-Zeeland denken, denken we aan flora, fauna en surfen. Dit laatste begrip is niet weg te denken uit de Aussiecultuur. Dat is niet voor niets. Deze landen bieden ons tientallen geweldige surfstranden aan.

Nieuw-Zeeland


Orere Point
Dichtbij de hoofdstad van het Noordereiland, tussen een groot groen gebied, tref je Orere Point. Voor beginners is het een prima strand om te surfen. Het is er nooit druk, dus er is genoeg ruimte om op een middag mooie golven te pakken.
Niveau: Beginners.
Locatie: Nabij Auckland.


Australië


Gold Coast
Volgens diverse onderzoeken bevinden de beste surfspots zich aan deze zeventig kilometer lange kust dat ook wel bekendstaat als Surfers' Paradise. Stranden die hier te vinden zijn, zijn the Spit, Main Beach, Narrowneck, Palm Beach en Mermaid Beach.
Niveau: Beginners en gevorderden.
Locatie: Tachtig kilometer van de stad Brisbane in de provincie Queensland.Bells Beach
De lange, hoge maar vooral snelle golven heeft de afgelopen veertig jaar de harten van de surfers gestolen. Eén keer per jaar kunnen surfers hun kunsten tonen tijdens de WK surfwedstrijd Rip Curl Pro.
Niveau: Beginners en gevorderden.
Locatie: Anderhalve kilometer ten zuidwesten van het plaatsje Torquay, Victoria.Margaret River
Niet alleen bekend om de prachtige wijngaarden, maar ook om de surfstranden. Elke fanatieke surfer kent de golven van dit strand. Jaarlijks worden in maart de Margaret River Masters gehouden. 's Werelds beste surfers nemen deel aan deze belangrijke surfcompetitie. Ben je goed? Laat dan zien wat je kan!
Niveau: Gevorderden.
Locatie: 260 kilometer van Perth.Byron Bay
De stad beschikt over verschillende stranden die heel populair zijn om te surfen. Het strand biedt een diversiteit van golven aan dat voor iedereen geschikt is. De warme wind en zeetemperaturen zorgen ervoor dat dit een prima strand is om het hele jaar door te surfen.
Niveau: Beginners en gevorderden.
Locatie: 140 kilometer verwijderd van Brisbane.
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.