Reisnieuws

Surfspecial: Zuid-Afrika

Gepubliceerd: 26 mei 2009
0

Afrika is na Azië het grootste werelddeel ter wereld. In dit continent vinden we veel dieren in het wild die nergens anders vrij rondlopen. Onder andere door deze bijzondere wezens wordt Afrika elk jaar weer door ontelbaar veel toeristen bezocht. In Zuid-Afrika vind je de grotere en moderne steden met langs de kust veel surfmogelijkheden.


Muizenberg Beach
Dit strand is dé plek om als beginnende surfer aan de slag te gaan. De geleidelijke golfen en de beachbreak maken dit het perfecte strand om op een veilige manier te leren surfen. In de omgeving tref je diverse surfscholen aan, waar instructeurs staan te trappelen om jou de eerste stappen te leren van deze watersport.
Niveau: Beginners
Locatie: Muizenberg.Jeffreys Bay
Ooit een slaperig kustplaatsje, nu een hippe surfstad. Dit is het strand om naartoe te gaan in Zuid-Afrika, zeker in de maand mei. Hier worden jaarlijks de Billabong Pro Championship wedstrijden gehouden.
Niveau: Beginners en gevorderden.
Locatie: Kaapstad.Victoria Bay
Hele mooie spot gelegen aan de Atlantische zuidkust van Zuid-Afrika met het hele jaar door goede golven en watertemperaturen tussen de 18 en 22 graden. Het kan wel druk worden. Het advies is daarom dan ook om vroeg in de ochtend te gaan. Dan zijn de golven ook op hun best.
Niveau: Gevorderden.
Locatie: Kaapstad.Milnerton
De golven zijn hier gunstig voor beginners, omdat deze langzaam breken. Niet het beste strand voor surfers in het algemeen, maar de grote berg en het heldere water zorgen voor een paradijselijk gevoel.
Niveau: Beginners.
Locatie: Kaapstad.The Garden Routs
Niet alleen een feest voor het oog, maar ook voor surfers. Tijdens deze route kom je niet alleen langs wilde vegetatie met inheemse bossen, maar bereik je ook diverse stranden met perfecte golven. Aan zee vind je naast afwisselende golven ook vriendelijke locals die je graag de kneepjes van het vak willen leren.
Niveau: Beginners en gevorderden.
Locatie: Tussen Kaapstad en Port Elizabeth.

deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.