Reisnieuws

Budgetreizen binnen Europa

Gepubliceerd: 26 mei 2009
0

Op avontuur gaan, hoeft niet altijd weken te kosten of duur uit te pakken. Columbus zocht uit hoe je voor weinig geld binnen Europa binnen 7 dagen uit en thuis kunt zijn, buiten de gebaande paden natuurlijk!


Hemelse stilte in Griekenland
Op het Griekse schiereiland Pilion wordt een unieke vorm van vipassana, de boeddhistische meditatietechniek, bedreven. Onder de leiding van een Surinaamse goeroe breng je halve – in plaats van hele – dagen in volledige stilte door en kun je de rest van je tijd vakantie vieren. Bereid je voor op een grote innerlijke schoonmaak.
Jaarlijks in juni, Kalikalos.com


Fietsen langs het IJzeren Gordijn
In het vroegere niemandsland-met-mijnenvelden langs het IJzeren Gordijn in Tsjechië heeft nu de natuur vrij spel. Als eenzame fietser kom je er alleen de geschiedenis, vriendelijke Tsjechen en jezelf tegen. Enige benodigdheden om een weekje later op station Wenen (Oostenrijk) of Brno (Tsjechië) te staan, op de terugweg naar huis: een stevige (eventueel geleende) fiets met versnellingen, kampeerspullen en een goede kaart en/of tomtom.


Eilandhoppen in de Hebriden
Op de Hebriden in Schotland zul je gegarandeerd uitwaaien. Midden op de ruige zee, op afgelegen eilanden met fantastische stranden en baaien en… in de wigwam van een goedlachse local.Een groot aantal van de 500 eilanden wordt bediend door ferry’s, waar je een voordelige weekkaart voor kunt kopen. Je fiets gaat gratis mee. In het kustplaatsje Oban maak je de oversteek naar het eiland Mull. Bezoek daar in ieder geval de baai bij Calgary. Neem vervolgens de boot naar Iona, waar je kunt wildkamperen.
Ardferntipis.co.uk


Eten als god in Frankrijk
Lyon staat bekend als de culinaire hoofdstad van Frankrijk. Met een beetje research komen lekkerbekken er voor een habbekrats aan hun trekken, eventueel onder het toeziend oog van een chef-kok. Je kunt een hele week vullen door alleen bouchons – de traditionele, huiselijke eetcafés van Lyon – af te fietsen. Een uitgebreid dagmenu kost niet meer dan € 15-20. Wil je de handen uit de mouwen steken, dan kun je op verschillende plekken in de stad een middagje op kookles.
Meer informatie op Cuisinedechef.com, Atelierdeschefs.com en Institutpaulbocuse.com


Mediteren op volle zee
Voor de Atlantische kust van Portugal wordt liefhebbers een unieke combinatie van surfles, yoga en vegetarische haute cuisine voorgeschoteld. In het elegante badplaatsje Cascais op een half uurtje rijden van Lissabon, is een bijzonder initiatief opgestart: het Atlantis Surf Project. Maximaal zes man kunnen in een prachtig omgebouwd familiehuis in het natuurreservaat Malveira da Serra een week lang yogales volgen en leren surfen.


Op Belgische spookhuizenjacht
Ze noemen zichzelf urban explorers: onverschrokken fotografen die de schoonheid van verlaten gebouwen op de gevoelige plaat willen leggen. Dat dat niet altijd zonder gevaar of medewerking van de autoriteiten plaatsvindt, moge duidelijk zijn. Voor het lidmaatschap van deze ondergrondse beweging heb je slechts een internetverbinding en een treinkaartje naar België nodig. Eenmaal aangekomen is een zaklamp, een paar stevige schoenen en je gezonde verstand ook wel handig!
Meer informatie op Opacity.us en Abandoned-places.com


Wil je meer weten over deze avontuurlijke budgetreizen? Kijk dan in Columbus editie 18 op pagina's 83 - 93 voor de complete artikelen en alle informatie.


Heb je zelf een fantastische tip voor een goedkope en originele reis binnen Europa? Laat het hieronder weten!
deel dit artikel met je vrienden:

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.