Schrijf een reviewBETA

We zijn op zoek naar reviewers met een Columbus-factor. Vanaf nu kan je zelf een review schrijven om andere reizigers te inspireren voor hun volgende reis! Schrijf een persoonlijke recensie over een plek waar je op reis bent geweest. Dat kan een land, regio of stad zijn. Of een nationaal park, een bar, een waterval, een hotel etc.


Ook een cadeaucheque van CameraTools t.w.v. € 350 winnen?
Heeft jouw review betrekking op landschappen? Dan kun je meedoen met onze themawedstrijd ‘sublieme citytrips’. Kijk hier voor uitleg over de wedstrijd.


Staat jouw stad, regio of bezienswaardigheid er nog niet tussen? Kies dan eerst een bestaande bestemming. Daarna kun je jouw stad, regio of bezienswaardigheid toevoegen.

Waar ben je geweest?

Laatste reviews

Andere reizigers gingen je voor. Bekijk hieronder de nieuwste reviews:

Kies een categorie

Regio
Stad
Highlight
Accommodatie
Activiteit
Architectuur
Attractie
Autoroute
Bijzondere natuur plek
Cultuur
Dorp
Eiland
Excursie
Festival
Fietsroute
Gebedsplaats
Gebergte
Historie
Horeca
Markt
Meer
Museum
Natuurgebied
Natuurverschijnsel
Pleinen
Restaurant
Rivier
Shopping
Stadspark
Strand
Wandelroute
Woestijn
Zee
9
Bali (Indonesië)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
karinm was hier in juli 2016

Bali kun je wel als het meest toeristische eiland van Indonesie bestempelen. Toch zijn er nog authentieke plekjes te vinden. Als je wat meer rust zoekt, blijf dan vooral niet in Kuta of Sanur hangen, maar reis bijvoorbeeld naar het noorden. In (de buurt van) Lovina zijn nog rustige plekken te vinden; je kunt er bijvoorbeeld in de heuvels of aan het strand een huis huren. Ook meer naar het noord-westen zijn veel mooie en nog redelijk authentieke plekken te vinden, bijvoorbeeld rondom de prachtige duikstek Menjangan. Heuvelopwaarts vanaf Lovina zijn meerdere dorpjes waar nauwelijks toeristen komen. Het is leuk om hier een ceremonie mee te maken; Balinezen weten overal wel een feestje van te maken en hebben vaak een aanleiding voor zo'n ceremonie. Vraag bij je hotel of zij weten van een ceremonie in de buurt en regel een brommertaxi die je vervoert.

Tropische bestemming Prima duikmogelijkheden Rustiger in het noorden/noord-westen
Toeristisch in het zuiden
Review geplaatst op 16 oktober, 2017 Regio
8
Heiligdom Van Onze-Lieve-Vrouw Van Lourdes (Frankrijk)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
afpmvannunen was hier in juni 2008

Samen met mijn moeder heb ik een reis gemaakt naar Lourdes. Ik ben zelf niet heel erg gelovig maar had dit zeker niet willen missen. Lourdes is een stad in het departement Hautes-Pyrénées in Frankrijk. Het is de grootste katholieke bedevaartplaats in Frankrijk. Het is gesitueerd in het zuiden van het land in de uitlopers van de bergen van de Pyreneeën en heeft ongeveer 17.000 inwoners. Het hele jaar door maar vooral vanaf maart tot oktober komen pelgrims uit heel Europa, maar ook uit andere delen van de wereld, naar het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes om er te bidden en zich te laven aan het bronwater van de grot waaraan heilzame kwaliteiten toegedicht worden. Wat het meeste indruk op me heeft gemaakt is toch wel het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes. Het is een gebied rond de Grot van Massabielle. Het gebied wordt door de kerk beheerd en heeft verschillende functies, waaronder godsdienstige oefeningen, accommodatie voor zieke pelgrims en hun helpers. Het gebied omvat de grot, verschillende kerken, waaronder drie basilieken. Ook kan men er water uit de Lourdesbron verkrijgen, alsmede hierin baden. Het heiligdom heeft zes officiële talen: Frans, Engels, Italiaans, Spaans, Nederlands en Duits. Pelgrims en toeristen komen er de grot bezoeken om er te bidden, kaarsen te ontsteken, bronwater verzamelen om als souvenir mee naar huis te nemen en andere godsdienstige oefeningen te houden.

Zeer indrukwekkend Mooi groot gebied met mooie gebouwen
Veel toeristen
Review geplaatst op 15 oktober, 2017 Cultuur Historie Highlight
7
Pyreneeen (Frankrijk)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
afpmvannunen was hier in juni 2008

Op de grens van Spanje en Frankrijk liggen de Pyreneeën. Het gebergte strekt zich uit over ongeveer 430 kilometer, van het westen naar het oosten, van de Golf van Biskaje naar de Middellandse Zee. Ik zelf ben geweest in het dorpje Gavernie. Gavernie is een klein dorp met maar 154 inwoners. Het bestaat voornamelijk uit winkeltjes en een aantal hotels. Voor € 5 kun je de hele dag parkeren zodat je een wandeling kan maken naar een spectaculair mooi keteldal met enorme rotswanden waar diverse watervallen naar beneden komen. Het pad loopt tot aan de grootste waterval en je kan via het laatste 'restje' eeuwige sneeuw/ijs terug lopen naar het dorp, waardoor je als het ware een ronde maakt door het dal.

Mooie natuur Werelderfgoedlijst
Toeristisch
Review geplaatst op 15 oktober, 2017 Regio
7
Kathmandu (Nepal)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
akampermann was hier in juli 2017

Vies, vuil, magisch Kathmandu. Je word er niet oud met al die uitlaatgassen, het zwerfvuil, de stank. Maar oh wat een zinderende stad, welk een kleuren en bedrijvigheid. Een bechoogelende stad die tussen heden en verleden leeft. Waar oude tempels en rituelen hand in hand gaan met de komst van pizzaria's en wifibereik. Een stad die je, met al haar mankementen, geproefd en gesnoven moet hebben.

ontelbare monumenten veel gezellige restaurants en terrassen ontspannen sfeer
vervuiling stank en lawaai
Review geplaatst op 14 oktober, 2017 Stad
9
Georgetown (Maleisië)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
sgtravel was hier in augustus 2015

Tijdens een reis door West Maleisië, mag de stad Georgetown niet worden overgeslagen. Gelegen op het eiland Penang, is vooral het oude centrum een genot om rond te dwalen. De stad is nu vooral bekend vanwege zijn muurschilderingen, van de Litouwse kunstenaar Ernest Zacharevic. Tijdens je zoektocht hier naar, loop je langs schitterende koopmanshuizen en luxe villa's van Chinese handelaren uit het verleden.The Blue house is wel de bekendste, een rondleiding door deze schitterende villa mag dan ook zeker niet worden overgeslagen. s'avonds gaat het feest door, door te gaan eten bij de vele straatstalletjes die het oude centrum rijk is. Regelmatig bekroond als de beste ter wereld, na er een aantal te hebben uitgeprobeerd kan ik ze geen ongelijk geven. De meeste hostels zijn te vinden in Love lane, Ik verbleef in het 80's guesthouse met schone kamers en vriendelijk personeel. En mocht je dan toch in Love lane verblijven, neem dan aan het eind van de avond nog een drankje bij Mike's place. Een knus cafe met zeer goede livemuziek(toen ik er was). Georgetown is eenvoudig te bereiken met rechtstreekse bussen vanuit Kuala Lumpur, een must go als je het mij vraagt!!

Een mooi oud centrum Vele bezienswaardigheden Heerlijk en goedkoop eten!!!
Het busstation ligt 20km buiten de stad
Review geplaatst op 14 oktober, 2017 Stad
9
Chinese Muur (China)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
sgtravel was hier in augustus 2013

De meeste mensen die de Chinese muur gaan bekijken, doen dit bij het zeer toeristische en daardoor ook erg drukke Badaling.(net buiten Beijing) Op zo'n 2 uur rijden van Beijing vind je Jinshanling en Gubeikou, in verhouding tot Badaling zijn hier bijna geen toeristen, waardoor je in alle rust kan genieten van dit schitterende bouwwerk!!! Naast de muur is het landschap waar dit bouwwerk doorloopt ook erg mooi, met rijk begroeide heuvels. Het Jinshanling gedeelte is in oude glorie hersteld, en ziet er in het heuvellandschap schitterend uit. De muur bij Gubeikou is niet gerestaureerden waardoor je soms goed moet opletten waar je loopt, maar de originele staat heeft zeker zijn charme. In Jinshanling kun je overnachten in het Jinshanling Guesthouse, een eenvoudig 2* hotel op slechts 500 meter van de muur. Van hieruit zijn ook beide gedeeltes van de muur wandelend te bereiken, gecombineerd heb je dan een erg mooie dagtocht op een rustig gedeelte van de muur!!

Zowel gerestaureerd als originele staat Een stuk rustiger dan de bekende gedeeltes Je kunt er overnachten, voor een vroege start
Er zijn steile gedeeltes
Review geplaatst op 14 oktober, 2017 Regio
8
Brasov (Roemenië)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
aticketto was hier in september 2017

Brasov is een aantrekkelijke stad met een middeleeuws uiterlijk dat centraal gelegen ligt op ongeveer 160 kilometer van Boekarest. De stad ligt midden in de Karpaten en daardoor tevens een goed uitgangspunt voor vele wandel-, fiets- en autoroutes. Verwacht zeker geen rustig stadje want het is de drukst bezochte stad van Roemenië. De stad zelf bied een aantal bezienswaardigheden waarbij je makkelijk 1 of 2 dagen kunt vullen. Begin op het oude stadshuisplein waar je kleurrijk beschilderde en fraai afgewerkte barokke gebouwen ziet. Dwaal vervolgens gewoon lekker rond en bekijk de Zwarte Kerk, oude koopmanshuizen en de vestingwerken en het gerestaureerd 16de-eeuwse bastion. Maar vergeet ook zeker niet om lekker op een van de vele terrasjes te genieten van alles waar aan je voorbij trekt. In de omgeving is keus genoeg aan bezienswaardigheden. De bekendste is Kasteel Ban (ook wel het kasteel van Dracula) maar dit is zeker erg populair en druk. Neem een niet voor de hand liggende route zoals bijvoorbeeld de DN1E (richting Rasnov) en geniet van een heel mooi uitzicht op Brasov. Tip; zoek een hotel/casa uit die een eigen parkeerplaats heeft want een parkeerplekje zoeken is een ramp.

Centrale ligging Prachtige gebouwen Goede sfeer Verschillende bezienswaardigheden
Zeer toeristisch Druk verkeer
Review geplaatst op 14 oktober, 2017 Stad
7
Bali (Indonesië)
Columbus factor
Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
Renske was hier in september 2017

Super bestemming om voor het eerst alleen te reizen, maar wel heel erg toeristisch. Voor het authentieke Indonesië moet je niet naar Bali of in ieder geval moet je daarvoor op Bali heel ver zoeken. Doordat er veel toeristen komen zijn er wel veel faciliteiten en kan je er heerlijk eten.

vriendelijke mensen, makkelijk, afwisselend
heel toeristisch
Review geplaatst op 13 oktober, 2017 Regio
8
Sardinië (Italië)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
RDoodeman was hier in augustus 2017

Roze en blauwe zone Maanden eerder waren we lekker gemaakt voor Sardinië door de wielersport. Een bekende jarige honderdjarige die dit jaar Sardinië in het voorjaar aandeed was de Giro. Overal waar de koers geweest was er nog te zien dat er een feestje was geweest. De voor de Ronde van Italië bekende kleur toonde zich nog overal op straat, vooral in de vorm van roze geverfde fietsen langs de zinderende wegen. Het wegdek gaf her en der de namen van de favoriete renners weer. Het bergdorp waar we later verbleven had het peloton ook bezocht. Het was niet onlogisch dat voor de 100-jarige koers het eiland bezocht werd, want het bergachtige, fraaie Sardinië heeft iets met honderdjarigen. Het is de thuisbasis van enkele van de oudste mensen ter wereld. Hier bestaat een eeuwenoude cultuur die zich kenmerkt door traditionele maatschappelijke waarden, respect voor ouderen en loyaliteit aan de familie. De lokale bevolking hield zich eeuwen aan ongeschreven wetten en heeft heel lang buitenlandse invloeden weten te w

Heerlijk voor een kustvakantie Afwisseling door het berglandschap Eeuwenoude cultuur
's zomers soms erg warm
Review geplaatst op 11 oktober, 2017 Regio
10
Zuidkust Groenland (Groenland)
Columbus factor
Wauw, hier voel je je nog een echte ontdekkingsreiziger
NVerhage was hier in augustus 2017

Groenland is een geweldig land met nog zoveel rust, stilte en prachtige natuur om je heen. Het fijne aan dit land is dat het nog zo ongerept is en nauwelijks ontdekt is door toeristen. Tijdens deze kayaktocht kwamen we niemand tegen en ook niet tijdens de trekkingtochten door de bergen. Als we het hebben over ongebaande paden is dit dé bestemming. Geen pad is er aangelegd en geen route in de kayak is er hetzelfde.

Natuur Ongerept Onontdekt
Niet voor luxe paardjes
Review geplaatst op 11 oktober, 2017 Regio