8
Costa Rica
Veel plaatsen in Costa Rica gezien, met deels huurauto. Heerlijk en mooi land met zeer gastvrije, vriendelijke mensen. Er zijn erg leuke onderkomens te vinden en ook is er goed eten. Goedkoop is het land niet echt. Als je als local eet natuurlijk wel, maar dat verveelt wel op den duur. Hoogtepunten: het nevelwoud rond Monteverde: wel wat toeristisch (geworden), maar erg mooie natuurplek. Tours zijn wel duur: je bent al snel 30/40 dollar of meer kwijt voor een toer van 2 of 3 uurtjes. Flora en fauna prachtig, wegen goed berijdbaar en veel diversiteit qua landschappen. Ook het weer via ons mee: vrij weinig regen in juli. Soms in de avond een bui(tje).
Land
  • afwisseling landschappen
  • natuur
  • goed bereisbaar
  • vriendelijke locals
  • leuke onderkomens te vinden
  • niet goedkoop
Review geplaatst op 2016-09-08
10
Nederlandse Antillen Bonaire
Bonaire, leuk, maar er waren zo veel leuke dingen. Toch geweest, in begin juni. Wat een eiland, zo vroeg in het jaar nog heerlijk rustig. Hotel all inclusive waarom ? Ik weet het niet. Toen we daar aan kwamen, bleek ik bijna niet meer te kunnen lopen, verrotte knie, die opspeelde en later dat jaar geopereerd. Dus een 4-wheel gehuurd. Schitterend, het hele eiland van links naar recht en van onder naar boven vice versa. Zelfs daar kun je nog verdwalen, linksaf, rechtsaf, ga hier eens heen. Stonden we aan het eind, want de weg liep dood, staat nergens aangegeven,allemaal prachtig gekleurde vogeltjes en een nog mooiere rustige inham, niemand te bekennen. Zo apart, de stilte die helemaal niet stil is, de rust.Veel zandpaden, tussen de hoge cactussen door. Ook naar het nationale park, Washington Slagbaai(vandaar de 4-wheel) grote leguanen, de meest aparte golven en soort van geysirs, zwemmen tussen de Pelikanen. Weer de rust. De zoutpiramides, de slavenhuisje. Een keiharde regenbui, 10 minuten misschien. Teveel om op te noemen. Soms voelde je je een ontdekkingsreiziger, dat kan zelfs daar. Ik wil terug.
Regio
  • Het hele eiland, de natuur, de mensen, de dieren. De restaurants, soms in de middle of nowhere
  • Niet kunnen ontdekken
Review geplaatst op 2016-09-08
8
Spanje Lanzarote
DieterStaessens was hier 01 dec 2014
Telkens zijn we op zoek naar een winterzonbestemming en telkens komen we weer terug uit op Lanzarote! Niet te ver (slechts 4 uur vliegen), mooi weer (zo'n 22°C in de winter) en vooral vol karakter! Je voelt je ver van huis door de bijzondere landschappen die je dikwijls aan Marokko of zélfs de maan doen denken. Hier vind je weinig massatoerisme zoals op de naburige eilanden Tenerife en Gran Canaria en voel je je echt thuis bij de Canariërs. Mijn favoriete verblijfsplaats is Puerto del Carmen, omdat je daar een prachtig zandstrand hebt waarbij een lange, mooi-aangelegde dijk pronkt in de schaduw van de witte gebouwen, alhoewel Playa Blanca en Costa Teguise zeker niet moeten onderdoen! De beste tapas eet je in één van de vele bodega's op het eiland en voor een wit zandstrand moet je naar de Papagayostranden in het zuiden. Wie echt van avontuur houdt bezoekt het nationaal park Timanfaya of maakt een boottrip richting La Graciosa met zijn parelwitte zandstranden. Dat kleine eilandje kan je ideaal met een mountainbike (die je daar huurt) verkennen of per 4x4 voor degenen die het nóg wat avontuurlijker willen. Wie zich graag tussen de lokale bevolking vermengd moet absoluut de dorpjes Femés, Teguise en Haria, stad van de 1000 palmbomen, bezoeken. Tip: huur een auto en verken het hele eiland. Daarom is het ideaal om een appartement te huren. Je vindt er tal van vakantieappartementen en -complexen. Een echte aanrader is Club Del Carmen in Puerto del Carmen.
Regio
  • winterzon
  • uitzonderlijke natuur
  • prachtige maanlandschappen
  • met de euro betalen
  • ideaal om met de huurwagen te verkennen
  • goedkope vliegtickets met Ryanair
  • veel Britten
  • sterk voelbare wind
Review geplaatst op 2016-09-08
9
Marokko
agrotewal was hier 01 feb 2016
De watervallen van Ouzoud veel toeristen met een rondreis door Marokko zullen dit plaatsje bezoeken. Toch is het een plek die je gezien moet hebben als je naar Marokko gaat. Het is een bijzonder mooi landschap, bergen omringen de waterval. Je kunt bij de watervallen naar beneden lopen, daar staan heel veel marktkraampjes waar vooral veel souvenirs verkocht worden. Het is er gezellig omdat ook veel Marokkanen naar de watervallen gaan. Wanneer je beneden aankomt kun je met een eenvoudig bootje voor een euro naar de waterval varen of naar de overkant. Daar wacht je een pittige klim om weer terug te wandelen naar het dorp. De tocht door de natuur maak je niet alleen, hier leven ook berberapen die best nieuwsgierig zijn maar je niet echt lastig vallen. Neem wat pinda's of wortels mee en je maakt meteen vrienden. Overnachten kun je in verschillen accommodaties en zijn goedkoop het begint bij ongeveer 10 euro. Wij waren er met de camper en hebben pal bij de waterval geslapen voor 5 euro per nacht. Uiteten is ook een koopje een goede tajine kost 5 euro. Absoluut pluspunt voor mij was de behandeling daar in een eenvoudig ziekenhuis. De man was zo bevlogen en begaan met mijn wonden dat hij zelfs naar de camper kwam om te informeren of het goed ging en welke medicatie ik gebruikte. Iedere dag heeft hij heel zorgzaam mijn been opnieuw verbonden. Kortom voor mij een plek om zeker terug te keren.
Land
  • overweldigende natuur, vriendelijke mensen, campings en camperplaats. En een goed ziekenhuisje.
  • het kan er in de winter koud zijn
Review geplaatst op 2016-09-08
9
Verenigde Staten South Dakota
neretslok was hier 01 jun 2014
Badlands National Park ligt ongeveer 100 km ten oosten van Rapid City, South Dakota. Het is een van die nationale parken die net iets buiten de gemiddelde route van de meeste bezoekers liggen. De kleine omweg maken betekent een ervaring die je niet snel zult vergeten. Badlands, woongebied van de Lakota indianen, die hier een hard en ruig leven leidden, is bijna 1.000 vierkante kilometer groot en bestaat uit prachtige kleurige rotsformaties met verschillende lagen, afgewisseld met prairie landschappen. Op bepaalde plaatsen hebben de formaties iets weg van een maanlandschap. Zo staat het ergens beschreven maar dit doet het park niet helemaal recht. Het is nauwelijks te beschrijven hoe bijzonder, hoe bijna buitenaards dit landschap is: groene prairievlakten die diep worden doorsneden door kleurige rotsen, ravijnen en canyons, waarvan je de verschillende gekleurde lagen goed kunt zien. Het gebied heeft een eigen microklimaat: in de zomer is dat een soort woestijnklimaat. Het kan hier bijzonder heet worden. We rijden de Loop Road, een weg van 64 kilometer dwars door het park. We stoppen om de zoveel seconden, wij vinden alles mooi, hier kom je bijna niet vooruit!! We zien ook hier weer de nodige prairiehonden, buffels en berggeiten. Uiteraard kun je hier ook de nodige trails lopen. Het bezoekerscentrum geeft hierover goede informatie. Badlands heeft een goede indruk bij ons achter gelaten. Eerlijk gezegd hadden we het niet willen missen en we zijn blij dit gedaan te hebben.
Regio
  • Gemakkelijk te bereiken
  • Goede weg door het park heen
  • Veel gelegenheid om te stoppen en mooie foto's te maken
  • In het hoogseizoen (zomer) kan het er behoorlijk druk zijn
Review geplaatst op 2016-09-08
10
Spanje Barcelona
Barcelona is zeker een tien waard. Toen ik daar aankwam voelde ik me meteen op mijn gemak. HEEL veel mooie bezienswaardigheden, zoals de sagrada, de mooie fontijn op de berg montjuic, de oude straatjes, mooie oude kloosters en nog VEEEL meer. Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad en de mensen daar waren ongelofelijk aardig. Helaas bleef ik daar maar 5 dagen, maar ik had er graaaag een hele maand willen zitten. Barcelona is een drukke/grote stad en ik raad het je ook zeker aan als je het leuk vind om verschillende plaatsten te zoeken en benieuwd bent naar de verschillende dingen op een plaats. Barcelona is namelijk heel kunstzinnig en je vind heel veel mooie dingen terug.. Dus nog nooit hierheen geweest? Dan zou ik het zeker doen!
Stad
  • De verschillende dingen die er te doen zijn. Er is gewoon zoveel moois te zien!
  • Wat iets minder was is dat het ONGELOFELIJK druk is. Je vind daar heel weinig plekken of het is vol.. Maarja ik snap het wel want dat is natuurlijk teverwachten van een grote beroemde stad.
Review geplaatst op 2016-09-08
10
Botswana North West
Fransvdg was hier 01 jul 2008
Mijn mooiste safari- en fotomoment in zuidelijk Afrika heb ik beleefd in een bootje op de Chobe rivier. Laat in de middag trekt daar namelijk een kudde olifanten door het water, van de ene oever naar de andere. Ik vond het een super-ervaring om al die dikhuiden rustig door het water te zien gaan. Dat het behoorlijk diep was zag ik doordat een paar jonge olifanten alleen hun slurf en hun ogen boven water wisten te houden. Zo zwommen ze achter hun moeder aan. Het leuke van zo'n vaartochtje is dat ze je nog veel meer laten zien, o.a. nijlpaarden, krokodillen, buffels en veel vogels. Waarschijnlijk ben je niet de enige toerist op het water. Maar dat is heel begrijpelijk, want zo iets moois: dat wil iedereen toch zien.
Regio
  • wildlife
  • kleine boten
  • Er zijn nog meer toeristen.
Review geplaatst op 2016-09-08
10
Indonesië Java
robinheijmans was hier 01 aug 2016
Om middernacht rijden we van Bondowoso naar de voet van de Gunung Ijen. Het is pikkedonker en nadat we nog één keer naar de WC zijn gegaan, vragen we ons af waarom we een gasmasker in onze handen geduwd krijgen. We beginnen aan een trekking die erg zwaar is vanwege de hoogte (2250m) en de steilheid van de paden. Onderweg moeten we vaak stoppen en zien we de eerste werkers met zware karretjes dezelfde route omhoog lopen. In de omgeving is doordat het nog donker is nog helemaal niets te zien. Doordat de hike zwaar is, vind je hier in tegenstelling tot de Bromo vulkaan, weinig toeristen. Na een aantal kilometer ruiken we in eens waarom we de gasmaskers bij hebben. Een vieze geur slaat al snel op de ogen en longen en het zicht wordt minder. We arriveren aan de rand van de krater en zien een grote rookpluim uit de grond komen. Daar tussendoor bewegen lichtjes van gidsen, toeristen en zwavelwerkers. Vanaf dit punt begint de daling de krater in. Het is een flinke klim naar beneden en onderweg komen we de werkers tegen met rieten manden op hun rug met wel 80kg aan zwavel. In de verte zien we het blauwvuur al wakkeren. Eenmaal beneden in de krater kunnen we dichtbij het blauwvuur komen en zien we de werkers hard bezig met het uithakken van de zwavel. Inmiddels wordt het ook steeds meer licht en wordt het turqoise blauwe meer zichtbaar. Vanaf dit punt kunnen we de zon prachtig zien opkomen en op de terugweg genieten we van de uitzichten op onder andere de Raung vulkaan.
Regio
  • Uitzichten
  • Natuurverschijnsel
  • Zonsopgang
  • Weinig toeristen
  • Zware trekking (moet je van houden)
  • Zware trekking (moet je van houden)
  • Zwavelgas
Review geplaatst op 2016-09-08
9
Birma
neretslok was hier 01 jan 2011
Myanmar mag je gerust een bijzondere bestemming noemen. Door tientallen jaren van dictatuur, en daardoor isolatie, heeft het land zijn oorspronkelijke karakter nog weten te bewaren. Nog wel, want voorzichtige politieke hervormingen zullen het land hopelijk naar meer vrijheid en welvaart leiden. En daardoor zal het land ook van karakter veranderen. Behalve authentiek is het land ook exotisch en mysterieus. Maar er zijn meer goede redenen om dit bijzondere land te bezoeken. De schoonheid en puurheid van dit land. Myanmar is uniek. De sfeer is ontspannen, de mensen (ondanks hun armoede) vriendelijk, beleefd en zachtaardig. Buiten de steden domineren karren, voortgetrokken door zeboes en waterbuffels het beeld, heerst de rust en gemoedelijkheid van het fraaie platteland, en tref je een kleurrijk straatbeeld aan in dorpen en steden, waarbij je voortdurend je ogen uitkijkt. En overal die opgestoken hand, die vriendelijke lach. Zo veel redenen om te gaan. Het idyllische Inlemeer, waar de mensen op het water wonen en werken, de kleurrijke bergvolkeren rondom Kalaw, het mysterieuze en overweldigende Bagan met zijn honderden tempels en pagodes. Myanmar is het gouden land. Gouden pagodes, kloosters, monniken, tempels: je vindt ze overal en in groten getale. De sfeer van lang vervlogen tijden in dit op en top boeddhistische land grijpt je aan. Myanmar is met geen enkel ander land te vergelijken, Myanmar is vooral nog heel erg zichzelf.
Land
  • Veilig
  • Vriendelijke mensen
  • Afwisselend: mooie landschappen, veel cultuur, tempels, pagodes, authentieke steden en dorpen
  • Het eten is niet al te gevarieerd maar het wordt beter
Review geplaatst op 2016-09-08
10
Spanje Gran Canaria
ChristaThieme was hier 01 jul 2012
Deze kerkgrot is gewijd aan de maagd Maria en staat langs de weg vlak boven het kleine dorpje Artenara. De prachtige weg er naartoe is door het binnenland van het eiland met veel lekker bochten. Het Mariabeeld in de grot wordt vereerd als de patroonheilige van de Canarische folklore en van de wielrenners. De festiviteiten ter ere van deze Maria duurt bijna de hele maand augustus. De bewoners lopen dan rond in traditionele kledij en dansen op de folkloristische muziek. Een meer formele pelgrimstocht vindt plaats op de laatste zondag van de maand, maar de grot is het hele jaar door te bezichtigen. Als je even niet oplet ben je er zo voorbij. Kan je het niet vinden vraag dan naar ‘La Ermita de La Cuevita’ (vrij vertaald de kleine kluizenaarsgrot). De voorgevel is een ruwe rotswand met een simpele houten deur en een metalen hek. Alleen het stenen kruis boven op de rots is een teken dat er meer aan de hand is. De kerk is niet veel groter dan je op de foto ziet. Er is slechts ruimte voor een altaar, een preekstoel en een biechtstoel. Je ziet de groene algen linksboven op de rotswanden groeien. En een leuk detail; aan de wand hangt de handtekening van de legendarische Spaanse wielrenner Miguel Inudrain ingelijst. Het is een mooie en aparte plek om te bezoeken als je van kerken en religieuze plekken houdt.
Regio
  • Aparte soort kerk die je niet vaak tegekomt
  • Gelegen in een typisch Canarisch dorpje
  • Vrijwel geen toeristen behalve tijdens de festiviteiten
  • Prachtige uitzichten op het Canarisch landschap tijdens de weg er naartoe
  • De kerkgrot is altijd open zover ik weet
Review geplaatst op 2016-09-08
8
Spanje
Een minder voor de hand liggende keuze dan Madrid of Barcelona... maar daarom zeker niet minder leuk! Bilbao ligt in Baskenland (Noord-Spanje) en is met het vliegtuig rechtstreeks te bereiken via Schiphol. Bilbao ligt vlak bij de kust te midden van een glooiend gebergte... Wat wil je nog meer? Must do's zijn - onder andere - een bezoekje aan het Guggenheim museum, pintxos eten in een van de vele bars en rondstruinen in 'old town'. De stad leent zich ook prima om uitstapjes te maken naar steden als San Sebastian en Pamplona. Met andere woorden... zeker een locatie om te overwegen voor een volgende stedentrip! Veel plezier!
Land
  • Culinair zeer goed vertegenwoordigd
  • Relatief voordelig
  • Gemoedelijke sfeer
Review geplaatst op 2016-09-08
9
Groenland
Obiwan was hier 01 jul 2016
Met een 3 master door de fjorden van Zuid Groenland varen. Een enorm afwisselend landschap van bloeiend tot gletsjer ijs. Van T-shirt naar pool-jack op dezelfde dag. Restanten van Viking nederzettingen en wildlife zoals zeehonden, walvissen, roofvogels, poolvos en rendieren. Landingen mbv Zodiacs en het hotel altijd in de buurt. Je bent daar alleen met je kleine clubje mede passagiers en 2 gidsen met hun eigen specialiteit. In ons geval een historicus en een bioloog.
Land
  • Onvergetelijke ervaring. Geen gebaande paden en geen voetstappen.
  • Dure vliegtickets naar Groenland
Review geplaatst op 2016-09-08
8
China
Hong Kong is een overweldigende metropool met ontelbare wolkenkrabbers, shopping malls en neonlichten. Het is een combi van een drukke stad afgewisseld met rustige en minder drukke en toeristosche plekken (zoals kleine parken midden in de stad). Voor de 'food' liefhebbers; uitdagende streetfood (typisch: fishballs en stinky tofu) en heerlijke dranken zoals cocosmelk en bubble tea. Het nachtleven is bruisend, zowel locals als expats kom je tijdens het uitgaan tegen. Er zijn tevens avonden waarop de dames gratis dranken aangeboden krijgen. Tot slot, biedt de stad bergpieken (hiken) en tropische eilandjes, heldere stranden. Wanneer je de stad beu bent kun je een dagtrip maken naar een van de nabij gelegen eilanden.
Land
  • Verborgen natuur
  • Drukte
Review geplaatst op 2016-09-08
10
Indonesië
Darimana? Waar kom je vandaan? Wij zijn Hindoestanen, lijken op Indiërs en wonen in Nederland.. De mensen op Bali, Gili Air, Gili Meno en Lombok begrepen het niet. De uitleg over de kolonisatie van Suriname ( evenals Indonesië) gaf herkenning. De Bollywood films en Indiase series worden naar Bahasa Indonesia vertaald en op tv uitgezonden. In de straatjes klonk gefluister "Orang India" (Indiase mensen). Bollywoodliedjes werden voor ons gezongen, ongeacht of diegene Hindoe of islamitisch is. Mensen zijn benieuwd welke feestdagen en tradities in India zijn en wat de verschillen met het Hindoeïsme op Bali is. Veel vragen over de Ganges en vegetarisme. Narmada is een heilige rivier in India, maar komt ook in Lombok voor.. Hoe zit het.. mooi gespreksonderwerp. Wij hadden basiswoorden Bahasa Indonesia geleerd, wat het makkelijker maakte om een gesprek met locals aan te gaan. Daarnaast probeerden wij respect te tonen voor de lokale bevolking, door bijvoorbeeld onze kleding aan te passen als wij buiten het strand liepen. Je bent daar te gast, rekening te houden met hun normen en waarden is vanzelfsprekend. Vriendelijkheid is belangrijk, een glimlach doet wonderen. In India zeggen wij "de toon maakt de muziek". Onder buiten de gewaande paden reizen verstaan wij "buiten je comfortzone en aangeleerde gewoontes en gedragingen reizen". Geniet van natuur en stranden, maar doe vooral ook levenservaring op, dat blijft altijd bij je en komt van pas op je wereldreizen. Succes met de wedstrijd!
Land
  • Prachtige natuur en stranden
  • Rijke cultuur
  • Lekker en voordelig eten
  • Vriendelijke en lieve mensen
  • Kinderen hebben respect
  • Seminyak/Kuta op Bali ( duur en toeristisch)
  • Armoede ( handenarbeid, geen scholing, etc.)
  • Geen kennis mbt gescheiden afval
Review geplaatst op 2016-09-08
9
Denemarken Faeroer
ArriannevanderStel was hier 01 aug 2016
In augustus 2016 bezochten wij dit kleine dorp op de Faroer eilanden. Een paar huisjes direct aan de Atlantische oceaan gelegen. Omringt door prachtige hoge bergen waaronder de hoogste van de Faroer, de Slættaratindur van 882 meter hoog. Prachtig om deze te beklimmen en op de top te genieten van het uitzicht en van alle eilandjes die de Faroer rijk zijn. We waren overweldigd door de woeste zee en konden ons maar moeilijk losmaken van dit prachtige schouwspel. In het dorp liep een pad omhoog langs de klif, wel steil, maar met een geweldig uitzicht op de woeste golven onder ons. Er was een natuurlijk gevormd haventje waar de bootjes naar binnen getakeld werden om te ontsnsppen aan de gretige golven. In het dorp ronddwalend kwamen we langs een knus hotel/restaurantje waar we genoten van een heerlijke kop koffie met zoete lekkernij. Aan de buitenrand van het dorp, direct aan de zee, is een kleine camping voor tenten, campers en caravans. Niet toeristisch, een plekje om geweest te moeten zijn
Regio
  • Niet toeristisch
  • Overweldigd mooi zicht op de zee
  • Wandelmogelijkheden
  • Prachtige vogels zoals de jan van Gent en de puffins
  • Kamperen op een unieke plek
  • Toegang via smalle bergweg
Review geplaatst op 2016-09-08