10
Verenigde Arabische Emiraten
JBussers was hier 01 feb 2016
De Sheik Zayed Mosque, de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten en de op 7 na grootste moskee ter wereld. De naamgever van de moskee is de grondlegger van dit immense bouwwerk en tevens de eerste president van de VAE. Sheik Zayed overleed in 2007 en ligt opgebaard in een mausoleum in de moskee. Als je je afvraagt hoeveel mensen er kunnen bidden tussen de 82 koepels en 1000 pilaren dan kan ik je het antwoord wel geven. tromgeroffel... ongeveer 40.000 mensen! VAE moet in alles het grootste en het beste zijn. Zo hebben ze het grootste handgeweven tapijt en de grootste kroonluchter van de wereld. Openingstijden: Als je moskee wilt bezoek kan dat voor niet moslims elke dag, behalve vrijdag, geopend vanaf 9:00 ‘s ochtends tot 10:00 uur ‘s avonds. De entree tot de moskee is gratis. Kledingvoorschriften: Vrouwen: Vrouwen moeten een lange broek of rok tot de enkels dragen en een hoofddoek (deze zijn ter plekke te leen). Indien u niet aan de kledingvoorschriften voldoet zijn er ter plekke een beperkt aantal jurken met hoofddoek te verkrijgen. Mannen: mannen mogen eveneens geen korte broeken dragen of shirts zonder mouwen. Zoals gebruikelijk in een moskee zijn schoenen verboden, deze kunt u bij de ingang van de moskee uitdoen en tijdelijk in de daarvoor bestemde kasten plaatsen. Als je in Abu Dhabi bent en je hebt even 2 uurtjes over ga naar deze moskee. Het is een lust voor het oog en een must see!!
Land
  • Pracht en praal
  • Goed te bereiken met taxi
  • Grootste moskee VAE
  • Gratis te bezoeken
  • Kledingvoorschriften
  • Veel toeristen
Review geplaatst op 2016-09-14
10
Guatemala Solola
Via de NGO Rising Minds kwam ik terecht bij een lokale Maya familie in een authentiek dorpje aan het meer van Atitlan, genaamd San Juan. Het is enorm interessant om te zien hoe hun leven als duizend en een nacht van de onze verschilt. Ze wonen met 3 gezinnen op een erf. Er is geen warm water en ze koken met een houtvuur. Alle vrouwen in San Juan lopen in traje, de lokale kleurrijke traditionele outfit. Ze spreken een Maya taal genaamd Tzutujil en eten elke dag bonen en tortillas. Na een week zat mijn tijd erop en was het tijd om door te reizen. Ik vond het moeilijk en met pijn in mijn hart stapte ik met mijn backpack in een tuctuc. Toen schoot me de quote weer te binnen die me al eerder op het goede pad had gestuurd. "A journey is best measured in friends, rather than miles" - Tim Cahill. Uiteindelijk vertrok de bus zonder mij en kwam ik doorweekt in de stromende regen en vanwege stroomuitval in het pikkedonker thuis. De hele familie zat me rondom een kaarsje op te wachten. De kids vlogen me om de hals. Het was alsof ik weken was weggeweest terwijl ik eigenlijk maar 8 uren van huis was geweest. Ondertussen heeft de familie me geadopteerd en voelt het alsof ik een deel van ze ben geworden. Ik ga mee naar de kerk, laat me af en toe overhalen om in traje de straat op te gaan, klim 3 dagen per week 1,5 uur omhoog naar de bergdorpjes waar Hilda werkt en help abuela met het maken van de tortillas. Ik zou hier een hele lange tijd kunnen blijven maar mijn tijd zit er toch echt op.
Regio
  • Mogelijkheid om het alledaagse leven van de oorspronkelijke bevolking te ervaren
  • Schitterende natuur
  • Vriendelijke bevolking
  • Avontuurlijke bestemming
  • Niet veilig om 's nachts alleen op pad te gaan
  • Veel drugs en dealers
  • Soms moeilijk begaanbare paden zonder gids of l
Review geplaatst op 2016-09-14
9
Portugal Azoren
Fransvdg was hier 01 jul 2014
Op de Azoren moet je beslist gaan wandelen. Dan zie je de natuur op zijn mooist. En wie van blauwe hortensia's houdt raad ik aan om er in de zomer naar toe te gaan. Je zult er duizenden in lange hagen tegenkomen. Bereid je wandelingen wel goed voor, want de kans dat je weinig mensen tegen komt is groot. Ook zijn er veel wandelingen waar je op een ander punt eindigt dan dat je begint. Dan is het vervoer soms een puzzel. Vooral op het rustige eiland Sao Jorge. Zelf was ik hier met Djoser en zij hadden het vervoer gelukkig prima geregeld. Ik ben op vijf eilanden geweest: Sao Miguel, Terceira, Sao Jorge, Pico en Faial. Elk eiland heeft zijn eigen bezienswaardigheden en samen zorgen ze voor een heel gevarieerde reis. De leukste stad waar ik ben geweest is Angra do Heroísmo op het eiland Terceira. Daar beleef je ook nog wat van de Portugese geschiedenis. Op het eiland Faial kun je bij Capelinhos goed zien hoe vulkanisme het landschap verandert. En voor wie van varen houdt: walvissen en dolfijnen spotten hoort ook tot de mogelijkheden.
Regio
  • prachtige natuur
  • rust
  • fijne wandelingen
  • wisselvallig weer
Review geplaatst op 2016-09-13
9
Duitsland Saksen
Fransvdg was hier 01 okt 2012
Saksen is een Duitse deelstaat met veel historie en prachtige natuur. Je kunt er heel veel moois zien. Een reis van een week blijkt al snel te kort te zijn. In de eerste plaats: Dresden, de hoofdstad van het voormalige koninkrijk Saksen. Sinds de val van het IJzeren Gordijn is er weer heel veel in oude luister hersteld in deze stad. Geniet er van de culturele rijkdommen uit het verleden in de paleizen en de kerken. Of ga met een boot over de Elbe (of met de trein erlangs) richting Bastei. Dat is een rotsformatie met een hoogte van 305 meter. Je hebt er een prachtig uitzicht en je kunt er fijne boswandelingen maken. In de herfst is alles extra mooi dankzij alle gekleurde boombladeren.De bijnaam van dit gebied is Saksisch Zwitserland. Er rijden nog meerdere stoomtreinen in dit gebied, als openbaar vervoer, dus niet alleen voor de toeristen. Meissen, de porceleinstad, is ook beslist een bezoek waard. In de Talstrasse 9 kun je zien hoe al dat moois gemaakt wordt. En als je nog iets wilt zien uit de tijd van de DDR, dan raad ik het museum in Pirna aan. Daar krijg je een goede indruk van het dagelijks leven in de "socialistische heilstaat." Voor fietsers lijkt me de Elberadweg een uitdaging. En dan vergeet ik nog heel veel andere bezienswaardigheden, want ook Leipzig ligt in Saksen. Kortom, er is veel te zien en te doen.
Regio
  • Veel variatie
  • Prima openbaar vervoer.
  • De Duitse keuken is heel smakelijk.
Review geplaatst op 2016-09-13
8
Nieuw-Zeeland Tongariro Crossing
DaphneLange was hier 01 nov 2008
Ben je op het Noordereiland dan is het zeker de moeite waard om de Tongariro Crossing te gaan lopen. Tongariro staat zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het is een dagtocht door het prachtige landschap van Nieuw-Zeeland, met als kers op de welverdiende taart het uitzicht als je bovenop Tongariro staat! Jeetje, dit is echt adembenemend. Je kijkt zo in het turqoise blauwe kratermeer Emerald Lakes. Ga hier zitten, eet je boterhammetjes op en geniet optimaal. In het park heb je constant het uitzicht op de drie, nog actieve, vulkanen: Mount Tongariro, Mount Ruapehu en Mount Ngauruhoe Tijdens je tocht vul je je flesjes met vers water uit de bergen, adem je de frisse lucht in en om je heen zie je de mooiste landschappen aan je voorbij trekken. Neem altijd een dikke trui mee, ook al is het enorm warm als je begint met de tocht. Het weer kan zomaar ineens omslaan. Geef ook door aan je accommodatie dat je de tocht gaan lopen, dit kan namelijk makkelijk zonder begeleiding, maar het is wel goed dat iemand weet dat je hier bent, stel dat. De tocht is goed te doen, alleen het laatste gedeelte, de vulkaan op, is behoorlijk pittig. Wel enorm de moeite waard. Maar trek je dit niet dan blijf je lekker beneden, daar is het ook mooi. Het is hier adembenemend mooi! Je kijkt je ogen echt uit tijdens deze dagtocht en het is elke seconden optimaal genieten. Tenminste, dat vonden wij! Wij waren er in november, de lente, alles stond mooi in bloei. Veel plezier alvast.
Regio
  • Prachtige natuur
  • Rustgevend
  • Heerlijk wandelen
  • Er zijn geen toiletten :) dus je moet in het openbaar!
Review geplaatst op 2016-09-13
9
Italië Skisafari in de Dolomieten: een topervaring!
MSchruijer-Gille was hier 01 mrt 2016
Ben je een enthousiaste en ervaren skiër, hecht je niet te veel aan luxe en comfort en vind je het niet erg ook onder minder goede weersomstandigheden te skiën? Dan is een skisafari door de Dolomieten echt iets voor jou. Onder leiding van een gids, ski je met een groep van zes tot tien personen van berghut naar berghut in het immens grote skigebied 'Superdolomiti'. Wakker worden in een 'rifugio' met uitzicht op prachtig geprepareerde pistes, waarover jij straks als eerste naar beneden suist, is een topervaring. Skisafari's starten doorgaans op zaterdagochtend in St. Christina in het Val Gardena. Met een rugzakje, waarin uitsluitend de meest noodzakelijke dingen (toiletartikelen, extra pulli, 'avondkleding' en een paar Crocs), trek je er direct op uit, richting eerste 'rifugio'. In elke rifugio verblijf je in het algemeen twee nachten. Je hoeft dus niet altijd met je rugzak te skiën. In de rifugio's logeren meestal meerdere groepen. De sfeer onder gelijkgestemden is altijd prima, maar verwacht geen uitbundige après ski. De maaltijden zijn eenvoudig, maar -zoals gebruikelijk in Italië- heel smakelijk. Je slaapt op slaapzalen van vier tot tien personen. Skisafari's worden door verschillende reisorganisaties aangeboden. De formule is echter bij allen gelijk. Nieuwsgierig geworden? Bekijk een kort filmpje op mijn website: lexschruijer.com
Regio
  • Skiën door het grootste skigebied van Europa
  • Grotere kans op zonnig weer dan in andere skigebieden
  • Perfect geprepareerde pistes
  • Alleengaanden vinden snel aansluiting
  • Smakelijke maaltijden in de rifugio's
  • weinig privacy
  • weinig comfort in de hutten
Review geplaatst op 2016-09-13
10
Mongolië
WKerkhof was hier 01 aug 2016
Mongolië is een land van uiterste, van een warme zinderende Gobi woestijn tot de hoge, besneeuwde toppen van het Altai Tavan Bogd gebergte. Op zoek naar glooiende groene heuvels, kale bergen, mooie blauwe meren, ijzige gletsjers en hoge vulkanen? Je vind het allemaal in Mongolië. Een land waar de avonturier goed aan zijn trekken kan komen, maar het luxe paardje beter thuis kan blijven! Gebaande paden zijn hier niet, letterlijk, maar ook figuurlijk. De toerist kan hier prima rondtrekken, maar raadzaam is dat met een chauffeur te doen. Er is genoeg te doen: paardrijden, kameelrijden, klimmen, wandelen... maar alles is nog lokaal en kleinschalig geregeld! Verwacht geen luxe hotels, lekker eten en comfortabele bedden, want op veel plaatsen zijn geen hotels. Je slaapt dan bij mensen thuis, of je zet op een mooi plekje je tentje op.
Land
  • Gastvrije bevolking
  • Weinig toerisme
  • Heel divers landschap
  • Geen gebaande paden!
Review geplaatst op 2016-09-13
8
India
DaphneLange was hier 01 okt 2011
Geen idee wat ik van deze stad kon verwachten want ik hoorde vooraf zoveel wisselende verhalen. Maar mijn mening, je kunt pas oordelen als je er zelf bent geweest! Een fiets riksha wilde ons wegbrengen naar de ghats en dus stapten we in. De man fietste zichzelf helemaal de rambam en ik kon dit niet aanzien, zo sneu en we voelden ons niet lekker. We zijn uitgestapt, hebben de man zijn geld en wat fooi gegeven en zijn in een tuktuk gaan zitten. Wat een drukte, hectiek en stoffige bedoeling was het in de stad. Bizar maar ook prachtig tegelijk. Nadat we aangekomen waren op de bestemming werden we "los gelaten" in de wildernis, want zo voelde het echt. We dwaalden door de smalle steegjes waar het vuilnis op de straatjes lag en de koeien rond liepen. Geweldig. Daarna kwamen we uit bij een van de ghats en keken we over de Ganges! Jeetje, adembenemend. We hebben de hele dag onze ogen uitgekeken, rond gelopen en vooral ook gezeten op de trappen om alle rituelen te aanschouwen! Wat gebeurde er veel op een dag. We hebben ceremonies bijgewoond en zijn bij een crematie geweest. Ook hebben we met mensen gepraat over het geloof en de dood! Veel mensen liggen in deze stad letterlijk te wachten tot ze gaan. Het was adembenemend, indrukwekkend en spiritueel (terwijl ik daar niets mee heb). Je krijgt nog meer inzicht in hun cultuur. Wat een mooie mensen lopen hier rond in felgekleurde kleding. Prachtig om te zien.Een aanrader en de volgende keer wil ik hier zeker langer doorbrengen
Land
  • Kleurrijk
  • Indrukwekkend
  • Diversiteit
  • Spiritueel
  • Je krijgt een andere kijk op het geloof wat ze hier hebben
  • Je moet tegen de drukte kunnen
  • Je moet tegen de dood kunnen, want dat zie je hier letterlijk
Review geplaatst op 2016-09-13
9
Mongolië West Mongolie
WKerkhof was hier 01 aug 2016
West-Mongolië is nog desolater dan de rest van Mongolië! In heel Mongolië is het vrij rustig qua toerisme, maar hier komt echt bijna niemand. Je rijdt door een prachtig, woest landschap met sporadisch een teken van leven, een ger of een kudde schapen. Hoewel je enkele uren achtereen hetzelfde landschap aan je autoraampje voorbij kan zien trekken, blijft het landschap toch verrassen. Van kale vlaktes, tot groene weides. En als letterlijk hoogtepunt het Altai Mountain gebergte tegen de grens van Rusland en China. Hier toornen enkele sneeuw bedekte bergen hoog boven het landschap uit. Het Westen van Mongolië wordt voornamelijk bewoont door Kazakken, een super gastvrij en vriendelijk volk. Een overnachting bij deze mensen thuis is een bijzondere ervaring en echt een must als je in het Westen bent!
Regio
  • Rustig
  • Desolaat
  • Weinig toerisme
  • Vriendelijke en gastvrije mensen
  • Prachtige ongerepte natuur!
  • weinig accomodatie
  • Geen andere optie dan Back-to-basic
Review geplaatst op 2016-09-13
8
Kosovo
Ik heb Kosovo een weekend bezocht. Een relatief onbekend land. Naast de recente oorlogsgeschiedenis wist ik nog niet goed wat ik kon verwachten. Ik vond Kosovo een prachtig land. Mooie natuur en (je verwacht het misschien niet) hippe steden. Wij hebben Prisren, Pristina en Jocova bezocht. Drie verschillende steden, stuk voor stuk bruisend. Verder leuk aan Kosovo is dat het veilig is en niet al te groot. In een paar dagen kan je al een hoop zien! Overigens denk ik dat je je als wandelaar of mountainbiker nog veeel langer kunt vermaken!
Land
  • veilig
  • hip
Review geplaatst op 2016-09-13
9
Estland
aticketto was hier 01 jun 2015
Tallinn verrast ons op vele manieren maar allemaal positief. Maar de meeste indruk maakt de Patarei gevangenis. Via een grote poort lopen we het terrein op en bij een klein caravannetje betalen we een paar euro entree en krijgen een boekje mee. Verder mogen we zelf ronddwalen zolang we willen en waar we willen. Gewapend met onze iphone die dienst doet als zaklamp gaan we op ontdekkingstocht. Geen routebordjes en geen info dus we voelen ons even een echte avonturier. Het is uitkijken waar je loopt want de vloer is niet overal in goede staat en overal ligt glas. Elke kamer heeft wel een verrassing, of er staan nog wat verroeste bedden met hier en daar een achtergelaten schoen of kledingstuk of er is een kunstenaar bezig geweest om een ruimte naar eigen inzicht te vullen. Gelukkig staat er in het gekregen boekje wel een beetje info zodat je nog meer een beklemmend gevoel krijgt. Tijdens de Sovjetperiode kwamen er veel politieke gevangenen in hier terecht. Zo moesten gedetineerden de meest afschuwelijke psychologische en medische experimenten ondergaan en werd de constante blootstelling aan vocht en schimmel als psychologisch traumamiddel ingezet om gevangen voortdurend ziek, zwak en misselijk te houden. Kortom geen gezellige plek maar wel heel indrukwekkend. Dus mocht in Tallinn komen dan moet je deze plek zeker bezoeken. Nog een kleine tip; aan de achterkant (zeezijde) zit een cafeetje met uitzicht op de Finse Golf.
Land
  • Echt nog opdekkingstocht
  • Paradijs voor fotografen
  • had graag wat meer info gewild
Review geplaatst op 2016-09-13
8
Spanje
Willemien was hier 01 mei 2015
Puerto de Santa Maria is een authentieke Spaanse stad aan de baai van Cádiz. De plaats heeft op het eerste oog een flink aantal grote pakhuizen maar de opschriften verraden dat het hier niet om gewone pakhuizen gaat maar om bodega's van bekende sherryhuizen. Hier ligt de voor dit deel van Spanje bekende sherry te rijpen. Bodega Gutiérres is een bodega waar de commercie niet heeft toegeslagen. Je wordt rondgeleid door een jonge dame, een telg uit de familie Gutiérres. Ze vertelt over de cultuur van de sherry. Hoe de sherry wordt opgebouwd uit verschillende jaargangen en hoe het rijpingsproces plaatsvindt. In de grote donkere bodega liggen de vaten met sherry op kathedraalwijze (in drie lagen opgestapeld)opgeslagen. De jongste vaten op de 3e etage, de oudste vaten dicht bij de grond. De zeelucht, de vochtigheid en de temperatuur bepalen de kwaliteit van de sherry. Je mag hier de sherryproef doen. Van de fino die droog is tot en met de oudste zoete sherrysoort. Achtereenvolgens proef je de fino, amontillado, oloroso, cream, moscatel en pedro ximinez. Sherry was jaren geleden erg populair maar de belangstelling in Europa is afgenomen. Dat geldt zeker niet voor dit deel van Spanje. De rondleiding kost 10 Euro die het zeker waard zijn. En natuurlijk gaat er een lekker flesje mee om van te genieten. Het adres is Avenuda Bajamar 40 in Puerto de Santa Maria
Land
  • bijzondere bodega
  • rondleiding met kleine groepjes
  • sherryproef
  • geen
Review geplaatst op 2016-09-13
8
Spanje
silkexx was hier 01 aug 2016
Cuenca is een stad midden in Spanje en ligt op een heuvelrug tussen de rivieren Júcar en Huécar. Voor mij is het moeilijk te geloven dat deze stad nog zo onbekend is bij toeristen. De binnenstad van Cuenca staat op de wereld erfgoed lijst van UNESCO en is kleurrijk, traditioneel en erg gezellig. De bekendste trekpleisters van de stad zijn de hangende huizen, de brug van San Pablo en de Catedral de Santa María y San Julián de Cuenca. Maar wat ik persoonlijk het mooist vind aan Cuenca, is dat de stad tussen de rotsen en rivieren ligt. Hierdoor heb je de perfecte combinatie van natuur en stad. Zo kan je de dag beginnen met een mooie wandeling naar het Jesus beeld dat uitkijkt over de stad, of met een rustige wandeling langs de rivier. Daarna kun je lekker gaan lunchen in een traditioneel Spaans restaurant in de binnenstad. Om te genieten van de Siesta kan je een lekkere verfrissende duik in de rivier nemen. En 's avonds kan je gezellig naar een barretje in La Calle of genieten van een ijsco in de binnenstad. Er is genoeg te zien en te ontdekken in Cuenca. Zo kan je de tunnels onder de stad bezoeken, rotsklimmen, wandelingen maken langs de rivier en
Land
  • onbekend bij toeristen
  • authentiek
  • Spaanse vriendelijkheid
  • Combinatie van stad en natuur
  • De bevolking spreekt weinig tot geen Engels
Review geplaatst op 2016-09-13
10
Vietnam
CDahlkamp was hier 01 aug 2016
Nhà Hàng ngon Door Vietnamese vrienden meegenomen naar dit restaurant waar met name de locals graag komen eten. Vooraf reserveren is gewenst aangezien dit restaurant grote naamsbekendheid heeft. Probeer er eens de "hotpot" een hete bouillon waarin je zelf de verse groenten en vlees/kip gooit en wat heerlijk smaakt of probeer de verse (of gefrituurde) Goi cuon(springrolls). Goi cuon betekent ‘saladerollen’ of ‘gerolde salade’ maar het is vooral bekend als ‘lenterol’ of ‘fresh spring roll’ in het Engels. Het zijn rijstpapierrollen gevuld met verse groente en kruiden, vlees, vis of vegetarisch. Voor een complete maaltijd worden ze vaak aangevuld met rijstvermicelli en geserveerd met verschillende dipsauzen.
Land
  • Mooie ambiance en heerlijk eten
  • vooraf reserveren
Review geplaatst op 2016-09-13
9
Antigua en Barbuda
Antigua is een prachtig eiland in de Caraïben en was tevens één van de stopplaatsen van onze cruise. We wouden een rondrit maken met een auto met plaatselijke gids. Het eerste wat ons opviel, was dat de mensen zeer opdringerig waren. Na uitleg hierover begrepen we dat dit kwam doordat een cruiseboot de voornaamste manier is om het eiland te bezoeken en dat in deze periode maar 2 keer een cruiseboot kwam aanmeren per maand. Wij waren dus hun enige broodwinning. Toen er iemand bereid was om met ons een dag rond te rijden voor een goede prijs, stopten we onder andere aan Berry's hope. Berry's hope is een oude suikerplantage waar nog restanten van staan. Veel is er niet te zien en wanneer je er niet moet passeren, is het niet de moeite waard om rond te rijden. Nadien gingen we naar devil's bridge. Op deze plaats pleegden vele slaven zelfmoord door in de zee te springen. Dit is een zeer tragische geschiedenis van een prachtige natuurlijke omgeving. Absoluut een aanrader! Nadien gingen we zwemmen in de oceaan met pijlstaartroggen. Deze roggen zitten in een afgesloten deel van de oceaan maar kunnen gemakkelijk vrij zwemmen en dit deel verlaten. Velen blijven doordat ze hier zeer vaak eten krijgen. Een schitterende, maar wel beangstigende ervaring doordat velen 1 meter breed waren... Antigua is een prachtig eiland dat zeker de moeite waard is en een plekje verdiend in de top 10 van de Caraïbische eilanden!
Land
  • Devil's bridge
  • Zwemmen met pijlstaartroggen
  • Opdringerige bevolking
Review geplaatst op 2016-09-13