8
Thailand
gorke was hier 01 jul 2014
Amphawa is na de Damnoen Saduak de tweede meest populaire drijvende markt nabij Bangkok. De markt is niet zo groot als Damnoen Saduak maar is veel meer authentiek en trekt vooral Thaise bezoekers. Het is een markt die deels op het water en deels op de steigers plaats vindt. Hier kun je echt genieten, je kijkt je ogen uit. De markt is op vrijdag, zaterdag en zondag en begint om ongeveer 16:00 uur. Vrijdag is de rustigste dag, zaterdag de drukste. Op het water vlakbij de Wat Amhawan Chetiyaram tempel liggen bootjes kriskras door elkaar. Het zijn vooral bootjes waarop eten wordt bereid en verkocht. Ook varen er boten voor toeristen je kunt zo de gehele markt vanaf de boot bekijken en fotograferen. Het belangrijkste op de markt is het eten van vis, schaal en schelpdieren die gegrild worden op houten boten die afgemeerd rond de centrale brug liggen. Van ‘s middags tot laat in de avond is de geur van al dat lekkers onweerstaanbaar en is het een drukte van belang bij de talloze eetkraampjes langs het kanaal wat ontzettend leuk is om te zien en te fotograferen.
Land
  • Floating Market hoofdzakelijk bezocht door Locals, Weinig toeristen. Heerlijk eten
  • Vooral op vrijdag er druk
Review geplaatst op 2016-09-09
9
Swaziland
akerkvliet was hier 01 okt 2015
Shewula Mountain Camp: Perfect gelegen voor bezoekers die tussen Mozambique en Zuid-Afrika reizen, relatief een 'onontdekte' en biedt een rustige ontsnapping voor natuurliefhebbers. 20 kilometer hobbelen in de auto en dan ben je er ook. Dit prachtige uitkijkpunt, gelegen op een 500 meter hoge gelegen plateau van de Lubombo Mountains en biedt een spectaculair uitzicht over de Swazi lowveld. Shewula is het eerste gemeenschappelijke ecotoerisme project in Swaziland en direct één van de meest succesvolle in zuidelijk Afrika. Het kamp is volledig eigendom van de gemeenschap en is de belangrijkste inkomstenbron voor hen. Het kamp biedt bezoekers accommodatie in zeven rondavels. Er is een boma met gemeenschappelijke keuken. U kunt hier zelf koken maar u kunt ook gebruik maken van de geserveerde traditionele maaltijden, gekookt door de vrouwen die het kamp bestieren. Deze worden gemaakt met groentes die men zelf verbouwt. En ik moet eerlijk zijn het eten was het lekkerste wat ik heb gegeten in Zuid Afrika. Een aantal activiteiten zijn beschikbaar,wandelen, mountainbiken, een bezoek an het dorp, spelletjes met de lokale bevolking, een bezoek aan projecten zoals het weeshuis programma in de gemeenschap en ezelskar ritten. Alles wat ik nog kan zeggen is ga er heen en ervaar het. De rust, de ruimte en houd er rekening mee het is geen resort maar een Camp. Geen elektriciteit en als het donker wordt maak je gebruik van een paraffine lamp. Met recht back to basics.
Land
  • Rust
  • Ruimte
  • Basic
  • Bijzonder
  • Buiten de gebaande paden
  • ten voordele van de Gemeenschap
Review geplaatst op 2016-09-09
9
Thailand Koh Talu
gorke was hier 01 jul 2014
Koh Talu is een klein privé eilandje in de golf van Thailand het is een waar paradijs voor de kust van de stad Bang Saphan zo’n 3 uur rijden ten zuiden van Hua Hin. Er worden dagtripjes georganiseerd vanuit Cha-am en Hua Hin, maar je kan er ook overnachten in een van de leuke bungalows. Het is een geweldig snorkel en duikparadijs, met een aantal kleine eilandjes in de buurt.De koraalformaties zijn waanzinnig mooi. Tijdens het snorkelen kan je papegaaivissen, lipvissen, koraalvlinders en de roze anemoon tegenkomen. Het is ook mogelijk om te helpen met het koraal project. Door kleine stukjes koraal in buisjes te doen en deze in de zee te plaatsen groeit het koraal langzaam weer aan zoals het ooit was. Er is op Koh Talu voldoende te doen om je 2 a 3 dagen te vermaken. ’s Avonds is de bar open het is er goed toeven met een biertje in je hand en te genieten van de zonsondergang. Ook kan je een heerlijke massage nemen. En voor de liefhebber van klimmen is het viewpoint een aanrader het uitzicht is adembenemend.
Regio
  • Tropisch, bounty eiland, witte stranden,leuke bangalows, goede keuken, prachtige beachbar, leuke muziek
Review geplaatst op 2016-09-09
8
India
gorke was hier 01 mei 2015
Jodhpur ook wel de blauwe stad genoemd is een chaotisch, drukke stad waar de meesten niet lang blijven. Wij hebben dat wel gedaan want om de blauwe stad echt te ervaren heb je wat meer tijd nodig. Struin de blauwe straatjes af en doe dat het liefst tegen het einde van de middag dan komt de stad pas echt tot leven en het is niet meer zo warm.Een leuk en zeer schoon guest house is het Mandore guest house zo,n 5 Km buiten de stad. Het heeft een prachtige tuin waar je heerlijk kunt relaxen wat je wel nodig hebt als je uit de blauwe stad komt
Land
  • Geweldig fort, prachtige blauwe straatjes
  • Druk, chaotisch
Review geplaatst op 2016-09-09
9
Peru Cuzco
Doe de Salkantay track naar Machu Picchu. Deze 4 daagse tocht (5e dag is Machu Picchu) loopt prachtig door de bergen. Er lopen geen wegen dus er zijn geen auto's en alleen maar natuur. De bagage wordt gedragen door paardjes wat het lopen gemakkelijker maakt. De eerste dag klim je omhoog naar een prachtig meer met azuur blauw water, heel mooi! Behalve de mensen uit je eigen groep zijn wij maar één ander groepje tegen gekomen. Heerlijk rustig dus! Iedereen kon op zijn eigen tempo de route lopen wat ervoor zorgt dat het helemaal niet voelt alsof je met een groep de tocht doet.. tenmiste totdat het avond is! Met onze gezellig groep werd er uitgebreid gegeten, gekaart, sterke verhalen verteld en een borrel gedronken. Verwacht geen luxe op deze tocht, douchen is er niet bij. Maar op dag 3 kom je wel heerlijke hotsprings tegen en dat is maximaal genieten. Natuurlijk eindig je bij Machu picchu en dit is dan ook het hoogte punt van de tocht. Hier zijn veel veel toeristen dus dat is weer even wennen. De reis was prachtig!
Regio
  • Prachtige tocht door de bergen met als hoogte punt Macchu Picchu
Review geplaatst op 2016-09-09
8
België
KatrijnHSnauwaert was hier 01 sep 2016
Pairi Daiza is het grootste dierenpark in België en telt meer dan 60 verschillende diersoorten. Het park is opgedeeld in verschillende zones, 'werelden', zoals de Afrikaanse Savanne of de Australische outback. Er is ook een vrij groot aquarium en Serpentarium. Alle dieren zitten in ruime verblijven en worden uitstekend verzorgt. Pairi Daiza heeft regelmatig kleine dieren die ook te bewonderen zijn of zeldzame soorten zoals de Chinese Reuzenpanda of de witte tijger. Ook het decor in het park is prachtig afgewerkt, het voelt en ziet er uit als het Disneyland van de dierenparken. Ook heel leuk is dat er veel interactiviteit is, zo kan je vrij rondlopen tussen de reuzenkangoeroes, verschillende vogels en op het apeneiland. Vooral deze laatste is super aangezien de dieren absoluut niet schuw zijn, de lemuren springen van persoon tot persoon en komen op je schouder zitten.
Land
  • Prachtige afwerking
  • Ruime dierenverblijven
  • Veel variatie
  • Zeldzame dieren
  • Best prijzig
  • Paden niet vlot toegankelijk voor rolstoel
Review geplaatst op 2016-09-09
10
Puerto Rico El Yunque National Forest
KatrijnHSnauwaert was hier 01 jul 2016
Prachtig regenwoud zoals je ze in documentaires ziet. Ideale plek om te wandelen gezien de vele routes met paden. Geen asfalt dus echt in de natuur. Langs de bospaden zijn bordjes aangebracht met informatie over de fauna en flora waarin men zich bevindt. Eén van de wandelpaden leidt naar een krachtige waterval die gekend is om onder te zwemmen, geweldige ervaring.
Regio
  • Authentieke natuur
  • Veel informatie over de plek
  • Vlot bereikbaar
  • Soms gladde paden
Review geplaatst op 2016-09-09
9
Sri Lanka
Ik kijk omhoog, 200 meter hoog, 1200 traptreden, boven mij domineert de Leeuwenrots machtig het uitzicht. Wandelend door het park worden wij eerst opgeschrikt door een varaan, flinke jongen van een aantal meter…. Aangekomen bij de eerste traptreden sta ik nog eens goed te kijken. Het zijn stenen traptreden uitgesleten door duizenden voetstappen van iedereen die mij voor ging. 1200 van zulke treden?? Dit wordt leuk…… Gelukkig valt het mee voor ons toeristen is er een ‘goede’ trap aan de wanden van de rots gehangen die je naar boven leidt. De eerste rust krijgen we bij de Fresco’s van de wolkenmeisjes, dat wil zeggen ik ga foto’s nemen, vrouw en kind lopen dapper verder over de ijzeren trappen en looppaden. In de steeds warmer wordende zon. Stijgt de temperatuur snel deze morgen maar voordat we het weten staan we op het eerste plateau en worden verrast door 2 gigantisch grote leeuwen poten met daartussen de rest van de trap naar de top. De weg naar boven wordt steiler, we zijn over de helft dat geeft moed. Op de top aangekomen worden we bevangen door een verrassend spectaculair uitzicht. De wind voelt frisser nu je uit de beschutting bent en droogt langzaam mijn door zweet doordrenkte T-shirt. Ongelooflijk dat hier vroeger mensen hebben gewoond. Genietend van het uitzicht en trots op onszelf dat wij de klim hebben volbracht, laten we de tijd passeren tot het weer tijd is om naar beneden te gaan (en dat gaat een stuk makkelijker…..).
Land
  • uitdaging
  • prachtig uitzicht
  • Indrukwekkende geschiedenis
  • de klim
  • de warmte
Review geplaatst op 2016-09-09
10
China Beijing
JBussers was hier 01 mei 2016
In Beijing kan je je te rijk doen aan heerlijk eten. Een specifiek gerecht wil ik hier graag uitlichten. Ga de Peking eend proberen. Heerlijk en prachtig om te zien. Zelf heb ik meer dan 1,5 moeten wachten totdat de eend uiteindelijk op mijn bord lag, maar wat was het het waard! Bij vele restaurants wordt de eend aangeboden. Het is echter zo dat elk restaurant ook een andere manier van bereiden heeft. Voordat je dus een Peking eend wilt gaan eten moet je eerst even op internet zoeken of het een goed restaurant is. De eend werd bij ons in de nabijheid van onze tafels gesneden. Je krijgt eerst het vel van de eend (lekker knapperig) en vervolgens stukjes vlees. Daarbij krijg je een chinees pannenkoekje met komkommer en lente - ui. Een heerlijk sausje er bij en het gerecht is compleet. Een smaaksensatie en zeker iets wat je niet mag missen in China.
Stad
  • Heerlijk eten
  • cultuur
  • prachtige opmaak
  • lange wachttijden
Review geplaatst op 2016-09-09
10
Filipijnen Palawan
JEROENENMIRELLA was hier 01 dec 2014
Albaguen Island..Daar gingen we samen,me de jeepney(volgeladen met vanalles,zelfs kannen benzine op het dak),grote gaten in de vloer,maar een monster van een jeepney,van Puerto Princessa naar Port Barton,om vervolgens met een bootje naar Albaguen Island te gaan. Er werd ons verteld dat het met de jeepney een helse rit zou zijn maar daar schrikten wij niet voor terug..maar tijdens de rit,die op de helft een dodemans rit werd kregen we het toch wel heel warm,knikkende knieen, duizelingen in net hoofd. Meerdere malen hebben we als de jeepney door de modder slipte de afgrond in de ogen gekeken maar we zijn echte die hards en hebben het heelhuids gebracht tot Port Barton.Het was een rit om nooit te vergeten,wat een adrenaline kick. Het (mini) bootje lag al op ons te wachten om ons naar Albaguen Island te brengen, ongeveer anderhalf uur, en ja hoor het weer slaat om en vervolgens hebben we een helse boottocht. Maar ook op Albaguen Island komen we heelhuids aan waar ons een prachtig eiland te wachten staat met een hutje op palen in het water. Geweldig mooi, wat een rust en wat een mooie natuur. Na 4 weken de Philipijnen door gecrost te hebben kunnen we eindelijk genieten van onze rust, de mooie natuur en het heerlijke eten. Geweldig mooie wandeltochten door de natuur en een vieuwing point om niet te vergeten. Met maar 3 uur stroom in de ochtend en avond, genieten van een lauw biertje in de middag, hebben wij GENOTEN van dit verlaten eiland!
Regio
  • Alles
  • Niets
Review geplaatst op 2016-09-09
10
Thailand
Ik heb al zoveel mooie plekjes op de wereld gezien.. Nieuw Zeeland/Australie /Sri lanka/Indonesie enz enz . Thailand was ik ooit 25 jaar geleden geweest en nu deze zomer weer . Wat een Heerlijk land !! Met zoveel plezier met mijn gezin bestaande uit 2 volwassenen en 3 kinderen 20/18/15 jaar gereisd .Mooie plekjes met een eigen stempel. Chiang Mai waar we de longnecks hebben gezien ..geriverraft . gemountainbiked ..de olifanten en nachtmarkt . De adembenemende floatel in Kanchanaburi waar je in schommelstoel op je veranda naar het geluid van stromend water en vogelgeluiden helemaal tot rust komt. Eilanden Koh Tao en Koh Samui waar de stranden fantastisch zijn en het snorkelen waanzinnig mooi is .Mijn huis op Koh Tao was een dream en het hotel nikki beach Koh samui was little Ibiza .Thailand rocks voor iedereen rustzoekers tot feestgangers
Land
  • voordelig
  • heerlijk eten
  • vriendelijk
  • the smile
  • gevarieerd
  • veilig gevoel
  • geen
Review geplaatst op 2016-09-09
10
Filipijnen Palawan
Albaguen Island..Daar gingen we samen, met de jeepney ( volgeladen met vanalles, zelfs kannen benzine op het dak ), grote gaten in de vloer, maar een monster van een jeepney, van Puerto princessa naar Port Barton, om vervolgens met een bootje naar Albaguen Island te gaan. Er werd ons verteld dat het met de jeepney een helse rit zou zijn maar daar schrikten wij niet voor terug.. Maar tijdens de rit, die op de helft een dodemans rit werd kregen we het toch wel heel erg warm, knikkende knieen, en duizelingen in het hoofd. Meerdere malen hebben we als de jeepney door de modder slipte de afgrond in de ogen gekeken, maar we zijn echte die hards en hebben het heelhuids gebracht tot Port Barton. Het was een rit om nooit te vergeten, wat een adrenaline kick. Het ( mini) bootje lag al op ons te wachten om ons naar Albaguen Island te brengen, ongeveer anderhalf uur, en ja hoor het weer slaat om en vervolgens hebben we weer een helse boottocht.. Maar ook op Albaguen Island komen we heelhuids aan waar ons een prachtig eiland te wachten staat met een hutje op palen in het water.. Geweldig mooi,wat een rust en wat een mooie natuur.Na 4 weken de Phillipijnen door gecrost te hebben kunnen we eindelijk genieten van onze rust, de mooie natuur en het heerlijke eten. Geweldig mooie wandeltochten door de natuur en een vieuwing point om niet te vergeten. SUPER!
Regio
  • Alles
  • Niets
Review geplaatst op 2016-09-09
8
België
JBussers was hier 01 aug 2016
Gent, een plaats in België die niet direct als eerste in je opkomt als je denkt aan een "kleine" citytrip. De eerste gedachte gaat meestal uit naar Antwerpen, Brussel of Brugge. Is dat eigenlijk wel terecht? Ik ben van mening dat dit niet terecht is. Gent is een hele gezellige stad met vele bezienswaardigheden. Zo zijn er wel 56 kerken in de stad Gent te vinden. Daarnaast zijn er vele gezellige terrasje aan het water te vinden. Je kunt hier heerlijke gerechten eten onder het genot van een Belgisch biertje.
Land
  • Heel erg dichtbij
  • Niet zo druk als Antwerpen of Brussel
  • je hebt het binnen een dag gezien
Review geplaatst op 2016-09-09
10
Zuid-Afrika
Awesome holiday! Try taking an organized tour. You'll see plenty of animals. We were able to see the Lion, leopard, Elephant, Buffalo and Rhino. If you take an organized night ride through the park you'll see a lot of different animals you don't see during the day.
Land
  • Relaxing
  • Inspiring
  • The big 5 is great
Review geplaatst op 2016-09-09
9
Marokko
agrotewal was hier 01 feb 2016
Cascades d'Ouzoud klinkt al heel wat beter dan watervallen. Wat een verrassing om ook in Marokko watervallen aan te treffen. Deze watervallen liggen in een prachtig stuk natuur, omringd door kleine dorpjes en bergen. Het massatoerisme heeft het nog niet ontdekt, al komen er wel bussen met toeristen. Met de camper kun je er geweldig overnachten op een camping die grenst aan de watervallen, als je buiten zit vallen de opwaaiende druppels op je. Vroeg in de morgen hangt er vaak een mooie nevel en maakt het sprookjesachtig en een beetje mystiek. De vele kraampjes die langs de trappen staan die naar beneden leiden trekken veel inwoners van Marokko. Heerlijke eettentjes en voor een euro wordt je naar de waterval of de overkant gevaren op een klein bootje. Wanneer je daar wandelt kom je de wilde berberapen tegen en bij het vallen van de avond kwakken de kikkers dat het een lieve lust is.
Land
  • overnachten bij de waterval voor 5 euro
  • uiteten in een van de vele eettentjes voor minder dan 6 euro
  • wandelen met de berberapen
  • fenomenaal uitzicht
  • weinig toeristen, zeker in de morgen en namiddag
Review geplaatst op 2016-09-09