9
Nederland texel
karinm was hier 31 Mar 2019
Hoe fijn is het om een bestemming te hebben die niet zo ver weg is, en waar je al snel toch een echt vakantiegevoel krijgt! Al op de boot naar Texel is het heerlijk uitwaaien, en op het eiland kom je helemaal tot rust. Huur een fiets en verken het eiland, ik kan je in ieder geval 2 highlights aanraden: - ga op vogelexcursie met een vogelgids. Op vogelexcursiestexel.nl vind je diverse soorten vogelexcursies, die je wandelend, per minibus of per boot kunt doen. Vogelherkenning of een thema-excursie, er is veel mogelijk, en de gidsen zijn zeer kundig. Wil je niet met een gids, dan kun je ook zelf op pad, bijvoorbeeld naar vogelgebied Utopia of Wagejot. - breng een bezoek aan het museum Kaap Skil in Oudeschild. Hier wordt op een interactieve manier veel verteld over de VOC tijd, en ook het voormalige juttersmuseum heeft hier een plek gekregen. Na je bezoek kun je er op het terras in de tuin genieten. Voor algemene informatie over de waddeneilanden is er de site beleefdewaddennatuur.nl, waar je naast vogelkijkplekken ook fiets- en wandelroutes vindt.
Regio
  • Waddenkant is rustiger
  • Museum Kaap Skil is een aanrader
  • Topbestemming voor vogelliefhebbers
  • Direct een vakantiegevoel
  • Aan de westkant kan het drukker zijn tijdens vakanties en feestdagen
Review geplaatst op 2019-04-26 Door karinm
8
Verenigde Staten Los Angeles
hansdewildt was hier 31 Aug 2016
In het stadsbeeld van Los Angeles is The Walt Disney Concert Hall, ontworpen door de architect Frank Gehry die ook het Guggenheim Museum in Bilbao heeft ontworpen dominant aanwezig. Deze concertzaal is mede tot stand gekomen door een gift van de weduwe van Walt Disney aan de stad. Het theater is geopend in 2003, maar aanvankelijk waren er grote tekortkomingen aan het gebouw. De roestvrijstalen platen reflecteerden het zonlicht dermate dat het verkeer er hinder van ondervond en de temperatuur ter plaatse tot een ongekende hoogte steeg. Na protest werd besloten om de panelen te zandstralen zodat ze niet meer als spiegels werkten. Niettemin is het zeker de moeite waard om dit indrukwekkende gebouw te bezichtigen.
Stad
  • interessant
  • sfeervolle stad
  • mooi om te zien
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-04-24 Door hansdewildt
8
Cambodja phnom-kulen
neretslok was hier 28 Feb 2019
De berg Kulen bevindt zich vijftig kilometer (anderhalf uur rijden) ten noordoosten van Angkor Wat. Het nationale park Phnom Kulen is een verademing. Hier vind je de rust van de jungle en verkoeling aan de voet van de mooiste watervallen van Cambodja. De Phnom berg is voor de Cambodjanen een heilige berg. De berg is grotendeels bedekt met bos (jungle) en maakt onderdeel uit van een kleine bergketen, waarvan Kulen de hoogste is met 487 meter. De bekendste bezienswaardigheid is de waterval, voor velen de mooiste waterval in Cambodja. In twee delen valt deze naar beneden, en in het poeltje onderaan de grootste waterval kan je heerlijk baden. De locals komen hier graag om verkoeling te zoeken onder de waterval. Alleen zal je hier dus nooit zijn, maar het is er wel gezellig. Buitenlandse bezoekers hebben wij hier nagenoeg niet gezien. Dit is echt voor de locals. Op de weg naar de waterval komen we vele kraampjes tegen waar je snacks, kokosnoten en souvenirs vindt. Niet ver van de watervallen verwijderd komen we langs de rivier die door Phnom Kulen stroomt. Hier maken we een kort verkoelend wandelingetje maken. Je kunt hier de 1.000 lingams zien, fallusvormige stenen in de rivier, die de scheppingskracht van Shiva uitbeelden. Boven op de berg is een acht meter lange Boeddha in een enorme rotsblok gehouwen. Deze Boeddha werd reeds in de 16de eeuw uitgehouwen en is tegenwoordig een bekend bedevaartsoord in Cambodja. Go where the locals go, het is een leuk dagtochtje.
Highlight
  • Rust, natuur en cultuur bijeen
  • Weinig buitenlandse toeristen
  • Kan er zeer warm zijn
  • Bij de watervallen druk met locals
Review geplaatst op 2019-04-24 Door neretslok
9
China dehang
Dalix was hier 31 Aug 2013
Reizigers die de Hunan provincie in China bezoeken gaan vaak naar Zhangjiajie en Fenghuang. Maar er is ook een uiterst authentiek dorpje dat Dehang heet. Hier komen weinig toeristen (en vaak alleen maar Chinese toeristen). Wow! Het is een pittoresk dorpje omgeven door het prachtige Karstgebergte. Het Chinese leven daar is zo authentiek dat je je op een filmset van de beroemde Chinese filmregisseur Zhang Yimou waant. In het hart van dit dorpje vind je een prachtige kleine stenen boogbrug waarover je de plaatselijke Miao bevolking ziet lopen met zakken rijst, een varkentje en allerlei koopwaar. Het leven speelt zich met name af op en rond het marktplein en op de straatjes langs de rivier. Je vindt er kleine eetstalletjes, vrouwen die de was doen, kinderen die met een lekke bal spelen en oude mensjes die gemoedelijk langs het water lopen. Het is allemaal erg kleinschalig en geweldig om te zien. Vanuit dit dorpje kan je ook prachtige wandelingen maken naar andere kleine dorpjes in de bergen, watervallen en bossen. Wij hadden het geluk hier tijdens de rijstoogst te zijn. Overal op het platteland zag je de mensen de rijst binnenhalen om het later op de daken van hun huizen en het marktplein te drogen te leggen. Als je eens een echt typisch Chinees dorpje wilt bezoeken, weg van alle toeristische attracties, dan ben je in Dehang op het juiste adres!
Stad
  • Ook een prachtig wandelgebied
  • Weinig tot geen toeristen
  • Authentiek
  • Erg basic met weinig faciliteiten
Review geplaatst op 2019-04-20 Door Dalix
8
India manipur
doppie was hier 28 Feb 2019
Jarenlang was Manipur een no-go-area, de Indiase deelstaat in het verre noordoosten van India werd geteisterd door etnisch geweld. Gelukkig is de situatie inmiddels aanzienlijk verbeterd, een enkele keer laait het geweld nog op in de berggebieden aan de grens met Myanmar, maar de voor de reiziger interessante regio's zijn veilig. Wat je niet mag missen is een bezoek aan Ima Keitel, de markt van de moeders, in de hoofdstad Imphal. Zo'n drieduizend vrouwen runnen deze markt waar alles te koop is van verse groente tot het zeer fraaie traditionel handwerk. Voor de liefhebber van mooie landschappen is een bezoek aan de Dzuko Valley een aanrader, vooral als op een mooie dag de schaduw van de wolken over de groene heuvels en dalen glijdt. Voor mij was het absolute hoogtepunt van ons bezoek aan Manipur Lake LokTak. Dit grote meer ligt centraal in de vallei van Imphal. Zeer bijzonder zijn de drijvende eilanden gevormd van Phumdi een massa bestaande uit vegetatie, grond en restanten organisch materiaal. Lokale vissers vormen hiervan grote cirkels waarbinnen zij de vis kweken die in hun levensonderhoud voorziet. Het zuidelijke deel van het meer wordt gevormd door Nationaal Park Keibul Lamjao, het enige drijvende nationala park ter wereld. Hier leeft nog een kleine populatie Sangai's, de dansende herten van Manipur. Verder zijn hier nog diverse andere soorten herten, vogels en kleine katachtigen te spotten. Moirang aan de rand van Loktak is de uitvalsbasis voor tochten in dit gebied.
Regio
  • Stammencultuur
  • Uniek landschap van Lake Loktak
  • Accommodatie beperkt en relatief duur.
  • Slechte infrastructuur, reken op lange reistijden
Review geplaatst op 2019-04-17 Door doppie
8
Bulgarije Zuidwest Bulgarije
Dianadm was hier 31 Jul 2015
Wil je op een relaxte manier kennismaken met Bulgarije, neem dan de trein. Het land heeft een uitgebreid spoornetwerk en één van mooiste treinroutes is het traject Septemvri – Dobrinisjte waar de trein dwars door het Rhodopengebergte gaat. Je rijdt langs bergen, bossen, bergweiden en rotsformaties. In de dorpjes die voorbij glijden, zie je het boerenleven dat in het moderne westen allang verdwenen is en hoe hoger de trein stijgt, hoe ruiger het landschap wordt. De rit gaat per slowtrain en dat betekent ook echt langzaam. Over 125 km spoorlijn doe je al gauw 5 uur en omdat hier alleen maar oude treinen rijden, is het ook niet echt comfortabel. Maar het is het waard. De uitzichten zijn soms zo spectaculair dat het lijkt of deze smalspoorroute speciaal voor het toerisme is aangelegd, maar niets is minder waar. Voor veel bewoners van het gebied is dit het enige vervoersmiddel en dé manier om bijvoorbeeld met hun waren naar de markt te gaan. Je moet daarom niet gek opkijken als er onderweg boeren instappen met kippen of grote emmers pruimen. Septemvri ligt op ongeveer een uur treinen vanaf Sofia (de lijn richting Plovdiv). Voor de prijs hoef je het niet te laten, een enkeltje kost niet meer dan 3.50 euro (2019).
Regio
  • mooie treinroute
  • prachtige uitzichten onderweg
  • duurzaam
  • relaxed
  • grote kans op ontmoetingen met lokale bevolking
  • goedkoop
  • je moet geen haast hebben
  • trein rijdt vaak niet op tijd
  • niet echt comfortabel
Review geplaatst op 2019-04-16 Door Dianadm
9
Sri Lanka clock-tower-colombo
hansdewildt was hier 31 Aug 2017
Ben je in Colombo, pak dan een tuktuk of riksja en breng een bezoek aan de Pettah Market, ook wel Manning Market genoemd. Deze openluchtmarkt ligt in de gelijknamige wijk Pettah en de ingang is te herkennen aan de gigantische Khan Clock Tower, die op een rotonde staat. Je vindt er een overvloed aan lokale eetstalletjes en marktwaar. De markt eindigt in de Sri Lanka Gold Market, een straat gevuld met honderden sieradenwinkeltjes.
Cultuur Highlight
  • interessant
  • sfeervolle stad
  • prachtig uitzicht
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-04-15 Door hansdewildt
8
Nederland Utrecht
baatjes was hier 31 Mar 2019
Afgelopen weekend heb ik de rondleiding 'Hofjes en Kameren, de verborgen parels van Utrecht' gedaan. Wat ben ik op leuke en mooie plekken geweest. Vanaf het drukke Domplein loop je al snel door allerlei hofjes en laat je de drukte van de stad achter je. Je komt op plekken die je zelf niet zo snel zou vinden. Door de verhalen van de gids begon de geschiedenis van Utrecht te leven. En een rijke geschiedenis is het geweest. Gelukkig hebben ze een aantal jaren na WOII er niet voor gekozen om de Nieuwe Gracht te dempen en er een snelweg door de stad van te maken. Zelf doe ik het veel te weinig maar ben je eens in een stad maak dan een rondleiding met een gids. Je leert er zoveel van.
Stad
  • Leuke tijdsbesteding
  • Je leert veel over een bepaald onderwerp
  • Je komt op mooie plekken
Review geplaatst op 2019-04-15 Door baatjes
9
Duitsland
melaniem was hier 31 Jan 2019
Leuke Berlijnse volkswijk die nog buiten de gebaande paden ligt. Fijne Turkse winkeltjes, hipstercafés en goed verborgen parkjes. Rijd hier even met de fiets doorheen om nog echt een Berlijns buurtgevoel te krijgen dat elders in de stad al verloren is gegaan
Land
  • Veel leuke authentieke horeca
  • Buiten de gebaande paden
  • In de avond niet overal even veilig
Review geplaatst op 2019-04-08 Door melaniem
10
Mexico
KvdW17 was hier 31 Aug 2018
Wat een geweldige bestemming is Mexico. Je kunt er letterlijk en figuurlijk alle kanten op. Hoewel sommige steden en tempels behoorlijk toeristisch zijn, zijn er ook genoeg plekken waar je je ontdekkingsreiziger voelt en alleen maar locals tegenkomt. De afwisseling tussen bounty stranden, jungle, koloniale steden, bergen en uitgestrekte landschappen zorgt ervoor dat je je in Mexico nooit hoeft te vervelen.
Land
Review geplaatst op 2019-04-05 Door KvdW17
7
Spanje
melaniem was hier 30 Sep 2018
Lekker rustig wandelen net buiten Barcelona. Met bergen, uitzicht op de Middellandse Zee en kleine, opvallend relaxte kustdorpjes waar je even iets kunt eten en drinken.
Budget-Reizen Reizen Met Kinderen Lekker Eten Drinken Bergen Kunst & Cultuur Zon, Zee En Strand
  • Goede wandelpaden
  • Geen horecavoorzieningen binnen het park zelf
Review geplaatst op 2019-04-05 Door melaniem
7
Spanje
melaniem was hier 30 Sep 2018
Lekker rustig wandelen net buiten Barcelona. Met bergen, uitzicht op de Middellandse Zee en kleine, opvallend relaxte kustdorpjes waar je even iets kunt eten en drinken.
Gebergte Highlight
  • Goede wandelpaden
  • Rustig
  • Slow travel vlak bij miljoenenstad
  • Geen horecavoorzieningen binnen het park zelf
Review geplaatst op 2019-04-05 Door melaniem
8
Griekenland Naxos
hansdewildt was hier 31 Aug 2017
Een van de (vele) hoogtepunten van onze zomervakantie in Griekenland vond ik de aankomst op Naxos, want als je bij de haven van dit Cycladeneiland aankomt, zie je vanaf de boot aan de linkerkant van de haven direct dé grote trekpleister van dit eiland: de Portara (de grote poort). Deze prachtige poort uit de oudheid staat op Palatia, dit was eens de heuvel waarop Portara stond, maar omdat de zeespiegel gestegen is sinds de oudheid, staat Portara nu op een eilandje dat verbonden wordt met Naxos-stad door een smalle dam, waarover je te voet naar Portara kunt komen. Dit kan best een spannende oversteek worden , omdat de zee nogal wild kan zijn en de golven dan af en toe over de dam slaan. Het maakt de aantrekkingskracht van deze 'attractie’ natuurlijk alleen maar groter. Vanaf boven heb je een prachtig uitzicht over de zee en over Naxos-stad.
Regio
  • mooi wandelgebied
  • weinig toeristen
  • prachtig uitzicht
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-04-04 Door hansdewildt
8
Verenigde Staten San Francisco
hansdewildt was hier 31 Aug 2016
Fischermans Wharf in San Francisco bestaat uit restaurantjes, visstalletjes, winkeltjes, musea en veel, veel toeristen. Natuurlijk zijn er ook prachtige oude schepen bij de Hyde Street Pier en kan ook San Francisco niet zonder een jachthaven. Het is een heerlijk gebied om zowel overdag als s'avonds te bezoeken. Ook is er een zeeleeuwen kolonie naast Pier 39. De zeeleeuwen liggen op houten dokken die oorspronkelijk werden gebruikt om boten aan te leggen. Het is altijd de thuisbasis gebleven van de vissersvloot van San Francisco, ondanks de voorzichtige herontwikkeling in een toeristische attractie tijdens de jaren 1970 en 1980. In 2010 werd een ontwikkelingsplan van $15.000.000 voorgesteld door stadsambtenaren om zo de neerwaartse trend van het gebied te doorbreken. Sindsdien is het een grote toeristische trekpleister geworden. Natuurlijk komen al die toeristen ook via de bekende cruiseschepen, die daar ook liggen. Wat een contrast….
Stad
  • veel te zien
  • sfeervolle stad
  • mooi om te zien
  • prachtig uitzicht
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-04-02 Door hansdewildt
8
Nederland Utrecht
baatjes was hier 28 Feb 2019
Fort bij Vechten - sinds oktober 2015 vind je het Waterliniemuseum in het Fort bij Vechten. Het museum is interactief wat het leuk maakt om een uurtje in rond te lopen en meer te leren over de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Probeer je eigen waterlinie aan te leggen (bedenk goed van welke kant de vijand komt ;-)), hoor hoe verschillende personages over (het leven in) de waterlinie denken, of maak een virtual reality parachutesprong. Ook kun je tegen vergoeding van € 4,50 per persoon een rondleiding krijgen door het fort. Je leert veel over onder andere de opbouw van een fort. Ook ga je een bastion en het reduit (een fort in een fort) in. De tour is een toevoeging aan je bezoek en bij Fort Vechten gaat deze dagelijks een aantal keer. De eerste om 11.30 uur.
Regio
  • mooie plek om rond te wandelen
  • leer meer over cultureel erfgoed
  • interactief museum
  • betaald parkeren
Review geplaatst op 2019-04-02 Door baatjes