Schrijf een reviewBETA

We zijn op zoek naar reviewers met een Columbus-factor. Vanaf nu kan je zelf een review schrijven om andere reizigers te inspireren voor hun volgende reis! Schrijf een persoonlijke recensie over een plek waar je op reis bent geweest. Dat kan een land, regio of stad zijn. Of een nationaal park, een bar, een waterval, een hotel etc.


Ook een cadeaucheque van CameraTools t.w.v. € 350 winnen?
Heeft jouw review betrekking op landschappen? Dan kun je meedoen met onze themawedstrijd ‘lekkere landschappen’. Kijk hier voor uitleg over de wedstrijd.


Staat jouw stad, regio of bezienswaardigheid er nog niet tussen? Kies dan eerst een bestaande bestemming. Daarna kun je jouw stad, regio of bezienswaardigheid toevoegen.

Waar ben je geweest?

Laatste reviews

Andere reizigers gingen je voor. Bekijk hieronder de nieuwste reviews:

Kies een categorie

Regio
Stad
Highlight
Accommodatie
Activiteit
Architectuur
Attractie
Autoroute
Bijzondere natuur plek
Cultuur
Dorp
Eiland
Excursie
Festival
Fietsroute
Gebedsplaats
Gebergte
Historie
Horeca
Markt
Meer
Museum
Natuurgebied
Natuurverschijnsel
Pleinen
Restaurant
Rivier
Shopping
Stadspark
Strand
Wandelroute
Woestijn
Zee
9
Rodellar, Sierra De Guara (Spanje)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
TravelGoom was hier in juli 2017

Rodellar ligt teruggetrokken in de Sierra de Guara. Door de naastliggende canyon van Mascun vol markante rotsformaties is het een van de populairste plekken voor klimmers. Daarnaast is er een uitgebreid wandelnetwerk voor korte en langere wandelingen van allerlei niveau's. Verbaast je onderweg over de rotstorens van de 'Citadel' of het gat in de vorm van een dolfijn (zie evt geplaatste foto). Alemaal uitdagingen voor klimmers waarvoor je tijdens je wandeling regelmatig zult stoppen, simpelweg te boeiend om door te lopen. In Rodelaar vind je verschillende kleine hotels en een eetcafé. Ook is er een camping in de buurt. In het weekend kan het er druk zijn vooral met klimmers. Leuke weet is dat je in de Mascun-rivier het hele jaar door prima kunt zwemmen. Is wandelen je ding dan is dit een plek om een paar dagen te verblijven.

Prachtige wandelroutes Spectaculair canyonlandschap Leuk om de klimmers ana het werk te zien Laidback dorpje
Soms druk door groepen klimmers in weekend
Review geplaatst op 23 september, 2017 Wandelroute Dorp Bijzondere natuur plek Highlight
9
Schotland (Groot-Brittannië)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
pixelfun was hier in september 2017

Schotland is prachtig! Het land geeft je het gevoel dat je aan het andere eind van de wereld bent, terwijl het toch zo dichtbij is. Laat je niet afschrikken door de regen. Ja, het regent vrijwel dagelijks, maar heel vaak krijg je minstens drie seizoenen te zien op één dag. Voor fotografen levert dit prachtig licht op en in combinatie met de veelal ruige natuur kun je hier fraaie foto's maken! De mensen zijn relaxed en het eten is, hoewel beperkte keus, prima. Heerlijke gerookte zalm (echt gerookt, niet ondergedompeld in een goedje met een rooksmaak!), lamsvlees, haggis en natuurlijk black pudding. Probeer het allemaal; het is echt lekker. Voor het echte werk reis je via de Isle of Skye per ferry door naar de Buiten-Hebriden. De wegen zijn nog aangelegd met Europese subsidie, waardoor prima wegdek en makkelijk te rijden. Let wel op als je naar de Hebriden (incl. de Isle of Skye) wilt: boek van tevoren accommodatie. Er is beperkte beschikbaarheid. Op de bonnefooi gaan is wat lastiger.

prachtige natuur goede wegen lekker eten er mag veel
beperkte accommodatie op de Hebriden links rijden (als je het niet gewend bent)
Review geplaatst op 22 september, 2017 Regio
9
Transfagarasan (Roemenië)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
aticketto was hier in september 2017

Transfagarasan ook wel wegnummer DN7C is een van de meest spectaculaire wegen van Europa. Het is vooral bekend geworden door het populaire autoprogramma Topgear die deze weg de beste "driving experience" van de wereld noemde. De weg is ongeveer 90 km lang en loopt over het Fagaras Gebergte dat weer onderdeel is van de Transsylvanische alpen. Het hoogste punt ligt op 2134 meter en is een uitdaging voor elke chauffeur. De maximum snelheid is 40 km maar veel harder kun je niet op de meeste stukken en ook niet door de ontelbare bochten. De Transfagarasan werd gebouwd tussen 1970 en 1974 door het leger en de bijnaam van deze weg is Ceausescu’s waanzin. De soldaten gebruikten 6000 ton dynamiet alleen al voor de noordelijke bergflank en veertig soldaten kwamen om bij de bouw. Net voorbij het plaatsje Curtea de Arges, vanuit het zuiden, begint de route met typische Alpenlandschappen. Vervolgens kom langs het Poenari kasteel en de Vidrarudam. Onderweg langs de zuidflank heb wat watervallen, wandelroutes en betoverende uitzichten. Wanneer je uit de tunnel komt ben je op het hoogste punt van de route. Dan begin je weer aan de afdaling en tevens het spectaculairste stuk van de weg. Overal zijn genoeg stopplekken gemaakt om hiervan te genieten. Na dit stuk maakt het rotsachtige landschap weer plaats voor dichtbegroeide dennenbossen. De weg is meestal gesloten tussen oktober en juni door de sneeuw en slecht weer.

Spectaculair autoroute Heel rustig als je vroeg bent Bezienswaardigheden onderweg Prachtige panorama's
Erg druk in het weekend Veel rommel (restanten picknicks en bbq's)
Review geplaatst op 21 september, 2017 Autoroute Gebergte Natuurgebied Bijzondere natuur plek Highlight
8
Peru
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
Oudeschool was hier in september 2017

Vlakbij Ica ligt Huacachinero een mooie oase in alle zandduinen. Vanaf deze zandduinen heb je bij avondlicht een prachtig uitzicht op de oase met palmbomen

Nog vrij rustig Prachtig uitzicht
geen
Review geplaatst op 21 september, 2017 Land
8
Sighisoara (Roemenië)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
aticketto was hier in september 2017

De middeleeuwse bovenstad van Sighisoara is een pareltje. De prachtige gekleurde gebouwen en de hobbelige straatjes zijn fotogeniek en een feest om in rond te dwalen. Overdag is het echter wel een druk stadje want de het staat wel op bijna ieder programma van de reisorganisaties. Blijf je een nachtje slapen dan zie je mooie stad van een andere kant. Bezoek zeker de Bergkerk (via de Scholierentrap) op het hoogste punt van de stad met zijn goede bewaarde fresco’s. Het bijbehorende kerkhof mag ook zeker niet overslaan, mits je daar van houd natuurlijk. Het stadsmuseum is gevestigd in de Clock Tower die tevens ook een mooi uitzicht geeft over de stad. Verder zijn er nog enkele torens over die onderdeel waren van de stadsomwalling. Zie je het geboortehuis van Vlad III (ook wel Vlad Dracul of Vlad Tepes) ga dan niet naar binnen…

Prachtige bovenstad Fotogenieke straatjes Goede sfeer
Overdag erg toeristisch
Review geplaatst op 21 september, 2017 Stad
9
Kustgebied (Tanzania)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
julesvanherten was hier in augustus 2017

Fanjove Private Island. Een hele mooie bestemming voor een strandverlenging ipv Zanzibar of Pemba. Je moet er wel een einde voor vliegen. Maar wie wil dit mooie blauwe water nu niet? en dan mooie witte strand. Lekker voor te relaxen na een uitputtende safari. De keuken is beperkt (hoofdzakelijk seafood) maar smaakt voortreffelijk en ze zijn erg creatief. Laat je hier maar goed verwennen.

Rustig Heel mooi zandbanken Goede keuken
Beperkte keuken sterke zeestroming
Review geplaatst op 21 september, 2017 Regio
8
Normandie (Frankrijk)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
julesvanherten was hier in mei 2017

Rouen, Deze stad leent zich goed voor een stedentrip. Rouen is de stad van Jeanne D'Arc, mooie oude vakwerkhuizen, een kathedraal en een abdijkerk (en de vele andere kerken). Verder kun je er goed shoppen en biedt het voldoende leuke restaurants en cafés voor de innerlijke mens. Als je een hotel aan de rand van de stad hebt, kun je alles lopend bezichtigen. Het is een compacte binnenstad. Mocht je dan na een aantal dagen uitgekeken zijn, dan is Rouen een goede uitvalsbasis voor de abdij van Jumièges, de krijtrotsen van Etretat en de mooie tuinen van Claude Monet in Giverny. En, laten we niet vergeten de het pittoreske havenstadje Honfleur. Ik zeg......doen!

goede uitvalsbasis voor Normandie lekker uit eten shoppen Jeanne D' Arc Mooie vakwerkhuizen
Slecht te bereiken
Review geplaatst op 21 september, 2017 Regio
9
Duitsland
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
silver was hier in augustus 2017

Fränkische_Schweiz, een gebied in het noorden van Beieren. Top als je liefhebber van burchten en kerken bent of oude bouwwerken in het algemeen. Fietsers en wandelaar komen er helemaal aan hun trekken. Natuur belevenis van de top niveau. Eten en drinken voor genieters tegen zeer lage prijzen. Of je nu steden en dorpen wil bezoeken of door de natuur wil trekken dit gebied rond de steden Bamberg, Bayreuth en Neurnberg heeft het allemaal van actief tot alle rust. Zeer goed aangegeven wandel en fietsroutes. Hoewel ik zelf de steile bergen een beetje te vind. Het is wel een middegebergte maar de klimmen zijn er niet minder om. De steden hebben een gezellige sfeer en stralen een rijke geschiedenis uit. Overal kan men wel een of ander museum bezoeken. Een ritje met een oude stoomtrein behoort ook tot de mogelijkheden. Bern je bierliefhebber, dit gebied kent de grootste brouwerij dichtheid per inwoner van heel Europa. Je kan in elk dorp wel meerdere soorten proeven. Op een wandeling van 6 uur ben ik net 6 mede genieters tegen gekomen en ook 11 herten, meer dan 10 vlinder soorten en ontelbare vogelsoorten. En dat midden in het hoogseizoen.

prima prijs kwaliteit verhouding prima wandelpaden goed eten
middagpauze bij enkele restaurants
Review geplaatst op 21 september, 2017 Land
9
Maleisië
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
mkroonenburg was hier in augustus 2015

Prachtig land. Wij vonden het erg bijzonder om te zien hoe de verschillende religies hier vreedzaam naast en vooral met elkaar leven. Je ziet overal wel een moskee en op steenworp afstand een Hindoestische tempel. Dit is voor niemand een probleem, iedereen accepteert elkaar. De tempels zijn prachtig om te zien, je bent vrij om overal een kijkje te nemen. Denk wel aan gepaste kleding. De grotere steden zijn van alle gemakken voorzien en hebben de deftigste winkels, op sommige eilanden en in kleine dorpjes heeft de tijd weer stilgestaan. Wij zijn met het openbaar vervoer gegaan (dit kost wat meer tijd...) en hebben een aantal dagen zelf een auto gehuurd (prima te doen). Kortom, Maleisië is een land waar wij nog wel eens naar toe gaan!

prachtige natuur rust en drukte kun je opzoeken genoeg plekken zonder massa toerisme
als het regent, wordt je ook echt goed nat!
Review geplaatst op 21 september, 2017 Land
9
Cusco (Peru)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
Oudeschool was hier in september 2017

Cusco heeft veel te bieden, zowel binnen als buiten het centrum. Zodra je aan de hoogte bent gewend kun je lopend naar prachtige kerken, opgravingen pleinen en restaurants alles in een straal van 5 km.

Een stad met een rijk verleden
geen
Review geplaatst op 20 september, 2017 Stad