Schrijf een review

We zijn op zoek naar reviewers met een Columbus-factor. Vanaf nu kan je zelf een review schrijven om andere reizigers te inspireren voor hun volgende reis! Schrijf een persoonlijke recensie over een plek waar je op reis bent geweest. Dat kan een land, regio of stad zijn. Of een nationaal park, een bar, een waterval, een hotel etc.

Staat jouw stad, regio of bezienswaardigheid er nog niet tussen?
Kies dan eerst een bestaande bestemming. Daarna kun je jouw stad, regio of bezienswaardigheid toevoegen.

8
Verenigde Staten Nevada
Martinhectors was hier 28 Aug 2017
Het Cathedral Gorge State Park ligt in het oosten van de staat Nevada, direct aan State Route 93. Je vindt de ingang op 16 mijl ten noorden van de plaats Caliente, net voorbij de t-splitsing met State Route 319. Het kleine Visitor Center is dagelijks geopend van 9.00 tot 16.30 uur. Verder is er een camping met 22 plaatsen, daar zijn douches en toiletten met stromend water aanwezig. De camping is het hele jaar geopend, reserveren is niet mogelijk. Je kan in het park geen eten of drinken kopen. Wij vonden de hike vanaf het hoog gelegen Miller Point naar beneden toe erg mooi, vooral dankzij de prachtige spitse vormen in de rotswanden. En het was een leuke ervaring om de kloven in de Caves Area te verkennen, zeker in het begin hebben we daarvan volop genoten. Al kregen we, nadat we er een stuk of acht, negen hadden gezien, wel het gevoel dat we erg in herhaling vielen. Al met al vonden we het een leuk park, maar toch, achteraf gezien hadden we er beter voor kunnen kiezen om er niet naartoe te gaan. De lange aanrijroute heeft ons erg veel tijd gekost, en die tijd hadden we beter kunnen besteden aan andere mooie plekken die wel goed in onze route pasten. Maar als je toevallig in de buurt komt, sla het park dan niet over. Want in dat geval is een bezoek van 2 à 3 uur zeker wel aan te raden.
Regio
  • Rustig - bijna geen toeristen
  • Het is een minder gekend park
  • Lange aanrijroute
Review geplaatst op 2020-11-25
8
Indonesië Makassar
Graaf was hier 27 Jan 2017
Makassar, de hoofdstad van Sulawesi (voorheen Celebes) is een gewone grote Aziatische stad. Bij de oude haven ligt het oudste gedeelte van de stad, met allerlei smalle straatjes. Voor de haven zelf moet je entree betalen (10.000 RP ~ € 0,70) hier liggen de mooie Buganese schoeners en traditionele Pinisi schepen. Door deze wijk loopt een grote straat die verschrikkelijk druk is, omdat alle verkeer hier doorheen moet. Loop gewoon de smalle zijstraatjes in, de mensen vinden het heel leuk als er vreemdelingen doorheen komen lopen, ze zijn ontzettend vriendelijk en je hoeft je geen moment onveilig te voelen hier. Helemaal op het eind kom je ook bij de haven, maar dit is een stuk waar geen toeristen komen. De lokale kinderen springen en zwemmen hier gewoon tussen de boten, wel wilden ze allemaal een beetje stoer doen en indruk maken op die “witte oma’s”. En mocht je nu helemaal verdwaald zijn, neem je gewoon een becak en je bent weer waar je wezen wilt. In Makassar zie je sporen uit het VOC tijdperk. Het Fort Rotterdam door Nederlanders in de 17de eeuw gebouwd, huisvest een museum, en is een populaire bestemming voor de lokale bevolking om in de hectische stad wat rust te vinden. In Chinatown zijn een paar mooie Chinese tempels. Ten zuiden van Fort Rotterdam ligt Jl. Sombaopu, ook wel Souvenir Street, in deze lange straat vind je naast veel souvenirwinkels ook heel veel goud en juwelierszaken.
Stad
  • prachtig VOC fort
  • authentieke oude wijk
  • prachtige oude boten in de haven
  • verkeer is heel erg druk
Review geplaatst op 2020-11-17
10
Verenigde Staten Alaska
Dreamer666 was hier 08 Jul 2019
Knik Glacier vind je op zo'n 80km ten oosten van Anchorage en 20km vanaf Palmer (Alaska) aan de noordelijke rand van de Chugach Mountains. De gletsjer zelf is zo'n 40km lang en 8km breed, de gletsjermuur is 130m lang en komt uit in de Knik Rivier. De Knik Rivier ligt dan ook vol met ijsblokken die afgekalfd zijn van de gletsjermuur. Dit is echt wel buiten de gebaande paden want wegen ernaartoe zijn er niet. Je kunt deze gletsjer ontdekken door een avontuurlijke tour te boeken bij Knik Glacier tours. Het eerste stuk is een "Alaska safari" met een monstertruck . Je rijdt door rivieren en prachtige bossen waar je enorm veel kans hebt om elanden te spotten. We hebben er hier wel 10 gezien. Na het ritje met de monstertruck kom je aan op Glacier Island, van hieruit stap je over in een jetboot en vaar je langs de ijsblokken naar de gletsjer toe. Ze brengen je aan land waar je de gletsjer en het ijsmeer kunt bewonderen. Deze tour is zeker een must als je in Alaska bent. De locatie werd gebruikt voor verschillende films zoals “Star Trek V” and “Avalanche.”
Regio
  • Mooie gletsjer met veel afkalvingen
  • Avontuurlijke tocht voor heel het gezin
  • Heel veel kans om elanden te zien
  • Mooie natuur
  • Niet toeristisch
  • minder interessant voor mensen met nek of rugklachten
  • wisselvallig weer
  • Zelf niet bereikbaar
Review geplaatst op 2020-11-10
8
Frankrijk Noord Frankrijk
TravelGoom was hier 27 Aug 2020
Halverwege de route naar Normandië en Bretagne ligt de stad Amiens met een aantal aantrekkelijke verrassingen. Voor winkelliefhebbers is er een grote autovrije winkelzone maar het meest aansprekende zijn de volkstuinen en de kathedraal in de stad. De Notre Dame van Amiens is de grote zus van die in Parijs. Ze is groter, mooier en authentieker zeggen de bewoners zelf. Dat laten ze sinds enkele jaren zien met een ronduit spectaculaire lichtshow op de voorgevel van de Notre Dame. Die lichtshow met de naam 'Croma' is dagelijks te zien tijdens het hoogseizoen zowel in de zomer als winter na zonsondergang. De show duurt ruim een half uur met als finale een projectie van hoe de Notre Dame ooit was, uitermate kleurrijk, vlak na de bouw. De Notre Dame van Amiens is trouwens werelderfgoed en is de grootse gotische kathedraal van Europa. Een andere verassing, direct tegen het centrum van de stad zijn de Hortillonnages. Dit is een enorm oppervlak aan volkstuinen (of drijvende tuinen) die gezamenlijk een bijzonder natuurgebied vormen. Een 300 hectare groot moeras waar je met kano of rondvaartboot door heen kunt maar ook een wandeling kunt maken. Maak wel je keuze want er meer dan 60km aan kanalen. De vergelijking met ons Giethoorn is snel gemaakt hoewel dit gebied al in de Romeinse tijd ontstond. Al met al in Amiens een leuke stad om een dag te besteden en evt. te overnachten wanneer je niet in een keer naar Normandië en/of Bretagne wilt rijden.
Regio
  • Leuke terrassen in centrum en langs rivier
  • Genoeg vermaak voor 2 dagen
  • Spectaculaire lichtshow
  • Verrassend verblijf op de route naar Normandië en Bretagne
  • Hotels langs snelweg er basic
Review geplaatst op 2020-11-05
9
Sri Lanka Kandy
Henk Vanetie was hier 05 Aug 2019
Sri Lanka - ESALA PERAHERA in Kandy De Esala Perahera is een boeddhistisch festival / optocht die maar liefst tussen de 3 en 4 uur duurt. Dit festival wordt altijd gehouden in Augustus. Het festival duurt 10 dagen en eindigt altijd op de nacht van de volle maan in augustus. Naarmate het festival duurt, neemt het spektakel en ook de drukte toe. De Kumbal optocht vindt altijd de eerste 5 dagen plaats en de 5 Randoli optochten de 5 dagen daarop. Toen wij besloten dat wij naar Sri Lanka zouden gaan, had ik wel eens gehoord van een spectaculaire optocht met olifanten met lichtjes en kleden , dansers, vuurspugers en acrobaten. Een traditionele optocht door de straten van Kandy loopt. 1 TIP: Boek geen stoelen bij de hotels, je betaald de hoofdprijs maar je maakt de sfeer niet mee van deze sensationele parade. Wij zijn op zoek gegaan naar een plek tussen de Locals en na 20 minuten zoeken gevonden. Wij werden hartelijk ontvangen en namen plaats tussen de locals. 1 woord FANTASTISCH !! Foto's gemaakt van deze mensen. Gelukkig was er 1 iemand die een een emailadres had, waardoor ik de gemaakte foto's van deze locals door kon sturen. Super warme reacties ontvangen. Ze vroegen met hand gebaren of wij klein geld hadden, maar dat hadden wij niet (helaas). Wij kregen geld in de onze handen gedrukt om naar de Heilige Tand te gooien. Hoe geweldig is dat , mensen hebben niets en geven ons klein geld om de Heilige Tand te eren. Eerlijk gezegd wij waren er stil van. Zo warm en lief
Stad
  • de beleving op zich
  • gratis
  • sensationeel
  • kleurrijk
  • warme mensen
  • erg druk
  • heel veel getrommel
Review geplaatst op 2020-11-04
8
Marokko
Agrotewal was hier 02 Jun 2020
De kloven aan de bovenloop van rivier de Ziz, zijn adembenemend mooi. Minder bekend dan de Todrakloof en de Dadeskloof, komen er maar weinig toeristen. Je komt er alleen mensen met een camper tegen die onderweg zijn naar Erg Chebbi. In het gebied worden veel fossielen gevonden en langs de kant van de weg voor een habbekrats verkocht. Wat mij zeker teruglokt naar dit gebied zijn de mijnen waar geodes gedolven worden. Een geode is een holle steen die aan de binnenzijde begroeit is met kristallen, maar ook met amethist, agaat of rookkwarts. De eigenaar van kasbah hotel annex camping Jurrasique verzorgt excursies naar de mijnen waar jezelf aan de gang kunt.
Bergen Lekker Eten & Drinken Kunst & Cultuur
  • excursie naar mijnen met geodes
  • goedkoop overnachten, camping 5 euro per nacht. Hotel 30 euro voor twee personen.
  • kuuroord op 4 km, met warmwaterbronnen
  • prachtige natuur
  • kan er zomers heet zijn
  • ver van een vliegveld
Review geplaatst op 2020-10-29
9
Italië Etna
Graaf was hier 03 Oct 2020
Voor degene die wandelen op een vulkaan spannender vind dan in een bos, hoeven helemaal niet naar de andere kant van de wereld. De Etna is de meest actieve vulkaan van Europa. Vrijwel ieder jaar vindt er een uitbarsting plaats, die van 2001 was de zwaarste van de afgelopen 100 jaar. In een groot deel van Sicilië zie je de berg opdoemen met de eeuwige rookpluim. Onderweg naar boven zie je een huis wat tot aan het dak in de lava staat sinds de uitbarsting van 2001. De basis op de zuidhelling ligt op ca. 1900 meter hoogte met parkeerplaatsen, veel restaurantjes en souvenirwinkels, van hieruit kun je met een kabelbaan naar 2500 meter hoogte (kosten € 30) of nog hoger naar bijna 3000 meter, per auto en met een gids (kosten € 66). Vanaf de basis kun je wandelen naar en rond enkele kleine kraters, zoals de Silvestri kraters. Langs de weg bij een restaurant staat aangegeven dat bij de uitbarsting van 2001 de lava tot aan de ramen kwam. Prachtige uitzichten op diverse gedoofde kraters en een weids zwart lavalandschap.
Highlight
  • Na een paar honderd meter zie je geen mensen meer.
  • Prachtige weidse uitzichten.
  • Genieten van surrealistische landschappen.
  • Het weer kan snel veranderen.
  • Soms wel veel toeristen.
Review geplaatst op 2020-10-28
9
Italië Sicilië
Graaf was hier 30 Sep 2020
Sicilië is één groot openluchtmuseum, hier vind je meer en mooiere Griekse tempels dan in Griekenland. Een aantal mooie sites die je kunt bezoeken zijn Agrigento, Selinunte (Griekse stad van 7e tot 5e eeuw v. Chr. met ruïnes van 6 Dorische tempels) en Segesta (Griekse tempel en Romeins theater). Agrigento met de Vallei van de Tempels is een van de mooiste en de grootste archeologische site, zowel Grieks als Romeins. Tegenwoordig kun je de tickets met tijdslot vooraf op internet kopen. Je begint op het hoogste punt bij de Juno tempel om geleidelijk naar de lager gelegen tempels te lopen. Voor de Concordia tempel ligt een prachtig beeld van Icarus (symbolisch neergestort), en de laatste grote tempel is die van Hercules, verder zijn er nog tempels van Jupiter, Vulcano en Dioscuri En nog duidelijke restanten van de stadsmuren, necropolis en Romeinse huizen. Op het terrein ook de Villa Aurea (eind 19e eeuw) die werd bewoond door Alexander Hardcastle, een Britse legerofficier die hier archeologisch werk verricht heeft. De villa heeft een prachtige tuin en magnifieke uitzichten. De Vallei van de Tempels in Agrigento is een heel groot terrein, waar je uren kunt doorbrengen, toiletten en horeca zijn aanwezig.
Regio
  • Goede informatie aanwezig bij alle bezienswaardigheden.
  • Drinkwaterkranen aanwezig over hele terrein (erg prettig bij warm weer)
  • Je kunt zo lang als je wilt over je bezoek doen.
  • Selinunte was grotendeels gesloten na een brand, veel entree voor weinig bezienswaardigheden.
Review geplaatst op 2020-10-22
8
Duitsland
Agrotewal was hier 17 Oct 2018
Tot mijn grote verbazing is er nog geen review geplaatst over Diepholzer Moor. Het NP ligt op zo’n 2,5 uur rijden van Groningen. De kraanvogel trek is in het voor- en najaar goed te zien, maar ik kan alleen oordelen over de herfst. Op weg naar het zonnige zuiden doen tienduizenden kranen zich te goed aan de lege maisvelden. Aan het eind van de middag begint de avond-slaaptrek en vliegen de vogels naar de veilige hoogveengebieden. Het grus grus geluid wat ze maken is onvergetelijk, net als het schouwspel van honderden vogels die voorbijtrekken. Overdag zijn de kraanvogels ook te zien, druk bezig met foerageren in de velden. Jammer genoeg zijn het schuwe vogels dus de auto moet dienst doen als vogelschuilhut. Wil je dit spektakel meemaken, dan is het mogelijk om het in één dag vanuit Nederland te doen, maar nog beter is het om er een nachtje te blijven. In Diepholz zijn overnachtingsmogelijkheden vanaf 20 euro pp. De plaatselijke VVV’s hebben veel info over de kraanvogels en waar je die het mooiste kunt zien. Hieronder twee uitkijktorens waar ik zelf ben geweest. De uitkijktoren van het Naturschutzgebiet Neustädter Moor, ten oosten van Wagenfeld. De uitkijktoren van het Naturschutzgebiet Rehdener Geestmoor. De reis hebben wij gedaan via Oldenburg en richting Osnabrück en bij afslag 65 Lohne/Dinklage (afslag 64 Vechta kan ook) verlaten we de Autobahn. Via Lohne, weer noordelijk naar Vechta en dan weer iets zuidwaarts richting Diepholz.
Bergen Budgetreizen Reizen Met Kinderen Kunst & Cultuur
  • de vogels verzamelen zich 's avonds in de hoogveengebieden
  • nog niet ontdekt door de massa
  • kraanvogeltrek ieder voor-en najaar
  • website: grus-grus.eu voor info over aantallen
  • de kraanvogels zijn schuw.
Review geplaatst op 2020-10-21
9
Soedan
Dianadm was hier 14 Feb 2020
Het Bayuda Volcanic-field is voor de buitenwereld lang verborgen gebleven. Het werd ongeveer 100 jaar geleden bij toeval op luchtfoto’s ‘ontdekt’ en zelfs nu nog moet je goed zoeken op Internet, wil je informatie vinden. Het gebied ligt diep in de woestijn en ligt vol basaltbrokken, kegels en lavabommen. Middenin de lavavelden ligt de Atrun-krater, die tijdens één van de laatste vulkaanuitbarstingen (een miljoen jaar geleden) is ontstaan. Het kratermeer is gevuld met zout water en er wordt hier al eeuwenlang zout gewonnen door Bisharin-nomaden, passief door het indampen van de zoute modder en actief door het afborstelen van de zoutkorsten langs de oever. De krater is te bereiken via kleine geitenpaadjes, waarbij je eerst omhoog klimt en regelmatig over flinke rotsen heen moet. Ook de afdaling is lastig door losliggend grind, maar het is de inspanning voor de volle 100% waard. Het Bayuda-gebied is een aaneenschakeling van prachtige landschappen met als enige nadeel dat het vrij geïsoleerd ligt. De rit naar de krater vanaf de dichtstbijzijnde stad (Karima of Meroë) duurt zo’n 2.5 uur, offroad met een 4WD. Hierdoor kun je wel extra lang genieten van de fantastische uitzichten onderweg. Ik vond dit één van de hoogtepunten van mijn bezoek aan Soedan. Een fantastische ervaring en een aanrader voor wie van avontuur houdt.
Land
  • spectaculair landschap
  • onontdekt, geen toerisme
  • mooie, maar pittige hike om in de krater te komen
  • grote kans op ontmoetingen met de Bisharin
  • geweldige uitzichten onderweg
  • avontuurlijk
  • slecht bereikbaar
  • kan er heet zijn
  • niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn
Review geplaatst op 2020-10-15
9
Nederland Nationaal Park Zuid-Kennemerland / Het Kraansvlak
Saskiahamminga was hier 11 Oct 2020
Afgelopen weekend bezocht ik Nationaal Park Zuid-Kennemerland bij Bloemendaal / Haarlem. Dit is een van de grootste duingebieden van Nederland. Je kunt hier prachtig wandelen en fietsen, en genieten van een afwisselend duinlandschap. Onderweg kom je kleine meertjes, stukken bos, steile duinen, open vlaktes en mooie uitzichtpunten tegen. Ook kun je hier veel dieren spotten, zoals damherten, konijnen en Schotse hooglander. Maar ook vogels en mooie duinbloemen en andere planten. Af en toe hadden we het gevoel in Schotland te lopen, zo mooi! Echt een aanrader, zo dichtbij huis.
Stad
  • Ook zeer geschikt om met kinderen naartoe te gaan
  • Natuurmonumenten heeft veel wandelingen beschikbaar (en organiseert activiteiten)
  • Na een wandeling door de duinen kun je ook nog strandwandeling meepakken
  • Je kunt hier damherten en Schotse Hooglanders spotten
  • Je kunt hier eindeloos wandelen en fietsen
  • Prachtige natuur
  • Parkeerterrein kan druk zijn heb ik begrepen (hadden wij nu geen last van).
Review geplaatst op 2020-10-14
8
Griekenland Vasteland
Agrotewal was hier 28 Jul 2019
Kastoria, als ik heel eerlijk ben had ik er nog nooit van gehoord. Wij waren speciaal naar Griekenland gegaan om de pelikanen te zien, volgens zeggen vooral bij het Prespameer. En dat is inderdaad zo, maar de pelikanen op het Prespameer zijn schuw en alleen van veraf te zien. We moesten naar een garage omdat de remschoenen vervangen moesten worden en zo belandden we in Kastoria. Terwijl manlief uren moest wachten op de onderdelen ging ik eropuit met de camera. Kastoria bleek aan een meer te liggen en op dat meer leven pelikanen. Deze vogels zijn gewend aan mensen en dus absoluut niet schuw. Urenlang heb ik genoten van deze bijzondere vogels. Later zag ik dat Kastoria nog veel meer te bieden had. Vandaar een review over een onontdekte parel in Griekenland. Kastoria ligt vlakbij de grens van Macedonie en Albanie.
Regio
  • Kastoria is bekend door de handel in pelzen en huiden.
  • Meerdere musea in de stad
  • Geen toeristen
  • Net buiten Kastoria ligt een nederzetting met paalwoningen.
  • In het oude centrum veel oude kerken en iconen
  • Pelikanen op het meer, gewend aan mensen
  • Zomers kan het er erg warm worden
Review geplaatst op 2020-10-08
8
Namibië Twyfelfontein
Barga was hier 29 Aug 2019
Rotstekeningen, organ pipes en woestijnolifanten Twyfelfontein is een aanrader. Vanuit Swakopmund rijdt je over slechte dirt roads door een prachtig gebied met bergpassen en gekleurde bergen naar het noorden. Twyfelfontein staat bekend om de pre-historische rotstekeningen die je o.l.v. een gids (100 N$ is ongeveer €5 p.p) kunt bekijken tijdens een 45 minuten durende wandeling/ klim over de rotsen. De bosjesmannen hebben met de tekeningen een mooi inkijkje in hun leven achtergelaten. Je ziet goed bewaard gebleven afbeeldingen van giraffen, een leeuw, krokodillen etc. Een paar km verder liggen de organ pipes: zuilvormige basalt in prachtige kleuren, gevormd door erosie. Hier komen weinig bezoekers. Je betaalt een kleine vergoeding bij het hokje aan de overkant van de weg. Verder is ook Desert Elephant tour een absolute aanrader (vaak te boeken bij je accommodaties). Wij sliepen in de Twyfelfontein Country lodge , fantastisch gelegen met geweldige huisjes, maar matige service en eten. De trip was echter geweldig. Na 1,5 uur rijden door ruig terrein, waarbij tracks en uitwerpselen van de desert olifanten werden gevolgd, zagen we een grote groep desert olifanten incl. buffel en kleintjes in de buurt van de droge rivierbedding. Dit type olifant heeft zich volledig aangepast aan het leven in de woestijn en komt alleen nog maar hier in Damaraland en in Mali voor. Geweldige en spannende ontmoeting waarbij de olifanten soms rakelings langs onze jeep liepen.
Highlight
  • Desert Elephant Tour
  • Organ pipes bijzonder fraai en kleurrijk
  • San Rotstekeningen goed bewaard gebleven
  • fraai landschap
  • Wereld erfgoed
  • unieke ervaring
  • afgelegen
  • slechte wegen vanuit Swakopmund
Review geplaatst op 2020-09-17
8
Bulgarije
Agrotewal was hier 01 Jul 2019
Sofia is een stad die zich uitstekend voor een leuke stedentrip. De grote massa (Chinezen) heeft deze parel nog niet ontdekt en het is er nog steeds heel betaalbaar. Je kunt goedkoop vliegen naar Sofia, wij waren met de camper en hebben gekozen voor een minicamping op loopafstand van de Metro. In Sofia zijn veel mooie oude kerken te vinden, het allermooist is natuurlijk de Alexander Nevski kathedraal. De gouden koepel trekt meteen de aandacht, je mag zonder bijdrage te betalen naar binnen, maar foto's maken kost ongeveer 5 euro. In de omgeving van de Kathedraal is dagelijks een antiekmarkt met de meest vreemde voorwerpen en kunst. De synagoge die midden in het centrum te vinden is, is opgetrokken in Moorse stijl en een van de grootste van Europa. Daar vlakbij zijn overdekte markthallen en een oud gerenoveerd badhuis. Wij hebben heerlijk gedwaald door deze bijzondere stad en ons twee dagen uitstekend vermaakt. Het is bijzonder om te zien, hoe de Bulgarenieder stukje grond benutten. Zo is het Sheraton hotel hebben gebouwd rond een eeuwenoude kerk. Het Nationaal Theater ligt midden in een park, waar het in de zomer bruist van de activiteiten. Bandjes laten leuke muziek horen, ballonnen verkopers, clowns en straatwerkers. En wil je even uitrusten, Sofia heeft volop bars en restaurants waar je voor een habbekrats kunt eten en drinken.
Land
  • park bij het Nationaal Theater
  • minicamping pal bij een metro, bulevard "Lomsko Shose" 220
  • bruisende winkelstraten
  • oude gebouwen en kerken
  • goedkoop
  • nog onontdekt door de massa
  • authentiek en modern
  • kan er zomers heet zijn
Review geplaatst op 2020-09-09
8
Spanje
Barga was hier 01 Apr 2018
In Murcia wordt het begin van de lente gevierd met Banda de la Huerta (jaarlijks op de dinsdag na Pasen en aansluitend aan Semana Santa). De avond ervoor brengen Murcianen in klederdracht een bloemenoffer bij de prachtige kathedraal. Op dinsdagochtend is er een openluchtmis. De hele stad is in de ban van het feest en overal zijn extra terrassen en stalletjes. Studenten zien er fantastisch uit in hun klederdracht (jongens in witte broekrokken met gekleurde gillets, meisjes bloemrijke rokken en sjaals. Zij vieren hun eigen feestje op het universiteitsterrein en het is een bezoekje zeker waard. Het echte feest is echter in de oude binnenstad van Murcia. Rond de middag is er een prachtige processie. Deelnemers dragen folklore kleding (publiek ook vaak). Na de processie is het tijd voor de lunch. Overal in de stad zijn zgn. peña's (pop-up restaurants) van riet, waar je voor enkele Euro’s kunt eten (beperkte menukeuze). Het eten is door de buurtbewoners bereid en smaakt voortreffelijk. Wij werden bij Peña el Zarangollo warm onthaald en zaten als enige 2 toeristen aan lange stamtafels met de locals, terwijl de paella en pullen bier op tafel kwamen. Eind van de dag is de grande parade met als thema regionale producten. Het publiek zit massaal langs de weg en in het park (waar volop gepicknickt wordt). De sfeer is geweldig. Als afsluiting bezoek je dan nog een tapasbarretje en dan keert iedereen huiswaarts. Het is een zeer lokale happening zonder toeristen met veel couleur locale.
Budget-Reizen Reizen Met Kinderen Lekker Eten Drinken Bergen Kunst & Cultuur Zon, Zee En Strand
  • groot volksfeest
  • niet bekend bij de massa
  • extreem druk
Review geplaatst op 2020-09-08