Schrijf een review

We zijn op zoek naar reviewers met een Columbus-factor. Vanaf nu kan je zelf een review schrijven om andere reizigers te inspireren voor hun volgende reis! Schrijf een persoonlijke recensie over een plek waar je op reis bent geweest. Dat kan een land, regio of stad zijn. Of een nationaal park, een bar, een waterval, een hotel etc.

Staat jouw stad, regio of bezienswaardigheid er nog niet tussen?
Kies dan eerst een bestaande bestemming. Daarna kun je jouw stad, regio of bezienswaardigheid toevoegen.

6
Nederlandse Antillen Klein-curacao
ManonVerijdt was hier 08 Dec 2018
Klein Curaçao, het kleinere broertje van Curaçao, is het Caribbische voorbeeld van een hagelwit strand zoals je in de film ziet. Helaas is het niet zo verlaten en onontdekt als in zo'n zelfde film, maar mijn ervaring is wel het benoemen waard. Ben je namelijk in Curaçao, dan raad ik je zeker aan om deze ervaring niet mis te lopen. Ja, het is bekend onder toeristen en is bij ieder bedrijf te boeken, maar het is ook een speciaal dagje uit waarbij je zeker leuke ervaringen kunt opdoen. Ten eerste heb je al de keuze voor een type boot. Ga je voor een 'normale' boot of ga je toch voor een catamaran? Wij kozen voor die tweede, omdat ik ooit gehoord dacht te hebben dat deze stabieler in het water zouden liggen. Dat had ik even verkeerd onthouden, kwamen we al snel achter. Bij aankomst konden we een aantal dingen gaan doen; luieren op het strand, over het eiland wandelen, naar de oude vuurtoren, naar een scheepswrak of snorkelen met de zeeschildpadden. Vooral de oude vuurtoren en het scheepswrak zijn het bekijken waard. Toch wel heel bijzonder dat die vuurtoren ooit heeft gewerkt. Het snorkelen met de schildpadden is geweldig. Kanttekening daarbij is wel dat de zeeschildpadden exact weten dat de boten vaak resten eten overboord gooien, wat hun wilde karakter en eigenschappen niet ten goede komt. Het is zeker bijzonder om in hetzelfde water te zwemmen als deze dieren, maar het is ook goed om te weten wat er letterlijk, achter het oppervlak schuilgaat.
Accommodatie Activiteit Wandelroute Fietsroute Highlight Blog Zee Strand Natuurgebied Eiland
  • Zwemmen met zeeschildpadden
  • Mooie plek
  • Zeer toeristisch
  • Zeeschildpadden zijn inmiddels gewend aan het gevoerd worden
Review geplaatst op 2021-02-27
9
Verenigde Staten Utah
Henneke was hier 27 Apr 2018
Wie een rondreis maakt door West-Amerika kiest vanzelfsprekend voor bekende parken en gebieden. En terecht, zo veel moois op betrekkelijk korte afstand van elkaar. Maar om juist het onbekende hier te ontdekken maakt de reis speciaal. Little Egypt is zo'n onbekend pareltje. Aan de route 95, ca 25 mijl ten zuiden van Hanksville wijst een klein bordje je de weg naar dit bijzondere gebied. Via een onverharde weg bereik je een kleine parkeerplaats en zie je de eerste sculpturen al. Vreemd gevormde rotsen met een witte band van ander gesteente er doorheen. Door erosie ontstaan deze rotsen, die soms niet meer lijken dan een paar op elkaar gestapelde hompen klei. Het gebied is niet groot, je kunt het prima als tussenstop bezoeken. Paden zijn er niet, dus heerlijk dwalen door deze bijzondere formaties, waar de fantasie met je op de loop gaat. Ik ontdekte een 'dinosaurushoofd', Mickey Mouse, een krokodillenhoofd enzovoort ;-) Ten tijde van ons bezoek zijn we niemand tegen gekomen. Wel werden we door 2 prachtige vossen aangestaard. Het is vergelijkbaar met Goblin Valley, een veel bekender park ten noorden van Hanksville, echter het grote verschil is de witte band die hier horizontaal door de formaties loopt. Het is ook veel kleiner en vrij toegankelijk. Ben je in de buurt, bijvoorbeeld na een bezoek aan Capitol Reef, neem eens de moeite om dit leuke gebied te bezoeken!
Regio
  • Makkelijk als tussenstop in te plannen
  • Geen paden, lekker zelf dwalen
  • Bijzondere formaties van rotsen
  • Heel stil, nauwelijks bezoekers
  • Niet kunnen bedenken
Review geplaatst op 2021-02-25
8
Verenigde Staten Asheville
GroetenTitia was hier 01 Aug 2020
THE GREAT SMOKY MOUNTAINS Toen ik laatst over de heide liep en de zon tussen de bomen zag glinsteren moest ik terugdenken aan onze tocht door de The Smokies. Het meest bezochte Nationale Park van Amerika.. en toch een plek die maar weinig Nederlanders aandoen op hun reis door Amerika. De bijna constante nevel boven de bergen is de basis van de naam van dit park op de grens van North Carolina, Georgia en Tennessee. Het lijkt alsof de bergen de vredespijp roken met de indianen uit de regio. De Cherokee-stam komt hier vandaan. In de zomermaanden wordt in het gelijknamige dorp, een openlucht theaterstuk opgevoerd over de strijd tussen de Cherokee en de Yankees. Helaas geen vrolijk verhaal maar wel een hele leuke manier om de geschiedenis te leren. Een absolute must-do. Het hele verhaal over deze trip lees je op; https://groetentitia.nl/verrassing-the-great-smoky-mountains/
Stad
  • Leuk te combineren met de muzieksteden
  • Indianen geschiedenis
  • Na elke tunnel een verrassend uitzicht
  • Prachtig licht tussen de bomen
  • Natuur
  • Geschiedenis
  • Geen
Review geplaatst op 2021-02-24
8
Japan Nara
GroetenTitia was hier 02 Mar 2020
TODAJIJ TEMPEL.. Het begint harder te regenen en we vragen ons af waar gids Emi ons mee naar toe neemt. Emi vertelt iets over de mooiste tempel van Japan en we lopen verder.. We kijken of we ergens koffie kunnen krijgen en de lucht wordt donkerder. En daar rijst hij op, de Todajij Tempel. Groots en gelegen op een ruim terrein maakt hij al indruk. We lopen langzaam verder en ik ben benieuwd waar onze gids zo enthousiast over is. We beklimmen de trap en ik kijk omhoog. Voor mij staat een immens Boeddhabeeld. De Daibutsu in het centrum van het Tōdaiji-complex is het meest indrukwekkende boeddha beeld van geheel Japan. Hij meet 16,2 meter en weegt 500 ton. Ik raak ontroert van de pracht. Je voelt de geschiedenis. Ik wandel rond, tel mijn zegeningen, doe een wens en ervaar een geluksmomentje die reizen mij vaak geeft. Leuk weetje; In de 8ste eeuw vormden Nara en de Tōdaiji het eindpunt van de Zijderoute. Het hele verhaal lees je op https://groetentitia.nl/rond-reis-japan-met-12-reisadviseurs/
Stad
  • Groots
  • Rijke geschiedenis
  • Overweldigend
  • In het hoogseizoen druk
Review geplaatst op 2021-02-24
8
Finland Helsinki
Agrotewal was hier 27 May 2019
Helsinki, is een stad die me aangenaam verrast heeft. Het is een moderne stad, met veel mooie gebouwen en zeker in de lente en zomermaanden een gezellige stad. Zo wordt er iedere eerste vrijdag van de maand een automarkt georganiseerd op het marktplein met veel oldtimers. Er zijn dagelijks markten met veel eetkraampjes. Ook dit is op het marktplein. In de maand juni is er het Samba Carnaval en staat de stad in het teken van dansen en muziek, met een hele grote optocht. Bij de Uspenskikathedraal, ( een Russisch Orthodoxe kerk ) aan de haven staat een Reuzenrad waarbij je een machtig mooi uitzicht hebt over de Finse Golf en de stad. Helsinki ligt verspreid over een aantal eilanden en het is voor een gering bedrag mogelijk om een boottochtje te maken. Voor kinderen is het gratis. Een ander leuk uitje met kinderen is het bezoeken van de dierentuin, dit kan met de boot. De Zoo ligt op een eiland, verbonden met een brug aan het vaste land. Op datzelfde eiland hebben wij overnacht met de camper. De stad ontdekken met de fiets is heel goed mogelijk, op veel punten in de stad zijn dockingstations waar je voor 5 euro per dag een fiets kunt huren. Fietspaden zijn er in overvloed. Toen wij er waren werden er ook heel veel elektrische steps te huur aangeboden. Helsinki staat volgens statistieken bekend als één van de veiligste steden van de wereld.
Stad
  • evenementen rond de Domkerk op een gigantisch plein
  • excursie mogelijk naar Sint Petersburg en Tallinn
  • een mix van Russische en Scandinavische invloeden
  • Schoon en gezellig
  • In de winter koud en donker.
  • de stad is niet goedkoop, maar vergelijkbaar met Amsterdam
Review geplaatst op 2021-02-16
10
Peru Machu Picchu
Ameerakker was hier 30 Nov -1
Machu Picchu staat bij elke reisgids als een highlight te boek maar is dat ook werkelijk nog zo want het is geen locatie meer buiten de gebaande paden. Vanuit Cuzco hadden we een 2-daagse trek geboekt. De trein naar Aqua Caliente stopt een aantal kilometers voor ‘t stadje in de jungle waar je moet uitstappen. Je gaat met een gids de bergen in en komt bij een aantal Inca nederzettingen. Het dringt respect af om te zien hoe de Inca’s tegen steile hellingen nederzettingen en terrassen hebben aangelegd en hoe ze door hun manier van bouwen de muren aardbevingproof hebben gemaakt. Onderweg krijg je goede informatie en kun je genieten van uitzichten. Aan het einde van de dag bereik je Machu Picchu. Direct valt de spectaculaire locatie op. Machu Picchu ligt op een plateau (2600m) in een U bocht aan de Urubamba rivier maar de rivier zie je niet, want die ligt 400 meter lager. Links en rechts gaat het stijl naar beneden. In de knie van de U bocht achter de ruïnes torent een gigantische rots omhoog. Ik heb daar staan kijken en de zon onder zien gaan. De volgende ochtend om half vijf uit bed want om zes uur gaan de poorten open. Ik ben teruggegaan naar de plek van de dag ervoor. Je ziet na zonsopkomst licht en schaduw verschuiven over Machu Picchu en omliggende bergen. Ik heb daar ruim een uur staan genieten. Daarna aangesloten bij de rondleiding en op tijd weg toen de massa met busladingen kwam. Zeker een highlight maar kom vroeg. Wel hadden we geluk met 2 dagen strakblauwe lucht.
Highlight
  • Interessante rondleiding gehad
  • Indrukwekkend landschap
  • Top locatie
  • Erg vroeg opstaan is een must om de massa voor te zijn
  • Erg druk van af 10.00 uur
Review geplaatst op 2021-02-11
10
Portugal Alentejo
ManonVerijdt was hier 23 Feb 2020
Op zoek naar een eco-accommodatie in een warmer land, kwam ik terecht bij CorkShack Marvaõ. Deze accommodaties staan midden in een dorp, maar geven je het gevoel dat je aan het einde van de wereld zit. Doordat de accommodaties tussen twee rotsgebergten in staan, zie je 's ochtends de rode gloed van de zon schijnend op de rotsen. CorkShack Marvaõ is de perfecte plaats voor stellen die een luxere manier van overnachten willen ervaren, in een gebied waar voor de rest weinig luxe te vinden is. Ik bracht er zelf, in mijn eentje, 3 nachten door. Verwelkomd met een fles rode wijn, lokale kaas en nootjes, een heerlijk bed en perfecte inrichting. In de regio van Escusa (de naam van het dorpje waar de CorkShacks staan) is het vooral voor wandelaars en overige actievelingen goed vertoeven. Zo kun je er meerdere trails lopen, zowel makkelijk als uitdagender. In veel omliggende dorpen (allen al minstens op 5 kilometer afstand) zijn kastelen te zien én te bezoeken. Ook voor de cultuurliefhebber is hier dan ook van alles te zien en te bewonderen. Hoewel ik het zelf na 3 dagen allemaal wel gezien dacht te hebben, zou ik er graag nog eens terug gaan in de zomer om te genieten van warmer weer, een mountainbiketocht en een (of meerdere) zonsopkomsten en -ondergangen. Marvaõ is een plek waar je nog echt alleen kunt zijn, je kunt verwonderen over de manier van leven en soms zelfs met handen en voeten moet communiceren (wat de ervaring des te rijker maakt).
Highlight
  • Prachtige regio
Review geplaatst op 2021-02-10
10
Noorwegen Fjord Noorwegen
Wisseschout was hier 30 Nov -1
De beklimming van de Molden is er eentje die een diepe indruk achterlaat. 8 km aan goed gemarkeerde paden brengt je naar 1116 meter hoogte met uitzicht onderweg over de Sognefjord en eenmaal boven de Lusterfjord / Gaupnefjord en de besneeuwde bergen van Breheimen. De kleuren van het water zijn betoverend in alle kleurschakeringen blauw. De klim is goed te doen maar ook niet te onderschatten. Eerst slinger je door een bos [ wilde frambozen en bramen ] en kom je bij een eerste uitkijkpunt. Vervolgens veel over loopplanken omdat het erg drassig kan zijn en dan verder klimmen over de rotsen. Boven is een heel groot ruim plateau met aan alle kanten uitzicht. Neem voldoende water, eten en laagjes kleding mee. De start is op het parkeerterrein [ daar stonden ook tentjes en campers om te overnachten ] Krossen. Neem afslag Mollandsmarki net voorbij Hafslo.
Regio
  • Afwisselende route
  • Goed aangegeven
  • De uitzichten
  • Je moet stevig klimmen :)
Review geplaatst op 2021-02-02
10
Bolivia Uyuni
Ameerakker was hier 30 Nov -1
Vanuit San Pedro d’Atacama (Chili) vertrekken we richting de Boliviaanse grens. San Pedro zelf ligt al op 2400 meter hoogte. De grens ligt op 4491 meter en na uitstappen voel je meteen de ijle lucht. Maar wat is het er mooi. Je ziet twee vulkanen in een maanlandschap bedekt met een besneeuwde top tegen een strakblauwe lucht. Laguna Blanca is onze eerste bestemming in Bolivia. Het meer is wit, veroorzaakt door het ijs vanwege de nachtelijke vorst. We zien vogels op het ijs en ijsschotsen, die door de wind omhoog zijn gestuwd tegen de wal. Het naast gelegen meer Laguna Verde is groen gekleurd veroorzaakt door de hoge concentratie aan mineralen. We rijden verder en zien een vosje en enkele vicunas (soort lama) genieten van het wissende maanlandschap qua kleuren en rotsen, rijden door naar geisers op een hoogte van 4855 meter en weer verder naar Laguna Colorada het meer, waarvan het water rood kleurt vanwege de algen. Het mooie is dat de algen weer voedsel zijn voor de flamingo’s. Overnachting in Villa Mar. De tweede dag maken we stops bij mooie rots- en waterpartijen, zien lama’s en vicunas, en overnachten in een zouthotel aan de rand van de Salar de Uyuni. Op dag 3 gaan we de zoutvlakte op naar het cactus eiland midden op de zoutvlakte. Vanuit een overzichtspunt op het eiland zie je op de voorgrond cactussen, daarachter een witte zoutvlakte en in de verte op 60 km bergen. ’s Avonds overnachten we in Uyuni. Het waren drie onvergetelijke dagen, die ik niet had willen missen.
Regio
  • Geweldige landschappen
  • Geen massa toerisme
  • Nog puur om te ontdekken
  • Hotels zijn matig qua voorzieningen
  • Koud
Review geplaatst op 2021-02-01
8
Bhutan
Travelbag was hier 01 Oct 2019
Bhutan, een pareltje, verborgen in de Himalaya. Een koninkrijkje van 150 km breed en 300 km lang. Mooie boeddhistische kloosters, dzongs, kloosters, tempels, kleurrijke festivals en natuurlijk de pure natuur met valleien en sneeuw bedekte bergtoppen. Alles draait er om het bruto nationaal geluk (balans tussen materieel en spiritueel geluk) en wederzijds respect. Traditie staat hoog in het vaandel. Dit kenmerkt zich ook in het straatbeeld. De werkklasse dient volgens de voorschriften gekleed te gaan. De mannen in een Gho (knielange mantel) en de vrouwen in een enkellange jurk met een kort jasje er over heen. De beste tijd om het land te bezoeken is van maart tot mei en van september tot oktober. De hotels zijn van goede klasse, het eten kan wat eentonig zijn. Neem voldoende cash mee, in Bhutan betaalt men graag met cash. Bhutan houdt zijn grenzen aardig dicht. Je bent verlicht om per dag $ 250,00 te besteden. Wanneer je georganiseerd gaat, zijn de prijzen al inbegrepen. Ga je individueel dan ben je verplicht met een gids te reizen en ook de $250,00 per dag te besteden. Wanneer dit niet wordt besteed, mag je het land niet in. Hierdoor is reizen in Bhutan een kostbare aangelegenheid. Je brengt er dan ook geen drie of vier weken door. Maar eenmaal binnen is het echt een schitterend land om te ontdekken. De wegen zijn niet overvol, schoon, veel rust, respect, vriendelijkheid en ontspannen rondreizen om de vele mooie plekken in het land te ontdekken.
Land
  • mooie en meerdere festivals per jaar
  • vriendelijke bevolking
  • traditioneel land
  • wandelmogelijkheden in mooie gebieden, zowel in de bergen als de valleien
  • Geen massa toerisme
  • Nog een puur land om te ontdekken
  • Het verplicht te besteden bedrag van $250,00 maakt het erg prijzig
  • cash betalen
  • Tabak mag er niet verkocht worden
  • Reizen met gids of georganiseerd
Review geplaatst op 2021-01-30
9
Ghana Mole NP
Dianadm was hier 23 Jan 2019
Ghana is een echt cultuurland, maar natuur is er natuurlijk ook te vinden. Ben je hier naar op zoek, ga dan naar het Mole NP. In dit NP in Noord-Ghana vind je het grootste natuurreservaat van het land en het is tevens één van de beste plekken om op safari te gaan. Verwacht geen Oost-Afrika, de big 5 is hier niet, maar er zijn wel olifanten, buffels, apen, antilopen en veel soorten vogels. Dat klinkt misschien minder spannend, maar het is zeker niet minder leuk. Sterker nog, wie olifanten van dichtbij wil zien, doet er juist goed aan om naar Mole af te reizen. Door de jarenlange inzet van rangers leeft hier een overvloed aan olifanten, een populatie die nog steeds groeit. Je kunt hier voor een zacht prijsje (20 cedi = 5 euro) verschillende safari’s maken, wandelend of per landrover. Zelf heb ik hier gekozen voor een wandelsafari o.l.v. een (gewapende) gids, een safari die veel weg had van een speurtocht. Grote delen van het NP zijn namelijk bedekt met bosschages en kreupelhout, waardoor het wel even zoeken was, maar als je dan op nog geen 3 meter afstand oog in oog staat met de grijze reuzen, is de beloning groot. De beste kans om ze te spotten, is bij de waterplaats, waar bij zonsop- en ondergang hele kuddes samenkomen om te drinken. En daar zit nou juist het pijnpunt, de bescherming gaat hier zover dat je daar op dat moment niet mag komen. Slechts van grote afstand kun je de dieren observeren, maar vanaf het enige hotel (lodges) heb je er wel een prachtig uitzicht op.
Highlight
  • unieke plek in Ghana
  • heel veel olifanten
  • verregaande natuurbescherming
  • geweldige wandelsafari
  • spotgoedkoop
  • fantastisch uitzicht vanaf de lodges
  • weinig bezocht
  • je mag niet dichtbij de waterhole
  • geen mogelijkheden om te schuilen in het park bij slecht weer
Review geplaatst op 2021-01-27
9
Costa Rica Tortuguero
Saskiahamminga was hier 27 Nov 2004
Tortuguero National Park was een van de hoogtepunten van onze reis door mooi Costa Rica. Alleen toegankelijk per boot of vliegtuigje, dwars door het dichte, groene regenwoud. Tortuguero is sinds 1975 een beschermd nationaal park aan de Caribische Zee waar zeeschildpadden in de zomer eieren leggen op het strand. Er leven wel meer dan vierhonderd verschillende vogelsoorten in het natuurgebied en je kunt ook veel andere dieren en insecten tegenkomen. We zagen diverse soorten apen, krokodillen, bijzondere hagedissen en prachtige kikkertjes. Er zijn prachtige en simpele lodges waar je kunt verblijven, omringt door de geluiden van het regenwoud. Rond ons huisje (bij Mawamba Lodge) zagen we boomkleefkikkers, grote spinnen, prachtige vogels en hagedissen, en de meest bijzondere bloemen. Je kunt met een gids en een bootje door het regenwoud op avontuur, waar de gids de meest bijzondere dieren aanwijst, die je alleen nooit gespot zou hebben. Ook 's avonds kun je met een gids een wandeling maken door het dichte woud naast de lodge: met een zaklamp weet hij de meest bijzondere (en angstaanjagende) insecten en slangen aan te wijzen. Hier willen we zeker nog eens terug om dit prachtige gebied aan onze zoon te laten zien. Trek voor Toruguero zeker 3 dagen uit.
Highlight
  • Je kunt prachtige tochtjes maken dor het regenwoud
  • Heerlijke temperatuur
  • Je kunt hier zeeschildpadden op het strand bewonderen
  • Veel wildlife en prachtige fauna
  • Mooie lodges midden in de natuur
  • Adembenemende natuur
  • Je moet niet te bang zijn voor spinnen en dergelijke :-)
  • Het kan heel hard regenen (regenwoud...)
Review geplaatst op 2021-01-27
9
Nederland Gelderland
Henk Vanetie was hier 17 Jan 2021
De Hatertse en Overasseltse Vennen in de buurt van Nijmegen. Een gebied wat erg goed ken, omdat ik hier regelmatig vertoef. Het is een gebied van Vennen en rivierduinen. Het gebied is voor archeologen een jong gebied (10.000 tot 110.000 jaar oud). Het ligt ten zuidoosten van Nijmegen. Het is een heerlijk wandel gebied waar verschillende wandelroutes zijn uitgezet 3,5 / 6,5 km . Ik loop hier wel meerdere malen per jaar en ieder seizoen is het anders. het gebied kenmerkt zich ook door de hoogteverschillen. Er zijn verschillende vondsten gedaan uit verschillende periodes van rond 8000 voor Chr. tot 1500 na Chr. Tot 1900 kende het vennengebied zijn eigen specifieke waterhuishouding, onafhankelijk van het regionale grondwater. Omstreeks 1900 veranderde dit. Zowel gemeenten als particulieren groeven sloten en greppels om het water af te voeren. in 1964 kocht Staatsbosbeheer dit natuurgebied. De ontwatering is nu gedeeltelijk ongedaan gemaakt door de aanleg van stuwtjes. Een andere oorzaak van verdroging zijn de vele bomen die hier groeiden. Zij verdampen enorm veel water. In 2013 en 2014 is daarom ongeveer 11% van het aanwezige bos gekapt. Sloten en dammen zijn gedempt of afgedamd. Toen ik bij de Hatertse Vennen kwam na de ontbossing was dat een bijzondere ervaring. Het leek een totaal ander gebied. Nu 7 jaar later is dit weer in ere hersteld en wordt het er wel beter op. Mijn mooiste ven is Uiversnest. Tip: parkeer je auto bij Dierboerderij De Diervoort (gratis).
Regio
  • Goede zandpaden
  • Makkelijk bereikbaar
  • Een divers gebied
  • In de lente vele soorten Libellen
  • Watervogels in de lente en zomer
  • Geen toiletmogelijkheden in het gebeid alleen bij St.Walrick
  • Sommige vennen drogen uit door de afgelopen droogte of zijn al uitgedroogd
  • Later in de ochtend -middag kan het druk zijn
Review geplaatst op 2021-01-19
10
Noorwegen
Wisseschout was hier 30 Nov -1
Noorwegen heeft 18 Nationale Touristische route's en door de Noorse overheid als project om het toerisme te stimuleren opgezet. De routes zelf zijn gewoon prachtig om te rijden, maar onderweg zijn er fantastisch mooie uitkijkpunten, kunstobjecten, parkeer en rustplaatsen [ ook weer heel bijzonder qua architectuur ] kunstinstalaties en zelfs bijzondere toiletgebouwen gebouwd. De meeste ontwerpen zijn van jonge Noorse kunstenaars. Wil je uitgebreide informatie dan kun je die met routekaartje downloaden via Visitnorway.nl.
Safari Bergen Reizen Met Kinderen Kunst & Cultuur
  • genoeg eet, drink en overnachtingspunten
  • goede informatievoorziening
  • mooie stopplekken
  • Prachtige natuur
  • Verrassende kunstobjecten
  • In de zomer kan het hier en daar druk zijn.
  • Niet alle routes zijn vanwege sneeuwval het gehele jaar open
Review geplaatst op 2021-01-18
7
Colombia Medellin
Travelbag was hier 22 Oct 2019
Het betreft hier niet een review over Meddellin, maar er is helaas geen optie voor de plek Palma de Cera Forest even buiten San Felix. Via Salamina, 30 km verderop gelegen te bereiken. Gebruik Salamina als uitgangspunt voor een bezoek aan de grootste palmen ter wereld. De tocht er naar toe is een belevenis op zich. Je kunt er met oude Willy s naartoe. (oude jeeps uit de jaren 70, zonder comfort). De weg is slecht en stoffig, trek niet je beste kleren aan. Geniet van de mooie uit- en vergezichten. Bovenaan gekomen kun je al wandelend genieten van de schitterende omgeving vol hoge palmen. Op de top vind je een huisje waar je iets kunt drinken. De man is graag bereid om je iets meer over de palmen te vertellen. Al wandelend verken je dit mooie en unieke gebied het best. Trek goede wandelschoenen aan en hou er rekening mee dat je op een hoogte van zo ongeveer 3000m zit.
Stad
  • Groene omgeving
  • Heerlijk ontspannen wandelgebied
  • Niet overlopen zoals het gebied Valle de Cocora
  • Een uniek gebied. Deze palmen zie je alleen Colombia
  • Het ligt op een hoogte van 3000 meter, hou hier rekening mee
  • Slechte stofferige weg vol kuilen er naar toe
Review geplaatst op 2021-01-17