Schrijf een review

We zijn op zoek naar reviewers met een Columbus-factor. Vanaf nu kan je zelf een review schrijven om andere reizigers te inspireren voor hun volgende reis! Schrijf een persoonlijke recensie over een plek waar je op reis bent geweest. Dat kan een land, regio of stad zijn. Of een nationaal park, een bar, een waterval, een hotel etc.

Staat jouw stad, regio of bezienswaardigheid er nog niet tussen?
Kies dan eerst een bestaande bestemming. Daarna kun je jouw stad, regio of bezienswaardigheid toevoegen.

8
Namibië Twyfelfontein
Rotstekeningen, organ pipes en woestijnolifanten Twyfelfontein is een aanrader. Vanuit Swakopmund rijdt je over slechte dirt roads door een prachtig gebied met bergpassen en gekleurde bergen naar het noorden. Twyfelfontein staat bekend om de pre-historische rotstekeningen die je o.l.v. een gids (100 N$ is ongeveer €5 p.p) kunt bekijken tijdens een 45 minuten durende wandeling/ klim over de rotsen. De bosjesmannen hebben met de tekeningen een mooi inkijkje in hun leven achtergelaten. Je ziet goed bewaard gebleven afbeeldingen van giraffen, een leeuw, krokodillen etc. Een paar km verder liggen de organ pipes: zuilvormige basalt in prachtige kleuren, gevormd door erosie. Hier komen weinig bezoekers. Je betaalt een kleine vergoeding bij het hokje aan de overkant van de weg. Verder is ook Desert Elephant tour een absolute aanrader (vaak te boeken bij je accommodaties). Wij sliepen in de Twyfelfontein Country lodge , fantastisch gelegen met geweldige huisjes, maar matige service en eten. De trip was echter geweldig. Na 1,5 uur rijden door ruig terrein, waarbij tracks en uitwerpselen van de desert olifanten werden gevolgd, zagen we een grote groep desert olifanten incl. buffel en kleintjes in de buurt van de droge rivierbedding. Dit type olifant heeft zich volledig aangepast aan het leven in de woestijn en komt alleen nog maar hier in Damaraland en in Mali voor. Geweldige en spannende ontmoeting waarbij de olifanten soms rakelings langs onze jeep liepen.
Highlight
  • Desert Elephant Tour
  • Organ pipes bijzonder fraai en kleurrijk
  • San Rotstekeningen goed bewaard gebleven
  • fraai landschap
  • Wereld erfgoed
  • unieke ervaring
  • afgelegen
  • slechte wegen vanuit Swakopmund
Review geplaatst op 2020-09-17
8
Botswana
Botswana is een land in het zuiden van Afrika en telt iets meer dan twee miljoen inwoners. De aangrenzende landen zijn Namibië, Zuid-Afrika, Zimbabwe en Zambia. Het land heeft vooral te maken met een woestijnklimaat en in het noordoosten een steppeklimaat. Gaborone is de hoofdstad van Botswana. Het is een moderne stad met vele goede restaurants en een gevarieerd uitgaansleven. Bij de Gaborone Dam kun je zwemmen, zeilen, windsurfen en vissen in de prachtige natuur. Niet ver van de hoofdstad gelegen ligt het Gaborone Game Reservaat. Het kleinste wildpark in het land en toch erg druk bezocht. De Kalahari-woestijn beslaat het grootste deel van Botswana. Het leefgebied van de Bosjesmannen is dan ook de voornaamste toeristentrekker van het land, samen met veel andere natuurgebieden en fenomenen. De Chobe-rivier, de Victoria Falls, de nationale parken, de vele wild- en vogelsoorten, kunnen allemaal bezocht worden tijdens een safari. In het noorden ligt De Okavango Delta, een van de laatst overgebleven grote wildlife leefgebieden Afrika. Grote delen van de delta horen bij het Moremi Game Reservaat, waar meer dan 400 soorten vogels leven, zwarte en witte neushoorns en andere dieren van de big five.
Land
  • gevarieerd uitgaansleven
  • goede restaurants
  • toeristentrekker
  • druk bezocht
Review geplaatst op 2020-09-14
8
Bulgarije
Sofia is een stad die zich uitstekend voor een leuke stedentrip. De grote massa (Chinezen) heeft deze parel nog niet ontdekt en het is er nog steeds heel betaalbaar. Je kunt goedkoop vliegen naar Sofia, wij waren met de camper en hebben gekozen voor een minicamping op loopafstand van de Metro. In Sofia zijn veel mooie oude kerken te vinden, het allermooist is natuurlijk de Alexander Nevski kathedraal. De gouden koepel trekt meteen de aandacht, je mag zonder bijdrage te betalen naar binnen, maar foto's maken kost ongeveer 5 euro. In de omgeving van de Kathedraal is dagelijks een antiekmarkt met de meest vreemde voorwerpen en kunst. De synagoge die midden in het centrum te vinden is, is opgetrokken in Moorse stijl en een van de grootste van Europa. Daar vlakbij zijn overdekte markthallen en een oud gerenoveerd badhuis. Wij hebben heerlijk gedwaald door deze bijzondere stad en ons twee dagen uitstekend vermaakt. Het is bijzonder om te zien, hoe de Bulgarenieder stukje grond benutten. Zo is het Sheraton hotel hebben gebouwd rond een eeuwenoude kerk. Het Nationaal Theater ligt midden in een park, waar het in de zomer bruist van de activiteiten. Bandjes laten leuke muziek horen, ballonnen verkopers, clowns en straatwerkers. En wil je even uitrusten, Sofia heeft volop bars en restaurants waar je voor een habbekrats kunt eten en drinken.
Land
  • park bij het Nationaal Theater
  • minicamping pal bij een metro, bulevard "Lomsko Shose" 220
  • bruisende winkelstraten
  • oude gebouwen en kerken
  • goedkoop
  • nog onontdekt door de massa
  • authentiek en modern
  • kan er zomers heet zijn
Review geplaatst op 2020-09-09
8
Spanje
In Murcia wordt het begin van de lente gevierd met Banda de la Huerta (jaarlijks op de dinsdag na Pasen en aansluitend aan Semana Santa). De avond ervoor brengen Murcianen in klederdracht een bloemenoffer bij de prachtige kathedraal. Op dinsdagochtend is er een openluchtmis. De hele stad is in de ban van het feest en overal zijn extra terrassen en stalletjes. Studenten zien er fantastisch uit in hun klederdracht (jongens in witte broekrokken met gekleurde gillets, meisjes bloemrijke rokken en sjaals. Zij vieren hun eigen feestje op het universiteitsterrein en het is een bezoekje zeker waard. Het echte feest is echter in de oude binnenstad van Murcia. Rond de middag is er een prachtige processie. Deelnemers dragen folklore kleding (publiek ook vaak). Na de processie is het tijd voor de lunch. Overal in de stad zijn zgn. peña's (pop-up restaurants) van riet, waar je voor enkele Euro’s kunt eten (beperkte menukeuze). Het eten is door de buurtbewoners bereid en smaakt voortreffelijk. Wij werden bij Peña el Zarangollo warm onthaald en zaten als enige 2 toeristen aan lange stamtafels met de locals, terwijl de paella en pullen bier op tafel kwamen. Eind van de dag is de grande parade met als thema regionale producten. Het publiek zit massaal langs de weg en in het park (waar volop gepicknickt wordt). De sfeer is geweldig. Als afsluiting bezoek je dan nog een tapasbarretje en dan keert iedereen huiswaarts. Het is een zeer lokale happening zonder toeristen met veel couleur locale.
Budget-Reizen Reizen Met Kinderen Lekker Eten Drinken Bergen Kunst & Cultuur Zon, Zee En Strand
  • groot volksfeest
  • niet bekend bij de massa
  • extreem druk
Review geplaatst op 2020-09-08
7
Nieuw-Zeeland Rotorua
De geur van rotten eieren komt je tegemoet zodra je het dorp in rijdt. Zwavel ontsnapt door de putten in de straten. Neus dichtknijpen en doorgaan. Je geothermische avontuur in Nieuw-Zeeland is zojuist begonnen. In Rotorua vindt je meerdere geothermische gebieden. Uiteenlopen met warmwaterbronnen en geisers. Wij bezochten Wai-o-tapu thermal wonderland, vanwege de felle kleuren in de (champagne)pools. Na genoten te hebben van dit natuurverschijnsel kan je een bezoek brengen een van de Maori Villages om meer te weten te komen over de Maori's. Wij vonden dit prijzig dus zijn gratis een duikje gaan nemen in Kerosene Creek, +40 graden waterstroom. Neem wel oude kleding mee want je stinkt als je eruit komt. Wij zijn ook een wandeling gaan maken tussen de grootste bomen ter wereld, de Redwoods. Oorspronkelijk uit Californië USA. Een mooie wandeling. En voor wie het leuk vind kan je ook een tree-walk doen door de bomen heen, overdag en verlicht in de avond. Voor wie van midgetgolf houdt, ga dan midgetgolven tussen de vlaamse reuzen (konijnen) in Rotorua. Of zoek nog meer de adrenaline kick op en ga raften of ziplinen. Kortom er is genoeg te doen in dit stinkende maar ook bijzonder plaatsje Rotorua. Let wel op. Alles in Rotorua kost entree geld. Wij maakten dan ook keuzes wat wij hier wel en niet betaald wilden doen.
Stad
  • Veel activiteiten om te doen
  • Maori cultuur en villages
  • Te Puia
  • Wai-o-Tapu Thermal Wonderland
  • Kerosene Creek
  • Redwood tree park
  • Geothermisch gebied
  • De geur ;)
Review geplaatst op 2020-09-08
9
Sri Lanka
SRI LANKA augustus 2019 Vorig jaar hebben wij rondgetrokken door Sri Lanka. Deze reis hadden wij d.m.v. bouwstenen bij Singha Reizen samengesteld. Zeer goed geregeld, met als afsluiting een stadswandeling met Andre (eigenaar van Singha Reizen) door de leuke plaats Galle. Als eerste wil ik beginnen dat wij deze reis hebben gemaakt (zeer veel twijfels of de reis wel door kon gaan) na de aanslagen in April 2019. M.a.w. het was zeer rustig met toeristen en wij hebben er weinig of niets van gemerkt. Wat extra toezicht op straat. Wat een mooi land Sri Lanka, het is zo divers en wij rolden van het ene mooie moment na het andere. Geland op Negombo nog geen 1,5 uur zaten wij al op een boot om door de laguna van Negombo te varen. Heel mooi en gelijk prachtige visvangende actiefoto's van Aalscholvers kunnen maken. Na een uur een bak regen op ons dak. Volgende dag na Sygiria m naar de The Lion Rock te gaan. Een flinke klim m nar boven te gaan. Pollonnaruwa de oude koningsstad is een echte aanrader. Er was een gids geregeld die ons meenam door deze oude stad. Prachtig ! Het werd voor 2 dagen strand Tricomalee, daar troffen wij het niet met het weer. Kennis gemaakt met de lokale vissers bevolking, erg vriendelijk allemaal. Na 2 dagen van een beetje zwemmen, gesnorkeld en waterschildpadden gezien en gefilmd, prachtig m mee te maken zijn wij daarna naar Dambulla gereden. Een lokale groente en fruitmarkt en de rotstempel bezocht. Daar liggen Boedha's van 18 mtr lang. Wordt vervolgd.
Land
  • De natuur Nationale parken
  • Prijs kwaliteit super goed
  • De diversiteit
  • De vriendelijkheid van de mensen
  • De bezienswaardigheden
  • Rijden sms als gekken
  • Niet altijd even schoon op straat
Review geplaatst op 2020-09-08
8
Nieuw-Zeeland Wanaka
Wanaka ligt in de Southern Alps op het zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Het staat in tegenstelling tot het drukke actieve Queenstown bekend om de rustige en relaxte sfeer die er hangt. Wanaka ligt aan het prachtige Lake Wanaka. In het helder blauwe water vind je hier de beroemde Wanaka Tree, een must voor iedere fotograaf. Rondom het dorp vind je uiteenlopende wandelpaden naar prachtige uitkijkpunten over de bergen en de nabij gelegen meren. Wij vonden de relatief makkelijke Mt Iron Track (4,5 km 1,5 uur round) leuk om te lopen. Houd je van een pittige lange wandeling neem dan de Roys Peak Track (16km, 5-6 uur round). Aan het eind van de dag kan je dan tot rust komen bij een van de gezellige restaurantjes in het dorp. Een aanrader vonden wij cafe Kai Whakapai, tevens topchoise cafe volgens Lonely planet, waar je ook heerlijk kan ontbijten. Wie van wijn houdt moet de gratis wijnproeverij bij Ripon online boeken. Je maakt dan kennis met de heerlijke wijnen van Ripon die in Wanaka gemaakt zijn. Vanaf de wijngaard heb je prachtig uitzicht over Lake Wanaka. Een leuke belevenis in dit schitterend gelegen dorp. Voor ons was dit de ideale plek om te verblijven in Nieuw-Zeeland.
Stad
  • Lake Wanaka
Review geplaatst op 2020-09-07
10
Nederland
NIJMEGEN - De Oudste Stad van Nederland. Ik schrijf deze review omdat ik een soort vertegenwoordiger ben voor de stad Nijmegen en zijn omgeving. Ik verzorg fotowandelingen in en rondom Nijmegen (www.fotowandelingnijmegen.nl) - Dit gewoon even ter info. Ik ben geboren en getogen in Nijmegen. Persoonlijk vind ik dat er te weinig aandacht wordt besteedt aan de Oudste Stad van Nederland in het algemeen. Nijmegen heeft zoveel te bieden en het is een mooie stad waar vele littekens te zien van het verleden. Romeinen, Stadsbranden, W.O. II en nog meer. Helaas zij er vele gebouwen verwoest en vergaan door W.O. II maar is nog altijd genoeg om te zien. Vele toeristen / Nederlanders bezoeken vaak Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Maastricht maar niet zo vaak Nijmegen. Nijmegen is een mooie stad met veel heel cultuur en geschiedenis. Nijmegen heeft een rijkdom aan levendige historie omgeven door een mooie natuur. Nijmegen is hip met leuke authentieke winkelstraat. Wist u dat Nijmegen de oudste straat van Nederland heeft ! De Lange Hezelstraat. St. Setvenskerk is wellicht de oudste kerk van Nederland. Het bekende Kronenburgerpark. het Valkhof park waar de Romeinen zich gehuisvest hebben. Wist u dat Nijmegen vroeger Ulpia Noviomagus Batavorum heette. In het valkhof park vind je de St. Nicolaaskapel , De Barbarossa ruïne Voor de Columbus community leden wil ik graag een (foto)stadstour organiseren om jullie Nijmegen te laten ervaren. Nijmegen heeft meeste m2 terras per inwoner.
Budget-Reizen Reizen Met Kinderen Kunst & Cultuur Zon, Zee En Strand
  • Nijmegenaren staan altijd klaar voor u
  • Vele bezienswaardigheden
  • Levendige historie
  • Cultuur
  • vele terrassen
  • Er staan ook wat lelijke gebouwen
Review geplaatst op 2020-09-01
8
Italië Campania
Bijzondere begraafplaats in Napels Cimitero Delle Fontanelle is een bijzondere begraafplaats in een natuurlijke grot in de wijk Mater Dei in het noorden van Napels. De grot is onderdeel van een groot gangenstelsel uit de tijd van de Grieken en de Romeinen. Bij de pestepidemie van 1656 in Italië vielen er alleen al in Napels naar schatting 300.000 slachtoffers. Het waren vooral de armen die hier anoniem werden begraven, nadat hun lichamen werden achtergelaten op de plek waar ze overleden waren. In de 19e eeuw bestond het idee, dat hun zielen rond dwaalden, doordat ze niet eervol waren begraven. Een priester uit Napels vond samen met een aantal vrouwen, dat ook deze overledenen recht hadden op een eervolle laatste rustplaats. De vrouwen maakten duizenden schedels schoon en adopteerden ze als lid van de familie. Ze werden soms versierd en van namen of altaartjes voorzien. De katholieke kerk sloot de grot in 1969 om een einde te maken aan de heidense rituelen. Pas in 2010 zijn de grotten opengesteld voor publiek . Er liggen nu zo’n 40.000 schedels. Het geeft een dubbel gevoel: luguber, maar tegelijkertijd ook respectvol door de intentie. De sfeer is sereen, het is mooi verlicht en je loopt er vrijwel alleen. Toeristen komen hier nauwelijks. De toegang is gratis (begeleide rondleidingen tegen betaling). Het is zeer de moeite waard om dit onbekende stukje Napels te bezoeken. Wij waren hier in april 2017 en verbleven ook in deze authentieke wijk, die nog veel meer te bieden heeft.
Regio
  • respectvol
  • sfeervol verlicht
  • bijzonder
  • weg van de massa
  • niet centraal
Review geplaatst op 2020-08-30
9
Duitsland
MEERSBURG. Daar wil toch graag iets over schrijven, omdat het ons volledig verraste. Meersburg is een plaats aan de Bodensee (Baden-Württemberg). Wij hadden ons reis goed voorbereid, maar tijdens de voorbereidingen heb ik niet veel gelezen over het plaatsje Meersburg. Wij zijn in Meersburg terecht gekomen omdat wij omgeleid werden. De plaats van onze bestelling was voor een groot gedeelte afgesloten (zoals vele wegen in Duitsland zijn afgesloten) . wij waren met een camper op pad en hadden niets geboekt - vrijheid blijheid zou ik zeggen. Op zoek naar een alternatief, een mooie camperplek dicht bij een stadje Meersburg. Laten wij daar eens kijken, toevallig plek ook nog. Onze camperburen vertelde al enthousiast hoe leuk Meersburg was, dus de nieuwsgierigheid wakkerde nog meer aan. Wij stonden op een hoger gelegen camperplaats, ca. 10 minuten lopen (berg afwaarts en terug is bergop) . een mooi oud stadje, traditioneel. Er zijn mooie oude gebouwen te zien, denk aan Kasteel Meersburg. Is het oudste nog bewoonde kasteel van Duitsland. Het Neues Schloss, er is nog meer cultuur te beleven. Vanaf Meersburg kan men een leuke (wel toeristisch) rondvaart over de Bodensee boeken waar je naar verschillende plaatsen kunt varen. Denk er aan dat je het goede ticket koopt waar je uit- en instappen mag. Je hebt ook tickets waar je alleen maar op de boot verblijft kan je NIET van de boot af. TIP: De laatste boot vanaf Konstanz gaat om 18.00 uur en niet vanaf 21.00 uur
Land
  • Het boeken van een rondvaart op de bodensee
  • Terasjes aan het meer
  • De bezienswaardigheden
  • Een heel leuk stadje
  • Vaarschema's voor ons erg omslachtig / onduidelijk
  • Best wel druk met toeristen
Review geplaatst op 2020-08-29
8
Bulgarije Het-stenen-woud
Bulgarije is een land waar het toerisme nog in de kinderschoenen staat. Alleen de goudkust, zo genoemd naar de prachtige kleur van het zand, wordt druk bezocht door toeristen. Wij reizen met de camper door dit bijzondere land en komen aan bij Pobiti Kamani, de Bulgaarse naam voor het Stenen Woud. Dat is gebied van ongeveer 70 vierkante kilometer, vol met pilaren van meer ongeveer 10 meter hoog. Dit is zo bijzonder dat geologen uit de hele wereld dit fenomeen onderzoeken. Miljoenen jaren geleden was dit de bodem van de zee. Het complex is in de zomer iedere dag geopend en vanaf 1 oktober alleen op maandagen. De toegang is iets minder dan 2 euro pp, daarbij inbegrepen is de toegang tot een klein museum. Veel buitenlanders komen er niet, de Bulgaren zelf weten het gebied wel te vinden om er bijv. te picknicken. Druk is het ook in het hoogseizoen niet. Het stenen woud is makkelijk per auto te bereiken en ligt 16km ten westen van Varna. Op de A2 Hemus snelweg de afrit Slanchevo en dan de borden volgen. GPS: 43°13'37.10"N; 27°42'23.74"E.
Highlight
  • In de buurt van Varna
  • nog onontdekt door buitenlandse toeristen
  • parkeren is gratis
  • De toegang is maar 2 euro pp.
  • Een heel bijzonder uniek gebied met zandsteenpilaren
  • vanaf 1 oktober tot 15 mei alleen op maandagen geopend.
  • kan er in het hoogseizoen erg warm worden
Review geplaatst op 2020-08-26
10
Nederland T-gooi
In Kortenhoef kun je een prachtige rondwandeling maken, vooral buiten de gebaande paden. Het is een officieel pad, maar sommige stukken heb je ook geen pad. Het is er ook erg rustig. Midden op de Kortenhoefsedijk kun je beginnen aan het Oppad, staat aangegeven met een bordje van Natuurmonumenten. Je loopt door prachtige natuur, legakkers, weilanden, langs kreken en sloten, en komt dan op de Emmaweg in 's Graveland uit. Hier loop je over de brug over het Hilversums kanaal en steekt de N201 over richting Loosdrecht. Na ongeveer 300 meter ga je dan rechtsaf de Kromme Rade op, weer een prachtig natuurpad door het plassengebied en langs de Vuntus. Op het einde kom je in oud Kortenhoef bij de Loenderveense Plas uit. Hier kun je nog even van het uitzicht genieten. Rechtsaf loop je terug naar Kortenhoef en kun je de N201 terug oversteken. De totale wandeling is 9 à 10 kilometer. Je kunt ook in de bocht van de Emmaweg in 's Graveland beginnen, hier kun je fietsen parkeren en een paar auto's. Je loopt dan de wandeling in de andere richting. Wil je nog even het mooie scheefgezakte oude schuurtje zien moet je aan het einde van het Oppad even rechts kijken, alvorens linksaf de Kortenhoefse Dijk af te lopen richting Loosdrecht via het Moleneind en bij de Plas linksaf de Kromme Rade op.
Regio
  • tamelijk onbekend, dus heerlijk rustig.
  • heerlijk wandelen door boerenland en natuurgebieden
  • Soms slecht begaanbaar in regentijden.
  • enkele stukken over de weg lopen.
Review geplaatst op 2020-08-26
10
Noorwegen
Als je een rondreis in Noorwegen maakt buiten de gebaande paden, dan mag Røros zeker niet ontbreken. Dit oude mijnwerkersdorpje ligt ongeveer 400 km ten noorden van Oslo en het wordt maar zelden door buitenlandse toeristen bezocht. In 1980 werd het op de werelderfgoedlijst van de UNESCO geplaatst. In de 2 hoofdstraten, Kjerkgata en Bergmannsgata, vind je de mooie kleurrijke houten herenhuizen met een prachtige kerk. De arbeidershuisjes van de mijnwerkers liggen verderop, rond de oude kopersmelterij, die nu dienst doet als museum (Smelthytta). Voor het museum zelf moet je inkom betalen, maar dit hoef je zeker niet te doen als je enkel de buitenkant wil zien. Je kan gratis achter het museum wat heuvels beklimmen om vandaar prachtige uitzichten over Røros en de mijnsite te aanschouwen. Heel het gebied is fotogeniek en heel apart en je waant je in een ver vervlogen verleden. Het jaarlijkse hoogtepunt is de kerstmarkt. Ontzettend mooi in deze setting maar ook verschrikkelijk koud.Je vindt hier ook een heleboel gezellige kleine restaurants, waarvan ik Kaffestuggu ten zeerste kan aanbevelen.
Reizen Met Kinderen Lekker Eten Drinken Kunst & Cultuur
  • gratis openluchtmuseum
  • veel te zien en te beleven
  • heel gezellig
  • geen massatoerisme
  • Heel fotogeniek
  • Zeer koud in de winter
Review geplaatst op 2020-08-19
8
Estland Haapsalu
Haapsalu, eerlijk gezegd gingen er geen lichtjes van herkenning op voor ik dit stadje bezocht. Toch is het een aanrader. Het is een oud klein stadje wat ligt aan een prachtige baai. in het stadje zelf is een ruïne van een kasteel te vinden met een hele mooie kerk. De binnenplaats van het kasteel wordt gebruikt voor uitvoeringen. Wij boften om zo'n uitvoering mee te maken waarbij veel dansers voorbij kwamen. Verder heeft het stadje een schitterend spoorwegmuseum met een monumentaal treinperron, wat speciaal voor de laatste Tsaar overkapt is. Voor het museum staan een paar stokoude locomotieven, die het hart van mij man sneller lieten slaan. Maar wat ik het allermooiste vond is de ligging aan een baai van de Oostzee. Dat maakt dat er veel verschillende vogels te zien zijn.
Stad
  • overnachten met de camper mogelijk, aan de baai
  • authentiek stadje, weinig toeristen
  • ruine van een kasteel met een domkerk
  • spoorwegmuseum met oude locs
  • ligging aan een mooie baai
  • geen minpunten
Review geplaatst op 2020-08-18
9
Zuid-Afrika
Pinguïns zien in Zuid Afrika, de meeste mensen denken dan aan het overbekende Boulders Beach. Maar wil je genieten zonder drommen toeristen ga dan naar Betty's baai. Je betaalt een luttel bedrag om over houten vlonders naar de vogels te lopen. Ondertussen schieten de hagedissen en kameleons voor je voeten weg. Behalve de pinguïns waarvan er zeker twee soorten het hele jaar door te vinden zijn, zie je er een grote kolonie aalscholvers en ontelbare klipdassies. Het strand naast het vlonderpad is vrij toegankelijk en als je boft kun je samen met de pinguins te water gaan. Ook is het mogelijk om walvissen te spotten vanaf het strand. Je kunt in het infocentrum een eenvoudige maaltijd bestellen of een heerlijk kopje koffie drinken. Bettysbaai heeft nog meer te bieden, zo is er een mooie grote botanische tuin en kun je kiezen voor een wandeling in het fijnbos. Er is zelfs een mogelijkheid om naar een waterval te lopen. Op de rivier in de nabije omgeving kun je raften, kanoen of met een autoband de rivier bedwingen. Al dit moois is te vinden als je de R44 van Kaapstad naar Hermanus neemt, dan een stukje van de weg af ligt Betty's baai.
Land
  • zwemmen met de pinguins
  • walvissen en dolfijnen zwemmen hier pal langs de kust
  • goedkoop
  • raften en tubing
  • schitterende omgeving met veel activiteiten
  • pinguins, aalscholvers en klipdassies in overvloed
  • onbekend bij toeristen
  • het kan er koud zijn en flink waaien
Review geplaatst op 2020-08-10