Schrijf een review

We zijn op zoek naar reviewers met een Columbus-factor. Vanaf nu kan je zelf een review schrijven om andere reizigers te inspireren voor hun volgende reis! Schrijf een persoonlijke recensie over een plek waar je op reis bent geweest. Dat kan een land, regio of stad zijn. Of een nationaal park, een bar, een waterval, een hotel etc.

Staat jouw stad, regio of bezienswaardigheid er nog niet tussen?
Kies dan eerst een bestaande bestemming. Daarna kun je jouw stad, regio of bezienswaardigheid toevoegen.

9
Chili Torres del Paine NP
Gillian was hier 25 Oct 2016
In het Torres del Paine N.P. in Chili kan je fantastische trektochten maken. De meest iconische is die naar de Torres del Mirador, een van de meest beroemde bestemmingen in Patagonië. Een goede plek om voorafgaand aan de tocht naar de Mirador las Torres te overnachten is Hosteria las Torres, waar je in slaapzalen slaapt met stapelbedden. Vanaf hier is de tocht naar de Mirador las Torres 18 kilometer (heen en terug). In het eerste gedeelte steek je een paar slingerende bruggen over en kronkelt het pad langs een kleine kloof alvorens het licht begint te stijgen baar Refugio Chileno. Wil je de Torres bereiken voor de mooiste foto's (het weer moet wel meewerken natuurlijk) dan is dit de plek om de nacht door te brengen. Je vertrekt dan vanuit hier heel vroeg om op de Torres de zonsopgang te zien. De zon schijnt dan precies op de drie pieken. Zodra je Refugio Chileno gepasseerd bent leidt het pad door een bos en steek je verschillende beekjes over, dit stuk van ongeveer drie kilometer is redelijk gemakkelijk. Als je het bos uitkom zie je een steile heuvel voor je. Dit is met meest uitdagende stuk van de tocht, omdat het over gladde rotsen en stenen gaat en de wind hier vrij spel krijgt. Maar eenmaal op het hoogste punt wordt je beloond met een prachtig uitzicht op de Torres en het prachtige meer eronder. De tocht op zich is niet eenvoudig maar ook niet echt zwaar en voor iedereen met een goede conditie goed te doen, maar kan door het snel wisselende weer wel een uitdaging worden.
Highlight
  • voor iedereen met een goede conditie goed te doen
  • fantastische natuur
  • het weer kan snel wisselen
Review geplaatst op 2021-05-04
9
Nederland Gelderland
Henk Vanetie was hier 02 May 2021
De Stadswaard bij of in Nijmegen. Het is een vrij onbekend gebied voor nog steeds vele Nijmegenaren en voor de Nederlander. Wanneer je een dag in Nijmegen vertoeft is meer dan de moeite waard kan je je dag bijvoorbeeld afsluiten in een heel mooi stukje natuur. Daar hoef je voor in de auto te stappen om het te bezoeken, want het gebied ligt pal naast het centrum van Nijmegen. Je loop naar de Waalbrug en je gaat de Waalbrug onderdoor en je loopt richting de Ooijpoort - is een gebogen bruggetje kan niet missen. Je loop via dit bruggetje de Stadswaard in. Het is een stukje "nieuw natuurgebied" speciaal ingericht om samen te gaan met de natuur. De boeren hebben hun land toen verkocht of geruild voor land dat veilig achter de dijk ligt. Sinds 2005 wordt de Stadswaard beheerd door Staatsbosbeheer. Als je over de Waalbrug Nijmegen binnen rijdt, zie je de Stadswaard aan de linkerkant liggen. Het is de bedoeling om bepaalde dieren terug te krijgen in hun habitat. Je kan echt hele leuke wandelingen maken waar je onderweg Koniks paarden< Galloways en heel veel soorten vogels tegen kunt komen. In het gebied ligt een nader bruggetje 't Zeumke . Het Zeumke is het restant van een oude rivierloop. In 2017 is die uitgebreid en uitgediept en in verbinding met de Waal gebracht. Daardoor bewegen de waterstanden in de oude, uitgegraven rivierloop mee met de waterstanden in de Waal. Dat heeft een goede uitwerking op de zich ontwikkelende natuur. Koffie drinken doe je B&B 't Roosje.
Regio
  • Je kan heel veel Koniks paarden tegenkomen
Review geplaatst op 2021-05-04
10
Rusland Altaj-gebergte
Wisseschout was hier 30 Nov -1
Het Altaj gebergte staat op de werelderfgoedlijst en is vlgs sommigen het mooiste gebied op aarde. Bergen tussen de 3500 en 4500 meter met eeuwige sneeuw, 1499 gletsjers, 7000 meren, 20.000 rivieren en vele waterbronnen. Bijzondere diersoorten zoals de sneeuwluiaard en lynx. Veel vogelsoorten, mossen, paddenstoelen en bloemen. Ik zag velden vol met edelweiss. Verder bijzondere archeologische vindplaatsen. Een van de oudste menselijke kampementen werd hier gevonden [ Sibirische Scythen 5de tot 2 de eeuw voor Christus] Veel rotstekeningen [ we vonden er zelf ook ]grafheuvels en stenen figuren die nog een raadsel zijn voor de wetenschappers. Toen wij er rondliepen was er een team van een universiteit onderzoek aan het doen naar de rotstekeningen. Het ruige onherbergzame landschap staat nog in de toeristische kinderschoenen. Huur een gids met een 4WD. Een echte Russische UAZ Bukhanka [ broodje] Die kunnen werkelijk overal over en doorheen. Ook al waren we in de zomer het was er erg koud. Dus neem genoeg kleding mee.
Highlight
  • Geen toeristen
Review geplaatst op 2021-04-30
9
Verenigde Staten Utah
Henneke was hier 03 May 2019
Cottonwood Canyon Road is een onverharde zijweg van de hw 89 tussen Page en Kanab. Wij reden deze weg als route van Page naar Bryce. 45 mijl goed te rijden zandweg, echter met slecht weer vaak onbegaanbaar. De conditie van de weg kun je opvragen bij een rangerstation in Big Water. 4x4 is niet echt nodig, wij reden met een high clearance auto en dat ging prima. De weg begint met wat grijs landschap, maar in mei stond hier wel veel in bloei. De Cottonwood Creek gaat een tijd gelijk op met de route en de weg wordt steeds mooier, tamarindes langs het water links, bloeiende cactussen rechts én een prachtige rotsachtige omgeving. Je kunt een kudde koeien tegenkomen en daar zaten een paar echte longhorns tussen. Het eerste stuk van de route wordt wat ontsierd door elektriciteitsmasten, later minder in beeld. Na zo'n 25 mijl gaat de weg verder bergopwaarts en op het hoogste punt heb je plots een prachtig uitzicht op de naar beneden slingerende weg met prachtige rode rotsen aan weerszjjden. Werkelijk adembenemend mooi! Er zijn langs de route ook diverse mogelijkheden om een trail te lopen, o.a. door een mooie canyon. Langzaam wordt het landschap wat 'gewoner' en groene bomen en struiken domineren het landschap. Dan, na ca.40 mijl is daar opnieuw een verrassing: er torenen hoge lichtgekleurde rotsen boven het groen, Grosvenor Arch, prachtige rotsen, waarvan sommigen mooie arches, natuurlijke bogen, hebben. Heerlijk om hier doorheen te dwalen. Kortom een prachtige route. Gewoon doen!
Regio
  • Natuurschoon
  • Mooie trails te wandelen
  • Prachtige omgeving
  • Rustige, stille weg
  • Bij slecht weer niet te rijden of alleen 4x4
  • In het begin ontsierende electriciteitsmasten
Review geplaatst op 2021-04-26
9
Zimbabwe Matobo NP
Matobo National Park ligt ten zuiden van Bulawayo in Zimbabwe. In dit NP zie je mooie rotsformaties en zelfs rotstekeningen maar hoogtepunt was de neushoornwandelsafari. De avond voor vertrek werd medegedeeld dat de mogelijkheid bestond om de dieren op ca 20 meter te kunnen benaderen. Dit klonk heel spannend. De volgende dag werden we opgehaald door onze gids Andy. Na entree in het park was het eerst zoeken waar de neushoorns zich zouden ophouden. Na wat rondrijden ontmoeten we rangers, die ons vertelden waar ongeveer de neushoorns zich bevonden. Andy als bestuurder van de open jeep wilde een goed uitzicht hebben op sporen en ging daarvoor staan waarbij hij met zijn andere voet dan die van het standbeen het gaspedaal bediende. Even later zijn we gestopt. Andy gaf aan monden dicht achter elkaar aan lopen en follow me. Andy liep voorop de bush in en op enig moment stonden we op ca 15 tot 20 meter afstand van een aantal neushoorns. Er stond een groot mannetje links. Recht voor ons een aantal vrouwtjes met een kalf. Ik hoorde de dieren snuiven en lopen. Elke pas dreunde. Ongelofelijk en hoe bijzonder was dat. Maar het meest bijzonder was het moment waarop de dieren onrustig werden en weg wilden lopen. Andy blies toen op zijn fluitje. Dit geluid was een signaal dat neushoorns herkenden als iets vertrouwds en ongevaarlijk, waarop de neushoorns bleven staan. We zijn daar 20 minuten geweest toen hebben we de neushoorn met rust gelaten want Andy zei they really become nervous now.  
Highlight
  • Witte neushoorns
  • Mooie rotsformaties
  • Oude rotstekeningen
  • Entree is duur
Review geplaatst op 2021-04-19
9
Groot-Brittannië Snowdonia NP
Gillian was hier 19 May 2015
Snowdonia National Park in Wales is een prachtige plek om te wandelen. Het heeft een netwerk van wandelpaden voor alle niveau's en je bent altijd verzekerd van adembenemende en diverse landschappen, of je nu kiest voor een wandeling langs de kustlijn of de uitdaging aangaat om de hoogste berg van Engeland en Wales, de Snowdon, te beklimmen. Het bergachtige terrein kan wel een uitdaging zijn met af en toe steile hellingen en rotsachtige paden. Wil je de hoogste top van Engeland en Wales, de Snowdon, beklimmen dan is er keus uit zes paden, die allemaal redelijk zwaar zijn. Hiervan is het Llanberis Path met een lengte van 14,5 km ( heen en terug) het langste maar ook het meest geleidelijke pad naar de top waardoor de inspanning minder zwaar is. De Pyg track van 11km (heen en terug) is de meest ruige en uitdagendste van de zes paden die naar de top van de Snowdon leidt, hij loopt langs een bergkam en mag niet worden onderschat. Maar welke van de zes paden er ook gekozen wordt, de panoramische uitzichten op de top van de Snowdon zijn ronduit schitterend. Wel vereist is inzicht in het weer van de dag van de beklimming want het weer in Snowdonia ken heel snel omslaan en menig wandelaar is hierdoor in moeilijkheden gekomen. In het hoogseizoen kan het helaas erg druk zijn, beter is het om het voorjaar te kiezen voordat de ergste drukte komt. Wil je het rustiger aandoen dan is er een groot aanbod van meerdere wandelingen zoals b.v. de Panorama Walk in Barmouth. Keus genoeg voor elk.
Highlight
  • wandelingen van licht tot zwaar
  • prachtige vergezichten
  • druk in het hoogseizoen
Review geplaatst op 2021-04-19
9
China Kham
Your Travel Reporter was hier 01 May 2015
Larung Gar Larung Gar ligt in het plaatsje Sêrtar in de Tibetaanse autonome prefectuur Garzê, in Sichuan, bekend als Kham. Sinds 1980 is hier de grootste Boeddhistische school ter wereld gevestigd: de Larung Gar Buddhist Academy. Het instituut is opgericht door Lama Khenpo Jigme Phuntsok van de Nyingma traditie. Nu wonen er circa 10.000 monniken en nonnen. Sêrtar ligt op een hoogte van 4000 meter en is daarom erg moeilijk bereikbaar. De besneeuwde bergtoppen in de groene vallei van Garze zijn adembenemend. De puurheid van de natuur en de omgeving hier is onbeschrijflijk. De dichtstbijzijnde vliegveld is Chengdu en ligt op bijna 24 uur rijden. Overal rode houten huisjes Bij aankomst in Larung Gar wordt je overweldigd door de grootte en de schoonheid van het complex. Bij de ingang tref je enorme gebedsmolens aan, indrukwekkend is een understatement. Het is werkelijk immens wat je tegemoet komt bij het betreden van deze speciale plek. Overal rode houten huisjes. Monniken en nonnen in rode gewaden. Groene valleien en gebedsvlaggen, je kijkt je ogen uit, zo ongelofelijk mooi! Af en toe raakten we de weg kwijt en voelde het aan als een doolhof. Maar via verborgen steegjes en trappen vonden we toch ons weg. Iedereen die je tegemoet komt, zegt Tashi Delek of verwelkomt je met een brede glimlach. Wat een bijzondere wereld om te verkennen. Wil je meer lezen over mijn rondreis door Tibet? Neem dan een kijkje op mijn website: www.yourtravelreporter.nl
Regio Blog
  • Roadtrip om nooit te vergeten
  • Bijzonder en exclusief
  • Cultuur
  • Prachtige omgeving
  • Zeer afgelegen
Review geplaatst op 2021-04-12
8
Zwitserland Graubünden
Henneke was hier 24 Jun 2019
Graubünden, ons favoriete kanton in Zwitserland. Het grenst aan Italië, Oostenrijk en Liechtenstein. Waarom favoriet? Natuurlijk om de mooie berglandschappen, alpenweiden en pittoreske dorpjes, maar vooral omdat je hier zo veel mogelijkheden hebt. Behalve wandelen kun je hier ook mooie passentochten maken met de auto, of met de fiets! Ga je zuidelijk dan kom je al snel in het Italiaans sprekende deel, overgaand in Tessin, een Italiaans getint gebied. Andere delen van Graubünden laten juist een Reto-romaanse stijl zien, huizen met dikke muren, bewerkte deuren en muurschilderingen. Graubünden heeft ook vele oude kerkjes, die dateren uit 11e en 12e eeuw. Vaak met prachtige fresco's op de muren en mooie houten plafonds. De sleutel kun je bij het plaatselijk café ophalen of bij het huis van de dominee. Gemoedelijk gaat dit er aan toe. De wandelingen variëren in zwaarte, van lieflijke dalwandeling tot pittige, ruige bergwandeling. Door de vele mooie passen is dit ook voor de sportieve fietser een paradijs. De Furkapas, waar je zicht hebt op de Rhonegletscher. De Grimmslpas met zijn blauwe én groene meer. De Sustenpas, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ja, Zwitserland is duur, maar als je veel meeneemt best te doen en er zijn ook goedkopere supermarkten. Graubünden heeft nóg een groot pluspunt: het is hier nog aangenaam rustig. En ben je aan de wandel, dan kom je vaak alleen nog maar wat koeien of paarden tegen. O ja, én de alpenmarmot, die fluitend verraadt waar hij zit.
Regio
  • Stadjes die het bezoeken waard zijn
  • Mooie historische kerkjes
  • Redelijk rustig
  • Variatie aan wandelingen
  • Bergen
  • Prachtige natuur
  • Prijzig, vooral restaurants
  • De sneeuw kan zelfs in juni een wandeling soms onmogelijk maken
Review geplaatst op 2021-04-08
9
India Ladakh
Gillian was hier 07 Mar 2016
Graag wil ik hier een lans breken voor een uithoek in het noorden van India, namelijk Ladakh. Minder bezocht dan de meer bekende gebieden in India, maar voor de liefhebber die een andere kant van India wil zien een aanrader. Alleen de reis er naar toe al over de weg vanuit Manali over de een na hoogst berijdbare pas ter wereld, de Laglang La van 5328 meter, is spectaculair. Gedurende grote delen van het jaar is deze weg echter gesloten en is Ladakh alleen per vliegtuig te bereiken. De hoofdstad van Ladakh is Leh, een stadje van zo'n 35.000 inwoners. Als een baken staat boven de stad het oude paleis, de sfeer is er ontspannen en gemoedelijk en vrouwen uit de omliggende dorpen verkopen groente op het trottoir. De bevolking bestaat hoofdzakelijk uit moslims en Tibetaanse boeddhisten. Vanuit Leh kan je uitstapjes maken naar talrijke gompa's in de Indus vallei, zoals Thikse, Shey en Hemis. Op ongeveer drie uur rijden van Leh ligt Alchi Gompa, een 1000 jaar oud heiligdom en het prachtig Lamayuru Gompa. Maar het meest tot de verbeelding sprekend zijn de trekkings die je vanuit Leh kan maken door adembenemende berglandschappen met veel prachtige natuur, afgewisseld met pittoreske dorpjes. En wat ook belangrijk is; Leh heeft veel aandacht voor milieu en duurzaamheid. Zo zijn er in Leh winkeltjes van Dzomsa waar je voor enkele roepies je waterfles of hergebruikte fles met drinkwater kan laten vullen. Het water is bij 120 graden gekookt en wordt rechtstreeks in je waterfles gedaan.
Regio
  • mooie trekkings
  • prachtige boeddhistische kloosters
  • mooie uitstapjes vanuit Leh
  • gemoedelijke bevolking
  • hoogte kan een probleem zijn
Review geplaatst op 2021-03-31
9
Ierland
Marjolijn was hier 20 Sep 2019
The Wild Atlantic Way. West-Ierland heeft spectaculaire Atlantische kusten. Het is dan ook geen wonder dat de Ieren een 2500 kilometer lange toeristische autoroute hebben ontworpen, langs de westkust en delen van de noord- en zuidkust. De route werd in 2014 officiëel ingehuldigd. De route is opgedeeld in 6 zones, elk met een eigen karakter, er zijn (188) discovery points, “ontdekkingspunten”, met fotopunten en informatieborden. Sommige ontdekkingspunten zijn van een buitencategorie, de signature discovery points, zoals bijvoorbeeld de Skellig eilanden met kloosterruïnes en populaties Jan-van-Genten en papegaaiduikers, de beroemde Cliffs of Moher en Malin Head, het meest noordelijke punt. Er schijnt zelfs een paspoort te bestaan waar je de ontdekkingspunten op kunt laten afstempelen, maar die had het Iers Toeristenbureau niet toegezonden. Er is een officiële website, https://www.discoverireland.ie/wild-atlantic-way, met suggesties voor activiteiten, accommodatie enz. Deze website biedt ook suggesties voor wandelen, fietsen en watersport. Verder zijn er nog allerlei gerelateerde websites, zoals https://www.activeme.ie/guides/wild-atlantic-way-scenic-drive-west-of-ireland/, waar je ook gratis reisgidsen, routekaart en GPS informatie van af kunt halen. Dit klinkt misschien toeristisch en binnen de gebaande paden, maar Ierland is ruim en dunbevolkt en trekt geen massa-toerisme. Je kunt binnen de aangeboden route en informatie goed zelf keuzes maken en eigen accenten leggen.
Land
  • ook leuke steden en plaatsen
  • binnen route eigen tempo en keuzes mogelijk
  • overwegend rustig, soms wat drukker
  • goed beschreven route, multimediaal
  • ook cultuur, archeologische vondsten
  • spectaculaire natuur
  • het weer zit niet altijd mee (maar dan is er de pub)
Review geplaatst op 2021-03-29
10
Peru Cusco provincie
Ameerakker was hier 30 Nov -1
Vanuit Cuzco Peru kun je een uitstapje maken naar de Rainbow Mountain ook wel Vinicunca of Montana de Siete Colores genoemd. De bus haalt je ’s morgens om 3.30 uur op en brengt je eerst naar Cusipata voor een ontbijt. Vervolgens gaat het dan echt de bergen in en ga je naar een hoogte van 4670 meter in de Andes. Van daaruit kun je te paard of loopt je in een paar uur naar een hoogte van schrik niet 5040 meter. Het laatste stuk is echt zwaar want door de ijle lucht en de steile klim sta je na elke 10 stappen stil om op adem te komen. Maar je wordt beloond. Je ziet dan een landschap van diverse aardlagen met verschillende kleuren in een bergrug. Verder op zie je de besneeuwde toppen van de Andes van boven de 6000 meter. Je kunt met je gids vanuit het uitzichtspunt op de Rainbow Mountain in ca 30 minuten doorlopen naar Apu Labrayani of Montana Roja. Je ziet dan bergen van rood gesteente. Ook dit panorama is de moeite waard. Maar mooi is het om terug te kijken naar waar je vandaan komt. Je ziet dan mensen heel ver weg als mieren tegen een berg omhoogklimmen in een slingerpad met op de achtergrond besneeuwde toppen. Je realiseert je dan pas hoe klein en nietig wij zijn op deze aarde. De bus brengt je om ca 1800 uur terug in Cuzco. Ik heb van die dag 20-02-2020 foto’s geplaatst. Dit was echt een topdag in onze vakantie maar het bizarre van de Rainbow Mountain is dat door opwarming van de aarde de aardlagen tevoorschijn zijn gekomen en nu een toeristische attractie vormen.
Regio
  • Gids gaat mee
  • Zeer fotogeniek
  • Buiten gebaand pad
  • Vereist een goede gezondheid & conditie
Review geplaatst op 2021-03-23
8
Ierland County Offaly
Marjolijn was hier 01 May 2016
Tuinen van Ierland, Birr Castle. Bij Ierland is je eerste gedachte misschien ruige landschappen en steile kliffen, maar er is ook een lieflijker kant. De van oorsprong vaak Engelse landadel legde bij de landhuizen fraaie tuinen aan. Bekende publiekstrekkers zijn bijvoorbeeld de Powerscourt Gardens niet ver van Dublin, en Kylemore Abbey in het westen (Connemara). Zelf was ik ook gecharmeerd van de tuinen van Birr Castle in het hart van Ierland (county Offaly). Er zijn verschillende wandelingen uitgezet door het 40 hectare grote park met meer dan 100 verschillende bomen en struiken. In de lente is er een laan omzoomd met bloeiende kersenbomen, er zijn eeuwenoude hoge buxushagen en een kleine formele tuin. De bewoners, de familie Parsons, graven van Rosse, hadden een zwak voor de wetenschap. In de tuin staat dan ook een telescoop uit plusminus 1840, gebouwd door William Parsons, derde graaf van Rosse. In de oude stallen van het kasteel is een museum gevestigd, het Historic Science Centre, met onder meer de donkere kamer van Mary, de echtgenote van William. Aanvankelijk wilde zij vooral het werk van haar echtgenoot vastleggen, later verlegde ze haar aandacht naar andere thema’s.
Regio
  • op 1 dag te combineren met Clonmacnoise
  • (bescheiden) horeca
  • doka in museum
  • leuk science museum
  • beroemde telescoop
  • folder met wandelingen
  • mooie landschapstuin
  • het weer in Ierland
Review geplaatst op 2021-03-17
8
Iran Yazd
Gillian was hier 12 Oct 2018
Zo'n 75 km. onder de woestijnstad Yazd ligt de Zein o-Din karavanserai. Karavanserais maakten vroeger deel uit van een netwerk van overnachtingsplekken voor karavanen langs handelsroutes om een veilige overnachtingsplek te bieden voor reizigers en hun dieren. Vrijwel alle karavanserais in Iran verkeren in vervallen staat. De Zein o-Din karavanserai echter is in zijn oude functie hersteld en het is mogelijk om daar de nacht door te brengen. Wij keken hier naar uit, temeer daar de karavanserai afgelegen in de woestijn zou liggen. Dat afgelegen viel wel mee, er was inderdaad in mijlen ver niets te vinden, maar de weg tussen Yazd en Kerman lag slecht op 200 meter afstand. Het is overigens wel leuk om daar te overnachten om een beetje een idee te krijgen van zo'n vroegere overnachtingsplek aan een handelsroute. Te beleven valt er niet veel, je kunt vanaf het dak genieten van een prachtige zonsopkomst of zonsondergang en 's nachts genieten van een heldere sterrenhemel. De slaapplaatsen liggen aan de open binnenplaats of in nissen aan de rondgang rond de binnenplaats. Je slaapt op dunne matrasjes op de grond, dus weinig comfortabel en de nissen zijn open, dus je hoort 's nachts alles als je een slechte slaper bent. De badgelegenheid is gemeenschappelijk en eenvoudig, maar goed schoon. Het eten was prima, ruim voldoende. Als je genoegen neemt met een harde slaapplaats en een nacht wat minder slapen is dit een heel leuke ervaring om te overnachten.
Stad
  • bijzondere overnachtingsplek
Review geplaatst op 2021-03-16
7
Portugal Porto
Gillian was hier 22 Jun 2017
Als je een stedentrip naar Porto in gedachten hebt, is het de overweging waard rond 23 juni te gaan. Dan barst namelijk het Sao Jao feest los, een van de grootste feesten van Portugal. De hele stad is versierd en staat in het teken van feest met vele leuke tradities. Bij zonsondergang start dit feestelijke spektakel. Overal worden buiten de sardines en paprika's gegrild om met vrienden en familie met een lekker wijntje op te eten. Vervolgens trekt men naar het oude centrum waar overal live muziek is en gedanst en feest gevierd wordt. En hierbij is het heel gewoon dat je door iedereen vrolijk op je hoofd getikt wordt met een plastic hamertje. Meestal zijn de hamertjes voorzien van licht en geluid wat de boel extra feestelijk maakt. En met wat pech krijg je ook nog een stinkende prei aan een stengel voor je neus te hangen. Overal worden warme luchtballonnen opgelaten die door de lucht zweven. Tegen middernacht trekt iedereen naar de oevers van de Douro waar om 12 uur een spetterende vuurwerkshow losbarst vanaf pontons op de rivier en vanaf de Ponte D. Luis I daalt prachtig vuurwerk naar beneden. Vervolgens wordt het feest tot in de kleine uurtjes voortgezet. Terug bij ons guesthouse rond twee uur in de nacht was daar het feest nog volop in de gang. Druk....?? Ja, maar een prachtig leuk feest met veel leuke en rare rare tradities en de volgende dag heb je Porto vrijwel voor jezelf alleen. De meeste bewoners moeten dan al of niet met een kater bijkomen van de feestelijkheden.
Stad
  • Bijzonder feest
Review geplaatst op 2021-03-08
8
Verenigde Staten California
Monique reist was hier 05 Jan 2017
Borrego Springs in Anza-Borrego Desert State Park is totaal niet overlopen: we zagen er bij ons bezoek niet één buitenlandse toerist. Maar het is er prachtig. In de woestijn vind je talrijke huizenhoge beelden van cortenstaal. Het rood van het staal steekt zo scherp af tegen het woestijnzand eronder en de blauwe lucht erboven, prachtig! Ik heb er een foto van geplaatst ook. Pas wel op voor zandstormen, wij maakten er één mee.Je kunt hier zalige wandelingen maken in een heel bijzonder landschap met kreken tussen rotsen door en met palmen begroeide wanden van bergen. Bijzonder dat een woestijn er zo uit kan zien. Ook kun je er met een beetje geluk dikhoornschapen aantreffen. Ons verblijf hier was in een soort van westerndorpje, waanzinnig mooi aangelegd: Palm Canyon Hotel & RV Resort. Hier neem je een heerlijke duik in het zwembad na je inspanningen in de natuur en ontbijt je op het terras. Erg fijn want Borrego Springs zelf is klein, wel kun je er overheerlijk Mexicaans eten bij Pablito's (for the best food & margarita's in town ;-)
Regio
  • bijzonder verblijf
  • indrukwekkende beelden
  • prachtige natuur
  • rustig
  • geen
Review geplaatst op 2021-03-07