Schrijf een reviewBETA

We zijn op zoek naar reviewers met een Columbus-factor. Vanaf nu kan je zelf een review schrijven om andere reizigers te inspireren voor hun volgende reis! Schrijf een persoonlijke recensie over een plek waar je op reis bent geweest. Dat kan een land, regio of stad zijn. Of een nationaal park, een bar, een waterval, een hotel etc.


Ook een cadeaucheque van CameraTools t.w.v. € 350 winnen?
Heeft jouw review betrekking op landschappen? Dan kun je meedoen met onze themawedstrijd ‘sublieme citytrips’. Kijk hier voor uitleg over de wedstrijd.


Staat jouw stad, regio of bezienswaardigheid er nog niet tussen? Kies dan eerst een bestaande bestemming. Daarna kun je jouw stad, regio of bezienswaardigheid toevoegen.

Waar ben je geweest?

Laatste reviews

Andere reizigers gingen je voor. Bekijk hieronder de nieuwste reviews:

Kies een categorie

Regio
Stad
Highlight
Accommodatie
Activiteit
Architectuur
Attractie
Autoroute
Bijzondere natuur plek
Cultuur
Dorp
Eiland
Excursie
Festival
Fietsroute
Gebedsplaats
Gebergte
Historie
Horeca
Markt
Meer
Museum
Natuurgebied
Natuurverschijnsel
Pleinen
Restaurant
Rivier
Shopping
Stadspark
Strand
Wandelroute
Woestijn
Zee
10
Indonesië
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
sebastiaan was hier in mei 2013

Stage ervaringen, leuk en wat minder... Zoooooo verslaggie 2 van de 3. Dit verslag kunnen de niet fysiotherapeuten misschien een beetje meer scannen, want dit wordt weer stage en mijn ervaringen die in Surgery Ward nogal heftig zijn… Ik ben deze 2 weken in de Surgery ward geweest, dus mensen die geopereerd zijn of dat nog moeten worden. Ik loop mee met een junior fysiotherapeut van 22! Haha, heel aardig meisje, Tyas heet ze. Samen met een groepje studenten en nog een senior fysiotherapeut Boo(mevrouw) Ati. Ze hebben verschillende afdelingen die lopen van A tot en met G, en een Burn Unit, waar ik straks nog op terug kom. Unit B is eigenlijk iedere dag het begin van onze ronde. Daar zijn de orthopedische klachten, dus de mensen die gebroken botten hebben en die met spalken, gips en pinnen worden vastgezet. Er is een heel leuk ventje van 12 daar dat al 2 jaar lang rondloopt met een geluxeerde heup (heup uit de kom). Hij is uit een boom gevallen en er waren geen middelen voor in het ziekenhuis of geld voor bij de familie om het gewricht terug in tact te brengeN

ALLEEN MAAR
GEEN
Review geplaatst op 19 november, 2017 Land
8
Sarawak (Maleisië)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
kuiken was hier in mei 2017

Permai rainforest resort, een prachtige bestemming om je reis in Borneo te starten. Je kunt kiezen uit chalets of boomhutten, allen staan in een bos. Mijn voorkeur had de boomhut natuurlijk en die beviel uitstekend! Op het terrein is echt al van alles te zien. Wij hebben, verschillende soorten apen gezien, aantal slangen waaronder de cobra en de green pit viper, vogels en zelfs otters. Je kan allerlei excursies boeken maar je kan ook gewoon een paar dagen daar vertoeven en de staff is zeer behulpzaam. Elke keer als ze iets bijzonders hadden gezien kwamen ze ons opzoeken en de gids van het resort kwam dan alles uitleggen. Let op bij het boeken van deze locatie, ze hebben soms grote groepen vnl jongeren. Het lawaai dat er dan is verhoogd het natuur gevoel niet echt. Daarbij, komen de dieren niet dichterbij. Wij hadden het geluk dat de groep een paar uur na onze komst vertrok en wij de dagen er na het resort deelden met maar een paar andere gasten.

midden in de natuur, aan de zee, veel dieren
soms grote groep jongeren
Review geplaatst op 19 november, 2017 Regio
10
Mostar (Bosnië-Herzegovina)
Columbus factor
Bestemming buiten de gebaande paden
LenaP was hier in september 2017

Mostar, is een stad is Bosnië en Herzegovina die steeds bekender wordt bij het publiek. De oude stad is sinds de oorlog weer prachtig opgebouwd. Pitoreske steegjes, vol met kleine kraampjes, je waant je in een oosterse kashba. In mostar komen veel religies samen, al lijkt het Islamitische geloof de overhand te hebben. Bezoek buiten Mostar vooral het Islamitische klooster in Blagaj, waar de Buna rivier ontspringt. Maar ook de historische nederzetting Pocitelj is prachtig. Qua natuur heeft de omgeving van Mostar veel te bieden, prachtige berglandschappen en watervallen, zoals de Kravice falls zijn de moeite waard om te bezoeken.

prachtige natuur veel cultuur
veel verval buiten het oude centrum
Review geplaatst op 19 november, 2017 Stad
9
Jökulsárlón (IJsland)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
robgreeve was hier in oktober 2017

Een schitterende plek op IJsland waar je zeker naar toe moet. Het is vanuit Reykjavik wel een stuk rijden maar zeker de moeite waard. Als je mazzel hebt en je heb het noorderlicht boven het meer, kan je reis niet meer stuk.

Schitterende fotografieplek Zeehondjes spotten tussen de ijsschotsen Vele ijsschotsen op het zwarte strand
toch wel veel touristen lange afstand vanuit Reykjavik
Review geplaatst op 19 november, 2017 Highlight
8
Londen (Groot-Brittannië)
Columbus factor
Platgelopen door massa's toeristen
RoyanvanVelse was hier in april 2016

Londen is een stad die je gezien moet hebben. Een weekend is niet voldoende. Het British museum kost je al meer dan een dag. Maar in 3 dagen tijd kun je de hotspots wel bekijken: de Tower, Buckingham palace en de wisseling van de wacht, het museum, Westminster abbey. Je hebt dn in ieder geval een mooie eerste indruk van de stad.

Veel te doen
Slecht en duur eten
Review geplaatst op 19 november, 2017 Stad
8
Napels (Italië)
Columbus factor
Platgelopen door massa's toeristen
RoyanvanVelse was hier in mei 2017

men zegt dat de stad gevaarlijk is en smerig. Van beide hebben we niets gemerkt. Er zijn veel leuke plekken en musea. Je dompelt ook onder in de menigte. Buiten de zomer is het niet eens zo heel erg druk. Alles is te lopen maar je moet wel over enige basisconditie beschikken voor alle trappen.

Veel te zien en te doen Geschiedenis Architectuur
Veel lopen
Review geplaatst op 19 november, 2017 Stad
8
Berlijn (Duitsland)
Columbus factor
Platgelopen door massa's toeristen
RoyanvanVelse was hier in mei 2016

Berlijn is een stad van geschiedenissen en je kunt er je hart ophalen aan de geschiedenis van de tweede wereldoorlog en die van de koude oorlog. Geschiedenis, kunst en cultuur staan er hoog in het vaandel. Het is een drukke stad maar ook weer een relaxte stad. En je bent er zo!

Heel veel te zien en te doen
Drukke stad
Review geplaatst op 19 november, 2017 Stad
10
Port-Cros (Frankrijk)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
RoyanvanVelse was hier in augustus 2017

Port-Cros, op 15 km uit de kust, is een eilandje waar je optimaal kunt genieten. er zijn wandelpaden, een paar stranden en je kunt er fantastisch duiken. Zowel boven als onder water is het een natuurreservaat. Overdag zijn er veel toeristen maar daar merk je buiten het haventje niet heel veel van. Wanneer de laatste boot naar het vasteland is vertrokken, is het (vanwege de weinige accomodaties) heel erg rustig en gezellig met degenen die overblijven. Per dag gaan er meerdere boten vanuit Le Lavandou, Hyères en Toulon.

Prachtig natuurgebied Rust Oude forten Mooiste duikstek van Frankrijk
Weinig accomodatie
Review geplaatst op 19 november, 2017 Activiteit Eiland Natuurgebied Zee Highlight
10
Blue Lagoon (IJsland)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
RoyanvanVelse was hier in februari 2016

Dit moet je eens beleven, zeker in de winter. Het water is heet en je kunt met een glaasje drank badderen terwijl het sneeuwt. Eruitkomen is wel een uitdaging (erg koud). Erg toeristisch maar vooral erg leuk. De meeste mensen doen het meteen na aankomst of vlak voor vertrek, omdat het complex dicht in de buurt van de luchthaven ligt.

Relaxed Bijna tropisch in de sneeuw
Massatoerisme
Review geplaatst op 19 november, 2017 Highlight
9
Lille (Frankrijk)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
RoyanvanVelse was hier in augustus 2017

Lille is een ontzettend leuke stad, en vlakbij NL. Je kunt er fantastisch winkelen, maar ook naar oude monumentale panden op zoek gaan. Een voorbeeld is de grote citadel die door Lodewijk XIV werd gebouwd. of het monnikenklooster daar vlakbij.

Veel cultuur Dichtbij Combinatie winkelen en musea
Soms lastig parkeren
Review geplaatst op 19 november, 2017 Stad