Schrijf een reviewBETA

We zijn op zoek naar reviewers met een Columbus-factor. Vanaf nu kan je zelf een review schrijven om andere reizigers te inspireren voor hun volgende reis! Schrijf een persoonlijke recensie over een plek waar je op reis bent geweest. Dat kan een land, regio of stad zijn. Of een nationaal park, een bar, een waterval, een hotel etc.


Ook een cadeaucheque van CameraTools t.w.v. € 350 winnen?
Heeft jouw review betrekking op landschappen? Dan kun je meedoen met onze themawedstrijd ‘lekkere landschappen’. Kijk hier voor uitleg over de wedstrijd.


Staat jouw stad, regio of bezienswaardigheid er nog niet tussen? Kies dan eerst een bestaande bestemming. Daarna kun je jouw stad, regio of bezienswaardigheid toevoegen.

Waar ben je geweest?

Laatste reviews

Andere reizigers gingen je voor. Bekijk hieronder de nieuwste reviews:

Kies een categorie

Regio
Stad
Highlight
Accommodatie
Activiteit
Architectuur
Attractie
Autoroute
Bijzondere natuur plek
Cultuur
Dorp
Eiland
Excursie
Festival
Fietsroute
Gebedsplaats
Gebergte
Historie
Horeca
Markt
Meer
Museum
Natuurgebied
Natuurverschijnsel
Pleinen
Restaurant
Rivier
Shopping
Stadspark
Strand
Wandelroute
Woestijn
Zee
4
Breda (Nederland)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
Marjolijn was hier in augustus 2017

Breda: je komt binnen op een donker en kil station, ook al is het nieuw. In het station word je nog wel richting centrum gewezen, maar eenmaal buiten gekomen staan er geen bordjes whatsoever. Voor een weekenddag in augustus (dus zomer en vakantietijd) zijn er zeer weinig mensen op de been. Ik zag al lopende door het centrum van de stad nergens speciale of leuke activiteiten. Nergens muziek of marktjes of aankondigingen daarvan. Omdat ik heenging voor een tentoonstelling in het Stedelijk Museum Breda heb ik het daar dan ook verder bij gelaten. Breda was weinig aantrekkelijk om verder nog tijd te besteden en ben er na het museum snel weer weg gegaan.

Stedelijk Museum Breda
de stad
Review geplaatst op 21 augustus, 2017 Stad
9
Meren - Prespa en Ohrid (Macedonië)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
MijnblogEva was hier in augustus 2017

Prachtige bestemming!Zowel voor gezinnen waarbij je heerlijke in het zoetwater meer kan zwemmen, als voor avonturiers die de nationale parken willen bezoeken, als cultuur liefhebbers!

zoet water meer lekker weer mooie natuur vriendelijke mensen niet al te duur
je moet tegen de warmte kunnen (+- 35C) het water niet drinken (aangeraden)
Review geplaatst op 20 augustus, 2017 Regio
8
Bali (Indonesië)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
MHamelink was hier in juni 2017

Wij hebben Bali als een erg fijne bestemming ervaren. De bevolking van Bali is ontzettend vriendelijk, wat een lieve mensen! Er zijn nog genoeg plekjes te vinden waar het niet toeristisch is en je het "echte" Bali nog kan ontdekken! Wat een prachtige natuur. Zeker een aanrader!

mooie natuur vriendelijke bevolking lekker eten
het zuiden is te toeristisch
Review geplaatst op 20 augustus, 2017 Regio
8
Bali (Indonesië)
Columbus factor
Veel toeristen, maar nog te doen
MHamelink was hier in juni 2017

Wij hebben Bali als een erg fijne bestemming ervaren. De bevolking van Bali is ontzettend vriendelijk, wat een lieve mensen! Er zijn nog genoeg plekjes te vinden waar het niet toeristisch is en je het "echte" Bali nog kan ontdekken! Wat een prachtige natuur. Zeker een aanrader!

mooie natuur vriendelijke bevolking lekker eten
het zuiden is te toeristisch
Review geplaatst op 20 augustus, 2017 Regio
8
Bromo Tengger Semeru NP (Indonesië)
Columbus factor
Platgelopen door massa's toeristen
schenkel was hier in september 2016

Schitterend gebied maar best wel druk met toeristen.Je moet er wel wat voor over hebben het kan goed koud worden s,nachts.Er lopen mensen jassen en petten teverhuren maar lijkt me niet echt hygienisch.Met de jeep naar boven is een hele belevenis.Neem eten en drinken mee.Ben je snel reisziek neem daar iets voor in je rijd door vele bochten en dat is niet altijd aangenaam.Trek goede wandelschoenen aan.

schitterend uitzicht Ga vroeg voor genoeg plek prachtig landschap
veel toeristen bijzonder koud
Review geplaatst op 19 augustus, 2017 Regio
9
Bali (Indonesië)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
firejelle was hier in september 2016

Voor mij is dit het ultieme paradijs op aarde. Ik heb het geluk gehad dat ik Bali al 2 keer heb mogen bezoeken, en in September zal ik voor de derde keer gaan. Dit eiland is voor mij de plek waar ik tot rust kom, ondanks de soms chaotische en drukke plekken. De aardige mensen in combinatie met de relaxte sfeer en warme temperaturen maken dit een paradijs op aarde.

het weer natuur relaxte sfeer prachtige stranden prachtige rijstvelden
Soms de drukte Corrupte agenten
Review geplaatst op 18 augustus, 2017 Regio
9
Great Barrier Reef (Australië)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
re-lex was hier in mei 2017

De Whitsunday Islands met als een van de hoogtepunten Whitehaven Beach is een absolute must do op een trip langs de oostkust van Australie. Hoewel het toerisme hier floreert, en dit toch een deel van het idyllische gevoel kan wegnemen, mag je wel een beetje worden weg gezet als reisbarbaar als je dit skipped. Vanuit Airlie Beach kunnen diverse boottochten worden geboekt, varierend van een paar uurtjes tot een paar dagen. En van prive schepen tot wat kleinere zeilschepen met een kleine groep en de grotere schepen die vooral bekend staan om hun relatief jonge publiek, keus voor iedereen! Het is wel aan te raden om enige weken van tevoren het arrangement naar keuze te boeken. Zelf heb ik gekozen voor een klein zeilschip met 8 mensen maximaal voor 3 dagen en 2 nachten. Je geeft je privacy enigszins op maar dat hoort erbij. De beloning ervoor is rijkelijk! In de 3 dagen wordt je door de schipper en host(ess) meegenomen door het gebied naar diverse snorkelspots, en aan de rand van de Great Barrier Reef is dat toch wel heel erg mooi! De zonsondergangen zijn fantastisch en je wordt meegenomen naar Whitehaven Beach, wat eigen een Heaven is... zand zo wit en fijn als het maar kan, het water aangenaam en helder. Zeekoeien en schildpadden zich met enige regelmaat aan de oppervlakte laten zien. En toch best wel heel erg alleen, zeker met de ruimte van een meerdaagse reis, zorgt de schipper ervoor dat je het strand bezoekt op een minder druk moment.

Idyllisch!
Toeristen
Review geplaatst op 18 augustus, 2017 Highlight
9
Picos de Europa NP (Spanje)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
VerelleSmith was hier in september 2008

Een prachtig mooi gebied, wellicht wat minder bekend & toeristisch dan andere plekken in Spanje. Overweldigende bergtoppen en landschappen, heerlijk ruikende Eucalyptusbossen, de zee & strand op de relatieve korte afstand van de bergen, leuke kleine stadjes om wat cultuur op te schuiven. Kortom het complete pakket.

Prachtige natuur Vriendelijk bevolking Goed eten, relatief lage prijzen
Weinig openbaar vervoer
Review geplaatst op 18 augustus, 2017 Highlight
8
Tenerife (Spanje)
Columbus factor
Gebaand pad, maar toch rustig
Suuzer was hier in maart 2017

Ik vind Tenerife een prachtig eiland, alhoewel...Het Zuiden daar heb ik niet zoveel mee, maar het Noorden heeft zulke prachtige plekken! Het is een geweldig eiland (het Noorden) om te wandelen. Ook kun je er prima duiken, mountainbiken en golfsurfen. Andere redenen: de landschappen, de zwarte (en witte) stranden, de natuurparken, de bergen, de pittoreske dorpen, de gastronomie…

voor mij de mooie natuur
Veel toerisme vooral in het Zuiden
Review geplaatst op 16 augustus, 2017 Regio
3
Aken (Duitsland)
Columbus factor
Platgelopen door massa's toeristen
Jan was hier in maart 2017

Rare stad dat is tenminste mijn mening. Een bankbiljet wat een beetje vochtig was wordt op een terras geweigerd! Terwijl het een geldig betaalmiddel is. Dan maar pinnen zou je denken Nein dat gaat ook niet. Na afloop naar de parkeergarage huer weer hetzelfde da man aan de kassa weigert de vochtige 20 euro. PINNEN Nee dat kan niet ook niet aan de betaalautomaat.Alleen met een Deutsche Karte Is dit Europa??? Dan maar naar een pinautomaat zoeken de eerste is buitengebruik de 2de geeft enkel briefje van 50 euro. Terug naar de parkeergarage 59 euro biljet wordt niet geaccepteerd enkel 10 en 20 euro. Dan maar wisselen bij die 'aardige man' aan de kassa. Laat hij nu net geen 50 euro kunnen wisselen. Het tarief is ondertussen met 1 euro gestegen!!! Dag Aken ik kom hier nooit meer.

Geschikt voor kinderen
Slecht te bereiken
Review geplaatst op 16 augustus, 2017 Stad