Zandverzamelaar

'386311' door Zandverzamelaar '386311' door Zandverzamelaar

NepalKathmandu

NepalKathmandu

Nieuwsgierige aapjes

Zandverzamelaar

Tijdens een hiketocht vanuit Narangkot liepen we door verschillende bergdorpjes. Onderweg kwamen we deze kleine deugnietjes tegen. Toen het jongetje met zijn neus bijna de lens kon aanraken kwamen de meisjes (of zusjes) achter hem staan. Toen ik ze de foto liet zien, schaterden ze van het lachen en huppelden vrolijk verder naar huis.

'386267' door Zandverzamelaar '386267' door Zandverzamelaar

Nepal

Nepal

Zonnebaden...

Zandverzamelaar

In Chitwan National Park, in het zuiden van Nepal maakten we een wandeling door de jungle. Toen we langs een meertje aangekomen, hoorden we plotseling iets. Het bleek deze eenhoornige neushoorn te zijn die verkoeling zocht in het water. Stil dat we waren hebben we een tijdje op de hurken gezeten om het dier niet te laten schrikken. Na wat foto's te hebben gemaakt zijn we snel weer verder gegaan, hem zonnebadend achterlatend. Van alle helaas nog 400 levende exemplaren ter wereld is een kwart in dit park te vinden.

'479474' door Zandverzamelaar '479474' door Zandverzamelaar

Costa RicaSan Jose

Costa RicaSan Jose

Eten op een...histori

Zandverzamelaar

Mocht je in San Jose zijn en je weet niet waar je wilt gaan eten, ga dan naar Cafe Moro. Dit is vroeger een kathedraaltje geweest en is nu een restaurant in Spaanse en Marokkaanse stijl. Zonder het te weten zou je er misschien zo langs lopen, eenmaal binnen is het genieten geblazen.. Er zijn 2 leuke wetenswaardigheden: 1. Wijlen John F. Kennedy heeft hier ooit een bezoek gebracht. 2. Er staat een oude boekenkast met daarin een hele grote verzameling National Geographics vanaf 1977 plus nog een gebonden versie uit de jaren '20. Een lust voor het oog voor de reiziger. Het eten is behoorlijk duur, maar dit heerlijke restaurant is toch echt een bezoekje waard.

'347316' door Zandverzamelaar '347316' door Zandverzamelaar

Costa RicaTortuguero

Costa RicaTortuguero

Voor het eerst...

Zandverzamelaar

We waren voor het eerst in Costa Rica, voor het eerst dat we ook zo veel wildlife zagen. Dit in dit land bekende kikkertje bleef rustig op het blad zitten. Al zie je hem zo vaak in boeken of op de tv, dit prachtige diertje voor de eerste keer in het echt te zien is toch wel heel bijzonder.

'328250' door Zandverzamelaar '328250' door Zandverzamelaar

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Batik

Zandverzamelaar

In het plaatsje Batubalan kun je een batik werkplaats bezichtigen. Ook kun je hier van alles kopen, zoals hemden, sarongs, sjaals en nog veel meer. Je ziet hier stoffen met de meest uiteenlopende kleuren.

'315113' door Zandverzamelaar '315113' door Zandverzamelaar

JamaicaMontego Bay

JamaicaMontego Bay

Great River rafting

Zandverzamelaar

In de buurt van Montego Bay kun je bamboe vlotvaren op de Great River. Dit is een van de must-do's van Jamaica. Eerst moeten de leerlingen voor een periode van 2 tot 5 jaar in hun eentje het vlot weer stroomopwaarts trekken naar het beginpunt. Daarna zullen ze diverse vlotten moeten kunnen bouwen eer ze uiteindelijk een licentie krijgen om toeristen te mogen vervoeren.

'478040' door Zandverzamelaar '478040' door Zandverzamelaar

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Krab eten bij...Bentl

Zandverzamelaar

Mocht je in Negril zijn, en je houdt van krab, vraag of ga dan naar Bentley's Crabhouse. Het ligt op ongeveer 3 km. afstand van het centrum in de buurt van hotel Samsara. Elke dag gaat de eigenaar de zee op om ze te vangen en je 's avonds een ongelooflijk lekkere maaltijd te serveren.

'314941' door Zandverzamelaar '314941' door Zandverzamelaar

JamaicaMontego Bay

JamaicaMontego Bay

Mooi groen is niet...

Zandverzamelaar

Tijdens het bezoek aan Rocklands Bird Sanctuary zagen we behalve de kolibri's die uit je hand komen drinken ook deze mooie groene hagedis. Hij ging er eens goed voor zitten, zo leek het wel.

'296694' door Zandverzamelaar '296694' door Zandverzamelaar

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Tanah Lot

Zandverzamelaar

Bij Tanah Lot aangekomen, denk je in eerste instantie dat dit de bekende zeetempel is. Maar al snel kom je er achter dat dit niet het geval is. Dus maar even verder wandelen, maar niet voordat ik deze eerst even op de gevoelige plaat heb vastgelegd.

'295500' door Zandverzamelaar '295500' door Zandverzamelaar

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Jong geleerd...

Zandverzamelaar

Dit kleine jochie zat tussen de grote mensen tijdens een begrafenisceremonie. Al op jonge leeftijd nemen ze deel aan deze tradities. Het hele dorp doet hier overigens aan mee.

'295448' door Zandverzamelaar '295448' door Zandverzamelaar

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Raften

Zandverzamelaar

In de buurt van Ubud stopten we bij een restaurant waar we dit uitzicht hadden. Later die week bleek dat we op deze zelfde rivier gingen raften. Dit was een onvergetelijke ervaring!

'288658' door Zandverzamelaar '288658' door Zandverzamelaar

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Feest in eigen land

Zandverzamelaar

Van heinde en ver, dus ook uit het buitenland, komen mensen vakantie vieren in Nederland in combinatie met het 3-daagse festival Pinkpop in Landgraaf. Zo ook komend jaar weer, zeker nu bekend is geworden dat Coldplay zal afsluiten op de zaterdageditie. Dat wordt weer een feest!!!

'287072' door Zandverzamelaar '287072' door Zandverzamelaar

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Spectaculair uitzicht

Zandverzamelaar

Tijdens een van onze lunchstops op Bali belandden we bij een zogenaamd panorama-restaurant waar we niet alleen genoten van het lopend buffet, maar ook van dit fantastische uitzicht over een vallei met rijstvelden en op de achtergrond een bijna in nevel gehulde berg. Hier kon ik wel uren zitten om te genieten van de stilte.

'282440' door Zandverzamelaar '282440' door Zandverzamelaar

IndonesiëBali

IndonesiëBali

In gedachten...

Zandverzamelaar

Bij de vleermuisgrot Goa Lawah werd een begrafenisceremonie gehouden. Alle inwoners van het dorp komen dan de laatste eer bewijzen, Zo ook deze vrouw. Ze was in gedachten verzonken. Ging het om een familielid of een dorpsbewoner?

'282268' door Zandverzamelaar '282268' door Zandverzamelaar

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Zonsondergang

Zandverzamelaar

Aan de overkant van Candidasa ligt het eiland Nusa Penida. Er was deze avond een mooie zonsondergang, in de verte zie je het eiland liggen.

'282071' door Zandverzamelaar '282071' door Zandverzamelaar

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Leven op het...platte

Zandverzamelaar

Tijdens onze tocht op de mountainbike passeerden we net buiten het kleine plaatsje Sekahan midden tussen de rijstvelden een klein huisje. Dit werd bewoond door de grootouders, hun kinderen en 2 kleinkinderen. De beide meisjes reageerden heel enthousiast toen we ze wat ballonnetjes gaven. De oudste wilde ook wel even op de foto voor ons. Even leek ze de armoede te zijn vergeten.

'281967' door Zandverzamelaar '281967' door Zandverzamelaar

IndonesiëBali

IndonesiëBali

De Seacrab ligt al te

Zandverzamelaar

Tijdens ons verblijf op Bali, in Lovina Beach, werden we 's morgens om 05.45 uur opgepikt door deze Seacrab om vervolgens de dolfijnen te gaan spotten. Deze zonsopkomst kregen we er gratis en voor niks bij.

'261886' door Zandverzamelaar '261886' door Zandverzamelaar

NederlandLimburg

NederlandLimburg

Bruine pad op bezoek

Zandverzamelaar

En dan loop je door je eigen achtertuin, kom je deze meneer tegen. Snel naar binnen gelopen voor het fototoestel. Enige minuten later op de buik naast hem gaan liggen en warempel, hij zit rustig te wachten en fotogeniek te wezen. Zo heb ik het beestje meerdere malen kunnen vastleggen.

'235799' door Zandverzamelaar '235799' door Zandverzamelaar

EgypteSharm el Sheikh

EgypteSharm el Sheikh

Danser

Zandverzamelaar

Een van de dansers met een onafgebroken pirouet van 15 minuten lang zonder "dronken"weg te lopen. Alleen een beetje jammer van de toeristen op de achtergrond.

'232522' door Zandverzamelaar '232522' door Zandverzamelaar

EgypteSharm el Sheikh

EgypteSharm el Sheikh

Nubian Village in Nab

Zandverzamelaar

Onze eerste avond in Egypte. Het verlichte zwembad bij het hotel. Er zijn 2 zwembaden bij Hotel Nubian Village. Redelijk goed geslaagd, en dat zonder statief.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik