ythiel

'535841' door ythiel '535841' door ythiel

Australië

Australië

The Devil's Hole

ythiel

Vlakbij the Devil's Hole hiking track heb ik dit uitzicht gevonden. Door de bosjes geklauterd en naargeestig enkele landmarks neergelegd in de hoop niet te verdwalen... toen ik eenmaal uit die wildernis stapte en DIT zag... wauw, mijn adem werd mij toch wel even ontnomen. Ik hoop hier snel terug te mogen komen en wellicht mijn landmarks terug te kunnen vinden ;)

'535840' door ythiel '535840' door ythiel

AustraliëNew South Wales

AustraliëNew South Wales

Echo Point

ythiel

Echo Point is een prachtige (toeristische) locatie om de wondere natuur van Australië te kunnen bekijken. Een stukje ongereptheid tussen de 200 jaar oude westerse beschaving... heerlijk.

'492305' door ythiel '492305' door ythiel

Japan

Japan

Hirayu

ythiel

Met zo'n ongeveer 20 graden in oktober was het goed vertoeven bij de Hirayu springs, vlakbij Takayama. Ondanks de felle wind was een zomerjasje voldoende voor een aangenaam gevoel. Het uitzicht was werkelijk adembenemend...

'491898' door ythiel '491898' door ythiel

JapanKyushu

JapanKyushu

Ten million dollar...

ythiel

Bovenop de berg Inasa krijgt men een prachtig beeld over Nagasaki, ook wel de ten million dollar view genoemd (kikuseisai). En... is het het waard of niet?

'491668' door ythiel '491668' door ythiel

Japan

Japan

Hirayu Grand Falls

ythiel

Eenmaal bij de Hirayu watervallen aangekomen is het verrassend rustig... We zijn de enige daar. Hier en daar is een lint gespannen waarop 'verboden toegang' staat. Dus als een echte daredevil (lees: crimineel) ben ik er voorbij gestormd om mooie foto's te maken. Ja, de Hirayu Grand Falls is in de herfst een uitstekende plek om je dag door te brengen. Heerlijk!

'491667' door ythiel '491667' door ythiel

Japan

Japan

Waarheen leidt de...w

ythiel

Toen we in Hirayu waren kozen we ervoor om naar de Hirayu Grand Falls te gaan. Dit betrof een natuurlijke waterval niet zo ver van het busstation. Normaal gesproken zou je met de kabelbaan omhoog kunnen, maar helaas was deze buiten gebruik. Dus een kwestie van de berg op lopen (wat best wel steil was). Dat leverde toch een paar mooie plaatjes op, waaronder deze.

'490748' door ythiel '490748' door ythiel

JapanFukuoka

JapanFukuoka

Ichinomiya Sumiyoshi.

ythiel

In het Hakata district van Fukuoka staat een enorm aantal tempels welke gratis te bezoeken zijn. Ook de Ichinomiya Sumiyoshi Shrine is daar een van. Het is zeer ruim opgezet en de mensen zijn er gastvrij en vriendelijk. Je kan rustig rondlopen en foto's maken, en wanneer je een vraag hebt mag je die gerust stellen. In gebrekkig engels zul je een antwoord krijgen, maar de wil is er in ieder geval.

'490559' door ythiel '490559' door ythiel

JapanMiyajima

JapanMiyajima

Bambi

ythiel

Op Miyajima loopt er een verscheidenheid aan herten rond. Deze dieren zijn allesbehalve verlegen en zullen er dan ook niet voor schromen om je tas leeg te plunderen van etenswaren als je even niet oplet :^)

'490556' door ythiel '490556' door ythiel

JapanKyushu

JapanKyushu

Mt. Inasa

ythiel

Vanaf de berg Inasa, bij Nagasaki, is een prachtig uitzicht. Je kan de berg opwandelen (niet aangeraden), of met de Nagasaki Ropeway voor een kleine vergoeding de trip omhoog maken. Een ding is zeker, het uitzicht is het waard...

'490456' door ythiel '490456' door ythiel

JapanTokio

JapanTokio

The East Gardens

ythiel

Als je langsgaat bij de Imperial Palace waar de keizer en keizerin verblijven heb je de keus om ook nog even door de East Gardens te lopen. De tuinen zijn groots aangelegd en bevatten vele paadjes en wegen door stukken park en water. Tevens is er een waterval aangelegd. Sinds 1963 is het een nationaal historisch monument van Japan.

'490453' door ythiel '490453' door ythiel

JapanTokio

JapanTokio

Akihabara

ythiel

Akihabara is een enorme samensmelting van verbasterde Japanse schreeuwcultuur en pareltjes van winkels verstopt tussen de grote neon borden. Overal waar je kijkt lopen mensen of hangen borden. Om de 20 meter wordt je door een meisje in een schattig kostuumpje iets aangeboden: kom! Kom bij ons iets kopen! De straten van Akihabara zijn erg verwarrend, vooral omdat ze zo godgans druk zijn. Het merendeel van de tijd dat we er lopen ben ik meer bezig met staren naar uithangborden dan op te letten waar ik wandel. Wel merk ik een verandering in cultuur. Waar eerst de straten schoon waren en je je redelijkerwijs overal veilig voelde, merk je nu meer vuil op straat en ongure types.

'490303' door ythiel '490303' door ythiel

Japan

Japan

Black Crow Castle

ythiel

Met de fiets is Matsumoto Castle goed te bereiken. Matsumoto Castle, ook wel Black Crow Castle genoemd, is een kasteel dat al maar liefst 400 jaar niet afgebrand is (wat in Japan een hele tijd is). Het werd in vroegere tijden vooral bewoond door koninklijke families en hun 'soldaten'. Het was dus ook echt gebouwd als een fort, met valluiken om stenen doorheen te laten vallen, gaten in de muren om doorheen te schieten en een compleet verscholen extra verdieping die kon worden gebruikt als extra opslag van voedsel en wapens. Het beklimmen van de trappen was een waar festijn. Het schijnt dat Japanners zichzelf kunnen uitschuiven, of bezitten ze allemaal een verleng stuk van de benen, want die traptreden zaten bijna een halve meter van elkaar af. Op sommige smalle trapjes wat het ook nog een tweerichtingsverkeer plus moest je bukken omdat er een laaghangende balk was... En dachten schijnbaar aardig wat 80+ Japanners dat dit een attractie was voor de senioren (wat het niet was). Dat leverde wat benauwde momenten op.

'490234' door ythiel '490234' door ythiel

JapanHonshu centraal

JapanHonshu centraal

Lachen naar het...vog

ythiel

Onderweg naar Hiroshima Castle kwamen wij een aantal zeer subtiel opgestelde fotografen tegen... intensief kijkend naar een bosje. Uiteindelijk bleken ze aan het wachten te zijn op een piepklein vogeltje, maar amusant was het wel om te zien :^)

'490232' door ythiel '490232' door ythiel

JapanKyushu

JapanKyushu

Nagasaki lekkernij

ythiel

Op de top van Mount Inasa heb je een observatie dek, maar ook een heerlijk restaurant. Terwijl je eet heb je uitzicht op de stad Nagasaki. The million dollar view, zoals deze ook wel liefkozend wordt genoemd. Langzaam wordt het donker buiten en gaan er duizenden lichtjes aan... Tegelijkertijd krijg je zoveel lekkers voorgeschoteld dat je bijna niet weet waar je kijken moet.

'490230' door ythiel '490230' door ythiel

JapanFukuoka

JapanFukuoka

Heeft u een wens,...m

ythiel

Bij de Ichinomiya Sumiyoshi Shrine kun je voor een kleine prijs een houten schrijfblokje kopen, waar je in je allerbeste Japans (of gewoon Engels, of Nederlands) je wens voor het aankomend jaar opschrijft. Deze hang je dan tussen alle andere houten blokjes in waarna je wens -hopelijk- werkelijkheid zal worden indien de Goden van de tempel hem verhoren.

'490200' door ythiel '490200' door ythiel

JapanKyushu

JapanKyushu

Spookstad

ythiel

Na het ontbijt in Nagasaki zijn we naar de boot gelopen om naar Gunkanjima te gaan: Battleship Island. Het eiland wat in de jaren 1950 als voornamelijk koolmijnerij uitgroeide tot een bloeiend en productief 'eilandje' met meer mensen opeen wonend dan in Tokyo, ligt er inmiddels stil en verlaten bij. Nadat het inwinnen van kool steeds moeilijker bleek liep het eiland langzaam leeg tot het uiteindelijk niet meer bewoond werd en in verval geraakte. Het eiland heeft zijn naam verkregen door zijn vorm: het lijkt namelijk op een beroemd Japans battleship genaamd Tosa. Pas sinds kort is Gunkanjima opengesteld voor publiek. De bootreis er naartoe was vermakelijk. Op het eiland zelf werden we rondgeleid door een haastige gids die geen woord Engels sprak. Gelukkig hadden we een Engelstalige map en konden we met enige fantasie ons eigen verhaaltje in elkaar knutselen. (NB: de topografische naam van Gunkanjima is Hashima Island)

'490194' door ythiel '490194' door ythiel

JapanFukuoka

JapanFukuoka

Ichinomiya Sumiyoshi.

ythiel

Fukuoka blijkt toch een soort schreeuwerige warboel aan telefoondraden en billboards. Nieuwbouw en extreme verloedering wisselen elkaar in rap tempo af. De oude, knusse Ghibli huisjes zitten her en der verstopt, maar springen zeker niet in het oog. Er zit een rommelige structuur in die wij westerlingen misschien niet kunnen begrijpen. We kwamen een onwijs gave tempel, de Ichinomiya Sumiyoshi Shrine, tegen waar we doorheen zijn gelopen. Er was zelfs een bruiloft gaande! Prachtig om te zien. Het is een schril contrast met de lawaaierige stad als je op zo'n stille en serene plek bij de Godheden langsgaat. In Japan wordt voornamelijk het shintoïsme beoefend, wat zij uiten in verschillende bijzondere ceremonies en rituelen. Grappig is wel dat bij de meeste polls de Japanners massaal 'niet religieus & niet praktiserend' stemmen, terwijl je op elke figuurlijke hoek een tempel of altaar tegen komt. Je kan rustig om de tempel heenlopen en genieten van de tuin die speciaal is aangelegd. Grote kraaien zitten in de boomtoppen terwijl je door de omgeving slentert, wat het allemaal een beetje een mystiek tintje geeft...

'490152' door ythiel '490152' door ythiel

JapanHonshu centraal

JapanHonshu centraal

Hiroshima Castle

ythiel

Tussen 1592 en 1599 liet een van de machtigste mensen in Japan toendertijd het kasteel bouwen. Het is door verschillende 'clans' in gebruik geweest tot aan 1945 toen de atoombom werd gedropt. In 1958 werd het kasteel opnieuw gebouwd als een replica, en wordt nu gebruikt als museum en herinnering aan wat er verloren is gegaan. Het is schrijnend om te weten dat je in een replica staat omdat het origineel compleet is weggevaagd. Desondanks was het museum binnen erg interessant en gaf een goede weergave van hoe het oude kasteel en de sociale cultuur eromheen vroeger was.

'490148' door ythiel '490148' door ythiel

JapanHonshu centraal

JapanHonshu centraal

The A dome

ythiel

Het gebouw, dat ten tijde van de atoombom in een groot zakendistrict stond, diende vooral voor kunst exhibities. Het oorspronkelijke doel van de atoombom was de Aioi brug, maar door miscalculatie en de wind werd de atoombom iets uit koers geblazen en landde direct bovenop het Hiroshima Prefectural Commercial Exhibition gebouw. Later zou het gebouw bekend komen te staan als de A dome, of Genbaku Domu. Het maakt deel uit van het Hiroshima Peace Memorial, een groot park met verschillende beelden en monumenten die dienen ter herinnering aan de dag dat er aan meer dan 140.000 levens met een nucleaire aanval een einde werd gemaakt.

'489737' door ythiel '489737' door ythiel

JapanMiyajima

JapanMiyajima

Vakantie gevoel op...

ythiel

Deze foto, gemaakt op het Shrine Island, wekt bij mij altijd het ultieme vakantiegevoel op... de heldere lucht, het zand, de zee! En het was toendertijd ook nog eens heerlijk weer. Rond oktober ligt de temperatuur in Japan makkelijk rond de 20 tot 25 graden. Voor ons koele kikkers is dat natuurlijk genieten geblazen.

'489731' door ythiel '489731' door ythiel

JapanKyushu

JapanKyushu

Uitgestrekte vlakte

ythiel

Met een taxi vertrokken we vanuit Aso naar het tussenstation, vanwaar een pendelbus ons de berg op zou leiden. Dan merk je pas hoe groot Japan is... er zijn zoveel onbebouwde stukken grond dat het uitzicht zich soms mijlenver uitstrekt.

'489646' door ythiel '489646' door ythiel

Japan

Japan

On the road to...nowh

ythiel

Tijdens ons bezoek aan de Hirayu Onsen (vlakbij Takayama) hebben we de tijd genomen door de bergen te hiken. Het was in de herfst, dus een weelderig landschap aan bijzondere kleuren kwam ons tegemoet. Prachtige omgeving waar ik graag nog eens naar toe zou gaan!

'489610' door ythiel '489610' door ythiel

JapanKyushu

JapanKyushu

Uitzicht vanaf mt...I

ythiel

Eenmaal met de kabelbaan omhoog de berg op, kregen we dit uitzicht voor onze kiezen. Met de stad Nagasaki achter ons, hadden we een breed zicht over nog een gedeelte van het kustgebied met een glimps van de Sumo-nada zee in de verte... Adembenemend!

'489608' door ythiel '489608' door ythiel

JapanMiyajima

JapanMiyajima

Miyajima bij vloed

ythiel

De beroemde Toori van Miyajima. Bij vloed lijkt deze te drijven op het water, bij eb kun je er als nieuwsgierige toerist zo doorheen stormen :^)

Community updates

FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
07-08-2020 Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >>

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

week 31 | Community toppers

Zonsondergang bij Lake Mutanda. Foto: MirandaNoomen

1. Topreview: Bosnië-Herzegovina door Dianadm
2. Topfoto & tip: Zonsondergang bij Lake Mutanda door MirandaNoomen
3. Topblog: Niet smeren? ... door Elleke
4. Communitylid van de week: Dannyvdm
5. Nieuwkomer: PeggyA

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik