Wvdberg

'285663' door Wvdberg '285663' door Wvdberg

CubaPinar del Río

CubaPinar del Río

Amerikaanse slee

Wvdberg

Dit is toch wel het geen waar Cuba om bekend staat. Deze was nog in een goede staat al kan je dat niet van alle vervoers middelen zeggen. Mocht er hier ooit iemand APK uitvinden dan kunnen ze allemaal gaan lopen. De bestuurde heeft me nog wel in het spaans verteld dat hij de eerste eigenaar van deze auto is, en dat het bouwjaar 1953 is.

'284500' door Wvdberg '284500' door Wvdberg

CubaPinar del Río

CubaPinar del Río

Cubaanse sigaar

Wvdberg

Toch maar op zoek gegaan naar de klassieke Cubaanse portret foto. Ik liep door Vinales en zag deze oude baas staan, nadat ik hem vroeg of ik een foto van hem mocht maken knikte hij instemmend. Na vijf plaatjes te hebben geschoten moest er natuurlijk wel even een tippie voor de dag komen. Dat is misschien ook wel logisch ik zou er persoonlijk ook niet op zitten te wachten dat hele horde toeristen gewapend met dikke camera's te pas en onpas foto's van me staan te maken.

'283876' door Wvdberg '283876' door Wvdberg

CubaPinar del Río

CubaPinar del Río

Boerderijtje bij...Vi

Wvdberg

Zeer foto geniek zijn de boerderijtjes. Deze staat net langs de weg naar Vinales, voor mij het mooiste gebied van onze reis met de bergen en tabaks plantages. Authentiek gebied met het echt Cuba gevoel.

'283733' door Wvdberg '283733' door Wvdberg

CubaHavana

CubaHavana

Cubaanse garage

Wvdberg

Zoals bekend rijden er in Havana veel oude klassieke amerikaanse auto's rond. De een in goede de andere in iets mindere staat. Deze had een kleine aanrijding gehad, maar Cubanen zijn zeer invinitief betreffende reparatie's dus ook deze liep in een zucht weer als een zonnetje.

'283732' door Wvdberg '283732' door Wvdberg

CubaHavana

CubaHavana

Capitool Havana

Wvdberg

Het Capitool in Havana. Dit gebouw is een exacte copy van het Capitool in Washington was het niet dat deze 3 meter hoger is. Je hebt altijd baas boven baas

'276163' door Wvdberg '276163' door Wvdberg

Tsjechië

Tsjechië

Cellenblok

Wvdberg

In deze cellen blokken van ongeveer 120 m² verbleven de gevangenen in groepen van +- 150 personen. Je kunt je voorstellen hoe dat ongeveer geweest moet zijn. Alles in de cel is nog orgineel wat een luguber gevoel geeft, je voelt als het ware de geest er nog rond dwalen. Veel gevangenen kregen allerlei aandoening en waren daar in hun slechte toestand, hard werken en slecht eten, vaak niet meer tegen opgewassen.

'275787' door Wvdberg '275787' door Wvdberg

Tsjechië

Tsjechië

Cel

Wvdberg

In deze cellen werden de gevangenen, die in de ogen van de bezetter iets hadden misdaan, voor een bepaalde tijd eenzaam opgesloten. Heel bizar hoe je dit je medemens kunt aan doen, opgesloten in een kamertje van 2 bij 2.5 meter met een houten brits om op te liggen. Geen kachel raam of enig kontakt met je medegevangenen.

'275783' door Wvdberg '275783' door Wvdberg

TsjechiëBohemen West

TsjechiëBohemen West

Therezienstad

Wvdberg

Tijdens onze vakantie in Tsjechie hebben we een bezoek gebracht aan het voormalig concentratie kamp Therezienstad. Nu is dit niet echt een gezellig vakantie uitstapje, maar des te belangrijker om een keertje te heb gezien. Er is nog veel in de orginele staat, wat helaas, een beeld geeft van wat er zich hier allemaal heeft afgespeeld.

'275779' door Wvdberg '275779' door Wvdberg

GriekenlandVasteland

GriekenlandVasteland

Vikos kloof

Wvdberg

Op deze foto nogmaals de Vikos kloof. Links onderin de foto kun je een idee krijgen hoe hoog of hoe diep deze is. Dat kleine gele vlakje is een schuur van ongeveer 10 bij 6 meter. Om beneden te komen moet je geen last hebben van hoogtevrees want het gaat hier zeer stijl naar beneden.

'275777' door Wvdberg '275777' door Wvdberg

Zwitserland

Zwitserland

Trein

Wvdberg

Met de trein naar Arosa om vanaf daar in 4 uur weer naar beneden te lopen. Schitterende omgeving met onmogelijk veel wandel route's. Het leuke van reizen met de trein in de bergen, en speciaal met deze, is dat je in de scherpe bochten haaks op de locomotief komt om zo leuke fotos'te maken.

'275772' door Wvdberg '275772' door Wvdberg

FrankrijkRhone vallei en Provence

FrankrijkRhone vallei en Provence

Monument Tommy Simpso

Wvdberg

Een plaats waar vele wielrenners even stoppen, bijna op de top van de Mont Ventoux. Het monumentje ter nagedachtenis aan de Engelse wielrenner Tommy Simpson die in de Tour de France van 1967 hier het leven liet. Velen laten als blijk van respect iets achter, er liggen dan ook diverse bidons tandwielen foto's shirts en petjes.

'275770' door Wvdberg '275770' door Wvdberg

FrankrijkRhone vallei en Provence

FrankrijkRhone vallei en Provence

Mont Ventoux

Wvdberg

Blijft toch een mooie berg, zeker om tegenop te fietsen. Is helaas wel redelijk druk vooral in de vakantie tijd rijden er hele kudde's nederlanders en belgen omhoog. Als je boven komt waan je je echt op de maan, veel kaler als de top van deze berg is er niet.

'275470' door Wvdberg '275470' door Wvdberg

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Royal Guards

Wvdberg

Het wisselen van de wacht bij Buckingham Palace blijft best een indrukwekkend gezicht. Elke morgen worden de Guards afgelost en ligt het verkeer gewoon een half uur stil. Begeleid door de Scotisch Guards op hun doedelzak, best grappig om een keertje live mee te maken.

'275469' door Wvdberg '275469' door Wvdberg

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Pakhuis

Wvdberg

Net over de brug aan de oost zijde ligt deze wijk die voor een groot gedeelte bestaat uit oude pakhuizen die zijn verbouwd tot appartementen. Leuk detail is dat de oude loopbruggen die vroeger werden gebruikt nog in takt zijn wat een authentieke sfeer schept. Hier zitten veel galerieen en luxere restaurants.

'275466' door Wvdberg '275466' door Wvdberg

GriekenlandVasteland

GriekenlandVasteland

Vikos kloof

Wvdberg

Nogmaals een foto van de Vikos kloof, al zal niemand raden dat dit in Griekenland is. We hebben hier meerder dagen gewandeld en voor de echte liefhebber van ongerepte natuur en rust is dit de ultime plaats. Tijdens onze wandelingen zijn we maar een handjevol toeristen tegen gekomen. Het gebied is dan ook nog totaal niet ontdekt door de massa. Ook in de taverna's is het nog echt Grieks met de alller beste gerechten en een menu kaart alleen in het Grieks.

'275465' door Wvdberg '275465' door Wvdberg

GriekenlandVasteland

GriekenlandVasteland

Saloon

Wvdberg

Je zou toch zo geloven dat dit ergens in een oud western dorpje is. Nou mooi niet want ook dit is noord Griekenland tegen de Albaneese grens. De Vikos kloof ligt hier recht achter en doet echt Amerkaans aan.

'275464' door Wvdberg '275464' door Wvdberg

GriekenlandVasteland

GriekenlandVasteland

Dilofa

Wvdberg

Foto gemaakt in Dolifo. En dorpje waar tijdens ons verblijf maar 4 mensen woonden. 2 runden de plaatselijke kroeg en de andere twee waren onze gastheer en gastvrouw. In de zomer zijn het er ook niet meer dan 25 en dan veelal mensen uit de groten stad die hier een zomer huis hebben. De leegloop komt vooral omdat de jeugd de stad verkiest boven het platteland. Het ziet er hier niet uit zoals op de meeste eilanden De huizen hier zijn veelal van een grijze steen gebouwd wat wel een beetje treurig aangzicht geeft. Het hele leven gaat hier nog traag en relaxed.

'275462' door Wvdberg '275462' door Wvdberg

GriekenlandVasteland

GriekenlandVasteland

Moskee

Wvdberg

Dit is de moskee met ervoor het graf van Ali Pasha in de burcht bij Ioninna. Deze stad heeft nog een oude burcht die het bezoeken zeker waard is. Heeft een leuk maar wel erg druk centrum en is tevens een universiteits stad.

'275458' door Wvdberg '275458' door Wvdberg

GriekenlandVasteland

GriekenlandVasteland

Oude griekse brug

Wvdberg

Van deze zeer oude Griekse bruggen hebben ze er hier meer dan genoeg. Deze ligt vlak bij het dorp Konitsa. Het mooie is wel dat ze honderden jaren oud zijn en nog steeds bruikbaar en nog in de orginele staat. Je hebt ze met 1 2 of 3 bogen en zijn een typische verschijning voor dit gebied.

'275457' door Wvdberg '275457' door Wvdberg

GriekenlandVasteland

GriekenlandVasteland

Vikos kloof

Wvdberg

Foto van de Canyon op het vaste land van Griekenland tegen de grens met Albanie. Volgens de geleerden de grootste canyon ter wereld. Ik geloofde het eerst ook niet maar het schijnt een berekening te zijn tussen de lengte breedte en hoogte. We zijn hier in 2009 geweest na ongeveer tien keer op een eiland te zijn geweest, toch maar eens gekozen voor iets heel anders. Was echt heel mooi daar, het is alleen niet te vergelijken met de cultuuur op de eilanden. Men leeft hier in mindere mate van het toerisme er wordt hier vooral veel groente en fruit verbouwd. Als je eens iets anders wilt zien dan het geeikte Griekenland is dit zeker aan te raden.

'274727' door Wvdberg '274727' door Wvdberg

ItaliëLombardije en de meren

ItaliëLombardije en de meren

Hooibouw

Wvdberg

Hooibouw gebeurt hier nog op de traditionele manier. Enerzijds omdat je hier met zwaar materieel niets kunt beginnen en anderzijds is het nu ook niet het rijkste gebied. De mensen leven alleen s´zomers boven in de bergen en vertrekken s´winters weer naar het dorp beneden.

'274700' door Wvdberg '274700' door Wvdberg

TsjechiëReuzengebergte

TsjechiëReuzengebergte

Wandelen

Wvdberg

Wandeltocht van uit Spindleruv Mlyn met gelijk een enorm stijl stuk. Lopende richting onze Bouda voor een hapje en een drankje kom je de meest uit eenlopende figuren tegen. Van bejaarden tot kinderen van 4-5 jaar. Op de achter grond is de ski piste van Spindleruv nog goed te zien. Er is zowel s'winters als s'zomers genoeg te beleven.

'274698' door Wvdberg '274698' door Wvdberg

ItaliëToscane

ItaliëToscane

Druiven

Wvdberg

Gemaakt op weg naar een agri turismo tijdens een wandeltocht richting Caselle sant'Agnese. Schitterende typische Toscaanse gebouwen en vergezichten. Er zijn hier niet veel wandel route's maar diegene die er zijn zijn werkelijk fantaschisch.

'274697' door Wvdberg '274697' door Wvdberg

TsjechiëReuzengebergte

TsjechiëReuzengebergte

Mors dood

Wvdberg

Deze foto is gemaakt op de grens Tsjechie Polen. De bomen hier zijn veelal dood door de uitstoot schadelijke stoffen van fabrieken en huizen. Nadat de regels zijn veranderd ten aanzien van kooldioxide uitstoot, en her beplanting, is het de bedoeling dat hier over enkele jaren weer groene bomen staan.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik