Wonderboy

'370462' door Wonderboy '370462' door Wonderboy

EcuadorRiobamba

EcuadorRiobamba

Lokale bevolking

Wonderboy

Aangekomen in Alausi hadden wij nog wat tijd over voordat de trein vertrok. Voor het station zag ik deze mensen in traditionele kleding zitten. Aangezien de bevolking niet graag op de foto wil, heb ik de foto vanachter een pilaar, als een ware paparazzo, gemaakt. De treinreis over de nabij gelegen berg "de Duivelsneus" is trouwens zeer de moeite waard. De berg is zo steil dat de trein al zigzaggend (voor- en achteruit rijdend) de berg over moet. Helaas is de oude trein wel vervangen door een moderne variant.

'370347' door Wonderboy '370347' door Wonderboy

EcuadorNoord Laagland -en kust Ecuador

EcuadorNoord Laagland -en kust Ecuador

El Lechero

Wonderboy

Onderweg naar het Condor Park (opgezet door een Nederlander) in de omgeving van Otavalo gingen wij eerst nog even langs bij "El Lechero". Volgens een legende beschikt de boom over magische genezende krachten. Een andere legende zegt dat de boom en het nabijgelegen meer van San Pablo twee voormalige geliefden zijn die werden vervloekt en zo eindigden in een boom en een meer. In zwart/wit vond ik de boom nog krachtiger overkomen.

'370237' door Wonderboy '370237' door Wonderboy

EcuadorNoord Laagland -en kust Ecuador

EcuadorNoord Laagland -en kust Ecuador

Kleurige marktkraam

Wonderboy

Als je de stad Otavalo bezoekt dan moet je zeker de lokale markt bezoeken. Het maken van foto's is niet makkelijk omdat de lokale bevolking er geen prijs op stelt. Echter met wat geduld heb ik toch deze foto van een veelkleurige marktkraam kunnen maken.

'366864' door Wonderboy '366864' door Wonderboy

Ecuador

Ecuador

Vicuna's

Wonderboy

Deze foto is een vervolg op de eerder geplaatste foto van de Chimborazo vulkaan. Deze fotoo is gemaakt op een hoogte van ca. 4.800m. Het landschap ziet er nu heel anders uit en met een beetje geluk zie je deze Vicuna's (Spaanse uitspraak met een b aan het begin). De wol van deze dieren werd al door de Inca's gebruikt en is zeel waardevol. Prijzen kunnen oplopen van enkele honderden tot meer dan duizend Euro. De Spanjaarden maakten echter jacht op het dier waardoor de soort bijna uitstierf. Gelukkig zijn er nu reservaten ingesteld (waar het gebied van Chimborazo vulkaan er een van is), waardoor de soort beschermd wordt.

'366786' door Wonderboy '366786' door Wonderboy

Ecuador

Ecuador

Chimborazo vulkaan

Wonderboy

Een van de meest indrukwekkende vulkanen in Ecuador is wel de Chimborazo vulkaan. Deze foto is gemaakt toen wij vanuit Riobamba op weg waren naar het 1e basiskamp. Onderaan de foto zie je nog wat kleine gebouwen die door bergbeklimmers worden gebruikt als hun 1e verblijfplaats om zich voor te bereiden op de beklimming.

'358493' door Wonderboy '358493' door Wonderboy

NederlandDrenthe

NederlandDrenthe

Pimpelmees

Wonderboy

Dat je voor mooie foto's van vogels niet per se naar het buitenland hoeft, bewijst deze foto van een broedende pimpelmees. De twee ouders zijn de hele dag druk bezig om hun kroost van voedsel te voorzien en het nest schoon te houden.

'338116' door Wonderboy '338116' door Wonderboy

Martinique

Martinique

Rustmoment

Wonderboy

Tijdens de vakantie op Maritnique deden wij het plaatsje Grand Riviere aan. De bedoeling was om ons met een lokaal visserbootjes op een van de verlaten strandjes af te laten zetten. Helaas was de zee te ruw en voeren de vissers niet uit. Al wandelend door het dorpje hadden wij uitzicht op een begraafplaats. Hier was een man bezig om een graftombe van een nieuw laagje verf te voorzien. Blijkbaar was het tijd voor een rustmoment en toen kon ik deze foto maken. De foto is in kleur, maar ik vond dit zwart/wit effect met alleen de overall van de man in kleur wel aardig.

'332027' door Wonderboy '332027' door Wonderboy

Zuid-AfrikaBlyde River Canyon

Zuid-AfrikaBlyde River Canyon

Potholes

Wonderboy

Een bezoek aan de Blyde River Canyon zijn meer dan de moeite waard. In de Blyde rivier komen de Blyde en de Treur rivier samen. Het water van de rivier heeft gaten in de rotsen uitgesleten. Het resultaat hiervan zijn de beroemde potholes.

'332025' door Wonderboy '332025' door Wonderboy

KeniaLake Victoria

KeniaLake Victoria

Schooltje

Wonderboy

Vanuit Musoma maakten wij een boottocht over het Victoria meer. Daarbij bezochten wij ook een klein vissersdorpje. In dit dorp stond ook een schooltje. Een klein gebouwtje waar alle kinderen bij elkaar zaten. De begroeting was uiterst hartelijk met een uit volle borst gezongen lied. Wel even wat anders dan onze klassen met iPads, digitale schoolborden etc. Uiteraard hebben wij de juffrouw (links achteraan op de foto) een gulle donatie gegeven (voor de aanschaf van schoolmateriaal).

'331442' door Wonderboy '331442' door Wonderboy

KeniaLake Victoria

KeniaLake Victoria

Traditionele...visser

Wonderboy

Op Lake Victoria gebruiken de vissers op hun boten nog steeds de traditionele zeilen. Op het meer kom je ze regelmatig tegen en ze groeten je uiterst vriendelijk.

'331427' door Wonderboy '331427' door Wonderboy

KeniaLake Victoria

KeniaLake Victoria

FF relaxen

Wonderboy

Vanaf een boot op het Lake Victoria zag ik deze aap aan de kant van het meer zitten. Hij zat er zo lekker relaxed bij. Let ook hoe zijn linkerarm (voor de kijker rechts) over de boomstronk hangt.

'331296' door Wonderboy '331296' door Wonderboy

MexicoOaxaca

MexicoOaxaca

Danseres

Wonderboy

Tijdens een wandeling door Oaxaca hoorden wij ergens muziek vandaan komen. Na een korte speurtocht kwamen wij uit op een plein bij een kerk waar een dans/muziek voorstelling werd gehouden. Op de foto zie je een van de danseressen met vruchten in haar hand. De vruchten worden na afloop in het publiek gegooid. De reden hiervoor is mij helaas ontgaan, maar het publiek werd helemaal wild!

'329394' door Wonderboy '329394' door Wonderboy

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Opsproring verzocht:.

Wonderboy

Tijdens een mooie wandeling langs de traditionele dorpen Bena en Lupu wees de gids ons op deze boom vol met vruchten. Hij heeft ook nog vertelt welke vruchten het waren, maar dat ben ik helaas vergeten. Dus mocht iemand weten wat voor soort vruchten dit zijn, laat dan een berichtje achter.

'329393' door Wonderboy '329393' door Wonderboy

TanzaniaKilimanjaro

TanzaniaKilimanjaro

Honingzuiger (slot)

Wonderboy

Aangezien de honingzuigers heel populair blijken te zijn, tot slot dan nog de (als ik het goed) vrouwelijke honingzuiger. Wat minder uitbundig van kleur, maar daarom niet minder mooi.

'329122' door Wonderboy '329122' door Wonderboy

TanzaniaKilimanjaro

TanzaniaKilimanjaro

Honingzuiger (deel 2)

Wonderboy

Aangezien de vorige foto van de honingzuiger heel veel positieve reacties opleverde (dank daarvoor), bij deze nog maar een foto van dit mooie vogeltje.

'328803' door Wonderboy '328803' door Wonderboy

TanzaniaKilimanjaro

TanzaniaKilimanjaro

Honingzuiger

Wonderboy

Vanuit Moshi maakten wij een dagexcursie naar een (fair-trade) koffieplantage op de helling van de Kilimanjaro. Na afloop hadden wij een heerlijke lunch. In de tuin van het restaurantje zaten verschillende soorten honingzuiger. Ze zijn ontzettend snel en blijven maar even zitten. Maar na een paar minuten hun vliegpatroon te hebben bestudeerd en met wat geduld kon ik deze foto maken.

'328668' door Wonderboy '328668' door Wonderboy

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

In gedachten...verzon

Wonderboy

Tijdens de traditionele dansvoorstelling in Watublapi op Flores kun je heel mooi foto's maken. Tijdens een pauze zag ik deze vrouw zitten. Ze lijkt een beetje in gedachten verzonken.

'328666' door Wonderboy '328666' door Wonderboy

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Oranje boven

Wonderboy

Rondom om Tetebatu op Lombok kun je prachtige wandelingen maken. Op eigen gelegenheid of met een gids. Tijdens een wandeling wees de gids ons op deze "Nederlandse" kokosnoten. Of te wel Oranje boven...

'328664' door Wonderboy '328664' door Wonderboy

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Balanceren voor...gev

Wonderboy

In het plaatsje Watublapi op Flores kun je een bezoek brengen aan een lokale dansvoorstelling. Je wordt officieel ontvangen en ingezegend. Daarna krijg je een leuke voorstelling te zien. Een van de onderdelen is deze balanceer act. Knap hoe de man zich op en aan de bamboe-paal in balans wist te houden.

'324792' door Wonderboy '324792' door Wonderboy

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Dames

Wonderboy

In de omgeving van het plaatsje Tetebatu op Lombok kun je prachtige wandelingen door de rijstvelden maken. De dames op de foto besloten ons te begeleiden. In het begin waren ze heel verlegen, maar hoe verder wij liepen hoe brutaler ze werden. In het begin wilden ze absoluut niet op de foto, maar zoals je ziet later gelukkig wel. Het waren prima gidsen die ons bij een splitsing precies de goede kant op stuurden. Op een gegeven moment wilden of mochten ze niet verder. Ze riepen nog even mijn naam, ik draaide mij om en zag ze nog net achter een bosje staan om gedag te zwaaien.

'324439' door Wonderboy '324439' door Wonderboy

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Oma met kleinkind

Wonderboy

Onderweg naar de Gili eilanaden bezochten wij het weversdorpje Pringgasela. Terwijl wij uitleg kregen over het weven kwam deze vrouw ook even kijken. Helaas vond haar kleinkind het maar niks dat er foto's van haar werden gemaakt. In dit dorp kun je trouwens hele mooie sarongs kopen.

'324437' door Wonderboy '324437' door Wonderboy

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Lokale markt

Wonderboy

Op een lokale markt in Lombok is van alles te zien en te ruiken. Op een bepaald moment zag ik dit stalletje met mooi uitgestalde handelswaar (oa. uien en knoflook). Bovendien viel het licht ook nog heel mooi. De combinatie leverde deze sfeervolle foto op,

'323902' door Wonderboy '323902' door Wonderboy

IndonesiëLombok en Gili

IndonesiëLombok en Gili

Er kan nog meer bij..

Wonderboy

Onderweg op Lombok waren er diverse wegwerkzaamheden. Onze bus had het nodige te lijden en moest even later gerepareerd worden. Tijdens de gelukkig kleine reparatie, had ik mooi de gelegenheid om het voorbijkomende verkeer te fotograferen. Op een gegeven moment kwam deze volgeladen pick-upje voorbij. De passagiers vonden het heel leuk dat ik een foto van ze maakte.

'323899' door Wonderboy '323899' door Wonderboy

IndonesiëFlores

IndonesiëFlores

Vrouwen in rijstveld

Wonderboy

Onderweg naar Lubuan Bajo op Flores zagen wij vrouwen aan het werk in een van de vele rijstvelden. Net na onze aankomst namen ze pauze. Vooral het wit ingesmeerde gezicht van de middelste vrouw vond ik bijzonder en een foto waard.

Community-updates

COMMUNITYHOST SAPHIRA IS TERUG!
17-06-2021 Sinds vorige week heeft Saphira weer rustig de draad opgepakt bij Columbus Travel:
"Ik heb de afgelopen maanden in een rollercoaster gezeten, waarbij nieuw leven en de dood heel dichtbij elkaar stonden. In februari ben ik bevallen van een 2e prachtige en gezonde dochter (Ghislaine), waarna eind april, ik mijn moeder geheel onverwachts heb verloren ... Zo kan het mooie leven ineens z'n ups en downs hebben. Het leven gaat door: stel nooit iets uit tot ooit, geniet en leg de mooie momenten vast!

Ik zal geleidelijk de taken voor de Community weer overnemen van Vellah, zodat zij andere redactionele taken bij Columbus kan blijven doen. Ik heb er weer zin in, dus jullie zullen mij online weer vaker voorbij zien komen!"

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

01-06-2021 We trappen af met het thema voor juni: roadtrips in tijden van corona! Let wel: je hoeft niet alleen maar foto's van auto's of wegen te uploaden; het kan om alles gaan wat je tijdens een autovakantie het afgelopen jaar gezien of beleefd hebt (auto's en wegen mogen dus ook ;-). En onthoud: de begeleidende tekst zal een belangrijke rol spelen in de beoordeling! Lees alles over de wedstrijd

WINNAAR MAANDTHEMA MEI BEKEND

01-06-2021 De winnaar van de maandwedstrijd van mei, met als thema 'Steden in tijden van corona', is Dreamer666 met haar foto 'Overal mondmaskers in het straatbeeld van Lissabon'! Deze foto heeft alles in zich: het toont een heel bekend reisbeeld op een andere manier, zonder allerhande locals en toeristen maar wél net met die ene man met een mondkapje op. Over tig jaar zullen we deze foto nog steeds herkennen als Lissabon in coronatijd. Bovendien - en niet onbelangrijk - is de begeleidende tekst heel duidelijk en informatief. Gefeliciteerd, Jessi!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 24 | Community-toppers


Gordon Dam, Tasmanië. Foto: Mitevisuals
1. Topfoto & -tip: Gordon Dam door Mitevisuals
2. Review: Catania door Gillian
3. Communitylid van de week: Antwan
4. Nieuwkomer: Shirley Peperkamp

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN JUNI: ROADTRIPS IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van juni is: roadtrips. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN VAKANTIE NAAR KROATIË

Turkooizen zeewater, dramatische kustlijnen, schilderachtige middeleeuwse dorpjes en prachtige natuur: Kroatië is the place to be en er valt nog zó ontzettend veel te ontdekken! Wij zijn op zoek naar jullie ontdekkingen. Deel je mooiste Kroatië-foto met tip en wie weet sturen we jou terug op vakantie! Doe mee >

WIN EEN VERBLIJF IN HET SANI RESORT IN GRIEKENLAND

Doe de Grote Griekse Kennisquiz en maak kans op een verblijf in het vijfsterren Sani Resort in Kassandra, verkozen tot het beste luxe ecoresort ter wereld. Het resort, met een prachtlocatie bij geurige dennenbossen, gouden zandstranden en het kristalheldere water van de Egeïsche Zee, nodigt uit tot buitenactiviteiten voor het hele gezin. Doe mee >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik