Wisseschout

9
Spanje
We hadden onze camper in het dorpje Doña Mercîa neergezet en ontdekten toen dat hier een fiets en wandelroute langs liep van in totaal 160 km over oude spoorlijnen. Het is onderdeel van de via verde in Spanje. Het fietspad slingert door oude pittoreske dorpjes, natuurgebied met veel vogels, Moorse kastelen en door olijf, amandel, vijg en wijngaarden. Verder is er in veel dorpjes gelegenheid tot lusvormige wandelingen en bezoek aan b.v een vleermuisgrot. In veel dorpjes zijn de oude stations omgetoverd tot hotelletje, café, restaurant en fietsverhuur. Ook wij fietsten een deel en het is bijna vlak met af en toe een klein klimmetje. De omgeving is heel afwisselend en in Maart stonden de velden vol met bloemen.
Budget-Reizen Reizen Met Kinderen Lekker Eten Drinken Bergen Kunst & Cultuur Zon, Zee En Strand
  • Fietsen zonder last van overig verkeer
  • Overal gelegenheid tot eten en drinken
  • Hotelletjes langs de route
  • Weinig hoogteverschillen
  • Te warm in het hoogseizoen
Review geplaatst op 2016-10-23
10
Marokko
De deels vervallen Kashba ( traditionele woonvorm van de Berbers ) in Telout is een nog buiten de toeristen route te bezichtigen bezienswaardigheid. Een groot deel is vervallen en door dat gedeelte kun je lekker dwalen. Voor het intacte gedeelte waar je een goed beeld krijgt van de rijkdom moet je een paar euro betalen en dan mag je zonder gids rondkijken. Het is gebouwd door de laatste " heer van de Atlas " die onnoemlijk rijk was mede door de inkomsten van de zoutmijnen ( zie mijn review hierover ) en door de explatatie van prostituees. In 1956 is hij na zijn verbanning overleden. Vanuit de Kashba heb je een prachtig zicht over de vallei waar je ook heerlijk door de velden en akkertjes kunt lopen. Er is maar één doorgaande weg met een hotelletje en restaurantje. Hier mochten we ook de camper neerzetten. Ga verder wandelen richting bergen, dorpjes en je ziet nog een stuk Marokko met wassende vrouwen in riviertje, broodbakker in houtgestookte oven, waterputten, authentiek woningen, beladen ezeltjes, en ik werd zelf uitgenodigd door de vrouwen om op het land te helpen met het snijden van klavers. ( veevoer )
Land
  • Nog een heel rustig deel van Marokko
  • Relaxte sfeer
  • Veel te zien en te doen
  • Mooie natuur en veel vogels
  • Slechte wegen
Review geplaatst op 2016-10-22
9
Marokko
Wanneer je vanaf Telout de P 1506 pakt richting Ait Benhaddou kom je door een wonderschoon landschap met weinig tot geen verkeer. Al snel zie je een bordje staan met zoutmijnen. Vol het bordje. Wel lopend, want het is een soort rivierbedding die door een kloof loopt. Deze rivier heeft maar een klein stroompje maar is al helemaal wit van het zout. Het mooiste zijn de zoutkristallen die goed opvallen door de rode aarde. De wanden en toppen van de bergen zijn ook prachtig door de vele tinten geel, bruin, rood. Na 5 minuten lopen kom je bij de eigenlijke zoutwinning. Bakken met water en zout. Loop door naar achteren en dan zie je een klein huisje aan het einde van de kloof. Hier woond iemand die je een rondleiding kan geven in de zoutmijn. Met een lamp ga je op zoek naar de stalagtieten van zout die er hangen en je krijgt een kleine indruk van hoe ze hier ooit zout hebben gedolven. Vroeger was dit één van de belangrijkste routes naar Timboektoe toe en zout was erg gewild ( en slaven) Wij waren hier maar met zijn tweetjes en ik heb er eindeloos foto's lopen maken van het bijzondere gebied.
Land
  • Zowel de omgeving als de zoutmijn zijn heel b
  • Weg van de gebaande paden
  • Stil en niemand anders te zien
  • Slechte weg
Review geplaatst op 2016-10-22
10
Tanzania Rukwa Region
Het Katavi N.P is de derde in grootte van de N. P in Tanzania en een van de rijkste wildlive area's. Het heeft de grootste concentratie nijlpaarden en krokodillen. Grote kuddes olifanten [ 6500]en veel katachtigen zoals leeuwen, luipaarden, maar ook de caracal,serval en cheeta komen er voor. Wilde honden, zebra's, buffels, antilopen, puku's, enz enz. De Katuma rivier stroomt erdoor heen,er zijn moerassen, bossen, Chada meer en open grasvlaktes. Dit alles trekt ook veel verschillende vogels aan. Gemiddeld komen niet meer dan100 toeristen per jaar. [ volgens de website ] Er mogen ook maar een bepaald aantal bezoekers toegelaten p.d. De slechte bereikbaarheid is hier debet aan, maar je hebt dan ook het wild voor jezelf alleen. Toen wij er waren hebben we gekampeerd, maar dat doe je zonder bewaking. Ook het rondrijden door het park is zonder parkwachter. We zijn dan ook een keer verdwaald. Er is ook een kleinschalige accommodatie Er is een vliegveldje dus invliegen is de snelste optie, omdat de wegen ernaartoe een drama zijn en alleen met een truck te doen is. [ hebben wij gedaan] Dus gaan en je hebt een onaangetast wildernis voor jezelf alleen
Regio
  • Enorme hoeveelheden wild
  • Verscheidenheid aan wild
  • Gevoel dat je alleen bent in dit enorme gebied
  • Moeilijke bereikbaarheid
  • Het kost veel om er te komen
Review geplaatst op 2016-09-03

Community updates

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Er besloten om binnenkort het onderdeel  'Blogs' niet meer mogelijk te maken, omdat helaas de afgelopen jaren, er wekelijks te weinig nieuwe blogs worden gedeeld. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 36 | Community toppers

De toppers van week 37 zullen dit weekend bekend worden gemaakt.

Fjadrárgljúfur kloof. Foto: Wkerkhof

1. Topreview: Sofia, Bulgarije door Agrotewal
2. Topfoto & tip: Fjadrárgljúfur kloof door Wkerkhof
3. Topblog: Into The Wild ... door Nick_VL
4. Communitylid van de week: Kburgers1
5. Nieuwkomer: SerenavanBeek

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik