wisseschout

'1093925' door wisseschout '1093925' door wisseschout

GambiaAbuko natuurreservaat

GambiaAbuko natuurreservaat

Vogels spotten

wisseschout

De dubbeltand baardvogel dankt zijn naam zeker aan de baard die hij heeft. Verder heeft hij opvallende gele omlijsting rond zijn ogen. Veel verschillende vogels spotten is in Gambia niet moeilijk. Er zijn diverse lodges waar ze vogelhutten en spotplaatsen hebben.

'1093905' door wisseschout '1093905' door wisseschout

GambiaCentral River

GambiaCentral River

Vuurvink

wisseschout

De vuurvink is een veel voorkomende vogel in grote delen van Afrika. Ook zie je ze hier in volières. Dit is een mannetje want het vrouwtje heeft weinig kleur.

'1093876' door wisseschout '1093876' door wisseschout

NoorwegenTrondheim en de Lofoten

NoorwegenTrondheim en de Lofoten

Zomaar een mooi plekj

wisseschout

We hadden de Vesteralen verlaten en draaiden weer langzaam terug naar huis. In een baai vonden we een mooi en stil plekje voor de nacht en later kregen we regenbogen [ en regen ] als beloning.

'1093857' door wisseschout '1093857' door wisseschout

CambodjaCentraal Cambodja

CambodjaCentraal Cambodja

Alles draait om...ijs

wisseschout

Aangezien een koelkast een luxe is in Cambodja en bovendien elektriciteit nog helemaal niet overal aanwezig is [ elektriciteit wordt grotendeels uit accu's gehaald ] is er een levendige handel in grote ijsblokken om levensmiddelen goed te houden. Kleine fabrieken produceren die en daarna worden ze overal rondgebracht b.v gewoon op de brommer of fiets. Het betekend wel veel zaag werk om kleine blokken te krijgen. en hoe houd je zo'n blok zolang mogelijk goed. Door ze onder het kaf van de rijst koel te houden.

'1093815' door wisseschout '1093815' door wisseschout

UgandaQueen Elizabeth NP

UgandaQueen Elizabeth NP

Er zitten er in...ove

wisseschout

Iedereen die naar Afrika gaat of is geweest kent deze ijsvogel wel. De Pied kingfisher. Vaak in groepjes bij elkaar en als een speer duikend naar visjes. Deze foto is genomen in Queen Elisabeth park waar er soms tientallen bij elkaar zitten

'1093771' door wisseschout '1093771' door wisseschout

CambodjaKep

CambodjaKep

De zon is net wakker

wisseschout

Het is nog erg vroeg als we op de fiets stappen om van Kirivon naar Kep te fietsen. Lekker koel in de ochtend. De zon verjaagd de nevels op het land. De grote ronde potten op de voorgrond dienen als wateropslag. Bij bijna elk huis zie je ze hier staan.

'1093751' door wisseschout '1093751' door wisseschout

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Het rustige deel

wisseschout

Amellagou in het Atlas gebergte is nog een slaperig dorpje waar het nog heel rustig is. Alleen war bergbeklimmers weten het te vinden. Hier fietstochten en wandelingen door verschillende kloven en valleien gemaakt. De bevolking is ook niet zo bang van fototoestellen. Dat was ook een verademing. De zon zakt en sommige bergen lijken wel van zand

'1093723' door wisseschout '1093723' door wisseschout

NoorwegenCentraal Noorwegen

NoorwegenCentraal Noorwegen

Panoramaweg rijden

wisseschout

De panoramaweg in de buurt van Hemsedalvegen is een schitterende route die steeds weer een ander landschap laat zien met vooral de meertjes en hun weerspiegelingen die ons steeds weer doen stoppen

'1093592' door wisseschout '1093592' door wisseschout

VietnamZuid Vietnam

VietnamZuid Vietnam

Ga eens fietsen

wisseschout

Fietsen in zuid-Vietnam is geen vermoeiende bezigheid. De enige klimmetjes zijn de vele en hoge bruggen. Het bijzondere is o.a ook dat je fiets op je kamer mag staan of in de centrale hal onder het familie altaar van de familie. En onderweg wordt je getrakteerd op het dagelijkse leven zoals deze mevrouw die houtskool verkoopt, want er wordt nog veel gekookt op kleine aardewerken vuurpotjes. [ eigen fiets meegenomen ]

'1093485' door wisseschout '1093485' door wisseschout

SpanjePicos de Europa NP

SpanjePicos de Europa NP

Flinke klim

wisseschout

Als je wilt wandelen en klimmen ben je in de Pico's op de goede plaats. Door een ruig en woest landschap loop je, en wees bedacht op het weer. Ineens kan het omslaan dus neem genoeg warme kleding mee. Als je goed kijkt zie je mensjes als kleine miertjes op een pad lopen. Wij zijn daar al voorbij

'1093474' door wisseschout '1093474' door wisseschout

CambodjaCentraal Cambodja

CambodjaCentraal Cambodja

Typisch Cambodja

wisseschout

Voor ons is dit Typisch Cambodjaans. Mensen die zitten in hun deuropening. Alleen of met de hele familie. Oud en jong. En als je voorbijfietst volgt altijd een groet.

'1093292' door wisseschout '1093292' door wisseschout

CambodjaNoord Cambodja

CambodjaNoord Cambodja

Winkel van sinkel op.

wisseschout

Een feestje om door het noorden van Cambodja te fietsen. Het weinige verkeer bestond uit de meest leuke voertuigen die van alles en nog wat vervoerden. Deze heeft hoofdzakelijk vuurpotten om op te koken bij zich en wat manden. Verder komen hier nog weinig toeristen.

'1093282' door wisseschout '1093282' door wisseschout

ThailandAndaman kust

ThailandAndaman kust

Alleen

wisseschout

Langzaam zakt de zon. De locals zijn schelpen aan het zoeken in de branding, en dan spot ik ineens een eenzaam figuur. Zal ik ook nog even de zee ingaan. Nee toch maar niet. Ik maak liever een foto

'1093269' door wisseschout '1093269' door wisseschout

NoorwegenLofoten

NoorwegenLofoten

Juli op de Lofoten

wisseschout

Vroeg in de morgen op de Lofoten. Het is eind juli er er bloeien heel wat klavertjes en andere bloemetjes in de bermen en tussen de rotsen. Prachtig weer en windstil. Helaas bleef dat niet zo.

'1093258' door wisseschout '1093258' door wisseschout

VietnamZuid Vietnam

VietnamZuid Vietnam

Wat eten we vandaag ?

wisseschout

Slang dus. Alleen wij niet. Ligt best veel op de markt te koop . Ik lees het volgende. De slang kan geroerbakt worden met groenten, als gehakt, in de soep, gefrituurde slangenhuid en in springpolls. Het meest lugubere is dat ze levende slangen voor je neus slachten en het bloed in een glaasje opvangen [ als een soort medicijn ] en het nog kloppende hartje er uithalen om ook zo rauw op te eten. Ik lees zelfs dat de galblaas ook opgegeten wordt. Je maag draait daar toch van om.

'1093224' door wisseschout '1093224' door wisseschout

Noorwegen

Noorwegen

Wandelen Rondane

wisseschout

Wandelen door een van de puurste berggebieden van Noorwegen werkt erg ontspannend. Totdat we vastliepen in dit moerasachtig gebied. Het was even zoeken voor we weer op een soort wandelpad kwamen. Maar mooi was het zeker en tevreden sliepen we midden in dit gebied op een parkeerplaats in onze camper.

'1093211' door wisseschout '1093211' door wisseschout

Spanjebardenas-reales

Spanjebardenas-reales

Ochtendstond

wisseschout

Zoals ik al eerder beschreef zijn we voor zonsopgang dit gebied ingereden om te genieten van de zonsopkomst. Langzaam zagen we de kleuren in de bergen te voorschijn komen.

'1093188' door wisseschout '1093188' door wisseschout

VietnamCan Tho

VietnamCan Tho

Even de markt op

wisseschout

Fietsen maakt hongerig, dus gaan ook wij even deze markt op om te kijken of er iets te eten is. Verse groenten, wat mie en dan is er vast ook een kraampje die soep maakt.

'1093178' door wisseschout '1093178' door wisseschout

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Theeplantage

wisseschout

Theeplantages blijven een aantrekkelijk iets. Zo mooi groen en vaak trapsgewijs aangelegd. Hier in de Cameron Highlands kun je eindeloos wandelen door de plantages. Wij hebben ons door een taxi heel hoog af laten zetten en zijn daarna downhills gelopen via een weg die door de plantage's slingerde. En toen we het beu waren terug gelift met een vriendelijke Maleisische dame.

'1093156' door wisseschout '1093156' door wisseschout

UgandaMgahinga NP

UgandaMgahinga NP

Bosolifanten

wisseschout

We zijn op vogeltjesjacht in het oerwoud. Ineens horen een hoop gekraak. Van onze Ranger moeten we doodstil blijven staan. Bosolifanten. ! Sporen zie je regelmatig, maar de olifanten zelf zelden. De Rangers zijn er ook bang van. Ze staan als agressief bekend. En ineens ver onder ons zien we er 2 staan eten en later gaan liggen dutten. Omdat ze zover onder ons lopen mogen we even van de Ranger blijven. Hij is zichtbaar niet op zijn gemak. Al gauw spoort hij ons aan om verder te lopen. En ik spring een gat in de lucht. Wel heel stil natuurlijk. Bosolifanten zijn kleiner, hebben gele slagtanden en rondere oren. En een foto maken door het dichte bladerdak valt vies tegen.

'1093145' door wisseschout '1093145' door wisseschout

VietnamZuid Vietnam

VietnamZuid Vietnam

Zeven personen !!

wisseschout

Als je goed kijkt zie je zeven personen op deze brommer zitten. Met bakjes eten voor op school. Er ligt er eentje dwars, je ziet wel de schoenen en een stukje hoofd. Ook al is hij niet helemaal scherp, vondt het zelf wel een grappige foto.

'1093123' door wisseschout '1093123' door wisseschout

CambodjaNoord Cambodja

CambodjaNoord Cambodja

Hallo wie zijn jullie

wisseschout

Heel vaak stopten de locale mensen onderweg om ook even naar ons te kijken. Hallo wie zijn jullie ? Als fietser ben je toch ook een bezienswaardigheid. Helaas ging een praatje aanknopen wat moeilijker, maar met handen en voeten kom je ook een heel eind en als laatste redmiddel het boekje POINT IT.

'1093110' door wisseschout '1093110' door wisseschout

UgandaMurchison Falls NP

UgandaMurchison Falls NP

Modderbad nemen

wisseschout

Daar spettert de modder in het rond. lekker als verkoeling en als zonbescherming. Nog een leuk weetje. Olifanten zijn ook bang voor mieren. In sommige bomen leven mieren die iedereen aanvallen die aan ' hun ' boom komen. Ze lopen dan de slurf in en bijten de olifant. En laat dat nu net zijn gevoeligste stuk van zijn lichaam zijn.

'1093091' door wisseschout '1093091' door wisseschout

Groot-Brittannië

Groot-Brittannië

Hard werken

wisseschout

Na al dat knuffelen komt er ook een tijd van hard werken. Visjes moeten gevangen worden om het kroost van eten te voorzien. gelukkig is de papegaaiduiker daar erg goed voor toegerust met zijn weerhaakjes [ verhemelte ] die al die visjes vast kunnen houden. Foto op eiland Lunga genomen.