Wisseschout

'1117594' door Wisseschout '1117594' door Wisseschout

MongoliëCentraal Mongolië

MongoliëCentraal Mongolië

Mooi Mongolië

Wisseschout

We kunnen het niet laten. Na Marokko en nu net14 dagen Normandië gaan we zondag naar Noorwegen. Het mag weer. Dus tot over een maand of 2. De foto heb ik genomen toen ik de drinkende Yaks wilde fotograferen. Ze gingen er op een holletje vandoor toen ik dichterbij kwam

'1116875' door Wisseschout '1116875' door Wisseschout

UgandaCentral Region

UgandaCentral Region

Spannend ?

Wisseschout

Het was nat en best wel een beetje koud. Dat is ook te zien aan deze kindjes, maar ze vonden het ook spannend wat wij nu in hun dorpje kwamen doen. Eentje was maar in mij geïnteresseerd. :)

'1116857' door Wisseschout '1116857' door Wisseschout

Marokko

Marokko

Soms mag het

Wisseschout

Soms mag het in Marokko, een foto maken van een vrouw. Maar meestal mag dat alleen in achteraf gebieden. Ook nu had ik dus geluk. Op de ezel met dik ingepakt kind.

'1116841' door Wisseschout '1116841' door Wisseschout

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Hoog in de bergen

Wisseschout

Zomaar ergens hoog in de bergen over een bijzonder stil weggetje met wisselende landschappen en weinig dorpjes komen we in de nevel wolken terecht. Het is weer genieten.

'1116759' door Wisseschout '1116759' door Wisseschout

KirgiziëOsj

KirgiziëOsj

Alles van brooddeeg

Wisseschout

Het was feest in Osh. Daar keken we onze ogen uit aan al het lekkers. Zelfs de mandjes waar dit lekkers in lag was van deeg gemaakt. Natuurlijk hebben we heel wat zakjes koekjes ingeslagen. Vooral die met kruiden erin waren heerlijk.

'1116735' door Wisseschout '1116735' door Wisseschout

Marokkofezna

Marokkofezna

De ondergrondse...kan

Wisseschout

Dit gebied is bezaaid met grote hopen aarde. Het zijn de duizenden schachten van de ondergrondse waterlopen die eeuwenoud zijn. In Fezna kun je een rondleiding krijgen door de nu lege 10 meter diepe gangen. Maar ook het gebied is prachtig. Ook hier zandduinen, rivier en een bizar kunstwerk. Als je meer wilt weten! Ik heb er een riview over geschreven.

'1116726' door Wisseschout '1116726' door Wisseschout

MarokkoMerzouga

MarokkoMerzouga

Druk met het zoeken..

Wisseschout

De hop wordt ook wel Drekhaan genoemd omdat het vrouwtje tijdens de broedtijd een zware stank verspreidt via een klier aan de basis van haar staart. Hier in Marokko zie je ze veel rondscharrelen op de grond op zoek naar insecten die ze met hun puntige snavel uit de grond boren.

'1116705' door Wisseschout '1116705' door Wisseschout

MarokkoAmellagou

MarokkoAmellagou

We moeten Marokko uit

Wisseschout

Het is deze dag dat we van de ambassade een bericht krijgen dat we Marokko zo snel mogelijk moeten proberen te verlaten. En dat is een vreemde gewaarwording als je door zo'n wonderschoon verlaten landschap rijdt. En hierna volgen weken en weken van proberen idd weg te komen.

'1116678' door Wisseschout '1116678' door Wisseschout

MarokkoMerzouga

MarokkoMerzouga

Eenzaam boompje

Wisseschout

Ach ja er is al veel geschreven over dit stukje woestijn. Maar ja als je hier bent dan blijf je foto's maken. Al ging dat deze keer wat minder door de zandstromen en de hitte.

'1116668' door Wisseschout '1116668' door Wisseschout

CambodjaNoord Cambodja

CambodjaNoord Cambodja

Wat is dat voor...lek

Wisseschout

Natuurlijk stoppen we even om een blik in dit kraampje te werpen. De vrouw is van vruchten en groenten chipjes aan het snijden en bakt die in een deeg in de hete olie. We nemen van alles wat en het is knapperig, heet en lekker.

'1116649' door Wisseschout '1116649' door Wisseschout

MarokkoMerzouga

MarokkoMerzouga

Baardgrasmus

Wisseschout

Ook de Baardgrasmus was veelvuldig te zien aan de rand van de woestijn, alleen was was hij beweeglijk. Pfff. Ook veel kleiner dan onze huismus. Maar goed de aanhoudster won !

'1116639' door Wisseschout '1116639' door Wisseschout

CambodjaNoord Cambodja

CambodjaNoord Cambodja

Gebakken bananen

Wisseschout

Overal langs de kant van de weg worden gebakken bananen verkocht. Je hebt niet meer nodig dan een houtvuurtje en gespleten bamboe als stokje. De bananenboom groeit in haar eigen tuin. Zo'n gebakken banaan geeft je meteen weer energie. Vooral haar metalen geldkistje viel op.

'1116629' door Wisseschout '1116629' door Wisseschout

IndonesiëMolukken

IndonesiëMolukken

Eten, snorkelen,...va

Wisseschout

Rond het eiland Ambon zijn genoeg onbewoonde eilandjes om je een dag te vermaken. En als er een ding zeker is dan is het de kookkunst van de Molukkers. Zo ontzettend lekker. En sommige gerechtjes zijn mooi verpakt in palmbladeren.

'1116588' door Wisseschout '1116588' door Wisseschout

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

On Marokaans ?

Wisseschout

Toen we hier reden kreeg ik het gevoel dat we Marokko hadden verlaten. Moest zelf meer aan Schotland denken. Maar ook hier weer zo'n heerlijk stil kleine weg van alles weggetje

'1116567' door Wisseschout '1116567' door Wisseschout

MarokkoMerzouga

MarokkoMerzouga

Echte liefde ?

Wisseschout

Droop de echte liefde ervan af of was het gewoon toevallig dat ze aan hetzelfde grassprietje zaten te eten. In ieder geval zullen we het nooit weten :)

'1116483' door Wisseschout '1116483' door Wisseschout

MarokkoAtlas gebergte

MarokkoAtlas gebergte

Net als in de film

Wisseschout

We rijden naar Imolchil richting lac de Tislit. Een van de mooiste ritten vonden wij. Nog van die dorpjes waar je je in een filmlocatie waant. De weg eerst redelijk, later onverhard en erg slecht. Stukken door het water, maar o zo mooi.

'1116478' door Wisseschout '1116478' door Wisseschout

MarokkoWestkust Marokko

MarokkoWestkust Marokko

Gezellig

Wisseschout

Onze twee bewakers van de parkeerplaats doden hun tijd met theedrinken en een spelletje dammen. Erg leuk om te zien hoe ze dit met hun zelfgemaakt dambord met dopjes van flessen voor elkaar krijgen. Ik mag erbij komen zitten en krijg vele glazen thee aangeboden.

'1116446' door Wisseschout '1116446' door Wisseschout

Marokko

Marokko

Van groen naar dor

Wisseschout

De verschillende landschappen in Marokko zijn nooit ver weg. Van een groene oase en rivierdal zo de bergen in en rijd je tussen de kale en roodbruine rotsen helemaal alleen. Bijna geen verkeer en zeker geen toeristen zodra je de kleine weggetjes neemt. Dus mijn tip. De RR weggetjes zijn heel veel verbeterd dus probeer het gewoon.

'1116434' door Wisseschout '1116434' door Wisseschout

Marokko

Marokko

Door een kleurrijk en

Wisseschout

In de buurt van Bouanane rijden we door een stil, kleurrijk en ruig gebied. We zien zowaar een rivier vol met water. Dit jaar is het erg droog, en veel rivieren staan droog.

'1116415' door Wisseschout '1116415' door Wisseschout

MarokkoZuid Sahara en oases

MarokkoZuid Sahara en oases

Rupsje nooit genoeg

Wisseschout

Ik was best verbaasd om die dag wel vier x een rups tegen te komen in de woestijn. Nu staan er ook wel planten en grassen. Die worden ook door de dromedarissen gegeten.

'1116403' door Wisseschout '1116403' door Wisseschout

Marokkoagadir-van-ait-kine

Marokkoagadir-van-ait-kine

Olijfolie

Wisseschout

Nadat hij met een eeuwenoude olijfpers in een soort kelder met veel kracht wat olijven uitgeperst had, kregen we wat te proeven. Het smaakte zoals....olijfolie :) Ik ben dus duidelijk geen fijnproever.

'1116377' door Wisseschout '1116377' door Wisseschout

EthiopiëOmovallei

EthiopiëOmovallei

Koffie drinken van ?

Wisseschout

Daar zitten we dan in dit huisje. Het is een beetje vol ! We krijgen koffie aangeboden in een kalebas. Alleen de koffie is gezet van de pellen van de koffiebonen. Want ja als je arm bent kun je koffie zelf niet kopen. Het is dus warm water met een licht rokerig smaakje. We zeggen dat het lekker is . Maar voor we mogen drinken neemt de oudste man een slok in zijn mond en sproeit het vervolgens in de ruimte [ gelukkig kende ik het woord corona toen nog niet ] Voorouder verering ?

'1116364' door Wisseschout '1116364' door Wisseschout

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Kebab

Wisseschout

Döner Kebab is een van oorsprong Turks vleesgerecht. Afwisselende laagjes gekruid vlees en vet die rond een vraagspit zijn gerold. Het kan lams, kalf of kippenvlees zijn. Je hoort het met een broodje te eten. De naam komt uit het Perzisch en betekend gebakken vlees. Bron Wikipedia. In Turkije kun je van wel honderd soorten genieten. Erg smakelijk. Wij gingen ervoor de drie maanden dat we hier rondtoerden.

'1116341' door Wisseschout '1116341' door Wisseschout

MongoliëCentraal Mongolië

MongoliëCentraal Mongolië

Betoverende...landsch

Wisseschout

Het is nog redelijk vroeg en ik blijf foto's maken van de landschappen die voorbij komen. De rode bergtoppen en de wolkenluchten met het groen als contrast. Smullen hoor. De weg is zoals gewoonlijk weer erg slecht. Hele vluchten hoenders voor de camper als we wat van de route afdwalen.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik