Weersing

'313456' door Weersing '313456' door Weersing

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

Siciliaanse...sinasap

Weersing

OM de vers geplukte sinasappels uit Sicilie naar de verschillende markten te vervoeren gebruikt met de zogenoemde "Ape", die beter door de kleine steegjes kunnen rijden.Ze worden dan natuurlijk wel helemaal volgepakt.

'313455' door Weersing '313455' door Weersing

ItaliëPalermo

ItaliëPalermo

Sardines inzouten

Weersing

Emmers vol hele kleine sardines maakte deze meneer schoon om ze daarna te halveren en in het zout te leggen.Een enorm werk wat allemaal met de hand moet gebeuren.

'300943' door Weersing '300943' door Weersing

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Statige herenhuizen i

Weersing

De buurt vanNotting Hill is niet alleen bekend vanwege de gelijknamige film die er gedraaid is, maar ook vanwege zijn huizen.Het blijft mooi om er rond te wandelen.Veel huizen zijn in goede staat en mooi gekleurd.

'477325' door Weersing '477325' door Weersing

Groot-BrittanniëLonden

Groot-BrittanniëLonden

Goedkoop van Londen..

Weersing

Er wordt veel reclame gemaakt voor de "Gatwick Express", maar aangezien deze rechtstreekse treinreis van 28 minuten wel erg duur is (£16,10 per enkele reis voor online boekingen), terwijl er ook nog een "gewone" treinmaatschappij bestaat die het voor de helft van de prijs doet,Southern Railways. Deze maatschappij doet hetzelfde trajekt in 31 minuten en stopt 2 keer kort voordat je aankomt op station Gatwick Airport, maar je betaalt £6,75 en dat is minder dan de helft dan de prijs vergeleken met de Gatwick express.Ook dit is een online boeking.Voorwaarde is dat je de trein moet nemen op de tijd die je hebt aangevraagd, of de eerstvolgende die plaatsen vor dezelfde prijs aanbiedt.Er zijn verschillende prijzen voor verchillende reistijden, maar er gaan 4 treinen per uur dus keuze genoeg.Als je meerdere personen reist, loopt je winst dus behoorlijk op.

'263493' door Weersing '263493' door Weersing

Zwitserland

Zwitserland

Zonsondergang nabij d

Weersing

Tijdens mijn rit van Montreux richting Italie kreeg het landschap en hele mooie gloed.Er was zon en er was slecht weer op komst en de combinatie ervan bracht deze prachtige kleuren.

'228279' door Weersing '228279' door Weersing

MaledivenDhaalu Atol

MaledivenDhaalu Atol

Gekleurd gezelschap

Weersing

Hele scholen kwamen we tegen tijdens het snorkelen. Allemaal verschillende soorten met allemaal verschillende kleuren. Ook het rif is heel mooi gekleurd waardoor het een moi geheel is onder wtaer.Voooral als de zon erbij is.

'228277' door Weersing '228277' door Weersing

MaledivenDhaalu Atol

MaledivenDhaalu Atol

Nemo

Weersing

De beroemde "Nemo" uit de gelijknamige film ben ik diverse keren tegen gekomen.Het is een annemoonvis die als het ware in de annemoon leeft.Hij verstopt zich dan ook graag als je te dichtbij komt.Hij heeft een hele mooie oranjekleur.

'228276' door Weersing '228276' door Weersing

MaledivenDhaalu Atol

MaledivenDhaalu Atol

Schildpad

Weersing

Tijdens de snorkelsafari had ik de kans om een fototoestel te lenen en dat heb ik gelukkig gedaan.Je kunt er wel blijven fotograferen. Bij dit schildpad moest ik vrij snel zijn want hij zwom gauw weer weg.Altijd mooi om te zien hoe een schildpad met een paar slagen meters weg kan zwemmen.

'224648' door Weersing '224648' door Weersing

MaledivenMale

MaledivenMale

Straatbeeld van Malé

Weersing

Het verschil tussen de jeugd en de oudere generatie is erg goed te zien op straat in Malé. De ouderen hebben allemaal sarongs en lopen op slippers, terwijl de jeugd gekleed is in spijkerbroek.Dat is hier bij dit winkeltje goed te zien,waar een opa met zijn kleinzoon buiten zitten.

'224646' door Weersing '224646' door Weersing

MaledivenMale

MaledivenMale

Vismarkt in Malè

Weersing

Op de vismarkt van Malè lag deze net gevangen anderhalve meter lange zwaardvis op de grond en wie een stuk ervan wilde kon zelf aanwijzen hoe groot het gesneden moest worden.Het geheel werd een beetje bloederig en het stonk er enorm, maar in ieder geval was het wel verse vis...

'224642' door Weersing '224642' door Weersing

MaledivenDhaalu Atol

MaledivenDhaalu Atol

Bounty eiland

Weersing

Met deze overhellende palmboom, witte strand en blauwe water is Velavaru een echt bounty eiland.Dit is wat je verwacht aan te treffen als je de Malediven bezoekt.

'223967' door Weersing '223967' door Weersing

MaledivenDhaalu Atol

MaledivenDhaalu Atol

De piloot is niet...a

Weersing

Na de landing zagen we tot ons vermaak dat de piloot nog niet klaar was met zijn werk. Hij moest zelf alle koffers van de gasten uit het ruim halen.

'223905' door Weersing '223905' door Weersing

MaledivenDhaalu Atol

MaledivenDhaalu Atol

Slecht weer op komst

Weersing

De Malediven staan bekend om hun onstabiele weer. Zo zit je in de zon, zo kun je binnen 5 minuten in een enorme onweersbui terechtkomen, zoals ons overkwam. Bij zonsondergang geeft dit wel een heel mooi effekt op de lucht.

'473755' door Weersing '473755' door Weersing

MaledivenDhaalu Atol

MaledivenDhaalu Atol

Snorkel safari

Weersing

Het Dhaalu atoll is niet zo toeristisch als vele andere atollen. Het reef is daardoor ongerept gebleven en als je op pad gaat om te duiken of snorkelen kom je bijna geen andere boten tegen.Er zijn maar 2 eilanden met een hotel en 1 daarvan waar wij zaten is Velavaru. Niets geen anti-erosie muren rond het eiland o.i.d.Wel een hele mooi snorkel safari die georganiseerd wordt door het hotel naar nabij gelegen onbewoonde eilandjes met een heel mooi rif. Vergeet je onderwater camera niet.Absoluut een excursie die je moet doen.Met snorkelen zie je een hele andere onderwater wereld dan met duiken.

'223894' door Weersing '223894' door Weersing

MaledivenSouth Ari Atol

MaledivenSouth Ari Atol

Paradijselijk eilandj

Weersing

Als je van de hoofdstad Malè richting zuid vliegt met het watervliegtuig en het is mooi weer, zie je overal fantastische tropische eilandjes liggen. Dit is zo'n paradijs vanuit de lucht gefotografeerd.

'207558' door Weersing '207558' door Weersing

ItaliëEmilia-Romagna

ItaliëEmilia-Romagna

Castello Estense

Weersing

De eerste steen voor de bouw van het kasteel Estense werd gelegd op 29 september 1385. Het kasteel diende in 1e instantie als politiek en militair controlepunt. Het kasteel staat inmiddels op de lijst van de Unesco en is vanaf 2004 na een grote renovatie weer geopend voor publiek.

'207557' door Weersing '207557' door Weersing

ItaliëEmilia-Romagna

ItaliëEmilia-Romagna

Kathedraal van Ferrar

Weersing

De kathedraal van Ferrara met eronder een winkelgalerij in piazza Trento e Trieste.De stijl is typisch "Veneto". Op de achtergrond is het palazzo municipale (gemeentehuis) te zien.

'186822' door Weersing '186822' door Weersing

KroatiëRovinj

KroatiëRovinj

Lief kerkje

Weersing

Dit lieve kerkje kwamen we zomaar tegen tussen de huizen en verborgen achter de parchtig gekleurde planten en bloemen. Al die verschillende kleuren die je tegenkomt in de stad is een waar genot.

'186820' door Weersing '186820' door Weersing

KroatiëRovinj

KroatiëRovinj

Trappen in het centru

Weersing

De vele trappen die je op en af moet als je door het centrum van Rovinj loopt geven een mooi effekt, maar wel heel gevaarlijk. Ze zijn spekglad en dus alleen met goede schoenen of zoals vele vrouwen deden, blootsvoets te belopen.

'186816' door Weersing '186816' door Weersing

KroatiëRovinj

KroatiëRovinj

Stadsbeeld oude...cen

Weersing

Mooi kontrast tussen de art galleries en het drogen van de was. Vele straatje zien er zo uit, maar het geeft een leuk gekleurd beeld.

'186813' door Weersing '186813' door Weersing

KroatiëRovinj

KroatiëRovinj

Rovinj - gezicht vana

Weersing

Als je langs het haventje loopt van Rovinj heb je nog steeds een schitterdn gezicht op de oude stad, maar dan van de andere kant.Overal zie je leuke terrasjes, waar je van het uitzicht kunt genieten.

'186809' door Weersing '186809' door Weersing

KroatiëRovinj

KroatiëRovinj

Rovinj - de oude stad

Weersing

Een beeld van de oude stad zoals je die ziet als je de stad binnenkomt.Mooi kontrast dat blauwe water met de gekleurde huizen

'186280' door Weersing '186280' door Weersing

KroatiëRovinj

KroatiëRovinj

Schattig restaurantje

Weersing

Rovinj heeft vele restaurantjes, maar in de oude stad zitten er een paar verscholen in oude panden die men heeft omgebouwd tot restaurantjes.Veel sfeer en goed eten.De eigenares heeft de mooie originele deur gehouden, wat veel sfeer geeft aan het pand

'186277' door Weersing '186277' door Weersing

KroatiëRovinj

KroatiëRovinj

Vergezicht op de oude

Weersing

Als je aan komt rijden krijg je de gehele stad te zien met de oude centrum dat op hoogte is gelegen.Bijna geheel omringd door water, wat een mooi kontrast geeft met de gekleurde oude huizen.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik