Vulture1960

9
Verenigde Staten Asheville
Asheville in North Caroline. Ik had er nog nooit van gehoord. We kwamen er na een prachtige rit door de Great Smoky Mountains in de Appalachen. Asheville is een stad met bijna 70.000 inwoners. Wij vonden het een hippiestad. Er heerst een gezellige ongedwongen sfeer. Dat zie je ook terug in de winkeltjes, restaurants en galerieën. Gelukkig heeft daar de globalisering in de winkelstraat nog niet plaatsgevonden. Je vind er veel winkels met kunst, souvenirs uit het flower power tijdperk maar ook winkels waar je spulletjes kunt kopen om te blowen. Ik heb er een paar prachtige T-shirts gekocht. Wij hebben de stad op met de benenwagen ontdekt dat is makkelijk te doen. Er zijn ook vele mooie gebouwen te zien zoals het stadhuis, het Battery Park Hotel, het Jackson-gebouw, de St. Lawrence-basiliek of de victoriaanse huizen in het Montford. Je kunt ook rondleiding door het grootste woonhuis van Amerika, Biltmore Estate (250 kamers) dat eigendom was van de familie Vanderbilt. Als je avontuurlijk ingesteld bent is erg ook genoeg te doen. In het centrum van de stad is een klimmuur. Je kunt raftend of tubend de Nantahayla rivier af. Je kunt er ook fietsen huren. Als je lekker en gezellig wilt eten is de Tollivers Crossing Irish Pub een echte aanrader. Jaarlijks in juni organiseert AshevilleFM.org een festival met veel country en grass muziek, dans workshops en ook een markt. Erg leuk om mee te maken. Asheville zeker een bezoek waard.
Stad
  • Mooie (groene) omgeving
  • Avontuurlijke activiteiten
  • Flower power sfeer
  • Historische gebouwen
  • Gezellige stad
  • entree Biltmore Estate is (te) prijzig
Review geplaatst op 2018-12-16
9
Oostenrijk Wenen
In Wenen waan je je terug in de tijd. Veel mooie grote en oude gebouwen , kastelen , kerken, parken. Heerlijk als het goed weer is om door heen te wandelen. De stad is makkelijk per voet te ontdekken. Als het weer wat minder is kun je de metro nemen dan kom je ook overal. Houd je van musea's dan is het echt genieten. Er zijn er wel een stuk of 30. Voor kermis vermaak met een picknick erachter ga je naar de Prater. Een prachtig park. Een ritje in het reuzenrad bied een prachtig uitzicht over de stad. Je kan ook een bezoek brengen aan de mooie dierntuin die de stad rijk is. Winkelen is er ook erg leuk. Je hebt een heel exclusief deel met alle dure merken. Het gewone gedeelte en overal tussen door de winkeltjes met het Oostenrijkse karakter. Eten en drinken kun je er goed en ook goedkoop en gezellig. Ze doen alleen niet veel aan groentjes op je bord. Ook 's-avonds is er genoeg vermaak. Breng een bezoekje aan een opera, maak een ritje in een paardenrijtuig door de stad of beklim de Stephansdom. Of gewoon lekker met een stukje taart op een terrasje mensen kijken.
Stad
  • Alles op loop afstand - hotel centrum
  • Karakterestieke oude gebouwen
  • Uitstekende metro verbindingen
  • veel musea
  • Goedkoop en lekker eten
  • Sommige eetgelegenheden mag je nog roken
Review geplaatst op 2017-03-15
1
Turkije Bodrum
een plaats waar je nog niet dood gevonden wil worden. Je wordt de hele tijd lastig gevallen door Nederlands sprekende Turken die je hun vooral Nep spuletjes willen verkopen.
Stad
  • Historische bezienswaardigheden
  • Nederlands sprekende verkopers erg opdringeri
  • Toeristisch
Review geplaatst op 2017-01-07
9
Oostenrijk
In Wenen waan je je terug in de tijd. Veel mooie grote en oude gebouwen , kastelen , kerken, parken. Heerlijk als het goed weer is om door heen te wandelen. De stad is makkelijk per voet te ontdekken. Als het weer wat minder is kun je de metro nemen dan kom je ook overal. Houd je van musea's dan is het echt genieten. Er zijn er wel een stuk of 30. Voor kermis vermaak met een picknick erachter ga je naar de Prater. Een prachtig park. Een ritje in het reuzenrad bied een prachtig uitzicht over de stad. Je kan ook een bezoek brengen aan de mooie dierntuin die de stad rijk is. Winkelen is er ook erg leuk. Je hebt een heel exclusief deel met alle dure merken. Het gewone gedeelte en overal tussen door de winkeltjes met het Oostenrijkse karakter. Eten en drinken kun je er goed en ook goedkoop en gezellig. Ze doen alleen niet veel aan groentjes op je bord. Ook 's-avonds is er genoeg vermaak. Breng een bezoekje aan een opera, maak een ritje in een paardenrijtuig door de stad of beklim de Stephansdom. Of gewoon lekker met een stukje taart op een terrasje mensen kijken.
Land
  • Alles op loop afstand - hotel centrum
  • Karakterestieke oude gebouwen
  • Uitstekende metro verbindingen
  • veel musea
  • Goedkoop en lekker eten
  • Sommige eetgelegenheden mag je nog roken
Review geplaatst op 2017-03-15
7
Italië
Maiori is een klein dorpje aan de Amalfitaanse kust. Het heeft een klein strand, jachthaven en een mooie kustlijn. Je kunt er ook een mooie bergwandeling maken naar het hoger gelegen kasteel Kasteel San Nicola de Thoro-Plano. Er staan ook mooie standbeelden in dit dorpje. Proef de typisch Italiaanse sfeer! Prachtplek om te zwemmen, van de natuur te genieten en een mooie wandeling naar het kasteel te maken. Om daar te genieten van het uitzicht. Als afsluiter lekker eten in het dorp. Je kunt er een leuke dag doorbrengen.
Budget-Reizen Reizen Met Kinderen Lekker Eten Drinken Bergen Kunst & Cultuur Zon, Zee En Strand
  • Mooi strand
  • Kasteel
  • natuur/wijnvelden
  • Dorp is niet zo groot
Review geplaatst op 2017-01-08
1
Turkije
een plaats waar je nog niet dood gevonden wil worden. Je wordt de hele tijd lastig gevallen door Nederlands sprekende Turken die je hun vooral Nep spuletjes willen verkopen.
Land
  • Historische bezienswaardigheden
  • Nederlands sprekende verkopers erg opdringeri
  • Toeristisch
Review geplaatst op 2017-01-07
8
Nederland Zuid-Holland
Wandeling over Landgoed de Horsten in Wassenaar. Dat klinkt bekend. Dat klopt het huis van onze Koning staat er. Maar je kan er vele mooie andere dingen zien. Ook veel dieren. Het is een prachtig landgoed met veel bos, polder en water. Veel vogels waaronder, boerenzwaluw, havik, veel eenden en ganzensoorten en nog veel meer fluiters. Maand mei is een prachtige maand om dit landgoed te bezichtigen. De seringen bij de Seringenberg staan dan in bloei. Boven op de berg (toren) Heb je een prachtig uitzicht van de zee tot aan Rotterdam. Ook staan er veel rododendrons. Nu staan de magnolia's in bloei. Maar ook in de andere maanden kan je er veel zien en doen. Je kunt er verschillende routes lopen die netjes met palen zijn aangegeven. Honden zijn niet toegestaan. Er is ook een theepaviljoen waar je een drankje en een hapje kunt doen. entree 1 euro dan mag je ook het aangrenzende Landgoed met Kasteeel Duivenvoorde (Voorschoten) voor bezoeken. entree 1, Papeweg 2245 AD in Wassenaar 2. Horstlaan, aan de zuidkant van Voorschoten Zomerseizoen: 1 april - 1 september: alle dagen, van 9.00 - 19.30 uur Je bent dan ook vlak bij de vlindertuin aan Veursestraatweg 195 B in Leidschendam. Ook zeker een bezoekje waard en leuk om te combineren.
Regio
  • Afwisselende natuur
  • Veel dieren en vogels
  • spot de koning en Königin :)
  • geen honden
Review geplaatst op 2016-12-28
10
Kenia Nakuru County
Lake Nakuru een prachtige veelzijdige bestemming. Bekend om zijn grote kolonie pelikanen en flamingo's. Maar er is nog veel meer te zien. Neushoorns, Leeuwen, zebra's, gnoes, bavianen en ook nog andere watervogels. Het mooie is dat je bij de flamingo's en de pelikanen je auto/truck uitzag. Je kan er een stukje wandelen. Je kan en moet eigenlijk ook naar boven rijden. Je hebt daar een picknickplaats en een prachtig uitzicht. Ook hier mag je weer je voertuig verlaten. Pas wel op geen ramen open laten staan of eten laten liggen de bavianen zijn brutaal! Maar het uitzicht over het meer is spectaculair. De verscheidenheid in natuur en in wild maakt het een prachtige plek voor een gamedrive!
Regio
  • Veel verschillen wild te zien
  • Grote vogel kolonie
  • Je mag je truck uit (meer + Picknick)
  • Mooie planten en bloemen
  • Brutale bavianen
Review geplaatst op 2016-12-28
10
Ecuador Galapagos eilanden
We brachten 5 nachten door op een boot. Meestal wordt er 's-nacht gevaren. Overdag doe je verschillende eilanden aan, om te wandelen of om te snorkelen. Het is een unieke ervaring omdat je zowel onderwater als bovenwater erg close met de beesten bent. Je mag het wild naderen tot op 2 meter. Je vindt er ook enkele unieke exemplaren die alleen op die eilanden voorkomen. Er is een strak schema. Je doet en ziet veel. Je wordt erg goed verzorgd. Een onvergetelijke ervaring. Het bezoek op de eilanden wordt gereguleerd. Er zijn dus wel andere toeristen, maar nooit in hordes.
Regio
  • close met het wild
  • mooie flora en fauna
  • avontuurlijk
  • je hebt het Columbusgevoel dat je ontdekkings
  • prijs
Review geplaatst op 2016-12-24
9
Kenia
Dit park is ongeveer 140 KM van Mombassa en 20 KM van Malinde. Een prachtige plek waar veel te doen is. Er is een soort mangrove strand. Je kan er zwemmen/snorkelen en picknicken aan het strand.Of maak een boottochtje met een kano. Je maakt een trip naar een van de eilandjes. Dat doe je door een locale gids in te huren die in de in een kano naar je bestemming brengt. Hij vertelt je over de flora en fauna . Op de plek waar je net gelopen hebt halen ze dan ineens krabbetjes uit het zand. We zien flamingo's en lopen over het strand. . Mooi ook om te zwemmen. Neem je snorkel spullen mee. De onderwaterwereld is daar bijzonder mooi. E r zijn ongeveer 150 harde en zachte koralen te zien (onderwater)Temperatuur van het water is het gehele jaar door boven de 20 graden. Na afloop van de dag kun je mee eten en dansen bij de locals .. Heel gezellig. Het is niet duur. (huur kano en mee eten) Het geld komt ten goede aan de locals en aan het park! Mooie trip voor een dag! Wil je meer weten zie http://www.kws.org/parks/parks_reserves/WMPR.html
Land
  • Prachtige natuur
  • Vriendelijke locals
  • Prachtige onderwaterwereld
  • bereikbaarheid
Review geplaatst op 2016-11-04
9
Portugal Azoren
Sao Miguel, een van de eilanden op de Azoren. Wij brachten er een week door op verschillende locaties. In de hoofdstad Ponta Delgada en in Villa Franco da Campo. Ponta Delgada is een gezellige stad. Je kunt er lekker eten en drinken en er zijn veel bezienswaardigheden. Bezoek ook eens de Botanische tuinen. De toren van het Stadhuis, meerdere kerken, het kasteel/fort, de markt en de Shopping Mall. Zeker de moeite waard. Alles in de stad is wandelend te doen. Neem 's-avonds een kijkje op de gezellige boulevard. Op het eiland zijn er veel fiets en wandelmogelijkheden. Het eiland is erg groen. De wandelroutes zijn goed gemarkeerd. Er word in het verkeer rekening gehouden met fietsers. In de stad druk om te fietsen in de mooie natuurgebieden kom je niet veel auto's tegen. Fietstocht van Lagoa do Canario naar Sete Cidades. lengte 20KM. Fietstocht Furnas. lengte 20KM Vanuit Furnas klein stukje klimmen en fietsen rond de vulkaan daarna afdalen naar Lagoa das Furnas. Kan je ook het meer rond fietsen. In Furnas kan je een lekker vulkanisch stoofpotje (Cozido) eten. Fietstocht van Gorreana (theeplantage) naar Ribeira Grande. 20km Mooie tocht langs de kust. Wandelen Lagoa do Foto lengte 13KM. Volgens de wandelroute naar het meer door een sprookjesachtig gebied. Aan het meer picjnicken en zwemmen. Wandelen Faial da Terra. 4 Vanuit het dorp naar de waterval
Regio
  • Cete Cidades (meer en watersport)
  • Lagoa do Fogo (meer)
  • Furnas (Vulkanisch dorp)
  • Failal da Terra (waterval)
  • Cha Gorreana (theeplantage)
  • Veel groen
  • buiten de dorpen weinig cafetaria's
Review geplaatst op 2016-10-26

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 38 | Community toppers

Traditionele vissers ... Foto: Antwan

1. Topreview: n.v.t.
2. Topfoto & tip: Traditionele vissers ... door Antwan
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: Elleke
5. Nieuwkomer: MGPhotography

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik