vschoice

'332964' door vschoice '332964' door vschoice

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Skyline San Fransisco

vschoice

Skyline van San Fransisco gezien vanaf Alcatraz. Goed te zien de beroemde hoogteverschillen van de stad, een decor voor vele Amerikaanse series en films. SF is op zeker 43 heuvels gebouwd.

'332279' door vschoice '332279' door vschoice

VietnamMekong Delta

VietnamMekong Delta

Hoeveel eenden?

vschoice

Als je eens in de Mekong Delta bent geweest zal je het wel herkennen, regelmatig zie je in de boot of achterop de motobike tassen gevuld met eenden. Waarschijnlijk gefokte eenden zonder noemenswaardige vleugels, te gebruiken voor het avondmaal... triest om te zien, maar wel onderdeel van de cultuur. Hoeveel eenden tel je?

'331753' door vschoice '331753' door vschoice

ChinaGuangxi en Guizhou

ChinaGuangxi en Guizhou

Pukkellandschap

vschoice

Vele foto's zijn hier op RR al te vinden van dit fascinerende pukkellandschap in de omgeving van Guillin, om precies te zijn vlakbij Yangshuo. De manier om het karstgebergte te ervaren is met de bamboeboot over de Li River of met de fiets lekker ronddwalen op wegen die niet op de kaart staan :-) Je kan het ook combineren, met de fiets op een bamboevlot terug naar Yangshuo aan het einde van de dag.

'331192' door vschoice '331192' door vschoice

SingaporeSingapore

SingaporeSingapore

Wasgoed

vschoice

Aparte manier van wasgoed ophangen aan woontorens in Singapore. Geen lijntje spannen, maar een soort vlaggenmast of hengel ;-) Het lijkt goed te werken in ieder geval.

'330808' door vschoice '330808' door vschoice

DenemarkenKopenhagen

DenemarkenKopenhagen

Tietgenkollegiet

vschoice

Studentenhuisvesting met 360 kamers in het district Ørestad in Kopenhagen ontworpen door Deense architecten Lundgaard & Tranberg in 2006. Het ontwerp is geïnspireerd op de traditionele zuid-Chinese Hakka-architectuur. De Hakka-Chinezen wonen [nog steeds] in tulou, soort ronde ommuurde woongebouwen gemaakt van aarde. De Hakka werden vroeger gediscrimineerd en hadden op deze manier bescherming en onderdak.

'330589' door vschoice '330589' door vschoice

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

VietnamHo Chi Minh stad (Saigon)

Industriehaven HCMC

vschoice

Een bijzonder boottochtje in Ho Chi Minh City [Saigon] brengt ons langs de industriehavens met ondergaande zon. Naast deze industrieën kwamen we langs krottenwijken aan het water. Kortom behoorlijke contrasten in deze stad die zich behoorlijk aan het ontwikkelen is!

'330489' door vschoice '330489' door vschoice

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

Nevel

vschoice

Uitzichtpunt van waar iedereen de vulkaan Bromo op Java komt aanschouwen [de vulkaan zelf staat hier niet op de foto], wat een schitterend schouwspel is het zodra de zon opkomt! Je ziet hier net na zonsopgang de nevel langzaam wegtrekken...

'330361' door vschoice '330361' door vschoice

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Antelope Canyon -...M

vschoice

Antelope Canyon; door water uitgesleten kloven vlakbij Lake Powell en het dorpje Page. Met de jeep maak je de rit richting de canyons. Zeer toeristisch, maar niet voor niets, het is een fascinerend en door prachtige lichtval een fotogeniek stukje natuur! Met een beetje fantasie zie je op de foto Monument Valley in het klein:-)

'330107' door vschoice '330107' door vschoice

NederlandRotterdam

NederlandRotterdam

Architectuurstad R'da

vschoice

Blijft toch gek dat er niet een categorie architectuur is bij RR! Dit is het Scheepvaart en Transport College op de Lloydstraat 300 te Rotterdam van Neutelings Riedijk Architecten. De vorm van het gebouw is de abstracte vorm van een binnenvaartschip met de brug uitkijkend over het water en de havens. De bekleding van de gevel refereert aan de containers in de haven.

'330105' door vschoice '330105' door vschoice

DenemarkenKopenhagen

DenemarkenKopenhagen

Scherpe Punten

vschoice

Hippe Deense architectuur, een fragment van het woongebouw 'VM house' van JDS Architects aan de Ørestads Boulevard in Kopenhagen, opgeleverd in 2005. In Kopenhagen is veel te zien aan nieuwe ontwikkelingen op gebied van moderne architectuur! Weer eens wat anders dan die vreselijk toeristische zeemeermin of Nyhavn.

'329854' door vschoice '329854' door vschoice

NederlandZuid-Holland

NederlandZuid-Holland

Stalen Oog

vschoice

De Nieuwe Rijn in Leiden, op de kade, stalen oog voor het aanleggen van een sloep. Op de achtergrond de Koornbrug uit 1642 en dankt zijn naam aan het feit dat daar vroeger koren werd verhandeld.

'329619' door vschoice '329619' door vschoice

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Doorsnede aardkorst

vschoice

Uitzicht vanuit Desert View Watchtower van 21 meter hoog uit 1932 op de South Rim van de Grand Canyon. Mooi om vanuit de toren echt een stuk over de canyon heen te kijken met de zichtbare lagen van het gesteente onder het aardoppervlak met dat aparte tafelbergje.

'329351' door vschoice '329351' door vschoice

MexicoCentraal Mexico

MexicoCentraal Mexico

Racekever

vschoice

Vele kevers in Mexico, maar deze in Puebla [de stad waar de grootste volkswagenfabriek van Mexico staat] is wel een speciale uitvoering! Je zou je net superman voelen als je wegrijdt in zo'n kever;-)

'329229' door vschoice '329229' door vschoice

MexicoYucatan

MexicoYucatan

Chaac de Regengod

vschoice

Mayasteden Kabah en Uxmal liggen op 18 km afstand van elkaar, beiden volgens de 'Puuc-stijl' gebouwd. Kabah, waar deze foto is genomen, geldt als een van de mooiste voorbeelden van deze stijl. Dit fragment is van het paleis van de maskers, waar de gevel was opgetrokken uit honderden met de hand gemaakte Chaac-gezichten. Chaac was de regengod!

'329136' door vschoice '329136' door vschoice

GuatemalaCentraal en Oosten Guatemala

GuatemalaCentraal en Oosten Guatemala

Petén Itzá

vschoice

Flores, een prachtig plaatsje in Guatemala! [prima als uitvalsbasis voor de indrukwekkende Maya-site Tikal] Echt de moeite waard om daar een boottochtje over het Meer van Petén Itzá te maken tegen de avond met ondergaande zon. Het oudste gedeelte van Flores ligt op een schiereiland in dat meer, wat in vervlogen tijden de Maya-stad Tayasal was.

'329010' door vschoice '329010' door vschoice

MexicoYucatan

MexicoYucatan

El Nino

vschoice

Prachtig verouderd vw-busje in Vallodolid, heel veel meegemaakt lijkt het. Achterop [niet op de foto te zien] staat 'El Nino' gespoten. Waarschijnlijk heeft dit busje vele orkanen doorstaan tijdens de El Nino periode :-) El Nino betekent kerstkind, door vissers wordt de periode die ronde kerst 1 keer per 3 a 5 jaar voorkomt zo genoemd, dan is er meer kans op orkanen door opgewarmd zeewater.

'328850' door vschoice '328850' door vschoice

ChinaShanghai

ChinaShanghai

Parapluutjes

vschoice

Het bekende uitzicht vanaf de Bund [een lange promenade langs de Huangpu-rivier] op het zakendistrict Pudong van Shanghai. Het was een verschrikkelijke hete dag, dan steken de Chinezen massaal een paraplu op tegen de zon in vele kleurvariaties, wat dan wel weer vrolijk afsteekt tegen grijzige skyline...

'328698' door vschoice '328698' door vschoice

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Wolkenkrabber?

vschoice

In Istanbul, een prachtige stad, staat deze soort van minaret als een monument voor de blauwe moskee. Het deed mij gelijk denken aan een wolkenkrabber, bekijk maar eens door de oogharen. Zal wel een afwijking van mij als architect zijn...;-)

'328465' door vschoice '328465' door vschoice

SpanjeSevilla

SpanjeSevilla

Calatrava Glijbaan?

vschoice

Puente del Alamillo over de Guadalquivir van Calatrava, gebouwd om de infrastructuur voor voetgangers rondom de expo '92 te verbeteren. De tuibrug is 250 meter lang en verbind de wijk Triana met het stadscentrum. Hier wordt de voetgangersbrug ook voor andere doeleinden gebruikt, namelijk als glijbaan voor de lokale hangjeugd! Ondanks de aangebrachte voorzieningen beneden aan de 'glijbaan' wordt er nog vrolijk gegleden met alle risico's van dien. Misschien een idee voor een volgend brugontwerp, een geïntegreerde glijbaan!!!

'328396' door vschoice '328396' door vschoice

Verenigde StatenSan Francisco

Verenigde StatenSan Francisco

Ontsnapt?

vschoice

Zou hij de overkant gehaald hebben? Bijzonder om te zien zo'n gevangenis-eiland, ik heb het natuurlijk over Alcatraz in de baai van San Fransisco! Op de foto een beetje gespeeld met contrasten, maar het lijkt nu alsof er net een gevangene ontsnapt is via het kapotte hek met aan elkaar gelijmde regenjassen als opblaasbaar vlot ;-) Het eiland is in de 18e eeuw ontdekt door een spanjaard en noemde het "La Isla de los Alcatraces," wat "het eiland van de pelikanen" betekent. Alleen ik heb geen pelikaan gezien...het is natuurlijk een trekvogel, misschien in andere delen van het seizoen worden ze daar nog steeds gespot?

'328028' door vschoice '328028' door vschoice

Groot-BrittanniëEdinburgh

Groot-BrittanniëEdinburgh

Scottish Parliament..

vschoice

Een gevelfragment van de Scottish Parliament Building in Edinburgh. Door overlijden in 2000 heeft Enric Miralles [1955, bekend van oa Igualada Cemetery in Barcelona], de Catalaanse architect van het Schotse Parlementsgebouw nooit het eindresultaat kunnen zien. Het is een bijzonder gebouw met hele mooie aparte elementen en detaillering.

'327900' door vschoice '327900' door vschoice

Groot-BrittanniëEdinburgh

Groot-BrittanniëEdinburgh

Forth Bridge 2

vschoice

Deel 2 van de serie Forth Bridge. Bizar om te zien vind ik hier de schaal van de brug ten opzichte van het onderliggende dorpje North Queensferry. De brug heeft een doorvaarthoogte van 45 meter en er zit 54.860 ton staal en 7 miljoen klinknagels in verwerkt...

'327791' door vschoice '327791' door vschoice

Groot-BrittanniëEdinburgh

Groot-BrittanniëEdinburgh

Forth Bridge 1

vschoice

Deze gigantische spoorbrug uit 1890 met een lengte van 2,5 km ligt tussen North Queensferry en Queensferry iets ten noordwesten [16 km] van het centrum van Edinburgh. De brug is gebouwd om een orkaan te kunnen weerstaan dit in tegenstelling tot z'n voorganger de Tay Bridge. Saillant detail, de bouw heeft ongeveer 54 mensen het leven gekost.

'327634' door vschoice '327634' door vschoice

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Zonde!

vschoice

Een vervallen gebouw naast een hutong in het centrum van Kunming. Echt zonde wat mij betreft, prachtige architectuur. Wat zou de functie geweest zijn? En waarom zo laten verloederen?

Community updates

COLUMBUS 15 JAAR
09-06-2020 Sinds 2005 biedt Columbus een tegenantwoord op massatoerisme. Door onvergetelijke reiservaringen met hart voor de lokale cultuur en natuur in kaart te brengen en een eerlijke dialoog aan te gaan over de impact van reizen. Met veel plezier en gepaste trots kijken we deze zomer terug op 15 jaar reisontdekkingen.

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 26 | Community toppers

Slaapplaats in Dallol. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Openluchtmuseum in Rusland door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Slaapplaats in Dallol door Dreamer666
3. Topblog: Een avond op de Noordpier door TravelGoom
4. Communitylid van de week: Ellen69
5. Nieuwkomer: n.v.t.

week 25 | Community toppers

Ethiopië Mursi. Foto: Ameerakker

1. Topreview: Agadir van ait kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Ethiopië Mursi door Ameerakker
3. Topblog: Verloren in zand door Agrotewal
4. Communitylid van de week: E.J.
5. Nieuwkomer: Annaspets62

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

FOTOWEDSTRIJD: Culinair
Vreemde gerechtjes proeven, aparte drankjes proberen, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Deel nu je culinaire reisfoto's met ons en maak kans op publicatie in Columbus Travel én extra profielpunten.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik