Vanweydom

'322299' door Vanweydom '322299' door Vanweydom

EthiopiëLalibela

EthiopiëLalibela

Uit album...Volwassen

Vanweydom

Uit het album Volwassenogen Ethiopië (2008). Opname gemaakt in Lalibela in Ethiopië. Lalibela is de tweede heilige stad van Ethiopië en wereldberoemd vanwege de in de rotsen uitgehouwen kerken. Tijdens onze rondgang hoorden we gezang uit een van de vertrekken.

'320928' door Vanweydom '320928' door Vanweydom

EthiopiëOmovallei

EthiopiëOmovallei

Uit album Kinderogen,

Vanweydom

Uit het album Kinderogen, Ethiopië (2008). Hamar jongens. Opname gemaakt in het Mago national Park in het zuidwesten van Ethiopië. Door gebruik te maken van een 80-200mm zoomlens krijg ik de gewenste diepte in de opname. De brandpuntafstand was hierbij ingesteld op 105mm.

'320927' door Vanweydom '320927' door Vanweydom

IndonesiëBali

IndonesiëBali

Uit album...Volwassen

Vanweydom

Uit het album Volwassenogen, Indonesië (2007). Opname gemaakt op Bali, tijdens een tempelceremonie te Ubud. Hoewel het gemiddelde inkomen op Bali laag is en de mensen dien ten gevolge weinig te besteden hebben, toont het portret van deze oude man mij een andere rijkdom. Zijn waardige, ingetogen gelaatsuitdrukking maakt deze man ongetwijfeld tot een van de belangrijkste oudere in zijn omgeving. En voor mij tot een prachtig object voor weer een nieuwe portretfoto.

'320789' door Vanweydom '320789' door Vanweydom

EthiopiëAmhara

EthiopiëAmhara

Uit album kinderogen,

Vanweydom

Uit het album Kinderogen, Ethiopië (2008). Opname gemaakt in de Simien Mountains National Park, het hooggebergte van centraal Ethiopië. Deze foto is een prachtig voorbeeld van wat ik bedoel met de zin: ”Met behulp van een goede zoomlens probeer ik om zo dicht mogelijk bij de te portretteren personen te komen, om als het ware in hun hoofd en daarbij in hun gedachten te kijken.” En hier wordt werkelijk gekeken… Door de jongen en door mij. Wat we werkelijk denken zullen we nooit weten, maar dat we denken is duidelijk. De rest blijft voor onze fantasie. Een portretfoto moet mijnsinsziens uitnodigen tot verwondering, bewondering en het stellen van vragen: “Hoe kan het? Wat is hier aan de hand?”

'320786' door Vanweydom '320786' door Vanweydom

EthiopiëOmovallei

EthiopiëOmovallei

Uit album Kinderogen,

Vanweydom

Uit het album Kinderogen, Ethiopië (2008). Opname gemaakt in zuidwest Ethiopië bij de Mursi in het Mago National Park. Het belang van de ogen wordt hier nog verstekt door het hoofddeksel dat de jongen draagt, of beter gezegd, voor ons heeft opgezet. Ik verdenk hem ervan, dat hij speciaal voor de foto, waarvoor wij (alleen in dit deel van Ethiopië overigens ) onder het motto foto of geen foto een paar Bir dienen te betalen, ongetwijfeld om zijn marktwaarde te verhogen, deze “snuisterij” heeft opgezet. Een uitermate effectief gebleken tactiek. Immers, de foto is gemaakt en betaald!

'319914' door Vanweydom '319914' door Vanweydom

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Uit album kinderogen.

Vanweydom

Uit het album Kinderogen, Indonesië (2007). Een tweede opname uit de serie Meisjes op school. Door simpelweg anders in te zoomen en scherp te stellen, probeer ik andere accenten en meer diepte in de opname te verwezenlijken.

'319913' door Vanweydom '319913' door Vanweydom

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Uit album Kinderogen.

Vanweydom

Uit het album Kinderogen, Indonesië (2007). Meisjes op school. Opname gemaakt op West Sumatra. We bezoeken een school, waar op dat moment een feestelijke bijeenkomst wordt gehouden met de leerlingen en de ouders. Wij mogen overal kijken en foto’s maken. Uit de serie heb ik twee foto’s geselecteerd, vanwege het beeld, de kleur en de scherptediepte. Juist in een groep en zoals hier in een klaslokaal, is het mogelijk om verrassende effecten te bereiken met een tele zoomlens, door die op verschillende dieptes scherp te stellen.

'319782' door Vanweydom '319782' door Vanweydom

VietnamCentraal Vietnam

VietnamCentraal Vietnam

Uit album Vietnamese.

Vanweydom

Uit het album Vietnamese Ogen, Vietnam (2010). Deel 2 uit een serie gemaakt tijdens een dansvoorstelling in het keizerlijk theater in Hué. Dezelfde danseres nu met gesloten waaier.

'319777' door Vanweydom '319777' door Vanweydom

VietnamCentraal Vietnam

VietnamCentraal Vietnam

Uit album Vietnamese.

Vanweydom

Uit het album Vietnamese Ogen, Vietnam (2010). Deel 1 uit een serie gemaakt tijdens een dansvoorstelling in het keizerlijk theater in de Citadel in Hué. Danseres met geopende waaier. Fotograferen tijdens het optreden is, zoals overal in Vietnam, geen enkel probleem.

'319121' door Vanweydom '319121' door Vanweydom

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Uit album Kinderogen.

Vanweydom

Uit het album Kinderogen, Indonesië (2007). Opname gemaakt op Sumatra. De prachtige kleuren en de trieste blik in de ogen en rond de mond troffen mij zeer. En telkens weer de ogen. Om de ogen mooi in beeld te brengen en om te voorkomen, dat ze als “zwarte vlekken” in het beeld komen te staan, maak ik altijd gebruik van een invulflits.

'319119' door Vanweydom '319119' door Vanweydom

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Uit album Kinderogen.

Vanweydom

Uit het album Kinderogen, Indonesië (2007). Opname gemaakt op Sumatra. We bezoeken een dorp en zijn in een klap plaatselijk beroemd…. Mensen komen overal vandaan om te kijken wat er aan de hand is. Ik maak graag ongekunstelde, niet geposeerde portretten. Een mooi aspect is daarbij , ik geeft het maar een naam, het “invliegende portret.” De geportretteerde komt als het ware het beeldkader invliegen en ik druk af. Enige snelheid en alertheid mijnerzijds is daarbij geboden.

'319118' door Vanweydom '319118' door Vanweydom

EgypteAswan

EgypteAswan

Uit album Egyptische.

Vanweydom

Uit het album Egyptische ogen. (2009) Oude man. Opname gemaakt op de mark in Aswan. Door gebruik te maken van een goede zoomlens probeer ik om zo dicht mogelijk bij het onderwerp te komen. Wat zal de man denken? Wat zal deze dag hem nu weer brengen? Waarschijnlijk niet te veel…

'318660' door Vanweydom '318660' door Vanweydom

EgypteCairo

EgypteCairo

Egyptische ogen,...Ca

Vanweydom

Foto uit het album Egyptische ogen. 2009 Gemaakt op de markt in Cairo, tegen het vallen van de avond, als iedereen naar buiten komt en de straten vol lopen met mensen. Ik wordt meegevoerd in de drukte van het moment en ik fotografeer portretten, de een na de ander. Ogen zijn voor mij het hoofdthema in de portretfotografie. Met behulp van een goede zoomlens probeer ik om zo dicht mogelijk bij de te portretteren personen te komen, om als het ware in hun hoofd en daarbij in hun gedachten te kijken. Als ik zo dicht bij kom, zou ik dan nog meer te weten komen?

'306948' door Vanweydom '306948' door Vanweydom

EthiopiëTigray

EthiopiëTigray

Album Kinderogen,...E

Vanweydom

Uit het album Ethiopische ogen. (2008) Opname gemaakt tijdens een ochtendwandeling door het Simien Gebergte. Het is regentijden en er hangt wat mist. Onderweg ontmoeten wij een aantal kinderen, die voor ons een gezang aanheffen. Ik fotografeer. Het licht in de mist is fantastisch! Ogen zijn voor mij het hoofdthema in de portretfotografie. Met behulp van een goede zoomlens probeer ik om zo dicht mogelijk bij de te portretteren personen te komen, om als het ware in hun hoofd en daarbij in hun gedachten te kijken.

'306946' door Vanweydom '306946' door Vanweydom

EthiopiëOmovallei

EthiopiëOmovallei

Album volwassenogen,.

Vanweydom

Uit het album Volwassenogen, Ethiopie. Oude Konso vrouw. Het lijkt er op, dat "dereizigers" (zie elders op deze site) deze dame (zelfde haarmuts, zelfde truitje, zelfde halskettingen) ook heeft gefotografeerd. Of zou het toch een ander zijn? Ogen zijn voor mij het hoofdthema in de portretfotografie. Met behulp van een goede zoomlens probeer ik om zo dicht mogelijk bij de te portretteren personen te komen, om als het ware in hun hoofd en daarbij in hun gedachten te kijken.

'306782' door Vanweydom '306782' door Vanweydom

EthiopiëAmhara

EthiopiëAmhara

Ethiopie: Oude vrouw.

Vanweydom

Uit het album Ethiopische ogen. (2008) Opname onderweg gemaakt op de markt van Bahir Dar. Ogen zijn voor mij het hoofdthema in de portretfotografie. Met behulp van een goede zoomlens probeer ik om zo dicht mogelijk bij de te portretteren personen te komen, om als het ware in hun hoofd en daarbij in hun gedachten te kijken.

'305471' door Vanweydom '305471' door Vanweydom

VietnamCentraal Vietnam

VietnamCentraal Vietnam

Vietnamese ogen, vrou

Vanweydom

foto uit het album Vietnamese ogen. (2010). Vrouw met strooien hoed en mondbescherming. In Vietnam geen overbodige luxe, vanwege de enorme hoeveelheid rondrazende brommertjes. Maar dat is het nu juist niet. Vrouwen beschermen hun gezicht tegen de zon. Bruin worden is in Vietnam geen schoonheidsideaal. Ogen zijn voor mij het hoofdthema in de portretfotografie. Met behulp van een goede zoomlens probeer ik om zo dicht mogelijk bij de te portretteren personen te komen, om als het ware in hun hoofd en daarbij in hun gedachten te kijken. Als ik zo dicht bij kom, zou ik dan nog meer te weten komen?

'305466' door Vanweydom '305466' door Vanweydom

EthiopiëOmovallei

EthiopiëOmovallei

Ethiopische ogen,...H

Vanweydom

Uit het album Ethiopische ogen. (2008) Opname gemaakt tijdens mijn bezoek aan de Omovalei in West Ethiopie. Moeder en kind op weg naar huis. Ogen zijn voor mij het hoofdthema in de portretfotografie. Met behulp van een goede zoomlens probeer ik om zo dicht mogelijk bij de te portretteren personen te komen, om als het ware in hun hoofd en daarbij in hun gedachten te kijken.

'305462' door Vanweydom '305462' door Vanweydom

EthiopiëTigray

EthiopiëTigray

Ethiopische ogen,...j

Vanweydom

Uit het album Ethiopische ogen. (2008) Opname gemaakt tijdens een ochtendwandeling door het Semien Gebergte. Het is regentijden en er hangt wat mist. Onderweg ontmoeten wij een aantal kinderen, die voor ons een gezang aanheffen. Ik fotografeer. Het licht in de mist is fantastisch! Ogen zijn voor mij het hoofdthema in de portretfotografie. Met behulp van een goede zoomlens probeer ik om zo dicht mogelijk bij de te portretteren personen te komen, om als het ware in hun hoofd en daarbij in hun gedachten te kijken.

'305461' door Vanweydom '305461' door Vanweydom

VietnamMekong Delta

VietnamMekong Delta

Vietnamese ogen,...jo

Vanweydom

Uit het album Vietnamese ogen. (2010) Portret gemaakt ergens onderweg in de Mekongdelta. Dit is wat ik bedoel met Vietnamese ogen.... Ogen zijn voor mij het hoofdthema in de portretfotografie. Met behulp van een goede zoomlens probeer ik om zo dicht mogelijk bij de te portretteren personen te komen, om als het ware in hun hoofd en daarbij in hun gedachten te kijken.

'305443' door Vanweydom '305443' door Vanweydom

VietnamNoord Vietnam

VietnamNoord Vietnam

Vietnamese ogen,...me

Vanweydom

foto uit het album Vietnamese ogen. Album met een serie portretfoto's gemaakt in 2010 op een reis door Vietnam. Meisje gezeten op de trappen van het etnologisch museum in Hanoi. Op schoolreis. Het is opvallend om te zien, dat in Vietnam kinderen kunnen spelen, uit zijn met school en nu eens niet hoeven te werken zoals in veel andere derde wereldlanden. Ogen zijn voor mij het hoofdthema in de portretfotografie. Met behulp van een goede zoomlens probeer ik om zo dicht mogelijk bij de te portretteren personen te komen, om als het ware in hun hoofd en daarbij in hun gedachten te kijken.

'305440' door Vanweydom '305440' door Vanweydom

EthiopiëAmhara

EthiopiëAmhara

Ethiopische ogen, man

Vanweydom

foto uit het album Volwassenogen. Album met een serie portretfoto's gemakt in 2008 in Ethiopie. Deze foto werd gemaakt langs de weg naar het Semien Gebergte. De mensen kijken naar ons en wij kijken terug. Daarnaast is er ook een album kinderogen op deze reis ontstaan. Ogen zijn voor mij het hoofdthema in de portretfotografie. Met behulp van een goede zoomlens probeer ik om zo dicht mogelijk bij de te portretteren personen te komen, om als het ware in hun hoofd en daarbij in hun gedachten te kijken.

'305437' door Vanweydom '305437' door Vanweydom

EthiopiëOmovallei

EthiopiëOmovallei

Ethiopische ogen,...h

Vanweydom

foto uit het album Volwassenogen. Album met een serie portretfoto's gemaakt in 2008 in Ethiopie. Daarnaast is er ook een album kinderogen op deze reis ontstaan. Ogen zijn voor mij het hoofdthema in de portretfotografie. Met behulp van een goede zoomlens probeer ik om zo dicht mogelijk bij de te portretteren personen te komen, om als het ware in hun hoofd en daarbij in hun gedachten te kijken.

Community updates

BLOGS
20-09-2020 Heb jij de survey al ingevuld? (zie het bericht van 15/9) Zodra we eind van de week alle inzendingen binnen hebben, zullen we nogmaals kijken wat de wensen over de blogs zijn. De reeds geplaaste blogs zijn hier nog terug te lezen. Deze zullen binnenkort nog wel per land zichtbaar blijven. Houd deze rechterkolom de komende tijd in de gaten, om op de hoogte te blijven van onze nieuwtjes ...

JOUW MENING TELT!
15-09-2020 Om beter inzicht te krijgen in hoe leden de Columbus Community gebruiken en ervaren, en om de belangrijkste wensen in kaart te brengen, nodigen wij je graag uit om deel te nemen aan de Columbus Community Survey. De survey zal ong. 10 minuten in beslag nemen. Doe mee

WEBSITE UPDATE
14-09-2020 Alle landen -en onderliggende bestemmingspagina's hebben inmiddels een totale make-over gekregen. Mocht je tijdens je bezoek tegen fouten aanlopen op de website, laat het ons dan weten via communityhost@columbusmagazine.nl

OPROEP: FOTOWEDSTRIJD GRIEKSE GEHEIMEN
11-09-2020 Meedoen kan nog t/m 30 september! Verklap ook jouw grootste Griekse geheim en win een reis naar Kreta! Zo doe je mee 
Deze communityleden gingen je voor >> 

week 37 | Community toppers

Ongerept Ndutu Foto: Ellen69

1. Topreview: Namibië • Twyfelfontein door Barga
2. Topfoto & tip: Ongerept Ndutu door Ellen69
3. Topblog: n.v.t.
4. Communitylid van de week: LRison
5. Nieuwkomer: A.debeen

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

GRIEKSE GEHEIMEN
Dat verscholen baaitje op Kreta, dat fantastische dakterras in Athene of die heerlijke wandelroute in de bergen van Epirus – elke Griekenlandganger heeft zijn eigen favoriete reisgeheim. Verklap jouw grootste Griekse geheim aan ons en maak kans op een volledig verzorgde reis naar Kreta. Je zal een week lang door Columbus in de watten worden gelegd en je foto's worden gepubliceerd in ons blad! Natuurlijk heeft elk geheim bewijs nodig dus vragen we je om je tip te vergezellen van een duidelijke en liefst inspirerende foto. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik