valari

'441401' door valari '441401' door valari

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Pink ladies

valari

Tijdens een 3 daagse trekking van Kalaw naar het beroemde Inle Lake in Myanmar kom je veel monniken tegen, maar ook hele vrolijke nonnen, die niet bang zijn voor de camera.

'441012' door valari '441012' door valari

BirmaBagan

BirmaBagan

Op een rijtje

valari

In een regio zo groot als de stad Utrecht staan meer dan 4000 tempels en pagodes. De beste manier om dit te bekijken is met een elektrische fiets. De fiets hebben net iets bredere banden dan een normale fiets, waardoor je ook makkelijker over de omverharde wegen verplaats. Elke tempel of pagado staat vol met beelden en ik vond deze bijzonder omdat alle budda's om elkaar lijken, maar net verschillende door andere uitdrukkingen op het gezicht en de kleur

'438957' door valari '438957' door valari

Nieuw-ZeelandDunedin omgeving

Nieuw-ZeelandDunedin omgeving

Volledig ontspannen

valari

Al even geen toerist meer gezien of gehoord. Mijn telefoon heb ik uitgezet en ik word volledig opgeslokt door de ruige kustlijn, spannende rotspartijen en de bijzondere kleur van het zand. Gek, hoe tijdens een wereldreis, het gebrek aan contact met de westerse wereld, al mijn zintuigen op scherp zet. Alles om me heen, het sprookjesachtige decor, de fel blauwe lucht en eindeloze horizon is hier plots bijzonder aanwezig. De zon brandt, in de verte slaan de golven op de rotsen en dan opeens duikt er een zeeleeuw naast me op. Het is hier zo stil, dat je mijn hart kan horen kloppen in mijn borst en even raak ik in paniek. Hij komt steeds dichterbij, om op 2 meter afstand tot stilstand te komen. Hij kijkt me aan, hij zucht en komt dan, net als ik, tot volledige ontspanning op het goudgele strand van Nieuw-Zeeland. Wat is de natuur toch mooi!

'397668' door valari '397668' door valari

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Kom maar even kijken

valari

Ze willen allemaal op de foto. Hampi is een historisch plek in de provincie Karnataka, India. Ook voor de lokale bevolking, dus bussen vol schoolkinderen, die hier les krijgen in geschiedenis en archeologie. Maar het is vooral een leuk dagje uit en een hele belevenis om al die westerse toeristen te ontmoeten.

'396944' door valari '396944' door valari

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Sebra!

valari

Strike a pose.. Ze bleven even staan. Alsof moeder trots was om haar jong te showen. Prachtig gezicht midden in het Krugerpark. Zwart wit, omdat het dan nog meer 1 geheel is.

'396713' door valari '396713' door valari

IndiaKerala

IndiaKerala

Romantisch tochtje

valari

Kan er geen genoeg van krijgen. Tot 2 keer toe heerlijk wezen varen over de backwaters, super verse vis gegeten en even het echte vakantiegevoel in het drukke India.

'396189' door valari '396189' door valari

Sierra LeoneFreetown

Sierra LeoneFreetown

West Afrika BEST Beac

valari

River beach no 2!! West Afrika's mooiste strand, als je het mij vraagt. De lokale community houd het strand mooi en schoon voor een kleine vergoeding. Je kunt er heerlijk 'zo uit de zee eten' en de lokale bevolking kan ook zorgen voor de nodigen koude biertjes! aanrader!

'396022' door valari '396022' door valari

IndiaKerala

IndiaKerala

Geen tijger te zien

valari

Tijgers wilden we spotten in het Wildlife Sanctuary. Helaas geen tijgers gezien (ook niet helemaal verwacht, want zoveel zijn er niet meer in India), maar de vogels vliegen er à volonté. Grote arenden, gierachtige en dan nog een heel pak gevederde die we niet kunnen benoemen. Vogelkenners uh wij, meer dan meeuwen en de beroemde Kingfisher (ijsvogel) herkennen wij hier niet.

'395791' door valari '395791' door valari

Sierra LeoneNoord Sierra Leone

Sierra LeoneNoord Sierra Leone

Bezoekers in het dorp

valari

In het noorden van Sierra Leone vindt je nog veel afgelegen dorpjes. Veel kinderen vinden het daarom ook een feest als je een paar uur in een dorpje met ze doorbrengt. Je kunt met ze dansen en zingen en ze vinden het fantastisch om op de foto te gaan. Helaas had ik alleen een kleine camera mee, maar het was wel een leuke middag

'395738' door valari '395738' door valari

ItaliëLombardije en de meren

ItaliëLombardije en de meren

Gewoon Italie

valari

Misschien wel het leukste vakantie land dat er bestaat; skiën in de Dolomieten, Cultuur snuiven in Rome , wegdromen in Venetië en ontspannen op en rond de meren van Lombardije.

'395467' door valari '395467' door valari

SwazilandManzini omgeving

SwazilandManzini omgeving

Clarence de leeuw

valari

Deze leeuw doet me denken aan Clarence de Leeuw uit de oude kinderserie Daktari. Populaire karakters uit de serie waren Clarence de leeuw en Judy de aap. En deze oude Leeuw was op z'n hoede, maar stoorde zich niet teveel aan ons.

'394240' door valari '394240' door valari

SwazilandManzini

SwazilandManzini

Samen genieten van he

valari

Samen met deze oude dame heb ik de zon zien ondergaan in het prachtige Hlane Royal National Park in Swaziland. Het is niet groot, maar heeft een leuke campsite en is prachtig mooi groen.

'394115' door valari '394115' door valari

IndiaKerala

IndiaKerala

Het bewijs.. vissende

valari

In de backwaters, waar vrouwen vissen en mannen de was doen. Misschien moet ik gaan verhuizen ? :) Speciaal voor Paula de wassende man aan de oevers van de backwaters van Kerala

'394113' door valari '394113' door valari

IndiaKerala

IndiaKerala

Visvrouwtje!

valari

De backwaters zijn brede (en soms ook smalle) waters waar aan beide kanten bebouwing is. Hier zie je de mensen baden, de was doen en een kijkje in het dagelijkse leven. Veel verschillende ambachten zie je hier langskomen en het was leuk om te zien dat we vrouwen zagen vissen en mannen de was zagen doen :)

'393809' door valari '393809' door valari

MozambiqueLimpopo NP

MozambiqueLimpopo NP

Laat jou deur die...v

valari

Steek midden in het Krugerpark de grens over naar Mozambique. Een kleine 'tip' moet je geven om snel de grens over te mogen, maar daarna kom je in het rustige Limpopo NP. Een prachtige natuurcamping (met uitzicht zie foto) ligt op je te wachten. Je komt helemaal tot rust.

'393727' door valari '393727' door valari

IndiaKerala

IndiaKerala

Brutale apen

valari

Plots spotten we de eerste Indiase apen en net als professionele wildlife fotografen , of gewoon als een ordinaire toeristen, ’t is maar hoe je het bekijkt, gingen we helemaal los met onze camera’s en onze sluiptechnieken. De apen werden op een bepaald moment wel echt super cheeky en bijna waren we een tas kwijt (niet de grote backpack maar wel bijna de hand luggage ).De borden van het restaurant bij ons om de hoek waren ook niet veilig voor de grijpgrage handjes van de sneaky apen...

'393487' door valari '393487' door valari

MarokkoMarrakech

MarokkoMarrakech

Magisch Marrakech

valari

Prikkel je zintuigen in een zalmroze stad. Verdwaal in een wirwar van straatjes, glas in lood lampen, tapijten en volgestopte ezelkarren. Proef, ruik en geniet van het Arabische sprookje in Marrakech

'393396' door valari '393396' door valari

IndiaKerala

IndiaKerala

Elke roepie waard!

valari

De backwaters wordt ook wel het ‘Venetië’ van het oosten genoemd; alles in deze regio speelt zich af in en op het water. Om hier te komen hebben we een bus genomen van Kochi naar het stadje Allepey. Hier liggen werkelijke honderden houseboats klaar om je te vervoeren en te verzorgen op het water. Deze zogenaamde houseboats bestaan uit 1 tot soms wel 7 slaapkamers, waarop rijke Indiase families ronddobberen. Het is een dure aangelegenheid, maar wel elke roepie waard. Langs de zogeheten backwaters zien we mensen baden, zwengelend de was doen (die techniek gaan we onthouden ) en vangen we een glimp op van het dagelijks leven langs het water. Met een koud Kingfisher biertje in de hand hebben wij als twee prinsesjes, twee dagen onze ogen uitgekeken.

'389603' door valari '389603' door valari

TurkijeIstanbul

TurkijeIstanbul

Een doorkijkje vanuit

valari

Een leuk doorkijkje vanaf de Hagia Sophia in Istandbul. We hadden een korte stopover in Istanboel naar Soedan, maar na alle jullie foto's hier, kon ik het niet laten om een paar uur de stad in te trekken. Heel erg blij verrast en ga zeker terug voor een langere trip!

'388677' door valari '388677' door valari

SoedanKassala

SoedanKassala

Soedanese regenton...

valari

De Soedanese regentonnen. In de stad Kass vindt je in de tuinen sierlijke potten waar drinkwater in wordt opgevangen voor de droge periode. Daarnaast krijgen de huizen felle kleuren om het straatbeeld op te vrolijken.

'373954' door valari '373954' door valari

MozambiqueTofo

MozambiqueTofo

Balonnen zijn altijd.

valari

Het is leuk om balonnen mee te nemen op reis. Het is licht en overal op de wereld vinden kinderen het leuk om te krijgen. In Tofo heb je net achter de duinenrand, veel locals die kleine winkeltje hebben en achter de winkel met hun gezin wonen. Zo ook deze broers en zussen.

'373765' door valari '373765' door valari

MozambiqueInhambane

MozambiqueInhambane

Skouspelagtige...Moza

valari

Skouspelagtige Mozambiek... Je vind dit op meerder plekken in Mozambique. Zeker in het Limpopo park, waar de Vodacom (Vodafone) dorpen soms voor rare plaatjes zorgen. Ook in het toeristisch Vilanculos is het prachtig. De lokale bevolking die rond zonsondergang zich op de stranden bevinden voor vissen, werk en waterpret

'373530' door valari '373530' door valari

FrankrijkCote d'Azur

FrankrijkCote d'Azur

Schijn bedriegt -...W

valari

Eentje voor het maandthema: Midden in het centrum (van Agde) zie je allerlei beschilderde huizen. Op deze foto is ALLES geschilderd dat zich achter het terras bevindt!! Alle mensen in de foto zijn dus getekend. Zelfs de fotograaf op het hoekje is niet echt. Een hele leuke en vrolijke stad om door heen te wandelen.

'373482' door valari '373482' door valari

SwazilandSiteki

SwazilandSiteki

Modder monster

valari

Dit modder monster had het erg naar zijn zin. Een heerlijk tafereel die we konden volgen zo voor de tent in het restcamp van het Hlane Royal national park. Even uit vergroten en je ziet dat hij zich even vrij maakt van al zijn vliegende vriendjes!