twalia

'1112401' door twalia '1112401' door twalia

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Lijnenspel

twalia

In de Amerikaanse staat Arizona ligt de Antelope Canyon. Deze indrukwekkende kloof bestaat uit twee kleine kloven, de Upper Antelope Canyon en een Lower Antelope Canyon. De Upper Antelope Canyon werd in het jaar 1931 ontdekt door de Navajo indianen, maar zij hielden hun ontdekking lange tijd geheim voor de buitenwereld. Inmiddels kun je een rondleiding boeken en dan met een gids door de kloof heen lopen. Dit is, zeker in het hoogseizoen, erg massaal. Je moet maanden van tevoren een plaats reserveren. Met een groep mensen wordt je in een behoorlijk tempo door de kloof geloodst. Erg jammer, want het is bijzonder en je kan er mooie foto's maken. Er is een speciale fotografie rondleiding waarbij je meer tijd hebt in de kloof om foto's te maken. Voor deze rondleiding is vroeg boeken een must.

'1103713' door twalia '1103713' door twalia

IndonesiëJava

IndonesiëJava

Kampung Naga

twalia

Kampung Naga is een klein authentiek en traditioneel dorpje, gelegen in de provincie West-Java. De bewoners houden de traditionele Sundanese gebruiken nog in ere en leven zoals hun voorouders hebben geleefd. Ze hebben er geen elektriciteit of stromend water. Kampung Naga bereik je door via een stenen trap van ongeveer 400 treden naar beneden te lopen. Het is echt de moeite waard, je ziet traditionele huisjes omringd door schitterende groene rijstvelden. Je kan het dorp met een gids bezoeken. De meningen zijn hierover verdeeld, sommigen zeggen dat het dorp een tourist trap is geworden. Ik zou dit niet zeggen. Er waren niet veel toeristen toen wij er waren (september). Als je door het dorpje heen loopt, krijg je een goed beeld van hoe het normale leven er hier aan toe gaat. Ja, sommige dorpelingen proberen wat souvenirs te verkopen, maar ze zijn totaal niet opdringerig en het heeft zeker niet de overhand. De gids vertelt veel over het leven en de gebruiken van de dorpsbewoners. Net zoals alle gidsen, is onze gids zelf opgegroeid in het dorp. Ik vond het een mooi en bijzonder inkijkje in het leven van de bevolking op Java.

'1102292' door twalia '1102292' door twalia

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

IndonesiëBromo Tengger Semeru NP

Sunrise @ Bromo

twalia

Het zien van de zonsopkomst in het Bromo Tengger Semeru NP op Java is inmiddels enorm populair geworden. En niet zonder reden, het landschap is prachtig en doet in het ochtendlicht buitenaards aan. Op een 'gewone' dag gaan er wel 800 jeeps de heuvel op naar het bekende uitzichtpunt, vertelde onze gids. Deze foto is gemaakt vanaf het hoogste uitkijkpunt. Het was er echt dringen voor een plaatsje. Er zijn nog een paar lager gelegen uitkijkpunten, maar ook hier ben je inmiddels niet meer alleen. Mijn tip: blijf gewoon wat langer bij het uitkijkpunt. Als de zon op komt, gaan veel mensen al snel weer met de jeep naar beneden om de Bromo vulkaan te beklimmen. Wij hadden de Bromo de dag ervoor 's middags al beklommen en sloegen daarmee 2 vliegen in één klap. Rust op de kraterrand van de Bromo en uiteindelijk nog maar met 5 (!) anderen bij de uitzichtpunten in de ochtend.

'1099612' door twalia '1099612' door twalia

MadagaskarAvenue des Baobabs

MadagaskarAvenue des Baobabs

Avenue des Boababs

twalia

De afgelopen dagen heb ik foto's geplaatst van mijn reis door Madagaskar. Het is fijn om jullie leuke reacties te lezen en een rode ster te ontvangen. Het maakt het toch een beetje goed. Deze foto is van de Avenue des Baobabs, voor mij misschien wel dé reden om naar Madagaskar te gaan. Zonsondergang bij deze bijzondere bomen, het leek me magisch. En eerlijk is eerlijk, dat was het ook. Ik heb er enorm van genoten en natuurlijk ook veel foto's gemaakt. Maar helaas, ongeveer de helft van mijn Madagaskar foto's is verloren gegaan doordat de fotokaart kapot ging. Waaronder ook mijn foto's van de Avenue des Baobabs bij zonsondergang én zonsopkomst. Gelukkig kwamen we nog voor de 3e keer langs deze plek. Het is midden op de dag, maar ik heb gelukkig nog wel wat foto's kunnen maken. Ik ben dan wel niet alle foto's kwijt, maar elke keer als ik door mijn Madagaskar foto's ga, wordt ik nog steeds een beetje verdrietig.

'1099552' door twalia '1099552' door twalia

Madagaskar

Madagaskar

Sifaka!

twalia

Sifaka's behoren tot de grootste nog levende lemuren. De sifaka's leven in de droge bossen in het zuiden en de regenwouden in het noorden en westen van Madagaskar. Sifaka's zijn de enige zoogdieren die zich over de grond verplaatsen door middel van zijwaartse sprongen. Hierbij houden zij hun korte armen boven hun kop. Met hun relatief lange benen kunnen ze bovendien enorme afstanden afleggen wanneer ze van boom naar boom springen, soms wel 10 meter per sprong. Een goede plek om de Sifaka's te zien is in Zombitse National Park gelegen in het zuiden van Madagaskar. In Zombitse bevinden zich 47% van de endemische vogels van Madagaskar (85 soorten). Verder zijn er 33 reptielen en acht amfibieën gemeld. Er zijn 15 soorten kleine zoogdieren, twee soorten roofdieren en acht soorten lemuren in het park, waaronder de verreauxsifaka.

'1099416' door twalia '1099416' door twalia

MadagaskarWest Madagaskar

MadagaskarWest Madagaskar

Op zoek naar een...ma

twalia

De westkust van Madagaskar is ongelooflijk mooi. Het zeewater heeft een prachtige turquoise kleur. Wij zijn met een privé chauffeur drie weken door Madagaskar getrokken. Hierbij zijn we ook langs de westkust gereden, van Morombe naar Tulaer. Onderweg passeer je verschillende kleine vissersdorpen. De lokale bevolking gaat bij eb het water op om vis- en schaaldieren te zoeken.

'1099381' door twalia '1099381' door twalia

Verenigde StatenGrand Canyon

Verenigde StatenGrand Canyon

Grand Canyon View

twalia

Het kan niet ontbreken tijdens een reis naar westen van de Verenigde Staten... de Grand Canyon. Het Grand Canyon National Park wordt door de kloof in twee helften verdeeld, die hemelsbreed maar 16 kilometer van elkaar zijn verwijderd. Maar als je met de auto van de zuidzijde (de South Rim) naar de noordzijde (de North Rim) wilt rijden, dan moet je een afstand van maar liefst 315 kilometer afleggen! Het meest bezocht is de South Rim, maar wil je meer rust en minder toeristen, dan zou ik de reis naar de North Rim zeker aanbevelen!

'1099343' door twalia '1099343' door twalia

Verenigde StatenDeath Valley

Verenigde StatenDeath Valley

Death Valley View

twalia

Death Valley is de heetste, droogste en laagste plek van Noord-Amerika. Een groot deel van de vallei ligt onder zeeniveau. Je vindt hier prachtige zandduinen, kraters, mooie rotsformaties en woestijnlandschappen. Dantes View is een uitzichtpunt op 1500 meter. Je kijkt uit over Badwater, een zoutvlakte die 85,5 meter onder zeeniveau ligt.

'1099250' door twalia '1099250' door twalia

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Boog!

twalia

Arches National Park is een klein nationaal park bij Moab in het oosten van de Amerikaanse staat Utah. Hoewel het maar een klein park, is het zeker een bezoek waard. Je vindt er prachtige rode rotsformaties. Er zijn meer dan 2000 gedocumenteerde natuurlijke bruggen (arches) in het park. De kleinste bogen hebben een opening van één meter, terwijl de afstand tussen de steunpunten van de grootste boog (de Landscape Arch) 88,4 meter is. De foto is van de North Window.

'1099128' door twalia '1099128' door twalia

JapanHonshu centraal

JapanHonshu centraal

Uitzicht over Ogimach

twalia

De Japanse Alpen zijn een bergketen in Japan die het eiland Honshu in tweeën deelt. De bergketen telt een aantal bergen die boven de 3000 meter uitrijzen. In de Japanse Alpen ligt het district Shirakawa-go. Hier liggen drie pittoreske dorpjes die samen werelderfgoed van Unesco vormen, te weten Ogimachi, Suganuma en Ainokura. Hier vind je typische huizen met steile, rietgedekte daken die in het Japans gassho (‘biddende handen’) huizen worden genoemd. In de Japanse Alpen kan het in de winter flink sneeuwen. Door de daken zo steil te maken, blijft de sneeuw minder goed liggen op de daken. Deze foto is gemaakt vanaf een uitzichtpunt op een heuvel vlakbij het dorp Ogimachi.

'1099093' door twalia '1099093' door twalia

JapanKyoto

JapanKyoto

Gouden Paviljoen

twalia

De Kinkaku-ji tempel (金閣寺) ligt in het noorden van Kyoto. Deze zen tempel is gebouwd door de rijke shogun Askikaga Yoshimitsu in het jaar 1337. Het belangrijkste gebouw van het tempel complex is het Gouden Paviljoen, gelegen aan een grote vijver. Het dient als een shariden, een opslagplaats voor relieken van de Boeddha. De drie verdiepingen van het paviljoen hebben een verschillende bouwstijl. Het in bladgoud gehulde bouwwerk is prachtig en behoort tot de top bezienswaardigheden van Kyoto. Het is er heel druk, dus kom vroeg of laat op de dag om de grote toeristenstromen te vermijden.

'1099045' door twalia '1099045' door twalia

JapanMiyajima

JapanMiyajima

Toegangspoort!

twalia

Miyajima is een klein eiland in de Japanse Binnenzee en behoort tot de stad Hatsukaichi dat gelegen is in de prefectuur Hiroshima. Het eiland staat bekend om de tempels en schrijnen. Eén van de bezienswaardigheden is de Itsukushima-schrijn die op de UNESCO Wereld Erfgoed Lijst staat. Het complex bestaat al sinds de 6e eeuw, maar zijn huidige vorm dateert uit 1168. De Itsukushima-schrijn staat tegenover een Torii, te zien op deze foto. Deze Torii dient als een toegangspoort. De Torii staat in het water, omdat men vroeger de schrijn altijd bezocht via de Japanse Binnenzee. De Torii is precies 16,8 meter hoog en weegt naar schatting 60 ton. Net zoals de meeste Torii’s in Japan heeft deze ook de karakteristieke rode kleur met zwarte bovenbalk. Tijdens eb komt de Torii droog te staan en kun je er vanaf het strand naartoe lopen. Maar het mooiste is natuurlijk als de Torii in het water staat!

'1099009' door twalia '1099009' door twalia

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Schattig?

twalia

In het Kruger National Park zie je regelmatig vervet apen. Het zijn sociale dieren die in grote groepen leven. Tijdens zonsondergang kwamen we een groep vervet apen tegen. Ze zaten rustig langs de kant van de weg te eten en elkaar te vlooien. Zo zijn het best schattige dieren, toch? Maar ze hebben ook een andere kant. Ze hangen veel rond bij de picknickplaatsen en de kampen, op zoek naar eten. Ze zijn dan heel brutaal, ze pakken het eten letterlijk uit je handen. Wees dus gewaarschuwd en laat je niet misleiden door deze schattige aapjes!

'1098876' door twalia '1098876' door twalia

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Moederliefde

twalia

Het was voor ons één van de mooiste momenten in het Kruger National Park. Vanaf de verharde weg zien we in de verte een paar auto's op een onverharde weg stil staan. We besluiten even te gaan kijken. Het is een goede keus. Aan de overkant van een klein riviertje ligt een moeder luipaard met haar kleine. Moeder probeert te slapen, maar wordt iedere keer wakker gemaakt door haar kleine. Het is heel schattig om te zien, maar moeilijk om te fotograferen tussen alle bomen en struiken door. Gelukkig besluiten ze even later om op een wat meer open stuk te gaan liggen. Zo kunnen we toch nog een mooie foto schieten van het tweetal!

'1098814' door twalia '1098814' door twalia

Zuid-AfrikaKrugerpark

Zuid-AfrikaKrugerpark

Sunset @ Skukuza

twalia

Zonsondergang in Skukuza. Skukuza is het grootste kamp in het Kruger National Park. Het park is gelegen aan de zuidoever van de Sabie Rivier. Vanaf het restaurant en het terras kijk je uit over de Sabie Rivier. Een bekende landmark is het restant van de oude Selati Railway die vroeger door het Kruger Park heen liep. De Selati Railway Bridge gloeit mooi op tijdens zonsondergang. Maar we zijn helemaal blij als er dan net een groep olifanten de rivier oversteekt!

'1098692' door twalia '1098692' door twalia

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Honfleur

twalia

Honfleur is één van de belangrijkste trekpleisters van Normandië. Het behoort volgens velen tot de mooiste stadjes van Frankrijk. Honfleur is bekend om zijn prachtige haven. Al in de twaalfde eeuw was Honfleur een belangrijke haven tussen Engeland en de stad Rouen. Honfleur werd door zijn strategische ligging ook als verdedigingsbolwerk om de ingang van de Seine te beschermen. De haven van Honfleur is de ideale plek om lekker te lunchen. Je vind hier tientallen restaurantjes waar je lekker kan eten.

'1098536' door twalia '1098536' door twalia

FrankrijkMont Saint-Michel

FrankrijkMont Saint-Michel

Mont Saint Michel

twalia

Le Mont Saint Michel is een klein eiland voor de kust van Normandië. Het eilandje wordt gedomineerd door de middeleeuwse abdij. Sinds 1979 staat Mont Saint Michel op de Wereld Erfgoed Lijst van UNESCO. Het is absoluut een fotogeniek eilandje, maar helaas ben je hier niet alleen. Het is de derde toeristische attractie van Frankrijk met jaarlijks meer dan 3.5 miljoen aantal bezoekers. Om nog enigszins rustig te kunnen genieten, loont het om er al vroeg heen te gaan. Zo kon ik toch nog een foto maken zonder al te veel toeristen.

'1098482' door twalia '1098482' door twalia

FrankrijkNormandie

FrankrijkNormandie

Krijtrotsen van...Etr

twalia

Vorig jaar zomer had ik onverwachts een paar dagen vrij van mijn werk. Een heerlijk lang weekend om er even tussen uit te gaan. Maar waarheen? Al snel kwamen we bij Normandië. De krijtrotsen van Etretat, die wilde ik altijd nog een keertje zien. En ze waren prachtig! L'auguille is hét beeld van Etretat. De boog is ontstaan door erosie.

'1098317' door twalia '1098317' door twalia

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Gemsbokken in Etosha

twalia

Eén van de antilopen soorten die je veel ziet in Etosha National Park is de gemsbok oftewel spiesbok. De gemsbok is te herkennen aan de lange, dunne rechte hoorns. Gemsbokken zijn goed aangepast aan het leven in de woestijn. Ze kunnen langere tijd zonder water (soms wel weken!) en ze kunnen hoge stijgingen in de lichaamstemperatuur aan. De gemsbokken leven in kleine kuddes tot maximaal 25 dieren.

'1098196' door twalia '1098196' door twalia

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Kiekeboe!

twalia

In Etosha National Park hoef je niet veel inspanningen te leveren om veel dieren te kunnen zien. Etosha kent weinig regenval, het is een droog park. Wel heeft het park veel waterholes. Daar komen de dieren dan ook in grote getalen naartoe. Je hoeft dus niet veel meer te doen dan naar een waterhole toe rijden en parkeren. De actie komt vanzelf naar je toe!

'1098170' door twalia '1098170' door twalia

NamibiëEtosha

NamibiëEtosha

Leeuwen in Etosha

twalia

Wat zou ik hier nog graag een keer terug gaan, Etosha National park. Het park is echt uniek, zo anders dan andere wildparken. Dit komt door de enorme zoutvlakte, de Etosha pan. Deze zoutvlakte zou al meer dan 100 miljoen jaar geleden gevormd zijn. Op zijn grootst is de zoutvlakte 130 kilometer lang en 50 kilometer breed. Daarmee beslaat de pan ongeveer een kwart van het park. Het witte landschap is kenmerkend voor Etosha en levert de meest prachtige plaatjes op. Wat een mazzel hebben we als er twee leeuwen op de witte vlakte lopen tijdens zonsondergang!

'1098130' door twalia '1098130' door twalia

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Horseshoe Bend

twalia

Het is een van de mooiste uitzichten van onze reis door het westen van Amerika, het uitzicht over de Horseshoe Bend. Dit uitzichtpunt ligt ten zuiden van Page. Het is één van de meest spectaculaire hoefijzervormige bochten in de Colorado River. Rondom en binnenin de bocht bevinden zich rotswanden die meer dan 300 meter boven de rivier uitsteken. Tip: als je de Horseshoe Bend volledig op de foto wil krijgen, heb je een groothoeklens nodig.

'1098072' door twalia '1098072' door twalia

Verenigde StatenYosemite NP

Verenigde StatenYosemite NP

Glacier Point in...Yo

twalia

Met meer dan 3 miljoen bezoekers per jaar is Yosemite een van de drukst bezochte nationale parken in de Verenigde Staten. Het mooiste uitkijkpunt in Yosemite National Park is zonder twijfl Glacier Point. Het ligt aan het einde van de 16 mijl lange Glacier Point Road. Dit is een zijweg van Wawona Road. Je bevindt je hier op een hoogte van 2199 meter boven de zeespiegel en op 975 meter boven de bodem van de vallei. Het uitzicht is adembenemend! In de verte zie je twee watervallen, de Vernal Fall en de Nevada Fall. De in het oog springende rots is de Half Dome, een naam die eigenlijk alles wel zegt. Deze gladde halve koepel is het herkenningspunt van Yosemite. De rots torent 1200 meter boven de bodem van de vallei uit. Je kan Half Dome zien kan worden gezien vanuit Yosemite Valley en vanaf Glacier Point. Voor de sportievelingen, het is mogelijk om deze rots te beklimmen.

'1097933' door twalia '1097933' door twalia

Verenigde StatenMonument valley

Verenigde StatenMonument valley

Classic Monument...Va

twalia

Het is een wereldberoemd uitzicht, Monument Valley. Het silhouet van de eenzame rode rotsen, omgeven door een lege, weidse vlakte, heeft als decor gediend bij tientallen films en vele commercials. Daarom geeft het ook wel een beetje een gek gevoel als je hier staat. Het uitzicht is zo herkenbaar! Monument Valley is een Navajo Nation Tribal Park, dat betekent dat het behoort tot het grondgebied dat wordt beheerd door de Navajo Indianen. Monument Valley ligt op de grens van de staten Arizona en Utah, en kan worden bereikt via Highway 163. Je kunt je bezoek beperken tot alleen het uitzichtpunt. Maar het is ook mogelijk om de Valley Drive te doen. Het is een onverharde weg die je dichterbij de rotsen brengt. Een stukje van deze Valley Drive is te zien op de foto.

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ: SPEEL LIVE MEE EN VAL IN DE PRIJZEN!
25-05-2020 Om de nieuwe werkelijkheid waarin we met z’n allen leven een klein beetje draaglijker te maken organiseren wij op 1 juni de Grote Columbus Travel Quiz 2020. In tweehonderd vragen reizen we de wereld rond. Reis je mee?

CORONAVIRUS
23-03-2020 Als reizigers in hart en nieren worden we allemaal zwaar op de proef gesteld door het coronavirus (COVID-19). Vakantieplannen worden afgeblazen, dromen uitgesteld. Namens het volledige Columbus-team willen wij jou en je dierbaren de komende tijd veel sterkte toewensen!

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 21 | Community toppers

Black Death. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Agadir van Ait Kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Black Death door Dreamer666
3. Topblog: Pats! door Doppie
4. Communitylid van de week: Jomo01
5. Nieuwkomer: DeReisdame

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Doe mee

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik