truustornado

profiel truustornado

Naam

Trudy Groen

Reviews

0

Foto's & tips

19

Blogs

14

Lid sinds

03 October 2009

Favorieten

Fav. werelddeel

Noord en Midden Amerika

Fav. land

Canada

Fav. stad

Londen

Over mij

Mijn naam is Trudy, ik ben geboren en getogen in dorpje onder de rook van Rotterdam. Mijn grootste hobby's zijn het weer, de natuur en fotografie. En uiteraard reizen. Ik ben opgegroeid met diverse vakanties naar de Alpen. Later toen ik ouder was en klaar was met mijn studie heb ik besloten dat ik meer van de wereld wilde zien. Ik ben toen een maand weg geweest voor een tornadovakantie in Amerika en aansluitend een walvissen- en berenreis in Canada. Het werd voor mij nog duidelijker dat er nog zoveel mooie plekken op de wereld zijn waar ik naar toe wil. In 2008 ging er weer een wens in vervulling; de Azoren. Ik heb van dit alles reisverslagen en blogs bijgehouden. Zie mijn website. Bij mijn keuze qua bestemming zijn voor mij belangrijk dat er voldoende wildlife is en het liefst ook walvissen, want die vind ik supergaaf. En met wildlife bedoel ik dus ook echt in het wild en NIET in een Zoo of Seaworld! Dieren horen in hun natuurlijke omgeving! Mijn volgende bijzondere reis wordt een bijzondere rondreis in t najaar 2011 door Zuidelijk Africa. Ik zal hier de landen Zuid-Afrika, Swaziland en Mozambique bezoeken.

Mijn Motto

'Zoveel mogelijk wildlife in hun natuurlijke omgeving fotograferen. Daarbij genietend van een schitterende andere omgeving waarin de invloeden van de mens niet groot zijn.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Canon

Model

EOS 30D en de EOS100

Overige

Mijn body’s heb ik gecombineerd met 2 sigma lenzen; namelijk de Sigma 18-50 mm F2.8 EX DC lens. Als telelens gebruik ik de Sigma APO 120-300mm F2.8 EX DG HSM.

 

4 reactie(s) bij "truustornado"

 • profile image comment

  Dank je wel Trudy!! Groetjes Kim

  Door Kymmie • geplaatst op 2011-12-01 21:30:11
 • profile image comment

  Hi!! dankjewel voor je reactie op 'husky's'! Zo'n sledetocht is zeker wat!! :D Groetjes, Kimberley

  Door waterspuit • geplaatst op 2011-11-30 16:43:54
 • profile image comment

  Ha Trudy, Je doet je profielnaam alle eer aan ... ;-) Ik zou niet te snel te veel foto's achter elkaar plaatsen. Ze zijn erg mooi en de moeite waard om er langer bij stil te staan. Groeten, Paul

  Door Bowral • geplaatst op 2009-10-03 15:27:16
 • profile image comment

  Hoi,Trudy Welkom op deze site je hebt alveel gezien lees ik ook ga ik even je site bezoeken. Succes Pieneke

  Door schenkel • geplaatst op 2009-10-03 15:14:48

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (19)

'207028' door truustornado '207028' door truustornado

PortugalAzoren

PortugalAzoren

Lagoa do Fogo (het...

truustornado

Het was een hele mooie route omhoog en de binnenlanden in. We kwamen langs een aantal mooie uitzichtspunten. Uiteindelijk vervolgden we onze weg verder naar boven tot we uitkwamen bij onze eindbestemming: Het Meer van Vuur. Het is absoluut ook een schitterende plek. Ik maakte ook hier een HDR foto. Maandag 8 september 2008 Edit: Bedankt voor alle reacties. De rand om de foto was een soort van foutje. Dat is gebasseerd op mijn website. Ik had de foto's uit het verkeerde mapje gepakt, dus vandaar. Ik had ook niet verwacht gelijk zoveel reacties te krijgen. Erg leuk! Ga er zeker nog meer op zetten.

'478233' door truustornado '478233' door truustornado

CanadaVancouver Island

CanadaVancouver Island

Mega bomen in...MacMi

truustornado

Het 136 hectare grote MacMillan Provincial Park ligt aan de westkant van Cameron Lake en is één van de laatste oorspronkelijk gematigde regenwouden op Vancouver Island. Er staan reusachtige Douglas Fir, Western Hemlock, Grand Fir en Western Red Cedar bomen. Cathedral Grove, onderdeel van MacMillan Provincial Park, is één van de meest toegankelijke bossen met gigantische Douglas Fir bomen. We liepen daar langs enorme reuzen van bomen, mega groot, echt onvoorstelbaar. Enkele van de enorme Douglas Fir bomen zijn wel achthonderd jaar oud en zijn werkelijk zo hoog als een kathedraal. De grootste spar in dit park had toen een omtrek van wel 9 meter. Er waren ook bomen bij waar je gewoon in kon staan. Er was een speciaal wandelpad incl vlonders aangelegd. Erg mooi. Kortom dit is zeker een stop waard als je in de buurt bent. [url="http://www.cathedralgrove.eu/text/01-Cathedral-Grove-1.htm" target="_blank"]website[/url]

'207030' door truustornado '207030' door truustornado

PortugalAzoren

PortugalAzoren

De Big Tail van een..

truustornado

We gingen voor de 4e keer de oceaan op. Al gauw zagen we dolfijnen en bleven we daar even rond dobberen. Tijdens onze fotostop daar kwam er een melding binnen dat er een walvis gespot was vanaf de uitkijkpost op het eiland. Dus full speed naar het gebied waar deze gezien was. Helaas waren we niet op tijd. De walvis was alweer ondergedoken. Maar omdat we nog tijd genoeg hadden konden we blijven wachten. Meestal duurt een duik in dit gebied zo rond de 3 kwartier. En wie weet waren er nog wel andere walvissen in de buurt. Het ging ook hier om een spermwhale - potvis. Dus we bleven in het gebied een beetje ronddobberen en wachten. De 3 kwartier waren zo voorbij en ja hoor daar kwam de mannetjes potvis vlak voor onze boot boven om adem te halen. Wauw we waren er al dichtbij dus ver hoefde we niet meer te varen. We konden nu genieten van de volledige tijd dat de walvis boven was. Dit leverde uiteraard ook weer mooie plaatjes op. vrijdag-12-september-2008

Laatste blogs (14)

Community updates

DE GROTE COLUMBUS TRAVEL QUIZ: SPEEL LIVE MEE EN VAL IN DE PRIJZEN!
25-05-2020 Om de nieuwe werkelijkheid waarin we met z’n allen leven een klein beetje draaglijker te maken organiseren wij op 1 juni de Grote Columbus Travel Quiz 2020. In tweehonderd vragen reizen we de wereld rond. Reis je mee?

CORONAVIRUS
23-03-2020 Als reizigers in hart en nieren worden we allemaal zwaar op de proef gesteld door het coronavirus (COVID-19). Vakantieplannen worden afgeblazen, dromen uitgesteld. Namens het volledige Columbus-team willen wij jou en je dierbaren de komende tijd veel sterkte toewensen!

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 21 | Community toppers

Black Death. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Agadir van Ait Kine, Marokko door Wisseschout
2. Topfoto & tip: Black Death door Dreamer666
3. Topblog: Pats! door Doppie
4. Communitylid van de week: Jomo01
5. Nieuwkomer: DeReisdame

Doe mee aan onze fotowedstrijden!

FOTOWEDSTRIJD: op ontdekking in Nederland
Waar haal jij een ‘frisse neus’? Laat ons zien welke bijzondere plek jij bij jou om de hoek hebt (her)ontdekt tijdens de coronacrisis. Wij zijn benieuwd naar de mooiste plekjes in Nederland weg van de massa.
Doe mee

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je wat inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik