Trenard

profiel Trenard

Naam

Tessa Renard

Reviews

0

Foto's & tips

4

Blogs

0

Lid sinds

22 July 2015

Favorieten

Fav. land

Italië

Fav. stad

Rome, Bangkok, Londen

Over mij

Ik ben Tessa, 20 jaar en ik studeer diergeneeskunde. Mijn droom is mijn beroep later te kunnen combineren met mijn grootste wens: de hele wereld over reizen. Ook wil ik in mijn leven minimaal de helft van mijn boek, 1000 plekken die je echt gezien moet hebben, bezoeken. Daarbij heb ik ook nog een bucketlist, die op dit moment uit 6 A4'tjes, 76 landen en nog veel meer plekken om ooit aan te doen bestaat.

Ik ben de afgelopen weken naar India & Nepal geweest, een prachtige reis! Hiervan zal ik snel foto's online gaan plaatsen.

Mijn Motto

'Take the road less traveled by'

Over mijn camera

Merk

Sony

Model

HX9V

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (4)

'541091' door Trenard '541091' door Trenard

NepalMount Everest

NepalMount Everest

On top of the world

Trenard

Het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van mijn reis in Nepal was de Mount Everest. Helaas kan ik niet zeggen dat ik zo stoer was om hem zelf te beklimmen, maar ik ben er wel met een vliegtuigje overheen gevlogen. Het leek eerst vrij bewolkt, maar langzamerhand begonnen er bergtoppen boven de wolken uit te komen die op deze manier leken op eilandjes in een zee. Vol spanning zat ik te wachten tot de Mount Everest eindelijk in beeld zou komen en toen het moment daar was, was het nog veel indrukwekkender dan gedacht. Ik kan echt aan iedereen aanraden om deze vlucht te maken. Het kost wat, maar je krijgt er ook heel veel voor terug!

'540682' door Trenard '540682' door Trenard

IndiaKhajuraho

IndiaKhajuraho

Op blote voeten

Trenard

Onderweg van Orchha naar Khajuraho kwamen we een groep pelgrims tegen die aan het lopen waren naar Varanasi. Dit deden ze voor Kanwar Mela, een bedevaartstocht voor de aanbidding van Shiva. Ze hadden er al 400 km op zitten en moesten er nog rond de 175. En dat allemaal op blote voeten... De mannen, genaamd Kanvarias, zijn helemaal gekleed in het oranje en dragen op hun schouder een soort bogen, die rijkelijk versierd zijn. Aan het uiteinde van die bogen hangen 2 potjes/flesjes, die ze met water uit de Ganges gaan vullen. Dit water wordt vervolgens in de Shiva tempel in het dorp waar ze vandaan komen, geofferd.

'526744' door Trenard '526744' door Trenard

ThailandBangkok

ThailandBangkok

De parels tussen de..

Trenard

Al weer bijna 3 jaar geleden heb ik een rondreis gemaakt door Thailand. Veel gezien, veel meegemaakt. Fietsen door drukke markten en nauwe straatjes, kanoën op een bamboevlot door de ongerepte natuur, een bezoek aan een olifantenziekenhuis, naar een drijvende markt, snorkelen bij de Phi Phi-eilanden, allemaal waren ze op hun eigen manier leuk, mooi en bijzonder. Er is echter één dag die me het meest bij is gebleven. Nietsvermoedend stapte ik in een bootje; we zouden een tocht gaan maken over de Menam. Al snel hadden we de luxe achter ons gelaten en voeren we een heel andere wereld binnen. Een wereld vol houten hutjes op palen met daken van oude reclameborden, golfplaten en andere materialen die wij als troep beschouwen. Misschien was het het enorme contrast tussen arm en rijk binnen een steenworp afstand, misschien was het de vriendelijkheid van de mensen die allemaal uit hun hutje kwamen om ons te begroeten, misschien was het de enorme varaan die ons na een bocht verraste, misschien was het de armoede die ik zag en de schuld die ik voelde. Het maakte erg veel indruk op me en ik keek mijn ogen uit. Het ironische; toen ik de boot uitstapte, stond ik 5 minuten later weer in een van de duurste winkelgalerijen/hotels van Bangkok.

Ik ben fan van (2)

Community-updates

NIEUW MAANDTHEMA VAN START!

02-08-2021 We trappen af met het thema voor augustus: Landschappen in tijden van corona. Benieuwd naar de winnaars van juli? Die vind je hier.

DE NIEUWE WERELDWONDEREN ZIJN BEKEND


30-07-2021 De afgelopen maand kon je stemmen op jouw favoriete Nieuwe Wereldwonder. De stemmen zijn geteld: Dit zijn de 7 Nieuwe Wereldwonderen!

DOE MEE AAN DE DRONE-FOTOWEDSTRIJD

dronewedstrijd
22-07-2021 'Met een drone zie je de wereld vanuit een nieuw en verrassend perspectief. We zijn dan ook benieuwd naar jouw mooiste dronefoto’s! Deel je top 3 en maak kans op een DJI Mini 2, cadeaubon van Coolblue of vakantie van srprs.me! Doe mee >

week 30 | Community-toppers

Tranøy Fyr door DREAMER666
Tranøy Fyr. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Tranøy Fyr door Dreamer666
2. Review: Huila, Colombia door Travelbag
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Matijs

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN AUGUSTUS: LANDSCHAPPEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van augustus is: landschappen. Lees meer over de wedstrijd >

DOE MEE AAN DE DRONE-FOTOWEDSTRIJD

Met een drone zie je de wereld vanuit een nieuw en verrassend perspectief. We zijn dan ook benieuwd naar jouw mooiste dronefoto’s! Deel je top 3 en maak kans op fantastische prijzen. Doe mee >

WIN EEN NATUURHUISJE OP DE WADDEN

Wat is het Wad voor jou? Deel je foto’s en video's van je favoriete plekken, wandelingen, dieren, (vakantie)huisjes, restaurants en andere parels in het Waddengebied. Elke maand geven we een Natuurhuisje op de Wadden cadeau aan de beste inzending. Doe mee >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik