Travelbag

8
Bhutan
Travelbag was hier 01 Oct 2019
Bhutan, een pareltje, verborgen in de Himalaya. Een koninkrijkje van 150 km breed en 300 km lang. Mooie boeddhistische kloosters, dzongs, kloosters, tempels, kleurrijke festivals en natuurlijk de pure natuur met valleien en sneeuw bedekte bergtoppen. Alles draait er om het bruto nationaal geluk (balans tussen materieel en spiritueel geluk) en wederzijds respect. Traditie staat hoog in het vaandel. Dit kenmerkt zich ook in het straatbeeld. De werkklasse dient volgens de voorschriften gekleed te gaan. De mannen in een Gho (knielange mantel) en de vrouwen in een enkellange jurk met een kort jasje er over heen. De beste tijd om het land te bezoeken is van maart tot mei en van september tot oktober. De hotels zijn van goede klasse, het eten kan wat eentonig zijn. Neem voldoende cash mee, in Bhutan betaalt men graag met cash. Bhutan houdt zijn grenzen aardig dicht. Je bent verlicht om per dag $ 250,00 te besteden. Wanneer je georganiseerd gaat, zijn de prijzen al inbegrepen. Ga je individueel dan ben je verplicht met een gids te reizen en ook de $250,00 per dag te besteden. Wanneer dit niet wordt besteed, mag je het land niet in. Hierdoor is reizen in Bhutan een kostbare aangelegenheid. Je brengt er dan ook geen drie of vier weken door. Maar eenmaal binnen is het echt een schitterend land om te ontdekken. De wegen zijn niet overvol, schoon, veel rust, respect, vriendelijkheid en ontspannen rondreizen om de vele mooie plekken in het land te ontdekken.
Land
  • mooie en meerdere festivals per jaar
  • vriendelijke bevolking
  • traditioneel land
  • wandelmogelijkheden in mooie gebieden, zowel in de bergen als de valleien
  • Geen massa toerisme
  • Nog een puur land om te ontdekken
  • Het verplicht te besteden bedrag van $250,00 maakt het erg prijzig
  • cash betalen
  • Tabak mag er niet verkocht worden
  • Reizen met gids of georganiseerd
Review geplaatst op 2021-01-30
7
Colombia Medellin
Travelbag was hier 22 Oct 2019
Het betreft hier niet een review over Meddellin, maar er is helaas geen optie voor de plek Palma de Cera Forest even buiten San Felix. Via Salamina, 30 km verderop gelegen te bereiken. Gebruik Salamina als uitgangspunt voor een bezoek aan de grootste palmen ter wereld. De tocht er naar toe is een belevenis op zich. Je kunt er met oude Willy s naartoe. (oude jeeps uit de jaren 70, zonder comfort). De weg is slecht en stoffig, trek niet je beste kleren aan. Geniet van de mooie uit- en vergezichten. Bovenaan gekomen kun je al wandelend genieten van de schitterende omgeving vol hoge palmen. Op de top vind je een huisje waar je iets kunt drinken. De man is graag bereid om je iets meer over de palmen te vertellen. Al wandelend verken je dit mooie en unieke gebied het best. Trek goede wandelschoenen aan en hou er rekening mee dat je op een hoogte van zo ongeveer 3000m zit.
Stad
  • Groene omgeving
  • Heerlijk ontspannen wandelgebied
  • Niet overlopen zoals het gebied Valle de Cocora
  • Een uniek gebied. Deze palmen zie je alleen Colombia
  • Het ligt op een hoogte van 3000 meter, hou hier rekening mee
  • Slechte stofferige weg vol kuilen er naar toe
Review geplaatst op 2021-01-17
5
Colombia San Andrés and Providencia
Travelbag was hier 01 Oct 2019
Colombia stijgt op de lijst van veel reizigers. Men zoekt naar plekken die je kunt ontdekken, zonder daar met honderden andere toeristen rond te lopen. Tierradentro is zo'n plek. Het is de tweede archeologische site van het land waar hypogea (grafkelders) en monumentale beelden zijn gevonden. Toch wemelt het er niet van de toeristen (tijdens mijn bezoek drie andere bezoekers). Het is een plek waar je historie en actief bezig zijn(wandeling van een aantal uur) kunt combineren. Er zijn ondergrondse grafkelders te vinden. Door wie ze zijn gebouwd, hoe en wanneer is nog steeds een raadsel. De grafkelders en beelden liggen op verschillende plekken en hoogteniveaus. Goede wandelschoenen en een beetje conditie is wel aan te raden. Vroeger waren de tombes onbeschermd, maar tegenwoordig liggen ze onder afdakjes en worden ze bewaakt. De tombes liggen onder de grond. In een smalle doorgang klim je op ongelijke treden van behoorlijke hoogte naar beneden en weer omhoog. Soms verdwijn je meer dan 7 meter onder de grond. Een zaklamp is nodig om de decoraties en de beschilderingen beneden te kunnen bekijken.Het gebied waarin de grafkelders liggen, is lang afgesloten geweest, omdat het er niet veilig was. De plek kan je bekoren als je van grafkelders en historie houdt.
Regio
  • Voor de liefhebber van graftombes
  • Gezien het de 2e archeologische site van het land is, moet je hem bezoeken
  • Actief gecombineerd met cultuur/historie
  • Nog een plek waar het niet wemelt van de toeristen
  • Het ligt wat afgelegen van de route
  • Zaklamp mee om de schilderingen beneden goed te kunnen bekijken
  • Je moet tegen kleine ruimten kunnen
  • Je moet goed ter been zijn
Review geplaatst op 2020-07-12

Community updates

UPDATE: FOTO UPLOADEN WERKT WEER (SOORT VAN)

17-05-2021 Het had wat voeten in de aarde, maar je kunt inmiddels weer foto's uploaden. Let wel: op het moment dat je op 'uploaden' drukt, zie je op dit moment niets gebeuren MAAR de site is wel bezig. Gelieve dus niet opnieuw te klikken, maar heel even geduld te hebben: na zo'n 10 seconden zie je alsnog je foto verschijnen. Uiteraard gaan we dit nog fiksen, maar dat wordt naar alle waarschijnlijkheid morgen en ik wil jullie niet in de kou laten staan. ;-) Heb je een foto 2x geupload? Dan kun je zolang er geen comment is geleverd de tweede foto nog deleten. Zodra alles weer helemaal naar behoren werkt, meld ik me weer!

COMMUNITYLEDEN IN THE SPOTLIGHT

13-05-2021 Morgen valt hij bij de abonnees op de mat: Columbus editie 99, met daarin een prachtige selectie communitybeelden. Deze editie vind je de mooiste foto's terug van Corriedewinter, Antwan, Zandkorrel, Mirandanoomen, Esthers, Ameerakker en Wisseschout. Verder trakteren we je op de mooiste verhalen uit onder andere Brazilië, Griekenland, Marokko en Papoea-Nieuw Guinea en geven we volop tips hoe je een wereldreis aanpakt. Veel lees- en kijkplezier alvast! 

COLUMBUS COMMUNITYWEDSTRIJD 2021 IS VAN START

06-05-2021 Met een beetje vertraging is het dan eindelijk zover: we trappen af met de Columbus communitywedstrijd 2021! Sinds maart 2020 leven we in een nieuwe realiteit: een wereld waarin Corona niet alleen het gesprek van de dag is, maar onze levens er ook significant anders uit zijn gaan zien. Wij willen daar graag een tijdsdocument van maken met jullie foto's. Elke maand kunnen jullie foto's uploaden in een specifiek thema: het thema van mei is 'Steden in tijden van corona'. Niet alleen maak je kans op publicatie in Columbus, maar ook op fantastische reizen! Lees alles over de wedstrijd hier

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

week 19 | Community-toppers


Zonsondergang op de immense zoutvlakte van Danakill. Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Zonsondergang op de immense zoutvlakte van Danakill door Dreamer666
2. Review: n.v.t. (geen nieuwe reviews)
3. Communitylid van de week: Graaf
4. Nieuwkomer: Livali

Doe mee aan onze fotowedstrijden

DE COMMUNITY-WEDSTRIJD IS VAN START!

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom starten we vandaag met een fotowedstrijd, die tot het einde van het jaar zal lopen. Elke maand kunnen jullie binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Lees meer over de wedstrijd >

WIN EEN WEEKENDJE WEG

Je hoeft niet naar het buitenland te gaan om onvergetelijke reiservaringen te hebben. Waar ga jij in eigen land graag naartoe voor een dagje, weekendje of weekje weg om even te reconnecten met de natuur? Stuur ons een leuke foto van jouw favoriete Nederlandse reistip. Elke maand belonen we de beste tip met een avontuurlijk weekendje weg in Nederland. Deze maand maak je kans op een avontuurlijk weekendje weg + een Natuurhuisje in Drenthe. Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik