travelbag

'1118323' door travelbag '1118323' door travelbag

Sri LankaWest Sri Lanka

Sri LankaWest Sri Lanka

Op het Hollands kanaa

travelbag

Het Hollands kanaal is in de 17e eeuw door Hollanders aangelegd. Langs de kanten kokospalmen en bananenbomen, huisjes en winkeltjes. Het is aangelegd om de rijstvelden van water te voorzien en voor de scheepvaart. Je kunt op dit kanaal boottochten maken en van het leven op en aan het water genieten. Als je geluk hebt zijn er vogels te spotten. Tegenwoordig hoor je wel steeds meer dat er aardig wat rotzooi in het kanaal beland.

'1118264' door travelbag '1118264' door travelbag

IJslandZuidland

IJslandZuidland

Dyrholaey bij slecht.

travelbag

Dyrholaey is een grote klif in het zuiden van IJsland. Het ligt ongeveer op 5 km van Vik. In het hele gebied vind je prachtige kliffen en rotspartijen. Het is tevens ook een gebied waar veel vogels te vinden zijn. Echt voor de liefhebbers. Opvallend hier zijn de zwarte stranden. Een plek om heerlijk uit te waaien ook bij slecht weer.

'1118142' door travelbag '1118142' door travelbag

NederlandNoord Holland

NederlandNoord Holland

Terug naar het...verl

travelbag

Nu we allemaal wat meer in Nederland blijven en midden in de vakantietijd zitten, hebben wij tijd om ons eigen land verder te ontdekken. Breng eens een bezoekje aan het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Hier vind je de cultuur en de maritieme geschiedenis van het Zuiderzeegebied. Het is heerlijk slenteren door de straatjes van het buiten museum, wat je bereikt met de museumboot. Ook is er een binnen museum.

'1118065' door travelbag '1118065' door travelbag

MaliTimboektoe

MaliTimboektoe

Jong geleerd op de...

travelbag

Een driedaagse boottocht in een pinasse op de Niger in Mali is een belevenis. Alles gaat mee op de boot, eten, drinken en alle bagage. De reis gaat van Timboektoe naar Mopti en eventueel andersom. Je vaart langs dorpjes en de inkopen worden onderweg gedaan. Je slaapt in een tentje op de wal. Dit zonder voorzieningen, maar een ervaring rijker. De volgende dag vaar je weer verder. Onderweg kun je genieten van de taferelen die zich op het water afspelen.

'1117928' door travelbag '1117928' door travelbag

CubaHavana

CubaHavana

Met zicht op de...Mal

travelbag

Havana heeft een boulevard van wel 7 km lengte. Hij is gelegen langs de straat van Florida. Het is niet een boulevard vol met kramen en een enorme gezellige drukte. Wel kun je er heerlijk wandelen (of joggen als je wilt). Het is lekker om vanuit een van de wijken waar je verblijft om via deze boulevard langs het water naar het drukkere centrum te lopen. Je spot er oude auto's en hier en daar zitten vissers of verliefde stelletjes. Voor een mooie zonsondergang kan het ook een ideale plek zijn. Langs de route staan veel vervallen gebouwen. Er is gewoon geen geld om die op te knapen, maar ja dat is ook wel weer de charme van Havanna.

'1117850' door travelbag '1117850' door travelbag

IndiaKerala

IndiaKerala

Klaar maken voor de..

travelbag

Het oude gedeelte van Kochi voelt wat dorps aan. Hier kun je nog een beetje de drukte ontlopen op sommige plekken. De plek waar de Chinese vissersnetten zijn te vinden kan wat drukker zijn. De meeste toeristen lopen er even heen en maken wat foto's en weg zijn ze weer. Leuk is het om je even in de wereld van de vissers en hun activiteiten te begeven en daar wat rond te struinen. Het is er niet al te schoon, wat de meeste toeristen tegenhoudt om het strand daar op te gaan. Ben je niet bang voor vieze schoenen, neem er dan beslist een kijkje van dichterbij.

'1117802' door travelbag '1117802' door travelbag

Verenigde StatenUtah

Verenigde StatenUtah

Bogen en formaties

travelbag

Arches NP. Het park waar je heel veel natuurlijke bogen kunt vinden. Ze variëren in grootte, vorm en kleur. Ook vind je er vele andere grillige rotsformaties. Een heerlijk gebied om al wandelend te ontdekken. De temperaturen zijn er hoog, daar dien je dus rekening mee te houden. Een paar miljoen jaar geleden was dit gebied een zee, door opdroging bleven er hopen zout achter. Doordat de wind zand mee nam werd het zout weer bedekt door zand, wat weer versteende. Een heel proces waardoor dit mooie gebied is ontstaan.

'1117742' door travelbag '1117742' door travelbag

Verenigde StatenLos Angeles

Verenigde StatenLos Angeles

Op de foto bij de Wal

travelbag

De Walt Disney Concert Hall in Los Angeles. Een opvallend architectonisch gebouw in het straatbeeld met ronde vormen en lijnen. Het werd geopend in 2003 en geschonken door de weduwe van Walt Disney. Je kunt er helemaal om heen lopen en binnen kun je een tour maken met een gids. Wat is er dan ook niet mooier om er na je afstuderen op te foto te gaan.

'1117699' door travelbag '1117699' door travelbag

MaliDogonland

MaliDogonland

Op pad in Dogon land

travelbag

Mali en dan met name Dogonland. Wat een fantastisch gebied. Dit gebied ontdek je het beste door er een vijf daagse wandeltocht door heen te maken. Het is af en toe flink af zien. De hitte, zowel overdag als s'nachts, als vrouw zijnde toch geheel gekleed gaan, het slapen op de daken van de huisjes en de verdere primitievere omstandigheden. Maar wat een tocht maak je. Iedere dag is een feestje en een nieuwe uitdaging. Je ervaart goed hoe de mensen hier leven en werken en je ervaart hun eeuwenoude cultuur en tradities. Dogonland zit er vol mee.

'1117666' door travelbag '1117666' door travelbag

NederlandFriesland

NederlandFriesland

Aan het water in...Ho

travelbag

Holwerd, de plek voor je overtocht naar Ameland. Lekker lopen over de pier en genieten van de zeelucht en de vogels. Een leuke plek om ook gewoon even rond te kijken en het vakantiegevoel te krijgen. Het vertrekpunt van de boot ligt in een mooie landelijke omgeving met aan de andere kant de Waddenzee. En mocht je actief willen zijn, Holwerd leent zich ook goed voor het ondernemen van wadlooptochten.

'1117617' door travelbag '1117617' door travelbag

India

India

Wagah border tussen..

travelbag

Wagah border. De grens tussen India en Pakistan. Twee landen waar tussen het niet altijd zo botert. Iedere dag na vier uur vindt hier een spektakel plaats. De tribunes zijn dan gevuld met aan de ene kant de Pakistanen en aan de andere kant de Indiërs. De Indiërs zijn sterk in de meerderheid. Aan beide zijde marcheren soldaten heen en weer en dagen elkaar uit. De marcherende soldaten lopen van beide kanten op elkaar af, tot een meter afstand, dan volgt een harde schreeuw en worden er handen geschut. De ceremonie staat eigenlijk voor een vredige relatie en respect. De vlag van beide landen wordt met veel vertoon naar beneden gehaald en netjes opgevouwen om de volgende dag weer in de top te verschijnen.

'1117590' door travelbag '1117590' door travelbag

BhutanParo

BhutanParo

Laat ze maar draaien

travelbag

Gebedsmolens, je hebt ze in alle maten. Het formaat dat je in je hand kunt houden, tot enorme grote draaiende kolossen. Die vergen soms wat kracht om ze draaiende te krijgen. Op de buitenzijde van de molen staat altijd een gebed of een mantra. Je laat ze draaien met de klok mee, anders lees je het opschrift achteruit. Naast het draaien spreek men ook vaak het gebed uit. Een bekende is het om mani padme hum.

'1117466' door travelbag '1117466' door travelbag

MontenegroDurmitor NP

MontenegroDurmitor NP

Wandelend door...Mont

travelbag

10 dagen al wandelend door de mooiste gebieden in Montenegro. Te beginnen in Durmitor NP. Een park met hoge rotspunten en diepe rivieren. De ochtend begint vaak met een behoorlijke klim. De rest van de dag gaat het afwisselend omlaag en weer omhoog. Door al wandelend de gebieden te verkennen kom je al gauw in contact met de lokale bevolking. De overnachtingen vinden plaats in kleine familieaccommodaties onderweg in de bergen en die kunnen erg variëren. Verwacht geen luxe, maar de natuur waarin je verblijft vergoedt dat meer dan genoeg. De maaltijden worden door de families zelf bereid.

'1117437' door travelbag '1117437' door travelbag

CambodjaSiem Reap

CambodjaSiem Reap

In tweevoud

travelbag

Een bijzondere locatie, de Bayon in Siem Reap. Alle tempels van het Ankor complex hebben wat, maar de Bayon is wel heel speciaal en fotogeniek. Om iedere hoek kijken de gezichten je aan. In totaal zijn het 216 gezichten met een glimlach. Ze zijn verdeeld over 54 torens. Bezoek het het beste in de vroege ochtend of rond zonsondergang. Koop een passe-partout voor meerdere dagen voor dit gebied. Je zult er zeker volop gebruik van maken.

'1117395' door travelbag '1117395' door travelbag

CubaHavana

CubaHavana

Drukte in Havanna

travelbag

Havana, neem een paar dagen om de stad en zijn omgeving te verkennen. Je kunt dit op verschillende manieren doen. Al lopende door de binnenstraten, de omgeving rondom Havana per oldtimer en in de stad ook per cocotaxi. Als het leven op straat je interesse heeft, zit je in deze stad goed. Het leven speelt zich voor een groot gedeelte op straat af. Beleef Havana en ga op ontdekking uit. De stad zal je zeker niet teleurstellen.

'1117365' door travelbag '1117365' door travelbag

ColombiaCartagena

ColombiaCartagena

Vreemde eend in de...

travelbag

Tegenover het fort in Cartagena zie je de zee. Je vind er een klein strandje waar wat vissersbootjes liggen en de vissers bezig zijn met hun dagelijkse activiteiten. Waar vissers zijn, zijn vogels. Een leuk plekje om de witte reiger en de pelikaan te spotten. Afwachtend op een visje of restafval. Op dit moment waren er echter kapers op de kust.

'1117330' door travelbag '1117330' door travelbag

IndiaKerala

IndiaKerala

In vol ornaat

travelbag

In Kochi kun je de bekende Kathakali voorstelling bijwonen. Het beste is om je plaats van te voren te reserveren. Kom ook vroeger dan dat de voorstelling begint. Je kunt dan achter de schermen het schminken van de artiesten volgen. Dit is een voorstelling op zich. Ze hebben heel wat werk te doen om elke keer weer zo op het podium te verschijnen. De voorstelling zelf bestaat uit een mengeling van muziek, zang, pantomime en dans. Voor sommigen kan de voorstelling wat langdradig zijn en de muziek is vrij luid.Opmerkelijk is dat alle artiesten mannen zijn. Tip: Probeer je camera van te voren zo goed als het gaat in te stellen, het is erg donker in de zaal.

'1117291' door travelbag '1117291' door travelbag

ColombiaMedellin

ColombiaMedellin

Alles bijna in de...w

travelbag

Van Salamina op naar Medellin. Een lange reisdag van een aantal uren, maar af en toe komen wij mooie landschappen tegen. We vertrekken al vroeg in de ochtend en dat maakt enkele uitzichten erg mooi. De mist hangt nog laag en zet het landschap in een mooi sfeertje. Dit maakt dat je af en toe toch even uitstapt en van de mooie vergezichten geniet.

'1117248' door travelbag '1117248' door travelbag

IndiaKarnataka

IndiaKarnataka

Tussen de uien en de.

travelbag

Op de groentemarkten in India hoef je je niet vervelen. Het is een komen en gaan van mensen. De locals doen er zelf veel hun dagelijkse boodschappen. Op deze markten is van alles te krijgen en de keus is enorm. Vaak zijn er hele stukken waar allemaal dezelfde zaken worden verkocht, mocht het bij de ene kraam niet lukken, ga je gewoon door naar de volgende kraam.

'1117171' door travelbag '1117171' door travelbag

MaliDogonland

MaliDogonland

De grond trilt, het..

travelbag

Tijdens de 5 daagse trek door het Dogon gebied heb je ergens wel de kans om de traditionele gemaskerde dansen van de Dogon bij te wonen. Het ritueel wordt bij elke gebeurtenis uitgevoerd. Na een gezamenlijke dans, danst ieder masker zijn eigen dans. Daarna danst men weer samen. Er mag alleen overdag met de maskers gedanst worden. De grond trilt van het stampen en het zand stuift op.

'1117129' door travelbag '1117129' door travelbag

BirmaInle Lake

BirmaInle Lake

Vissen met net

travelbag

Het Inle Lake ligt in het midden van het land Het staat bekend om zijn traditionele vissers, de beenroeiers. Ze leven op en aan het meer. Ze besturen hun boot met een soort peddel, hun been en deels een arm. Hierdoor hebben ze grotendeels de handen vrij om te vissen met de grote visnetten.

'1117022' door travelbag '1117022' door travelbag

Birmashan-state

Birmashan-state

Netjes naar de markt

travelbag

Markten trekken altijd de aandacht van de reiziger. Het is een plek waar veel mensen samen komen en waar voor de locals vaak ook het dagelijks leven plaatsvindt. Iedere dag moet er weer gekookt worden en de boodschappen worden dan ook veelal op die markten gekocht. In Birma zijn de markten kleurrijk en een bezoek waard. Opvallend hier zijn de vrouwen met een handdoek als hoofddeksel. ze behoren tot een bepaalde stam.

'1116992' door travelbag '1116992' door travelbag

CubaHavana

CubaHavana

Blauw gevaarte

travelbag

In Cuba bezitten de meeste mensen nog steeds geen auto. Er heerste lange tijd een autobeleid. De Cubanen mogen tegenwoordig wel nieuwe en gebruikte auto's kopen zonder toestemming van de overheid. Sinds de invoering hiervan zijn er nog maar weinig auto's verkocht. Het geld is er gewoon niet voor. Gelukkig zien we tot op de dag van vandaag nog steeds de mooie oldtimers in Havanna rond rijden.

'1116948' door travelbag '1116948' door travelbag

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Tatacoa

travelbag

Colombia staat bekend om zijn groene heuvels met koffieplantages, natuurlijk de stranden en mooi groen en fris tropisch regenwoud. Maar je hebt er ook de Tatacoa woestijn. Het is niet een echte zandwoestijn, maar een bezoek mee dan waard. Je vind er rotsformaties in rode of grijze tinten en je want je soms op de maan. Het is een van de heetste plekken in het land en het kan er ook flink regenen. Door erosie zijn dan ook al die mooie vormen ontstaan. Het ligt wat van het gebaande pad en je zult iets van de geijkte route moeten afwijken. Het ligt ongeveer 6 uur rijden van Bogota.

Community updates

DRONEFOTOWEDSTRIJD
23-07-2020 KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe nu mee via dronewedstrijd.nl

Nog geen abonnee van Columbus?


Kun jij thuis wel wat extra leesplezier gebruiken? Bestel dan hier een speciaal proefabonnement (stopt automatisch): 3x Columbus Travel voor € 18,75 + tijdschriftenpakket naar keuze CADEAU. TIP! Ook leuk als cadeau-abonnement voor een mede-thuisblijver.

week 30 | Community toppers

Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang. Foto: Dreamer666

1. Topreview: Naardermeer, Nederland door Graaf
2. Topfoto & tip: Na een hagelstorm een spectaculaire zonsondergang door Dreamer666
3. Topblog: Rondje Twente op de fiets door Karinm
4. Communitylid van de week: Barga
5. Nieuwkomer: Jessicavosman

Doe mee aan onze fotowedstrijd!

DRONEFOTOWEDSTRIJD
Alle dronefotografen opgelet! KIJK en Columbus Travel organiseren samen een dronefotowedstrijd. Deel jouw mooiste dronefoto in het binnen- of buitenland met ons en maak kans op prijzen van ongekende hoogte! Doe mee via dronewedstrijd.nl De wedstrijd loopt t/m 22 augustus.

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik