Travelbag

'1124786' door Travelbag '1124786' door Travelbag

CubaBaracoa

CubaBaracoa

Een visje vangen

Travelbag

Richting Baracoa stoppen we onderweg even. Het Cubaanse leven is relaxt en het is net of men daar geen stress ervaart. Men keuvelt wat in de straten en als er water in de buurt is, gooit men lekker ontspannen een hengeltje/draadje uit. Elk gevangen visje is meegenomen. Verschillende zaken zoals bijvoorbeeld rijst en vlees is nog steeds op de bon. Een gevangen visje is dan een mooi extraatje.

'1124730' door Travelbag '1124730' door Travelbag

Albanië

Albanië

Fresco's, wierrook en

Travelbag

In Albanië treft heb je een schitterende natuur. Buiten de natuur heeft het land ook veel cultuur. In de steden en kleinere plaatsjes tref je veel kerken aan. Veel van de kerken zijn een bezoek meer dan waard. Er heerst een serene rust en je bent vaak omgeven door fresco's, wierrook en kaarsen.

'1124675' door Travelbag '1124675' door Travelbag

ColombiaMedellin

ColombiaMedellin

Genieten op hoogte

Travelbag

Vanuit Salamina zijn de grootste en uniekste palmen voorbij San Felix te bezoeken. Het gebied ligt op een hoogte van 3000 m. De tocht er naar toe is al een belevenis. In grote oude Willy' s (jeeps uit de jaren 70) rijdt je naar boven over een slechte en stofferige weg. Onderweg kun je genieten van mooie uitzichten. Boven aangekomen kun je al wandelend het palmen gebied gaan ontdekken.

'1124645' door Travelbag '1124645' door Travelbag

AlbaniëShkoder

AlbaniëShkoder

Onderweg genieten

Travelbag

Richting shkoder, mooie landschappen. Veel groen, fris ogend en schone riviertjes. Het loont af en toe de moeite om even uit te stappen als je daar de mogelijkheid voor hebt en van de mooie omgeving te genieten.

'1124610' door Travelbag '1124610' door Travelbag

LaosCentraal Laos

LaosCentraal Laos

Voor het open raam

Travelbag

Het is een aanrader om een meerdaagse trekking langs de bergdorpen in het noorden van het land te maken. Hier lijkt het leven stil te hebben gestaan. Je maakt er kennis met de tradities en leefgewoonten. Er leven maar liefst 39 bevolkingsgroepen. De nacht breng je door bij de lokale bevolking in hun huis. Een ervaring op zich. Je wandelt langs bossen, rimboe en slootjes en af en toe een klimmetje. Sta jij te zweten, op hun slippertjes loopt er een snelle Laotiaan aan je voorbij. In de dorpen kun je leuke ontmoetingen hebben.

'1124505' door Travelbag '1124505' door Travelbag

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Getekend

Travelbag

Het zuiden van China is een fantastisch gebied, niet alleen de landschappen, maar ook de mensen. Er wonen nog steeds veel verschillende volkeren. De mensen vinden het niet erg om op de foto te gaan. Tegenwoordig is het laten zien van de foto een mooi middel. Ook door de mobiele telefoons ben je soms zelf het slachtoffer. De mensen moeten vaak hard werken en dat laat het gezicht en het lichaam vaak niet onberoerd.

'1124462' door Travelbag '1124462' door Travelbag

CubaVinales

CubaVinales

Sigaren rollen

Travelbag

Vinales is met de mooie kalksteenheuvels het natuurgebied van Cuba. Ook vind je in deze streek veel rieten hutten waar tabaksbladeren hangen te drogen. Boeren zijn bezig met paard en wagen met het vervoer van de tabaksbladeren of bezig met andere werkzaamheden. Leuk om te doen in deze streek is, om een kleine sigarenboerderij te bezoeken. Men is graag bereid om het proces van de sigaar aan je uit te leggen. Hier worden ze nog grotendeels met de hand gemaakt.

'1124394' door Travelbag '1124394' door Travelbag

GeorgiëKaukasus gebergte

GeorgiëKaukasus gebergte

Niet te tellen

Travelbag

Om in Ushguli te komen heb je even tijd nodig. De weg is slecht, geen wegmarkeringen, veel kuilen en geen bescherming naast de afgrond. Landslides komen er bij slecht weer veel voor. Hierdoor kan het gebeuren dat je je eindbestemming niet kunt halen. Het is een mooie route en helemaal leuk als je ineens midden tussen de schapen staat en even niet verder kunt. Ze zijn niet te tellen, zoveel zijn het er.

'1124364' door Travelbag '1124364' door Travelbag

ColombiaBogota

ColombiaBogota

Vormen in de woestijn

Travelbag

De Tatacoa woestijn, een uniek gebied in Colombia. Gelegen in de provincie Huila en gelegen buiten de gebaande paden. Bestaande uit een rood en een grijs gedeelte. Geen zand waaraan je denkt bij een woestijn. Beide gebieden zijn de moeite waard om te bezoeken. Al wandelend kun je beide gaan ontdekken. Het rode gedeelte heeft bij warm zonlicht een mooiere gloed, maar het grijze gedeelte heeft fraaie vormen en hier kun je je fantasie zijn gang laten gaan. Het lijkt op een fantasiewereld. Het is een erg warm gebied, zorg er dus voor dat je iets op je hoofd hebt en een flesje water bij je hebt. Ga op ontdekking in deze nog niet zo plat gelopen gebieden.

'1122828' door Travelbag '1122828' door Travelbag

IndiaRajasthan

IndiaRajasthan

Dagdromen aan het...P

Travelbag

Pushkar, bekend door zijn jaarlijkse kamelenmarkt. maar ook zonder deze markt is het een leuke plek om te bezoeken. Leuke straatjes en natuurlijk het Pushkar Lake. Het heilige meer. Er wordt gewassen, gebaad en geofferd. Ga hier lekker zitten dagdromen op een van de trappen. Er gebeurt genoeg om je heen.

'1122798' door Travelbag '1122798' door Travelbag

Verenigde StatenDeath Valley

Verenigde StatenDeath Valley

In de hitte van Death

Travelbag

Death valley, een vreemde plek op onze aardbol. Een woestijndal dat zomers een van de heetste plekken ter wereld is. Er zijn verschillende plekken waar men de auto uit kan. Op die plekken is het wat drukker, maar al rijdend in het gebied, merk je daar verder helemaal niets van. Het is een bizar gebied met zandduinen, maar ook met rotformaties. Het is af en toe een onwerkelijk landschap. Vele airco's leggen het af tegen de hitte die er heerst.

'1122650' door Travelbag '1122650' door Travelbag

IndiaTamil Nadu

IndiaTamil Nadu

Op de markt

Travelbag

India en zijn markten. Een spektakel op zich. De kleuren , de geuren en de hectiek. Je moet tegen wat drukte kunnen, maar dan is het echt genieten. Wat gebeurt er daar veel om je heen. Je komt vaak ogen en oren te kort. De markt is ook onder de bevolking zelf een plek waar men graag zijn of haar inkopen doet. De marktkooplui zitten soms in de kleinste hokjes, op karren en zelfs op de grond. Voor iedereen is er wel een plekje.

'1122540' door Travelbag '1122540' door Travelbag

IndiaAmritsar

IndiaAmritsar

Goud bij avond

Travelbag

De gouden tempel in Amritsar. Een bijzondere plek. Een plek die je eigenlijk overdag en ook in de avond moet gaan bezoeken. De sfeer verschilt dag en nacht. Het kan er wel behoorlijk druk zijn, maar dat is op veel plekken in India het geval. Uit alle delen van de wereld reizen mensen nar deze plek om hun eerbied voor deze tempel te tonen. Soms krijgt deze wel meer dan 100.000 bezoekers per dag. Iedereen mag de tempel in, wat bij sommige andere plekken niet het geval is.

'1122517' door Travelbag '1122517' door Travelbag

CubaVinales

CubaVinales

Vinales het groene...

Travelbag

Vinales, het groene hart van Cuba. Een heerlijk gebied om er een paar dagen te verblijven en om verschillende activiteiten in de omgeving te ondernemen. Je kunt er mooi wandelen, fietsen en paardrijden. Maar niets doen behoort ook tot de mogelijkheden. Dit kun je daar doen in de casa particulares. Je logeert dan bij de mensen thuis. Meestal met ontbijt, maar soms vinden ze het ook leuk om een keer voor je te koken. Je hebt een eigen kamer en vaak ook een eigen badkamer. Gezellig en je hebt een heel klein kijkje in het leven van daar. Vanuit je leuke verblijf kun je daar dan alle kanten op.

'1122425' door Travelbag '1122425' door Travelbag

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Lezen vanaf een...afs

Travelbag

Het is heerlijk slenteren in de plaatsjes langs de oude theeroute die wij hebben gevolgd in het gebied Yunnan. Vroeger werd de thee langs deze route met paarden en muildieren vervoerd. Ze trokken door de bergen en de provincies Yunnan en Sichuan. Het gebied is op veel plekken nog authentiek. In het gebied is dan ook veel thee te vinden. Plaatsen die op de route liggen zijn Shaxi, Lijang, Dali, Xizhou. De mensen zijn gemoedelijk en er zijn leuke straattaferelen te zien.

'1122361' door Travelbag '1122361' door Travelbag

CubaTrinidad

CubaTrinidad

Op zoek naar klanten

Travelbag

Daar zaten wij dan. In Trinidad. The place to be op Cuba. Drie dagen alleen maar regen en storm. De eerste storm van het jaar en meteen alle wegen rondom Trinidad afgesloten. Bruggen weggespoeld. Sommige straten in Trinidad leken wel kleine watervalletjes. Tot je enkels in het water. Haast geen mens op straat en daardoor ook weinig klandizie voor de handelaren die zich toch nog op straat waagden.

'1122320' door Travelbag '1122320' door Travelbag

EthiopiëLalibela

EthiopiëLalibela

Priester in Lalibela

Travelbag

Als je bij de kerken van Lalibela rond loopt of de kerken bezoekt zijn er vele priesters te vinden. Aan elke kerk is een vaste priester verbonden die vaak zijn werk al jaren doet voor die zelfde kerk. Sommigen doen tijdens hun leven niets anders. Ze nemen hun werk erg serieus en zijn altijd trots als je belangstelling toont en vragen aan ze stelt. Zo krijg je soms ook interessante informatie van ze te horen.

'1122231' door Travelbag '1122231' door Travelbag

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Richting Zhongdian

Travelbag

De landschappen richting ZHongdian woerden alsmaar mooier. Je merkt dat je richting Tibet gaat. De bergen worden hoger, de toppen af en toe gevuld met sneeuw en soms ook leger. Het is echt genieten op de route daar naar toe. Als het mogelijk is stap af en toe even uit en geniet van het moois om je heen.

'1122031' door Travelbag '1122031' door Travelbag

ChinaYunnan

ChinaYunnan

Echt even genieten

Travelbag

Yunan, een prachtig gebied in het zuiden van China. Met ook prachtige mensen en straatbeeld. De mensen hebben er niet zoveel moeite mee als je ze op de foto zet. Ik heb zelf het liefst dat mensen met iets bezig zijn en het niet door hebben dat je ze op de foto neemt. Wat geeft niet een mooier beeld dan iemand even helemaal zien te genieten van zijn sigaretje.

'1121970' door Travelbag '1121970' door Travelbag

MaliCentraal Mali

MaliCentraal Mali

Met Fulani hoed

Travelbag

De Peul of Fulani is een van de vele stammen die in Mali leven. Ze leven vooral in Centraal Mali. Ze trekken vaak rond met hun vee. Hier zijn ze dan langere tijd mee op stap. De peul of Fulani zijn goed herkenbaar aan hun mooie hoed. Deze is gemaakt van riet en leer en kleine versierselen op de rand

'1121810' door Travelbag '1121810' door Travelbag

BhutanThimphu

BhutanThimphu

Kloosterleven

Travelbag

Aan kloosters in Bhutan geen gebrek. De meeste kloosters worden ook nog steeds bewoond door monniken. Jonge en oudere mannen maken er nog steeds een deel van hun leven mee. Toch is het kloosterleven in Bhutan ook aan het afnemen. Door de invoering van de televisie zijn mensen veel zelfstandiger geworden en minder goed gelovig en bijgelovig. De kloosters krijgen ook steeds minder invloed, omdat men politiek en religie wil scheiden. De kloosters spelen nog een grote rol op kinderen op te nemen die geen ouders meer hebben, of ze niet meer kunnen opvoeden en dat zijn er veel.

'1121785' door Travelbag '1121785' door Travelbag

CubaSanta Clara

CubaSanta Clara

Azië, nee Cuba

Travelbag

Op route naar Santa Clara komen wij onderweg langs een plaats waar ook fietsriksja's in het straatbeeld te vinden zijn. Je vindt ze dus niet alleen in Azië.. Het is een schoon vervoermiddel, maar je laat een ander zich wel voor je inspannen. De locals maken er zelf veel gebruik van. Vooral ook omdat andere voertuigen nog steeds niet voor iedereen zijn weggelegd.

'1121681' door Travelbag '1121681' door Travelbag

IndiaWest Bengalen

IndiaWest Bengalen

Thee plukken

Travelbag

Darjeerling, het theegebied. Om de theevelden kun je niet heen. Overal fris groen. De Darjeerling thee is zwarte thee. Een exclusieve kweek bezorgt deze thee een kenmerkend aroma. Op enkele theeplantages mag je rondkijken en kun je het proces van de thee aanschouwen. Op de plantages wordt niet altijd gewerkt, maar als dat zo is, is het leuk om even een kijkje te nemen. De dames doen zwaar werk en een beetje waardering hiervoor van onze kant kan geen kwaad.

'1121627' door Travelbag '1121627' door Travelbag

IndiaTamil Nadu

IndiaTamil Nadu

Inkopen doen

Travelbag

Het stadsbeeld in India is heerlijk. Vaak gekleurd en chaotisch. Je moet hier van houden en wel wat tegen de drukte kunnen. Overal zijn mensen en verkeer, maar als je je daar een beetje voor afsluit, krijg je de meest mooie straattaferelen te zien. De bevolking is op straat altijd wel met iets bezig, wat onze aandacht trekt. Zelfs het dood normale boodschappen doen levert een mooi tafereel op.

Community updates


REISREPORTER OP DE COVER
14-01-2021 Bij de abonnees is hij inmiddels al op de mat gevallen: de nieuwste editie van Columbus Travel. En misschien herkenden sommigen van jullie het coverbeeld wel: het is de prachtige foto van Antwan, die hij schoot in Myanmar en die eerder al tot topfoto werd uitgeroepen. Antwan, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze foto en natuurlijk met de cover!

OOK IN EDITIE 96:
De vaste rubriek The Best of Columbus Community, met prachtige foto's van JoshuaX, Ellen69 en CDahlkamp. Columbus-editie 96 is verkrijgbaar via onze  webshop.

EEN KLEINE INTRODUCTIE ...
11-01-2021 Nu Saphira hopelijk lekker met de voetjes omhoog zit te genieten van haar verlof, wil ik graag de kans aangrijpen om mezelf even te introduceren bij jullie als tijdelijk vervangster van Saphira. Een aantal van jullie zal me (hopelijk) nog herinneren, want ik heb van 2008 tot 2011 jullie ook mogen helpen bij het wel en wee van de community. Na omzwervingen via o.a. National Geographic en Riksja Travel ben ik terug bij Columbus en zal ik jullie het komende half jaar zoveel mogelijk met raad en daad bijstaan. Heb je vragen, opmerkingen, kritiek of complimenten: mail me gerust! Ik zal m'n best doen je zo snel mogelijk te beantwoorden. Hartelijke groet, Vellah

TERUGBLIKKEN EN VOORUITKIJKEN
30-12-2020 Op de valreep van 2020 wil ik jou graag namens het voltallige Columbus Travel-team hartelijk bedanken voor je enthousiaste deelname aan het mooiste online reizigersplatform van Nederland. Dit jaar was voor ons als gepassioneerde reizigers natuurlijk een bijzonder moeilijke tijd, en het was mooi om te zien dat leden de community bleven gebruiken om elkaar te inspireren en vooruit te kijken. Vooruitkijken blijven we ook vanuit de redactie doen, hoe lastig dit ook is in coronatijd. We willen dan ook graag van de gelegenheid gebruikmaken om je een korte update te geven over de community in 2021. Lees meer >

OPROEP
30-12-2020 Wat was voor jou dé reisbestemming van dit bizarre jaar? Ben je Nederland gaan (her)ontdekken of afgereisd naar bijzondere stukjes Europa, weg van de massa, toen we afgelopen zomer verantwoord de grens over konden? Deel je favoriete reisbestemming van 2020 via deze pagina. Foto’s zijn welkom! De beste vondsten verzamelen we voor een artikel over de beste reisbestemmingen van 2020. Meedoen kan t/m 7 januari 2021.

OOK IN EDITIE 95:
08-12-2020: De vaste rubriek The Best of Columbus Community. Dit keer geven communityleden tips over hoe je je dierenfoto's naar een hoger niveau kunt tillen en worden communityleden Henk Vanetië, Ina Wisse, Miranda Noomen en Jessi van Dijck  in het zonnetje gezet. Columbus-editie is ook verkrijgbaar via onze webshop.

NIEUWE FOTOWEDSTIJD
04-12-2020 In december maak je wederom kans op fantastische prijzen door een mooie foto van jouw favoriete bos of boservaring in te sturen. Wat dacht je van wandelschoenen van Grisport en The North Face, rugzakken van Vaude en Kapten & Son, een winterjas van Regatta en natuurlijk weer een prachtig natuurhuisje in het bos?!  Zo doe je mee >

week 02 | Community-toppers

Ontvangstcomité - Dreamer666

Genieten van de zonsondergang. Foto: MarleenvM

1. Topfoto & -tip: Genieten van de zonsondergang door MarleenvM
2. Review: Bilbao, Spanje door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Elleke
4. Nieuwkomer: StefaNiels on the road

Doe mee aan onze fotowedstrijden

Deel jouw favoriete bosfoto en laat zelf zien hoe mooi en bijzonder bos is! Wie weet win jij één van de fantastische prijzen. Van weekendjes weg in een natuurhuisje in het bos tot privé-excursies met natuurexperts.  Zo doe je mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik